- Konu Sahibi banabenigeriver
-
vuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuvvvvvvvvDemiyim demiyim dedim ama dayanamadım.
Ulan hayatında üç kuruş kazanmamışsın
Evlenene kadar ailenin sırtından geçinmişsin
Evlenirken verdikleri eve konmuşsun, o eve 2 lira harcamamana rağmen "Biz daha çok harcadık" diye iftira atmışsın ( evet SEN harcamamışsın, zira çalışmadığın için kenarda beş kuruşun yok. Asalak gibi her şeyi ailenden ve eşinin ailesinden söğüşlemişsin, pardon da onlat 13 bin harcamış. Senden kat kat daha fazla, sen değil ailen 20 bin harcamış ki eve saysınlar )
Evlendikten sonra da kocanın parasına çökmüşsün. Şimdi de kayınvalide ses etmesin diye evden uzak tutmaya çalışıyorsun. Neymiş: ayrılın demişmişmiş. Ya ne diyecekti? Gel kızım birazda bizi söğüşle mi diyecekti? Sert kayaya çarptın değil mi ?
Tanıyorsunuz birbirinizi galibaDemiyim demiyim dedim ama dayanamadım.
Evlenirken verdikleri eve konmuşsun, o eve 2 lira harcamamana rağmen "Biz daha çok harcadık" diye iftira atmışsın ( evet SEN harcamamışsın, zira çalışmadığın için kenarda beş kuruşun yok. Asalak gibi her şeyi ailenden ve eşinin ailesinden söğüşlemişsin, pardon da onlat 13 bin harcamış. Senden kat kat daha fazla, sen değil ailen 20 bin harcamış ki eve saysınlar )
Evlendikten sonra da kocanın parasına çökmüşsün. Şimdi de kayınvalide ses etmesin diye evden uzak tutmaya çalışıyorsun. Neymiş: ayrılın demişmişmiş. Ya ne diyecekti? Gel kızım birazda bizi söğüşle mi diyecekti? Sert kayaya çarptın değil mi ?
Aslında kendı parası dedıgı seyde suymusDemiyim demiyim dedim ama dayanamadım.
süper olmuş moru daha da sevecek şimdi konuyu açanDemiyim demiyim dedim ama dayanamadım.
Peki gelın ısten ayrıldımı tazmınatnı aılesıne verecektıben vermeyeceğim de eşim,durmuyor.evlerini de alayım,kızın babasına söz verdim,diyor.dediğim gibi,fazladan bir evimiz vardı,avcılarda.onun kirasını alıp,üstünü tamamlayıp,şimdiki kiralarını ödüyorduk. o evi satmaya karar verdik.
onun üstünü tamamlayıp,yeni bir ev alacağız ,bütçemize göre.önceden eşim o evi satmaya yanaşmıyordu,şimdi ikna oldu.fazla borcun altına girmeyeceğiz.ev ya benim ya da eşimin üzerine olacak.zira şimdi oturduğumuz ev,oğlum bekarken onun üzerine alınmış bir evdi.orada bir oturuyoruz.şimdiki oturduğumuz evle,eşimin işyeri arası 5 dakika,bu yüzden biz burayı bırakamıyoruz.yoksa,ben avcılara çoktan giderdim.onlarda burada otururdu.
ama ileride eşim işi bırakırsa,evi onlara bırakıp,diğer eve biz geçebiliriz.yani,şimdilik böyle bir çözüm bulduk.
Tanıyorsunuz birbirinizi galiba
Aksam eve gelir" 30 yıl onları gördüm , yeter " diyen bir evlat , yarın karısına ne der çok merak ediyorum..
Vicdansızsınız...özür dilemesin gerçekten samimi bulmuyorum ölüm haberiyle bizi unuttuklarınıda düşünmüyorum gidemeseydik benim yüzümden gidilmedi sanılacaktı
O is mihire mi dondu? En son tasarruftu yahuBir de birikim yapmak isterken, her ay 1300 TL lik maaşın 500 TL sine mihir diye el koymak da kurnazlığın level atlamış hali...
Abisinin durmunu bilmiyordum ama aklımdan geçirmiştim, bilmediğim konuda konuşmak istememiştim. Aynı kafada tanıdıklarım var. Kendileri kayınvalidelerinin yüzünü senelerce görmezler, telefon aramak , bir tatlı dil hak getire, teyze diye hitap ederler, bir güler yüz yoktur evlerine geldiğinde ama senelerce kendi anneleriyle aynı evde yaşamış olan ve kendi anne babalarına giderken bile kayınvalideden izin alıp elini öperek giden gelinlerinden bahsederken hala ne yaptı ki benim annem için diye konuşurlar. Aynı zihniyet. Şu oldu, bu oldu işin bahanesi, varsa yoksa kendi ailesi.Vicdansızsınız...
Kindarsınız...
Kibirli ve bencilsiniz...
Size ekmek atana siz taş atıyosunuz.
Bu kadını samimi bulmuyosanız çıkın o evden de samimiyetinizi görelim.
Bir de işinize geldiği gibi dini kullanıyosunuz. Evet mehir dinin emri. Peki ya ana babaya hürmet, affedici olmak ne?
İşinize gelmedi mi yoksa?
Abinizin müstakbel eşinin annenizle oturması gerektiğini savunuyosunuz lakin anneniz ne kadar iyi? Size göre melek olabilir ama bakalım gelin beğenecek mi?
Etme bulma dünyası hanımefendi.
ileride kendisi de kaynana olacak. gelin aynı cümleyi ona kurarsa suçlu gelin olurbu üslup ve tavırla haklı bile olsa zaten bunu savunamaz çok çirkin cümleler kurmuş
O is mihire mi dondu? En son tasarruftu yahu
Iki tane evladim var....Tüylerim diken diken oldu bir anne evladindan bunu duymak icin ne yapmis abilirki.............Şu kadar yil sizi gordugum yeter deseler bana dunya başıma yikilir .Rabbim gostermeshoşuma gitmeyen şeyler yaptılar ben bu sebepten görüşmüyorum eşimde 30 yıl yeterince onları gördüğünü ifade ediyor
eşini soyuyor resmen bu ona gelir başka bir açıklaması yokaynen ya geriye doğru azıcık okudum eşi 1.300 maaş alıyormuş 500 ünü mihir diye istiyormuş her ay
Takside baglamis kocayiaynen ya geriye doğru azıcık okudum eşi 1.300 maaş alıyormuş 500 ünü mihir diye istiyormuş her ay
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?