Kayınvalideyle dubleks evde altlı üstlü yasamak mantıklı mı ?

olmaz canım.kahvaltıda beraber aksam yemegınde beraber.giriş cıkışlar aynı.aynı mutfak..bunun aynı evde yasamaktan hıcbır farkı yok ınan bana.

çokta iyi olsan kesinlikle sorunlar çıkacaktır.. Bence kesinlikle kabul etme... Sevgi ayrı bişe tamam o seni sevsin sen onu ne güzel :) ama aynı ev

hem şu anda gelinim hem de 25 yıl sonrasının k.valide aday adayıyım :) ancak ne gelinimle ne de k.validemle aynı evde yaşamak istemem...isterlerse melek olsunlar yine de olmaz..herkes evini yuvasını bilmeli.

Sakın üzerine alınma arkadaşım..Benim kayınvalidem de böyle diyordu nişanlı iken herkese ayrı olacak yeme içme diye..Ben sıkıntı yaşadım gelinime yaşatmayacağım..Çeyiz serilirken teyzeme 3 sene yanımdan ayırmayı düşünmüyorum demiş..Çüşşşşşş dedim ki ben bunu evlendikten aylar sonra öğrendim..1 ay birlikte yedik ama olmadı yani gece gündüz oradaydım gece 11 de esniyor uykumuz geldi artık kalkalım dedik esnerken daha erken nereye gidiyorsunuz diyen birine dünüştü bir anda..

Sabah 9 da çıkmadım mı 9,30 gibi gelir merak ediyorum seni ne yapıyorsun gelmedin yukarı diye gördüğün gibi tabi bu kısmı içimden , uyuyordum kapıya uyandım diyordum he tamam merak ettim diyordu..

Rabbim bizi hayırlı insanlardan eylesin ve hayırlı insanlar ile karşılaştırsın..

cokkkk zorrr pekı sımdı ewın ayrı mı ?

cokkkk zorrr pekı sımdı ewın ayrı mı ?

yok canım hala aynı binadayız ama yeme içme yeni evliyken ayırmıştık..Olmadı haftada 1 defa evde yemek istiyoruz kadın hayır ben bugün bunu yapacağım başka gün yersiniz diyordu evimde eşime yemek yapabilmek için resmen izin alıyordum ki müsade etmiyordu zaten..

Ayrı yiyorduk güya ama haftanın 3 4 günü oradaydık..Oğlum olduktan sonra çok çıkmamaya başladım şimdi her gün çıkmıyorum akşamları eşim ile bazen çıkıyoruz onlar arada geliyorlar..Eskisi kadar sorun yok önce her yemekten sonra kayınvalide olmadı kayınpeder aradı hadi çay koyuyoruz gelin..İnsanın gidip oturacağı varsa da içine ediyorlardı daha sofrayı kaldırmadan aramaya gerek yok yani eşimin geldi zamanı biliyorlar balkonda bakıyorlar geliyorsa benden önce kapıyı açıyorlardı..ŞÜkürler olsun geldi geçti ama içimde 1 damla sevgi kalmadı tiksiniyorum hatta..Şimdi oğlum üzerinden prim yapmaya çalışıyor..Eşim de anlamıyor..Rabbimin imtahanı..

Tek mutfak, tek banyo, tek kapı…
Ortak kullanım alanın arttıkça ve yakınlık mesafen arttıkça sorunlar artar. Ne kadar uzak; o kadar tatlı..
Bence başından nasıl başlarsan öyle gider. Sonra ayrılırım diye başlarsan yıllar sonra yıpranmış bir evliliği kurtarmak için ayrılmak çözüm olur ancak. En başından ayrı ol ki kafan rahat olsun.

yok canım neden alınayım :)

ama ben laf olsun diye demiyorum,ciddiyim..gelinim ve oğlumla yaşamak en son isteyeceğim şey olur,Allah elden ayaktan düşürmedikten sonra ne kimseyi rahatsız etmek isterim ne de rahatsız edilmek..

Cok uzakta oturarak bile ne sorunlar yasaniyor :)
Ayda yilda bir görüsüp kavgayla biten aile görüsmeleri de yok mu?
Dolayisiyla dip dibe yasamayi hic düsünmemeli

ASLA.

aynı ev sadece banyo olayı rahat oluronun dışında odana çıkıp kafa dinlemene bile iizn verilmez.

Allah kolaylık versin

Kesinlikle böyle bir şeyi aklından geçirme sana tavsiye arkadaşım pişman olursun Çokkk. Bende aynı apartmanda oturuyorum bıktım artıkkkk

Özellikle de imkanlarınız yerindeyse, asla böyle birşey düşünmeyin bence.
Çok iyi insanlar olabilirler ama yine de zor olur.
Herkes evinde olsun, huzurlu olsun daha iyi.

Bence sıcak bakma bu olaya.. Kayınvaliden evlendikten sonra sizi sürekli kahvaltıya ve akşam yemeğine çağırcak belki. Bir zaman sonra sıkılırsın.. Ya onlar size gelicek ya siz onlara gidiceksiniz haftada en az 2-3 belki.. Seni çağırıcak yemek yapmaya, temizliğe de çağırabilir. Onun komşuları gelir seni çağırır gibi gibi.. Bir zaman sonra bular sıkar insanı. Yani ben sıkılırdım ne biliyim. Uzakta oturmak her şeyden güzel ve huzurlu bence.

aynı binada yaşamış biri olarak asla ve aslaaaaaaa diyorum
evlendiğinde ne sevgi kalır nede saygı,allah pişman etmesin ama
pişman olursun söyleyeyim

bence kabul etme allah korusun sonra yine buraya konu açarsın ayrı eve çıkmak istiyorum vs.. diye kapın ayrı bile olsa iç içe yaşayacaksınız ev baya büyük anlattığın kadarıyla ama mutfağın ayrı mı orasını anlamadım mutfak da ortaksa zaten beraber yaşıyosunuz demektir biz k.v ile aynı semtdeyiz ama şu an tercih yapacak olsam uzakta oturmak isterdim

Zaten duyduklarımdan sonra aslaaa diyorum sizin dediğiniz açılardan hiç düşünmemiştim
erkek arkadasımı bugun yakalayabilirsem oturmak istemediğimi açıklıcam Sonuçları size haber veririm
Çok teşekkür ederim hepinize

Akrabamız var böyle oğlu tek bitane...aynı evde biri üstte biri alt katta ama 7 24 beraberler..üstelik kaynananın üst katta mutfağı olduğu halde devamlı merdiven birleşik olunca alta iniyor ve gelinden hizmet bekliyor tvyi bile aşşağıda izliyorlar 2 ayrı daire olsa belki belki sorun olmazda dublekste kesinlikle ortak oluyor bi zaman sonra herşey ve gelin olunca odana bile çekilemiyorsun bence kesinlikle ayrı uzak otur ne kadar uzak o kadar saygı bozulmaz..yoksa devamlı ev işi yaparsın...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…