Kayınvalideyle dubleks evde altlı üstlü yasamak mantıklı mı ?

Konu sahibi arkadaşım ne demek sevgilim sinirli ailesiyle olursak tartışmayız eğer böyle bir durum varsa hiç evlenme. Evlenmeye hazır olan insan olgunlaşmış olur azıcık. Asıl en çok tartışma aileleriyle aynı evde yaşayan çiftler arasında oluyor:)) merak etme ayrı evde daha huzurlu olursunuz

Büyük oranda sakın oturma cevabını alacaksın.. Bende oturma sakın diyenlerdenim..

Eşi ve ailesi bölümünde bi kaç yer oku, başlıklardan anlarsın zaten 'kayınvalidemle aynı evdeyiz, eşim gitmiyor, çıldırmak üzereyim' örnekleri çok..

Şimdi kayınvaliden gözüne batmaz, hatta iyisinizdir.. Bende başta 'aayyy ne kadar tatlı bir kadınnn, bu gelinler neden sevmez k.v lerini.. ben anne kız gibi olucam falan derdim..
Kim ne derse desin benim gözümde el'dir kayınvalidem..

Bende diğer arkadaşların tüm dediklerine katılıyorum.Şimdi sen sanıyorsun ki alt kattan üst kata zırt pırt çıkmaz kocamla rahat rahat otururum diye ama asla böyle olmayacak bi gece yatmaya giderse gider :) Nereye gidersen hep hesap sorulacak, kim geldi, beni neden çağırmadın vs vs kendini yakma derim ben..

neden kayınvalide hep kotuluyoruz. Peki sizce annemizi haftalarca evde misafir etmemiz kocamızın hoşuna mı gidiyor. Burada onemli olan anne-ogul-gelin 3geni
anlayış koruma savunma durumu. Yani ister ev ayrı ister aynı olsun, erkek eşini korumadıgı surece kayınvalide o gelinin ümüğünü sıkar buna kimsede engel olamaz.
Ama eger damat annesine karşı eşini koruyorsa aynı evde de olsalar sorun cıkmaz. kayınvaliedelere demedigimizi bırakmıyoruz ama oglu olanlar sizde aynı şeyleri
kendi gelinlerine yapacaksınız onlarda bu siteye girip sizi şikayet edecekler, yapmam demeyin bu kayınvalideligin geregidir, onca sene buyuttugunuz oglunuzu
bir yabancıya yedirmeme savasıdır, simdi cok anlamsız gelen bu kavga sizde kayınvalide olunca aynen olacak. O zaman gorurum bu yazdıklarınızı.

ne dubleks ev de,ne aynı ev de ne aynı apartamanda oturmak hiç ama hiç mantıklı değil..bırak k.valideyi kendi annenle bile aranda sınır olmalı..

burada açılan konuları bir oku sonra karar ver..

önce sen ay ne tatlı bir kadın dersin,k.validen ay ne pıtırcık kız der ama aynı evde yaşamaya başlayıp da 1-2 ay geçince ne o sevgi yumaklığı kalır ne anlayış..savaş başlar..

ev ev ustune olmaz diyenler, su an erkek bebegi olanlar 20-25 sene sonra hayatta olur bu sitede hala acık olursa görürüm bu dediklerinizi nasıl yalıyorsunuz.
Unutmayın bugun gelin olan sizler yarın kayınvalide olacaksınız ve baska gelinlerde aynını size yapacak.

Haklısın aslında ama ben asla gelinimle oturmak istemem benim kv de ben gelinimle oturmam demişti çünkü o çok çekmiş zamanında. Zaten onlar isteseydi de ben istemezdim her ne kadar çok iyi olsalarda ev ev üstüne olmaz bunu bilir bunu söylerim. Aynı evin içinde yaşamayı mecburiyetten değil de kendi isteğiyle kabul eden biri her türlü şeyi kabul etmiş oluyor bu durumda da neden eşi yanında olsunki. Sen aynı evin içinde yaşamayı kabul ediyorsan sabahın köründe kalkıp kahvaltı hazırlamayı ya da ne bileyim kv misafirini ağırlamayı göze almışsın yani bu sorumluluğun farkındasındır demektir bu durumda eşin de seni tutmaz kimse kusura bakmasın katılacaksın

Siz kayınvalidesiniz herhalde:) valla ben kayınvalidemi eşimin ailesini severim ailem gibi ama bu yazılanlarda klasik Türkiye gerçeği bu hayatta kv geline gelin de kv. Ye çektirir durumu hep var oldu ve olacak. Kv saygısızlık yapan gelini de geline annelik değil de kaynanalık yapan kadını da yetiştiren yine bir kadın bu da başka bir gerçek:) o yüzden kadınlar kızlarımızı ve oğullarımızı eğitirken bunları düşünelim bu da bugünün mesajı olsun:) herkese iyi günler

aslında kayınvalide laf sokmasa gelinde tembellik yapmasa cokda guzel yurur ama işde kayınvalide oglunu kıskanıyor, 20 sene baktıgı oglu kendinden baskasını
seviyor bi nevi ana-ogul aşkı bu (baba-kız durumuda var), elin kızı geliyor ve onun hakimiyeti uzerine krallık kuruyor, tabiki dogal olarak annede savunmaya
ve saldırıya geciyor. Kızda bunun farkında olup alttan alsa ve onu kendi annesi gibi görse belkide Kayınvalide bu kızın o kadar tehlikeli olmadıgını dusunur
ve saldırılarını azaltır. Ben mesela evlendigimden beri kayınvalideme annecim derim kocamde benim anneme, oda bana kızım bitanem der asla geliiiinnnnnnnn demez.
Yemek yaparken o cok yaşlı oldugundan sandalyesinden beni izler, yılların deneyimi sonucta 45 sene evliler kendi puf noktalarını anlatır ki oglu aynı lezzeti alsın
şimdi bu noktada cogu gelinin işine gelmez bunu ogrenmek, o internetten okudugu yada kafasına uygun yemegi yapmak ister anne gibi ugrasmak istemez eşine.
Bu durumda işde kayınvalide kızar geline neden benim verdigim degeri sende ogluma vermiyorsun diye, hır işde o noktada patlar. Bu cok hassas bir noktadır
ve o nokta karşılıklı hoşgörü ile atlatılabilir ama sabır ve hoşgörü lazım iki taraftada

cnm nişanlımla bizde düşündük dubleks ev alıp kayın valideyle oturmayı üstelik nişanlımın babası var ama yok yani bizle yaşamayacaktı ilk başta olur gibi düşünüyorsun çalışıyor nasıl olsa bize katkısı olur ev işi yemek birlikte yapılır hayat kolaylaşır diye düşünülüyor ama mantıklı düşününce olmaz cnm ya rahat olamıcaksın oturup kalkamıcaksın tv izlerken ayaklarını uzatıp yatamıcaksın yatak odanda ses çıksa utanacaksın her hareketin kısıtlanacak kavga etsen edemezsin eve misafir çağırsan annesini babasını ne yapacaksın gece geç saatlere kadar oturamazsın illaki karışırlar bir şeye biraz evliliğin tadını çıkarmak lazım. kendi anne babamızdan pay biçmek lazım ne kadar iyi olsalarda illaki bir şeylere karışıyorlar dimi bide ailelerle bu kadar yüzgöz olmak iyi gibi gelmiyor bana herzaman mesafe iyidir. uzak olsun tatlı olsun cnm. belki ileride evliliğiniz oturunca düşünebilirsiniz

benim dedigim icten baglı ev degil ust uste dairelerde 2 farklı dairede oturmak. Aynı evde oturmak cok ilerki yıllarda torun oldugunda belki olabilir
hani biz gezerken anneanne toruna baksın ama farklı 2 dairede altlı ustlu oturulabilir bence.

kaynanayla aynı evde yaşamak mı????????????? Kafama sıkar giderim daha iyi Kaynananın gelini sevdiği, gelinin de kaynanayı sevdiği görülmemiştir,, görülüyorsa da bir minyonda birdir... Daha önce başka bi yazımda da söylemiştim bunu,, dünyanın en şanslı insanı kimsesizler yurdundan biriyle evlenendir!!! Kaynanayla aynı evi bırak, aynı apartmanı bırak farklı ülke hatta farklı dünyada olmayı bile isterim,, kaynana yoksa Mars'ta bile yaşanır,, MArs'ta hayat yok derler ama kaynana yoksa orda hayat vardır Kaynana görümce zartzurt yok!! Cennette miyim ne? Benim de bi elti adayım var, maki bitki örtüsü gibi yerden bitmem mum bacaklı miki :) Elinden gelse selvi boylum diye sevecek 1.50lik kızı :) Tüm akrabaları bana övgüler yağdırır çok güzel çok becerikli diye,, benim görümcek de çatlar,, kendisi 30a geldi hala bekar,, ben ondan küçüğüm ve 2.5 yıllık evliyim Kaynana diyor ki ben kızımı vermicem, evlendirmicem falan filan.. Onun köfte bile makarna bile yapmayı bilmeyen evde kalmış kokmuş kızını kim alacaksa,,, onu diyen yok hiç ::):):):):) evlendirmezmişşş.. ağzımla bile gülmüyorum artık hehehehe

genel olarak en çok sevgiliyken kayınvalidelerle iyi anlaşılıyo zaten canım, sonradan da belki iyi anlaşırsınız bilemeyiz bunu ama tecrübelilere baktığımızda işler farklı olabiliyor
yaşama derim
insan rahatla kavgasını bile yapamaz, şakadan bile bağrışsanız, duyarsa hemen size damlayıp sebebini öğrenmek istemeyeceği, oğlunu savunup savunmayacağı ne belli?
ya da belki de çok basit bi konudan tartışıyosunuz, ama kadın belki de bu duruma çok üzülücek
sadece tartışmadan örnek verdim. daha bunun bir sürü ayrıntısı var.. çok dezavantajı var

valla canım benım annemde kayınvalide ama abımı kendınden oldukça uzaklara evlendirdi kaldı ki onların da evı üç katlı ıkısınde kiracı var
hem onlar hem ben rahat edemem dedi.
yani demem o ki her kayınvalide gelinini yanına alma meraklısı değil...kaldi bunlar çeken bizlerr zaten yarın öbürgün aynısını gelinimize yapmayızzzz

valla arkadaş cocuğumda olsa gezerken buyukanneler bakçak die aynı evde oturamam..cocuğumuda alır oyle gezerım afedersiniz ama bi yerlerine guvenmeyenler de hemen çocuk yapmasın madem...

[SUP]Siz kayınvalide adayı olmalısınız :) Bana inşallah Allahım erkek evlat nasip eder hep duam budur benim.Oğlum yalvarsa aynı ev diye ben gene istemem saat kaçta banyo yaptıklarını, öpüşmelerini koklaşmalarını ben kendim duymak istemem zaten, utanırım.Elden ayaktan düşmediysem kimseye muhtaç değilsem ne gerek var gençleri huzursuz etmeye.Herkes ayrı evinde rahat rahat yaşasın, zaten mesafe her zaman iyidir :)[/SUP]

Aynı evde değil, aynı evrende ve zamanda bile yaşamamalıdır.

30 yaşına geldiği halde evlenememiş olmak ve 150 boyunda olmak ne kadar acınası değil mi? Daha küçük olduğunuz halde evli olma başarısını gösterdiğiniz için de ayrıca tebrik ediyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…