Kayınvalideyle birlikte yaşayamıyorum

Ben bekar olsam da ne hissettiğinizi anlayabiliyorum..Ben de üniversitede yalnız yaşadım,alıştım o hayata.Evdeki kalabalıktan,ufak bi sesten rahatsız oluyorum hemen.Kafamı hiç dinleyemiyorum,sürekli evde birilerinin hareketli olması beni rahatsız ediyo,özellikle de evde çalışıyosam..
Allah ailemi başımdan eksik etmesin,onları çok seviyorum ama ben yalnız yaşamayı tercih ederdim,öyle bir imkanım olsa durmazdım heralde.
Siz çok haklısınız,ama ne yazık ki bazı aileler bu konuda pek anlayışlı olamıyor.Gene kalınır ama şuanda gitmesi gibi bir durum olmadığı için siz tedirgin oluyorsunuz.
Eğer eve gitmek istemiyorsanız geç gidin,kendinizi iyi hissetmenizi sağlıcak şeyler yapın.Arkadaşlarınızla buluşun veya arkadaşlarınızı eve çağırın.Yani o ev sizin ve istediğiniz gibi yaşamakta özgürsünüz.Aman şöyle yaparsam bir şey der diye çekingen davranmayın bence.O size ayak uydursun.Misafir değil çünkü,kayınvalideniz ve uzun süredir kalıyo zaten.Kendinizi kısıtlayarak evde hiç rahat edemezsiniz.Alışın bu duruma demiyorum ama en azından bu süreçte kendinizi daha iyi hissetmek için bir şeyleri kendi lehinize çevirebilirsiniz. Ayrıca merak ettim,yani bir rahatsızlığı olmadığı için soruyorum bunu,bütün gün evde oturup da hiç yemek yapmıyor mu acaba?

kafasına göre çoğu zaman kızna yemek yapıyor. orada yiyor ben yapmadığım için. ben eşim evde yoksa yemek yapamam herkesin keyfini düşünemiyicem. benim çocuğum düşmeseydi kızınkiyle aynı dönemde doğum yapacaktım ama gider kızınıkine bakardı. hoş bende bakmasını istemem de zaten.

tabi ki ev üstüne ev olmaz ama kadıncağız kafasına göre bi ev bulamamışsa ne yapsın. Size bir zararı yoksa bir müddet idare etmeniz gerekir sonuçta sizde anne olacaksınız evlat büyüteceksiniz.

haklısınız onun evde olması sizin hareketlerinizi kısıtlıyordur ama bu kadar mı zor ona bir kaç zaman sabretmek.

Kayınvalideniz ne kadar zamandır sizinle yaşıyor. Çok mu kötü davranıyor size. Düzeninize mi karışıyor, hep benim dediğim olsun mu diyor. Oğlunu mu kıskanıyor. Ne yapıyorda bu kadar rahatsızsınız. Tamam kayınvalideyle yaşamak istemeyebilirsiniz lakin öyle anlatmışsınız ki konuyu sanki bir ömür boyu sizinle kalmış yada kalacak.
Lütfen biraz empati yapın. Siz olsaydınız kayınvalidenizin yerinde ne hissederdiniz. Doğurduğunuz büyüttüğünüz evladınızın eşi sizi evinde istemiyor. Niye??? Hiiiiç işte. O kayınvalidenin yerinde olsam üzüntümden kahrolurdum.
Birazcık sıkın dişinizi, en azından eşinizin hatrına.

evet gerçekten çok zor . zaten neyapıyorumki dişimi sıkmaktan başka. ben sinirimle kalıcam ev alana kadarda oturacak. git mi diyecem sanki.

Anladığım kadarıyla gündüz kızına gidiyor,akşam sizde kalıyor.Bence çocuğunuz olsa bakıcıya vermektense kendi anneniz ya da eşinizin annesinin bakması daha iyi olur.Ama herkesin düşüncesi farklıdır tabi,sonuçta tanıyan kişi sizsiniz.
Yani eşiniz de bir şey diyemez,belki o da siz rahatsız oluyosunuz diye huzursuz ama annesi sonuçta,git diyemez ki..En iyi yol hep bir elden ev aramak sanırım,yoksa diğer türlü herkes açısından durum zorlaşır..

bir sürü ev buldum hepsinide not aldım çantama koydum. götürecem bakalım. ama yazmıştım amacı para biriktirmek ev bulamamak değil.

Çok iyi bir ev almak istiyor sanırım.Aklıma ne geldi,acaba güzel bir ev alıp da oğluna yani size vermek istiyor olabilir mi??Yani oğluma kalsın,zaten kira da oturuyorlar diye düşünüyodur belki.Ben mi çok iyi düşünüyorum bilmiyorum ama,aklıma böyle bişi geldi nedense..

süpersin gerçekten. biz sevgili dönemlerimizde evin krediisni ödüyordu eşim ve ev benim diyordu öyle bir susturduki oğlunu. biizm nişanda ev konusu açıldı mesala onlar genç çalışıp evlerini alırlar dendi. eşimde öyle bir ders aldıki. istemem kendi evinde yaşasın yeter bana.

Hangi konuda süperim?? Çok iyi düşünmüşüm sanırım,ama ne yaşadığını sen biliyosun.Ben fikir yürüttüm sadece ama baya iyi kaçmış :)

çok iyi düşünmüşsün.ilk snin mesajınla gülümsedim. ne kadar güzel bir düşünce aklına nerden geldi :):)):):

bazı insanlar asmaya kesmeye ne kadar meraklı. gaddarmış, hayırsız evlatmış... sanki kız bakıma muhtaç kayınvalidesini sokağa atmış. kadın keyfinden kalıyo işte evlerinde. üstelik daha yeni evliler. ben şuanda evimde iç çamaşırlarımla oturuyorum sıcaktan. evde değil kayınvalidem, annem olsa bu kadar rahat olamam. insan kendi evinde de rahat edemeyecekse... ayrıca bunu kayınvalidenin düşünmesi lazım, rahatsız eder miyim diye.. kadın düşkün olsa herhalde konu sahibi de alır başımla beraber der bakar... ama kimsenin kimseyi keyfi olarak rahatsız etmeye hakkı yok bence.

şaka olmalı diyorum. şimdi aradı kayınvalidem sifon ve vana bozulmuş usta çağırmay gitmiş. sabır...

çok iyi düşünmüşsün.ilk snin mesajınla gülümsedim. ne kadar güzel bir düşünce aklına nerden geldi :):)):):

Ne bileyim,anne sonuçta.Şimdi kalıyo sizde ama belki böyle güzel bir şey yapabilir gibi geldi aklıma,hani kirada oturmasın çocuklar fln diye.Bu durumda komik oluyor tabi :) Neyse umarım en kısa zamanda huzura kavuşursunuz her beraberr...

Merhaba konunuzu daha yeni gördüm ve hemen hemen bütün yorumları okudum,size çok fazla katılıyor ve hak veriyorum..Bende rahatlıktan hoşlanan birisiyim ve evde rahat etmek isterim..Lakin siz sürekli böyle şeyleri düşünüp gününüzü gecenizi ne kendinize nede eşinize zehir etmeyin..valla eltimin taktiğini söyleyeyim size,kaynanam kırkta yılda bir gittiğinde,evde pek kalmıyorlar haftasonları yok isyerinin pikniği var yok arkadaşın düğünü var,aksamları sinemada kendileri hergün gezmede,ha gezmeye giderlerkende arkadaşlarına söz vermişler yok darılırlarmış yok çalışıyorlarmıs gezmek bunların hakkıymış öyle bir uyduruyorlarmış ki,kayınvalidede napsın aksama kadar onların özel istekleri yemekleri yapıp onlara hazırlıyor yediriyor sonra iyi gidin deyip yanlız başına oturuyor,evde kaldığında eltim sürekli hasta ay bugün çok hastayım ay belim ağrıyor ay anne bana şunu sür bunu sür deyip kadını yoruyor...size kısa bir özet geçtim kadında napsın çıkıp geliyor...Bu arada kayınvalidemde sürekli herseye karışan ,çocuklarını birbirine düşüren ,sürekli dedikodu yapan ,yaptığın birşeyi beyenmeyen,sürekli eleştiren,kısacası birşeyden memnun olmayan biridir..hakkından anca eltim geliyor biz ne yapsak yaranamıyoruz...anladığım kadarıyla kayınvalideniz iyi biri,bence siz de çok şanslısınız çünkü benim kayınvalidem gibi bir kayınvalideniz olabilirdi

okuyup yazdığınız için teşekür ederim. kötü bir insan değil kayınvalidem. ama birlikte yaşamak iyide kötü yapabilir bence. herkese iyi haftasonları.

annemin bir sözü vardı insan yükü her zaman ağır gelir derdi ne kadar doğru bir söz ister çocuk olsun ister yetişkin birey farkeden birşey yok...

kayinvalidenizin yasina geldiginizde, belki sizde sIk sIk tuvaleta kalkip rahatsizlik verebilecek bir duruma duseceksiniz.. eden bulur diye bir laf vardir ben çok inanirim, az disinizi siksaniz ne olurdu.. kendinizi esinizin yerine koyun , yani eve gelen sizin anneniz olsun ve sizlanip duran, esine telefonda annesi sikayet edilende siz olun neler dusunurdunuz?? empati kurmak herzman için iyidir , lutfan sakin olun yazik o insanada esinize de ! ! !

iyi ya ne güzel sen çalışıyosun senin söylediğine göre halıları falan kaldırıp silmiş evin tamiratı için usta falan çağrıyomuş elinden geldiğince sana yardımcı olmaya çalışıyormuş ne zararı var sana anlamadım kadının wc ye gitmesi bile rahatsız ediyor, tamam anlıyorum eşinle başbaşa kalıp rahat olmak istiyorsun ama bence birazdaha hoşgörülü davranabilirsinn zaten kısa süreline gelmiş baktınki misafirlik fazla uzadı ozaman rahatsızlığını söyleyebilirsin sana kalmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…