Kayınvalideyle dubleks evde altlı üstlü yasamak mantıklı mı ?

Gorusurz canim bende cok calisicammm insallah basaricam da...

o zaman kar zarar oranını sen hesapla......sorun kayınvalide olmayacak.......sorun biryerde eşin olacak.......o hep annesinin evindeki rahatlığı arayacak hiçbir sorumluluk kabul etmeyecek......gerçek bir karıkoca olmanız mümkün değil........sen yinede biraz en azından birkaçsenelik bakıcı parası biriktir

vall canım banada evlenmeden once cevrem hep dedı altlı ustlu evlenmee ne kadar ıyı olsada gun gelır aranız bozulur bırbırınızden sıkılırsınız demıstı.ben evlendiğimden berı calışıorum yanı aksamdan aksama goruyordum..bazı aksamlar cıkmıyordum bıle..benım onu umursamadığı dusunurmus sevgılı kayınvalideciğim..istiyorlar kı bı yere mı gıdılcek oda gelsın,bır yere mı gıdıyosun ona haber ver,annen teyzen,arkadaşın gelse oda gelir evine iki özel bişey konuşamazsın..eşinle kavga etsen sesi duyar çıkar gelır kapına...yada uygunsuz bir zamanınızda kapıya gelir ısrarla çalar düşünmez ki bunların belki özel işi var..
bide eşinin tarafından bakalım olaya..ailesi olduğu için sorumluluk almyacak kendi evine alışamayacak,birlikte yemek yenilcek eşinle özel bir anın olmayacak,aılesı evde dıe esın senı yanlız bırakıp gece dışarı cıkabilecek vs iştee..daha bi dünya sorun yanii hangini sayayım kı..
ben 4 yıldan sonra ayrı eve çıktım eşimle yeni evlenmiş gibiyiz herşey harikaaaaa

bu konuyla ilgili o kadar çok konu var ki...yaşa ve gör dicem artık ne diyim hala bu soru soruluyosa cesur kızsın otur bakalım nolcak, bizede yazarsın

slm canım eskiler ev evüstüne olmaz lafını boşuna söylememişler.bence çok pişman olursun önce bir iki ay sana güllük gülistan gelir herşey sonra karışmalar başlar.ben aynı apartmanda oturduğum halde huzursuzum kaldki aynı ev .rahatça hiçbirşey yapamayıcan hep bir kısıtlama olucak sonuçta eşinle seninde bir özel hayatın olucak bence hiç mantıklı değil ama her kayınvalide kayınpeder kötü diye birşey yok(ama ben iyisine rastlamadım ) ama sen rahatsız olursun

ASLA AMA ASLA BÖYLE BİRŞEY YAPMA.... kaynanayla oturmuş biri olarak söylüyorum.

Şuan pişman olmazsın gibi düşünüyorsun belki fakat yarın bir gün emin ol pişman olucaksın..Eşinle başbaşa kalmak isticeksin aman misafir geldii onlara hop aşagı inn ne bileyim kendi misafirin arkadaşların gelmek isticek gec saatlere kadar takılmak isticeksiniz aman ses çıkmasın rahatsız olmasın diceksin kasıcaksın sürekli kendini onuda gectim aradan zaman geciçek aman bununda amma çok misafiri geliyor olucak.Bide düşünsene kendi ailen gelmek isticek rahat edemicek.İstediginiz saatte dışarı çıkmak isticeksiniz nerdesiniz nerde kaldınız nereye gidiyorsunuz bu gibi şeylerle muhattap olucaksın ben aynı apartmandayım ve evım ayrı oldu halde bıle ne kadar cok misafiri gelıyor yok ailesi çok geldi yok nereye gidiyorsunuz bir oturun evınızde vss..vss.. uzayan şeyler ki sen aynı evde düşünüyrsun bence yol yakınken ayır evını 1+1 olsun küçük olsun senın olsun kendi düzenin olsun emin ol pişman olmazsın kafan rahat olursun yaşını bılmıyorum ama bir abla tavsiyesii..Daha sonradan Kadınlar Kulubune yeni bir konu açma '' Pişmanım keşke sizi dinleseydim arkadaşlar aynı evi kabul etmeseydim'' deme

Canım kvden akademik kariyer bile yapmış olsun o bir kaynana ve güdüleriyle hareket eder.

Ömrü seni eleştirmekle geçecek birde aynı evin içinde olmasını düşünemiyorum bile.

Ayrıca madem kültürlü vs geleneksel yöntemler yerine neden sizin onlarla yaşamanızı hoş karşılıyor.

Muhtemelen imkanları yoktur.Benim önerim imkanlar olana kadar asla birlikte yaşama..

Eğer yaşarsan muhteşem aşkında evliliğinde senin için hayal kırıklığı olacaktır.

Onun evine gittiğin zaman her şeyine karışmasına fırsat tanırsın çünkü sen onun evine gidiyorsun.

Bilirsin misafir umduğunu değil bulduğunu yer

Ondan sevgiyi ancak mesafeli bir saygıyı sağlarsan görürsün

İnsanlar yeri geliyor anne babasının evinde yapamıyor. Gideceksin birde onların evinde kalacaksın. acaba eşin sizin eve gelmeyi tercih edermiydi??
insanda şimdiden strese girdi, birde o eve taşındığını düşünmek bile istemiyorum. eşin çalışacak, sende uzun bile uyuyamayacaksın.
hemen laf edilir..hu huuuu nerdesin gelinim diye aşağıdan çağrır, her birşeyine karışır. misafir çağırmak isticeksin, bugün olmaz gibi falan der.
kızım, ne gereği var. istediğin gibi evinde çıplak çıplak gez, eşinle oynaş kimseye hesap vermeden. sıkıntılar hep çıkacaktır eminim. erkenden mesela yemek yenildiği gibi, hadi biz yukarı çıkalım demekde olmaz. boşversene, kendini şimdiden sıkıntıya sokmuşsun. Nışanlına söyle, sanırım en iyisi ayrı eve taşınmak diye!!!!

Bütün arkadaşlar gerekli uyarıları ve fikirlerini yazmışlar.
Tüm bunlardan sonra kararın beraber oturmak yönündeyse hakkında hayırlısı olsun diyelim.
Ayrı oturmak konusunda tüm şartları zorla.
En kötü ihtimal yakınlarında bir ev tut.
Aynı eve girdikten sonra ayrılmak zordur.
Ev dubleks bile olsa , bir kapın bile olmayacak.
Merdivenleri çıktımı yanınızda.
Sorunlarda duble olur bu durumda.

Tabi ki mantıksız canım :)) Evimiz dubleks,benim odam kocaman bir çatı katı.Evimiz 350 m2.Koskoca evde kv.kp.birlikte sadece 4 kişi yaşıyoruz..Yine de olmuyor olmuyor olmuyor.Sakın sakın başını yakma canım.Üstelik benim hiçbir problemim yok eşimin ailesi ile.Yine de olmuyor diyorum gerisini sen düşün artık :))

Aman diyim, sonuçta aynı ev! Aynı apartman da oturan kişiler de kayın valide ile yaşama durumundan memnun değil..
Arada km varken kayın valide bir şekilde yetişip karıştırabiliyorken ortalığı, kalkışmamanı tavsiye ederim.
Çok iyi insanlar olurlar belki, hiç bir zararı olmaz, ama yine de aynı evin içinde yaşanmıyor.
Ha bir muhtaçlık durumu söz konusu olur, hep derim kendim içinde '' Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin '' o zaman ayrı tabii.

Son düzenleme:
Hele ki alt üst aman allahım alt üst, Konu: gelmedi, aşağı inmedi, oğlum karın bizle ilgilenmiyo, Oğlum evinizden misafir eksik olmaz, Oğlum annesi geldi, Oğlum arkadaşları geldi, Yemek yapmadı, temizlik yapmadı, Beni çağğırmadı, gidiceği yere beni götürmedi, Aşağı inersen sorgular nereye, Yoldan geldiğini görür nerden geliyosun,
Kısaca hayatın hep açıklama yapmakla geçecek...

Benim annem bana göre dunyanın en harika insanı melekten de öte ama evlenince annemle bile aynı evde veya aynı apartmanda yasamak istemiyorum varın kaynanayla yasamak isteyip istemediğimi siz duşunun. Su dünyada iyi yada kotu insan cok cok cok az. Bence her insan iyi ve kotu aynı zamanda. Sadece rollere göre degisiyo iyilik ve kötülük. Dünya kötüsü bi insan evladına iyi oluyo cogu zaman. İste aynı bunun gibi dünya iyisi bi kadinda gelinine kotu oluyo %99 :) o yuzden o riski almaya hic gerek yok ha bide diyelim ki cok iyi bi kadın %100 iyi olma garantili ( tabiki boyle bise mümkün degil ) yine de bence cok sıkıcı bi durum ben olsam asla asla aslaaaa kabul etmem sende iyi dusun derim

Asla asla asla oturma derim kesinlikle ev ev üstüne olmaz. İsterse bir odalı bir evin olsun ama sana özel olsun. İstediğin kadar kv kb iyi mükemmel insanlar olsunlar istediğin kadar iyi olun aynı evin içine girdiğinizde her şey değişir.

Her ne kadar katları kapı ayırsa da aynı evin içi. Sen de evin gelini olduğuna göre sürekli hizmet halinde olacaksın mesela o gün diyelim reglisin karnın ağrıyor ya da o günü rahat rahat uyuyarak geçirmek istiyorsun asla yapamazsın. Çünkü senin erken kalkıp iki yaşlı insana kahvaltı hazırlaman gerekecek. Mesela dışarı çıkmak isteyeceksin hep onlara göre kendini ayarlamak zorunda kalacaksın mecburen müsaade isteyip çıkacaksın özgürlüğün kısıtlanacak ya da bir arkadaşın gelecek yiyip içip muhabbet etmek isticeksin ama kv de yanınızda olacak mecburen. En azından sen mecbur kalıp davet edeceksin gel annenle oturalım diye bir kere yok dese ikincisinde yanınıza gelecek

İstersen daha çoookk şey sayabilirim. Şimdi insan işin içine girmeyince her şeye katlanır gibi geliyor ne olacakki anlaşırım dayanırım diyor ama asla aynı evin içinde tam bi huzur olmaz olursa da binde bir belki olur. Evin içindekiler senin annen baban bile olsa bir zamandan sonra yapamazsın bence ayrı eve çıkma lüksün varsa hayır deme. Bu konuda fedakarlığı sen yapıp tamam ben aşkım için yaşarım ailesiyle deme

Bir de iki de bir kv komşusu akrabası vs. Gelir artık günlerde pasta börek kek yapıp ikram üstüne ikram yaparsın hizmet edip durursun. Bir de sana sormaz kızım bugün senin bir planın var mı evde misin diye sormaz kızım misafirim gelecek bi kek yapsana filan diyecek

ben bu kadının böyle olacağını bilseydim aynı apartmanda oturmanın bu kadar iğrenç bişey olacağını bilseydim kocamın aşkından ölsem gebersem evlenmezdim bu kadar net !

bende dahil bir çok kişinin duygularını ne de güzel açıklamış arkadaş.
vallahi arkadaşım aklın varsa aynı sempte bile oturma bende altlı üstlü oturuyorum ama inan çok zor birimiz birinci birimiz 3. kat ama gece duş seslerini bile duyar ertesi sabahta gece yıkanmayın hasta olursunuz der yaptıklarını saysam varya destan olur evliliğimi bana zehir etti eşim bi de benim yanımda olduğu halde .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…