Kayınvalideyle yaşanan sorunlar

beğenip geçmek az geldi
on yüz milyon kere beğendim

hadi kaynana,sizin istediğiniz eşyaları almamış,nefret etmişsiniz.dedeye ve nineye nasıl davranıyorsunuz,merak ettim,malum ev vermişler, size.gerçi,evinize gelip,bir çayınızı bile içebildiklerini, düşünmüyorum ama.

kendini, eşini ,ailesini geçindiremeyecek adamları,kendinize koca diye seçiyorsunuz,sonrada çıkıp,ailesi şunu yapmadı,bunu almadı.önce kocanıza bir bakın.ayrıca,annesini sevmeyen adam,karısını da sevmez.hele şu cicim ayları denilen aylar, bir geçsin,bakın size nasıl davranıyor,sevgili kocanız.

kaynanayım,gelinim de çalışıyor,oğlum da.her ikisinin aldığı maaş,sizin eşinizin aldığı maaşın 4 katı.ama yine de kiralarını ben veriyorum.rahat yaşasınlar diye.ev alma planları yapıyoruz onlara.ama gelinim sizin gibi olsa,su vermem.oğlumun hatırı da biryere kadar.

+1

Bu nasıl bir üsluptur "Kaşınan kaynanayı kaşımak" ?
Karı-koca nankörlüğün vücut bulmuş halisiniz.

Ilerde senin gelininde seni kasir umarım KAŞIMAK ıyy ne saygisizca ya.bu arada eslerinizi annelerinden uzak tutunca elinize ne geçiyo? Merak ettim sadece

Gercekten bie tuhafsiniz her seyi isinize gelince yapiyorsunuz. Allah islah etsin ne diyeyim öbür konularinda bir tuhaf

Ablacım sız hanı destek vermeyecektınız artık oyle okumustum ben sankı

Eski konularınıza aşinayım.

Eşinizin eve getirdiği bir Kuran'ı kıskanmıştınız. 15 saatlik bir yere bırakmıştınız.

Eşinizin motoruna eski kız arkadaşının binmesi sizi rahatsız etmişti. Bir daha o motora binmem diyordunuz.

Aldığınız az bir ücretin büyük bir kısmını saklamak istiyor ve eşiniz kutu kola aldığı için, meyve aldığı için ona kızıyordunuz.

Evinizde bir varlık olduğuna inandığınız için eşiniz işteyken annenizde kalıyordunuz. Kendi evinizde kalamıyordunuz.

Abinizin evlenmemesi bile sizi rahatsız ediyordu. Anneniz genç olduğu halde bakkala ekmek almaya bile gitmiyordu. Hepsi abinizin üstüne yıkılmıştı.

Sürekli eşinizin ailesiyle ilgili konular açıyorsunuz. Burada ne konular okuduk, ne kayınvalideler. Hatta en son zeynep hanımın konusunu biliyorsunuzdur. Neler yaşıyor insanlar, yine de bu kadar fevri değiller.

Görücü usulü evlenmişsiniz ve çalışmayı reddediyorsunuz.

Size bir tavsiye. Böyle devam ederseniz eşinizi kaçırırsınız.

O insanlar onun ailesi. Kopartamazsınız. Saygı duymak zorundasınız. Ne olursa olsun sevmeseniz bile "kaşımak" diye bir tabir kullanmamalısınız.

Son olarak "30 sene yeterince gördüm" diyen bir evladı kocam diye bağrıma basmak ağır gelirdi bana. Sadakat, sevgi, bağlılık, merhamet yoksunu olduğunu düşünürdüm. Nasıl bir baba olacağını sorgulardım.

Bence biraz sakin olun, hobiler bulun kendinize. Biraz kafanızı dağıtın. Yoksa işiniz çok zor.

[
aha işte bu da kaynana

cutemom siz hasta mısınız bu aralar ? konuların gerisinde kalıyorsunuz hep :)))
kaç s

aha işte bu da kaynana
hasta sayılmamda kaza fılan gecırdım aslında kafayıda vurmadım agzımı cenemı dıslerımı dagıttım. Sanırım bu konular hep gece acılıyor bende sabah ortadan ucundan sonundan tuta tuta yakalıyorum. Sonradan cakozladım ama mevzuyu

aaa gecmıs olsun ya ben de yanlıs anlarsınız dıye sıldım
hanı demek ıstedım kı 20 sayfalık konuların orta yerıne ne oluyorrr yaaa falan dıye yazınca :)) komık geldı
dedım hasta heralde takıp edemıyor
cok gecmıs olsun

Ben size kisaca cevapliyim bu bayana göre yaşamin ne oldugunu :

- kocayi parmagina dolamak
- kin beslemek
- uyanik olup heryerden gelebilecek 3 kurusun pesine dusmek
-kocayi doldurmak
-her gun ne kadar mukemmel bir insan oldugunu duşunmek
-hep kendini hakli gormek

Ve butun bunlari yapinca sonsuz mutluluga erişecegini duşunmek...

Allahtan hep susuyorsun konu sahibi. Sana zeytin dali uzatan kadina kasiniyor diyorsun, evinize misafir gelmisler bir kahveyi bile cok görmüşsün. Esinin asgari ucretli maasindan her ay 500 tl mihir istiyorsun. Cuma dan cuma ya annesini arayan eşine annesi sitem etti diye samimiyetsiz bulan sen her gün annenden çıkmıyorsun. O 30 sene gördüm yeter diyen eşin cicim ayları geçince anam anam demeye başlar. 1 saattir konularını inceliyorum k.validenizin kaşınacak yönünü bulamadım. Senin geçinmeye gönlün yok, zaten demişsin kendi annem bana yeter diye.

Evlendikten sonra eşinin ailesine, annesine düşman mı olmak gerekir?

Demiyim demiyim dedim ama dayanamadım.

Ulan hayatında üç kuruş kazanmamışsın
Evlenene kadar ailenin sırtından geçinmişsin
Evlenirken verdikleri eve konmuşsun, o eve 2 lira harcamamana rağmen "Biz daha çok harcadık" diye iftira atmışsın ( evet SEN harcamamışsın, zira çalışmadığın için kenarda beş kuruşun yok. Asalak gibi her şeyi ailenden ve eşinin ailesinden söğüşlemişsin, pardon da onlat 13 bin harcamış. Senden kat kat daha fazla, sen değil ailen 20 bin harcamış ki eve saysınlar )

Evlendikten sonra da kocanın parasına çökmüşsün. Şimdi de kayınvalide ses etmesin diye evden uzak tutmaya çalışıyorsun. Neymiş: ayrılın demişmişmiş. Ya ne diyecekti? Gel kızım birazda bizi söğüşle mi diyecekti? Sert kayaya çarptın değil mi ?

Ablacım sız hanı destek vermeyecektınız artık oyle okumustum ben sankı

ben vermeyeceğim de eşim,durmuyor.evlerini de alayım,kızın babasına söz verdim,diyor.dediğim gibi,fazladan bir evimiz vardı,avcılarda.onun kirasını alıp,üstünü tamamlayıp,şimdiki kiralarını ödüyorduk. o evi satmaya karar verdik.

onun üstünü tamamlayıp,yeni bir ev alacağız ,bütçemize göre.önceden eşim o evi satmaya yanaşmıyordu,şimdi ikna oldu.fazla borcun altına girmeyeceğiz.ev ya benim ya da eşimin üzerine olacak.zira şimdi oturduğumuz ev,oğlum bekarken onun üzerine alınmış bir evdi.orada bir oturuyoruz.şimdiki oturduğumuz evle,eşimin işyeri arası 5 dakika,bu yüzden biz burayı bırakamıyoruz.yoksa,ben avcılara çoktan giderdim.onlarda burada otururdu.

ama ileride eşim işi bırakırsa,evi onlara bırakıp,diğer eve biz geçebiliriz.yani,şimdilik böyle bir çözüm bulduk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…