- 18 Mart 2012
- 7.365
- 6.403
- 198
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
valla alıştım para mevzuları sağolsunlar alıştırdılar benim değerim o gramdanda az işte kimse bunu göremesede
Sorduğunuz için söylüyorum şu yapılır "helal edersiniz"200 gram kızı için isteyen kayınvalideme karşı 80 gram bu bile çok bulunmuş sonradan öğrendik mehir olarak yapılan bilezikleri sandık onlar hediyeymiş eşim ben yapacağım dedi maaşı 1500 küsür ne yapılabilir bu durumda?
konulardan eminim ki haberiniz yok bakın size şu kadarını söyleyeyim nişan bohçası yapılacaktı kayınvalideme herşeyden bir iki tane olsun iyi olsun dedim bunu kendi ağzımla söyledim bavula tül aldım süsleyeceğim falan dedim gittik birde ne gördük abartmıyorum 20-30 sene öncesinin başörtüleri ve hepsi kullanılmış bana verdiği yastıklar kirli kirli hepsi gerçekten çöptü hala inanamıyorum onları nasıl bana verdiğine hepsi duruyor vereceğim kendisine verilen kıymet böyle şeylerle gösterilir bence temiz titiz biri yani desem ki temizlikten haberi yok ondan böyle o başörtülerini yeni yaptırdım dedi resmen salak yerine konuldum heryerde gelinlik bakmaya gittik modelini seçtim görümceminkinin aynısıymış dedi baktık ikisinin alakası yok görümcemin gelinliği bile alttan alttan giymem için teklif edildi.ben zorla yapışmadım bu aile eşimin peşinde koşmadım ayaklarına yapışmadım ama bana yapılan bu yazık değil mi?E devam edin o zaman bu şekilde iyice kendinizi kötü duruma dusurun ne diyelim.
Uc kuruş beş kuruş hesabını boyle bakkal hesabıyla sadece kendi degerinizi dusuruyrosunuz.
Benim bile gozumde paragöz bir insan imajı cizdiniz.
Değmez bence ama siz bilirsiniz
Kız tövbe yarabim mehrinin büyüğü küçüğü yani miktarı yüksek olucak diye bişey yok
Sen ne kadar anlaştın mehrini ? Ki her aya bağlamak zorununda kaldınız ?Merak ettim
burada değer kazanmak peşinde değilim zaten bunu nerden çıkarıyorsunuz ben çok sorguladım kendimi gerçekten hiçbirşey olmamış gibi davransam eminim ki daha fazlası olacaktı en azından bunun önüne geçtimSen kk dada pek bir değer kazanmadın canım
Ama hala ben haklıyım deyip kendini az da olsa sorgulama zahmetinde bulunmuyorsun
konulardan eminim ki haberiniz yok bakın size şu kadarını söyleyeyim nişan bohçası yapılacaktı kayınvalideme herşeyden bir iki tane olsun iyi olsun dedim bunu kendi ağzımla söyledim bavula tül aldım süsleyeceğim falan dedim gittik birde ne gördük abartmıyorum 20-30 sene öncesinin başörtüleri ve hepsi kullanılmış bana verdiği yastıklar kirli kirli hepsi gerçekten çöptü hala inanamıyorum onları nasıl bana verdiğine hepsi duruyor vereceğim kendisine verilen kıymet böyle şeylerle gösterilir bence temiz titiz biri yani desem ki temizlikten haberi yok ondan böyle o başörtülerini yeni yaptırdım dedi resmen salak yerine konuldum heryerde gelinlik bakmaya gittik modelini seçtim görümceminkinin aynısıymış dedi baktık ikisinin alakası yok görümcemin gelinliği bile alttan alttan giymem için teklif edildi.ben zorla yapışmadım bu aile eşimin peşinde koşmadım ayaklarına yapışmadım ama bana yapılan bu yazık değil mi?
helal ettiğimi yorumlarda yazmıştımSorduğunuz için söylüyorum şu yapılır "helal edersiniz"
Ben öyle yaptım helal ettim benimkisi 1 kilo altındı...gerçi sonra 14 yıllık evliliğimizde eşim bana daha fazlasını takdı ( üç doğumumun her birinde sadece 5 burma takmıştı ilkinde tazminat almıştı ve tamamiyle bana altın almıştı özel günlere denk gelen izninde Türkiye de olduğu sırada anneler günü de dahil mutlaka takdı ve ben ev hanımıyım kendim de aldım bana verdiği harçlıklar ile...fakat tamamı satıldı ve ev aldık çok şükür )
Sizi anladığım kadarıyla altın para vs konuları hayatınızda çok yer tutuyor yapmayın! İnanın bu hata olur! Rızk sabittir dahası neye çok önem verirseniz o sizin imtihanınızdır! Abla tavsiyesi
Allah yardımcınız olsun
zaten ben değil o almıştı onlardan bahsetmek bile istemiyorum her anne evladı için en iyisini yapar oradaki yapılan bana değil evladına verdiği kıymetti zaten iki üç kez gördüğüm bir kadının bana verdiği değeri nerden çıkarabilirim güleryüzünden mi?Ya ne bohcasi ya.
Ben bohça yapmadım donumu kayinvalidemle almam dedim. O bohça da eskiden koyluk yrde kızlara pazen dondan hariç bir iç çamaşırı alınmadigindan yapılırmış. Şimdi hepimiz carsidan aldığımız için uc beş kuruş bohcaya tamah etmem bn zaten
Bu mantıkla ben enayi gibi evlenmiş oluyorum sizce.
Ama huzurum var huzurum
Hanımlar
Mehri bir seferlik verilir ve boşanırken o mehri kadına bırakılmalıdır diye biliyorum
Her ay alınan bişey değil yani :)
Ben yanlışmı biliyorum ? :)))
eşinizin ailesini evinize alıyormusunuz enson ne zaman oğlunun evine gelip bir çayınızı içtiburada değer kazanmak peşinde değilim zaten bunu nerden çıkarıyorsunuz ben çok sorguladım kendimi gerçekten hiçbirşey olmamış gibi davransam eminim ki daha fazlası olacaktı en azından bunun önüne geçtim
bu yorumları yazmak bilmiş tavırlar size çok şey kazandırıyor olmalı öyle birşey olursa birgün yazacağım buraya artık topluca kına yakılır.Allah sana tam ağzına layık bi koca vermiş.
Adam diye kimsenin yüzüne bakmayacağı heriften söğüşle söğüşleyebildiğin kadar.
2-3 yıla kalmaz dede onu, o seni postalar sokak ortasına.
gelene kapım açık eşimin annesi geldi geçende eşim ayran verdi içti gittieşinizin ailesini evinize alıyormusunuz enson ne zaman oğlunun evine gelip bir çayınızı içti
zaten ben değil o almıştı onlardan bahsetmek bile istemiyorum her anne evladı için en iyisini yapar oradaki yapılan bana değil evladına verdiği kıymetti zaten iki üç kez gördüğüm bir kadının bana verdiği değeri nerden çıkarabilirim güleryüzünden mi?
o an değer oydu evet keşke hiç yapılmasaydı görmeseydim onları şükür muhtaç değildik aldık herşeyi suçu vardı ama özür diletmedim altın yapın demedim ben bir düğünde takmışım bir nişanda eşime geri verdim hatta götür ben takmam diye o sana hediye dedi olmaz dedine kadar salak yerine konulduğumuza şahit olsaydınız keşke paraya kimin kıymet verdiğini o zaman anlardınızDegerinizi saçma sapan bohcadan mi anlarsınız?
Her tur terbiyesizliginize rağmen evden atmiyorsa sizi değer verdigindendir
Suçu yokken arayıp ozur dilemesi de o değerdendir.
Ama siz değeri sadece parayla olcuyorsunuz
Bohca fln sacmalik.
Ben bohça da yapmadım kinada yapmdim saçma sapan altın beklentim de olmadı. Değer veriyor ama tokgozlu gelinim diye.
burada değer kazanmak peşinde değilim zaten bunu nerden çıkarıyorsunuz ben çok sorguladım kendimi gerçekten hiçbirşey olmamış gibi davransam eminim ki daha fazlası olacaktı en azından bunun önüne geçtim
eşin ayran vermiş annesine bravogelene kapım açık eşimin annesi geldi geçende eşim ayran verdi içti gitti
bu kadar insan yaşadıklarımı benimle beraber yaşamadı beni ve eşimin ailesini tanımıyor konu belli soru belli bunun dışındaki yorumları boş buluyorum demek ki haksız bir yanım yok saygısızlığım olmamış kötü sözüm olmamış o davranışlar hakedecek birşey yapmamışım bu imkansız değil çüünkü yapmadım.Demek istediğim şey
Burda onca insan haksız olduğunuzu,bencil olduğunuzu, herşeyin maddiyat olmadığını anlatmaya çalışıyor size
Eleştirileri kabul edip kendinizi sorgulayacağınıza
Hala dediğim dedik çaldığım düdük
Diyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?