Kayınvalideyle dubleks evde altlı üstlü yasamak mantıklı mı ?


sana kızım nasıl istiosan öle olsun denir. o evde ne konuşulur bilemezsin. benim kv de hep ölee diordu. oğluna söylediklerini evlendikten sonra gördüm. şimdi arada perde var. dediiklerine inanma.
 

sana tek cevabım...sakınnnnnnnnnnn deneme bile..........
 
sakın girme imkanın varsa. ve şey düşünme önce girerim olmadı ayırlım mantığıyla hareket etme. Girersin birlikte kavgayla ayrılırsın ve iş işten geçmiş olur.
 
Bende kayınvalidemle karşılıklı dairelerde oturdum şuanda apanikatak ve anksetiye hastasıyım
evlenmeden önce kızım kızım diyorlar evlendikten sonra elkızı elkızı diyorlar
benim kayınvalide beni her anlamda kullanmaya kalkıyordu 5. kattayız eşim merdivenlerden birşey taşısa kayınvalidem koş git sen taşı diye beni gönderiyordu
otururken elini uzatsa ulaşıp basabileceği lamba düğmelerini birle beni diğre odada çağırıp bastırıyordu
yediğime içtiğime giyindiğime karışıyordu
hatta bir kere oğluyla özel şeyimize bile karışmaya kalktı
onların yanına gülemezsin ne gülüyorsun derler, rahat oturamazsın insan evinde heran hazır olda olamazki, çok yesen aman kilo aldın derler
ben hamileydim kadın yemekler pişirip bana değil ogluna yedirirdi hatta birkeresinde eşim inciyede yokmu dedi kadının dediği laf sadece sana kadar pişirdim ve ben hamileydim düşün
yazsam varya sayfaları doldururum sakın ama sakın kanma inanma sevgilininde işine geliyor şimdi seni kandırmak için öyle iyidirlerki sonra görürüsün anyayı konyayı
bence sevgilin konusunu açınca bile kesinlikle olmaz de tavrını koy bakalım senin fikrine anlayışlı olacakmı
eğer anlayışılı davranırsa evlen , yoksa şimdiden anneciyse kesinlikle anlayışlı olmaz o zamanda bu evliliği iyi düşün
 


Sakın aynı evde yaşama. Hatta bence mahallenin bile çok yakın olmaması gerek. Kimi gördüysem yakın yaşayan mutsuz oldular. Hatta benim bununla ilgili açtığım bir konu var. Okumanı tavsiye ederim.

Güllük gülistanlık yaşamanız mümkün değil. Maddi imkansızlık varsa yeni ev açmak için, evlilik bile ertelenmeli. Geç olsun ama sorunlu olmasın.
 
Evin cinsi ne olursa olsun..
Ister villa ister apartman dairesi ister mustakil ev ister dubleks..
Hiçbiri beraber yasanmaması gerektiği gerçeğini değiştirmez..
O sebepten soruma cevabım belli
 

Bence sakın oturma asla kabul etme,ne kadar seversen sev zaten kimse kötü değil.fazla muhabbet tez ayrılık getiirir demişşler aynen doğru.Ben bi saat gidiorum evime dönmek için can atıyorum sürekli saygıdan sana yabancı ınsanlarla nasıl oturursun.uzansan uzanamazsın,kocanla konussan konusamazsın uyusan uyuyamazsın,cay getır cay götür yemegi koy yemeği kaldır bi süre snra hizmetçi moduna girersin sonucta gelinsin saygıdan dolayı bunları yapmak zorundasın kadın sofra kaldırrken sen yan gelip yatamazsın aman diiyim sakınnnnnnnnnn.tek özel yer yatak odanız olcak o bile belli değil herkesn evi yeri ayrı olcak yoksa çok büyük sornlar çıkar.
 

Pişman olacaksın diye bir yargıya varılmaz şimdiden ama pişman olma ihtimalin var ve bence yüksek bir ihtimal bu.
Hal böyleyken, yol yakınken ihtimaller dahilinde de olsa riske atmamak lazım.
Ben bırakın aynı evde altlı üstlü oturmayı, aynı şehirde bile yaşamayı göze alamıyorum, çok bir problemim olmasa da kvle.
Mesafe iyidir.
 

Tamda aynı şekilde 5 yıl yaşadım imkan varsa vazgeç vazgecir kaç kurtul bu durumdan.Tek odan olsun senin olsun huzurun olsun bilmem anlatabildim mi canım? Hiçbir şey unutulmuyor içine kazınıyor ve mutsuz oluyorsunKendimi gördüm sen de...
 
Ben küçük bi ailede yasıyorum annem,kız kardeşim ve ben.Geniş bir ailem olmasını hep çok istedim .
Acaba pisman olurmuyum diye sizdende fikir almak istedim
Geniş aileni kendin kur canım..kurulmuşların içine sonradan adapte olmak zor ...2-3 çocuk doğurursun al sana geniş %100 sana ait aile...Sanırım çok genç ve tecrübesizsin hepimiz öyleydik elbette.Zamanla neyin ne olduğu ortaya çıkıyor umarım hakkında hayırlısı olur.
 
yorumları üzülerek okudum doğrusu, kaynanalarından can düşmanı gibi bahseden kişilerin yorumlarını özellikle. oysa onların en kıymetlileri, oğullarıyla evlisiniz. sizin annelerinizin gelinleri yada ileride sizin gelinleriniz bu şekilde konuşsa hoşunuza gider miydi acaba? burda atıp tuttuklarınızdan sonra onların yüzüne nasıl bakıyo, nasıl saygıda bulunuyosunuz ilginç?

konuya gelince; ev ev üstünde olmaz derler ama iki insanın konuşma dilini kullandıktan sonra anlaşamayacağı hiçbir konu aşamayacağı hiçbir sorun olamaz diye düşünüyorum ben. bu noktada biraz kendini sorgulaman gerekiyo sabırlı mısın, anlayışlı mısın, alttan alabiliyo musun, çok mu hassas ve alıngansın bunları tartıp ölçüp kendi kararını kendin vermelisin beş parmağın beşi bir değil ki aynı evin içinde mutsuz olanlar var da mutlu olanlar yok mu ?
 
sakın derim değil aynı ev aynı şehirde bile olmayacaksın eşinle istersen deli gibi birbirinizi sevin, eşin dünyanın en iyi erkeği olsun ama bi şekilde aile hallediyor sağolsunlar evlenince oğulları kıymete biniyor.
 

cnm ne kadarda doğru demişsin noktasına kadar katılıyorum söylediklerine... konu sahibi; ne kadar ailesini sevsende saysanda bu sevgi karşılıklıda olsa aynı evin içine girince pürüzlükler çıkıyor valla. sonra eşine mutsuzum diyeceğine baştan iyi düşün taşın bunların iyisini,kötüsünü sonradan pişman olma ayrı evde yaşa rahatına bak..
 

oooooo hemen kaç kaç sen yemek yapamazmışsın demeler anneci evlerden uzak arkana bile bakma şimdiden ananmı doldurdu demeler demek birşey söylesen hep annen doldurdu diyecek
ben 42 yaşındayım babam ile annem bu yüzden ayrıldı anneci bir erkek miğdemi bulandırıyor.
 
Ayy gerçekten çok haklısın yaaa :18:

canım eşin seni ne kadarda ezdirmesse kaynanlada sorunun olmassa rahat edemezsin kesinlikle evine arkadsların gelcek kaynanan aşağı yada yukarı incek rahat edemiceksiniz evler ne kadarda ayrı olsa yemekler beraber yapılıp beraber yiyilcek belkide istediğin kadar uyuyamıcaksın senden sürekli bişiyler beklicek temizlik yemek kaynanan nasıl biri bilemem ama belki adışarıya çıksan annenlere gitmek istesen ona bile tavır yapcak özel bi yere gittin diyelim aa gelin nereye gidiyosun kocandan cok kaynanana hesap verceksin.. bence güzelce bi düşün derim.. benim kaynanam kayınbabam uzaktalar bayramlarda bide onlar gelirse senede 3 kez falan görüyoruz ama geldiklerinde 1 hafta boyunca sürekli beraberiz oyüzden ben pek bişey anlamadım ama bi ara 1 ay boyunca bizde kaldılar canım inan ama hiç rahat edemiyorsun kaynanam pek karışmazdı ama kayın babam erken yatın erken kalkın sabahın köründe yatak odasının kapısını yumrukladıgını bilirim ya sevgililer gününde dısarı cıkcaz eve gec gelmeyin ya bırtakta kocamla baş başa kalalım demi eski toprak oldukları için hiç anlayışlı değiller.. 2 ay öncede eşimin anaannesi gelmişti o tam bir kaynana gelene gidene karısırdı arkadaslarım gelirdi bunlar kim niye geliyolar yemelsinden içmesinden karısırdı o yüzden canım tekrar düşün derim ben 1 ay sabrettim hani zararları yoktu ama herseyimize karısırlardı eşimle 1 ay boyunca özel hayatımız gezmemiz tozmamız olmadı gittiğimiz yerlere onlarıds götürmüştük
 
canım isterse melek olsunlar... aynı evde yasamak demek otomatık olarak senin hayatının kısıtlanması demek oluyor.. birde sonra eger istemezsen satacaklarmıs ya evi..HİKAYE! ne sözler verilir neler söylenir ama evlenince senden baska hatırlayan olmaz... tum ipler su an senin elindeyken tatlı sözlere aldanıp hayatını mahvetme..eşin en küçük olabilir sonucta sadece onun ailesi değil diğer kardeşleri de en az onun kadar sorumlu bunu sureklı dıle getır kı bununla gelemesin...yemek yapmayı bilmezmişsin ya herkes yemek kursu sertifikasıyla evlenmiyo sonuçta.. öğrenirsin! hemde öyle güzel yaparsın kı zamanla.. inşallah hakkında hayırlısı olur.. benim kayınvalidem cok tatlı kendini bilen bi kadındır ama aynı evde olsak eminim kayınvalidemle ilişkimiz bu kadar guzel olmayacaktı.. tatlı bi mesafe her zaman iyidir hem kıymetli olursun,hem basın agrımaz ...inan evliliğinde daha guzel yurur..keşke yerine ıyı kı dersin.
 
Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…