- 12 Ağustos 2014
- 108
- 117
- 33
- 39
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Dedesi aileden değil yani.Anasının babası olmuyor tamamen kadından bağımsız bir şekilde dede olmuş.şart koymadım istemediğimi söyledim en başından beri dedesinin evi olduğunu annesi söylemişti bu sebepten ses çıkarmadım ailesi alsaydı asla girmezdim o eve
yapmacık hareketlerle yüzüne gülüp sahte sahte davranmalıydım değil mi oldu
annesinin üzülecek bir durumu yok hiç kusura bakmayın bir hitiyacım yok şükürçalışmamak benim seçimim eşimde bunu istiyor zaten kayınvalidemin evine muhtaç falan değilim ailemin evindede karnımı doyurmak derdinde değilim çalışmamak benim seçimim bu kimi rahatsız ediyorsa etsin umrumda bile değil.Kayınvalide konusunda bir şey demeyeceğim. Böyle evlat ve gelin... Kadıncağıza üzüldüm gerçekten.
İhtiyacın olmasına rağmen çalışmayıp tüm yükü eşine yüklemişsin, kaşıdım dediğin kayınvalidenin evine muhtaçsın, kendi ailende karnını doyurmak zorundasın, ve hala ahkam kesiyorsun. Bu şartlarda Çalışmak aklının ucundan geçmiyor. Üstelik çocuğun da yok. Engel de yok.
1300 lira gelirden üc kuruş kenara atacağım diye zavallı adamı sıkıyor, evinde oturduğun kadının da arkasından atıyorsun. Hayat kalitesinin ne olduğundan haberin yok bence. Nereye kadar baskasının evinde kalıp, baskasının mutfagında karnını doyuracaksın? Kalbini temizlemeli, Hayat kaliteni de yükseltmelisin. Cidden acıdım.
salon ve oturmasına misafir harici girmiyorum evet.Dedesi aileden değil yani.Anasının babası olmuyor tamamen kadından bağımsız bir şekilde dede olmuş.
Eşyalarıda kullanmazdın o Zaman mantıken.Onlarıda dede aldı dersin şimdi sen
düğünden sonra uzaktan akrabaları öldü 1.5 saatlik mesafede yoldayken haber verdiler o gün biz yetişemedik tabi ertesi gün benim ailemde geldi ailemin arabasıyla gittik bizi soranlara sonradan gelecekler demiş eşime söylemesem gitmezdik akrabalarını bile tanımıyorlar o kadar memnun oldular ki tabi onlarda anlattı bana kayınvalidemi yeterinceAynı hal ve tavırlarına devam etse, hiçbir şey olmamış gibi davransa haklısınız. Ama şimdi aranızı düzeltmek istiyo. Siz konuşmadan bu konuda samimiyetini nasıl anlayacaksınız. Bu kadar katı olmayın. Kırılırsınız.
bence eşimi tamamen kaybetmekten korkuyor çünkü zamanında eşini ailesinden koparmış eşim baba tarafını geçende tanıdı ölen vardı gitti kaç tane halası olduğunu bile bilmiyordu eden bulur mantığı bundan korkuyor demek ki ben ailemle bu kadar yakınken böyle bir düşüncem asla olamaz bu bana bir fayda sağlamazKadin sana neden yapmacik davransin?
Zaten yuzune bakmiyosun neyi kaybetmekten korkabilir ?
Ne mecburiyeti ne korkusu var ?????
kayınvalidem elinde olmayan biri değil herşeyin en iyisi en güzeli dedikten sonra artık eşime neler söyleniyorsa eşim hep suçluluk duyuyordu onlar harcıyor ediyor diye bunun için olabilecek en az masraf yapıldı denilseydi ki biz bir ev vereceğiz siz herşeyi yavaş yavaş yapacaksınız eyvallah derdik gerçekten alışverişlerde olmayacak şeyler oldu o kadar detay var ki çok çok çok ucuz hareketler susmamın tek sebebi eşimle kötü olmamak başka bir derdim yok ben ne dersem diyeyim o inkar edecek bunun içinde susuyorum aslında.Onlar bizden çok yaptı para meselesini biz en başından beri dürüsttük ne dediysek o oldu onlar öyle değildi bir eşimden hariç.
ben yaşadığım sürece kaynanam ettiğini bulmayacak oğlu ondan kopmacak çok şükür beni koparan mesele ayrılın mevzusuydu malesefBende kayinvalidemle anlasamam çok fitnedir,oturur bütün gün isini gücünü birakir eksikliklerin neler onlari bulmaya calisir,lakin ne yaparsa yapsın benim kayinvalidem seninki kadar bana ilimli yaklaşsa kesinlikle ara bulurum yaptiklarini bir nebzede olsa unutmaya calisirim,heleki mesele parasal mevzularsa hic kavga etmeye tartışmaya lüzum bile duymam,eşine de gelince senden çok kizdim o nasil hayirsiz evlat öyle inşallah evladinizda büyüdüğünde ailemi otuz sene görmüştüm yeter demez,çünkü Rabbim öyle bir düzenek yaratmiski kişi ettiğini bulmadan mezarina giremiyor...
Ölüm anında akıllarına mı gelmiştir Allah aşkına!düğünden sonra uzaktan akrabaları öldü 1.5 saatlik mesafede yoldayken haber verdiler o gün biz yetişemedik tabi ertesi gün benim ailemde geldi ailemin arabasıyla gittik bizi soranlara sonradan gelecekler demiş eşime söylemesem gitmezdik akrabalarını bile tanımıyorlar o kadar memnun oldular ki tabi onlarda anlattı bana kayınvalidemi yeterince
kimsenin parasını yönetmeye çalıştığım yok vaadler çok başkaydı gerçekten düğünümüz bile o kadar basit biryerde oldu ki ses çıkarmadım sırf eşim orayı istemiş ucuz diye eşim birikim yapmadığı için evlenmek istediğini söylemiş onlar evlen biz herşeyi yapacağız demiş şuan en iyisini yaptım havasındalar biz herşeye rağmen herkese iyi davrandık o kadar akrabamız geldi o kadar saygısız davranıldı ki yani anlatmakla bitmez.Kadının elinde var diye varını yoğunu hayırsız oğluna mi harcamaliydi?
Hala ayni seyi yapıyorsunuz. Başkasının parasini yönetmeye calisiyorsunuz ve başarılı olamadığınız için işleri yokusa suruyorsunuz. Gelinlik yapmam demeniz bile bundan bence.
Eğer illaki bir para yönetmek istiyorsaniz, çalışın.
Esiniz suçluluk duymalı. Maddi olarak evlilige hazır değilken ekonomik olarak bağımlı bir şekilde yola cikmis
Tabiki aldığı paranın hesabını yapar. Ona neler soylenmesine gerek yok, bunu kendi düşünmeli zaten.
özür dilemesin gerçekten samimi bulmuyorum ölüm haberiyle bizi unuttuklarınıda düşünmüyorum gidemeseydik benim yüzümden gidilmedi sanılacaktıÖlüm anında akıllarına mı gelmiştir Allah aşkına!
Hep olumsuz yanlarını görüyosunuz. Kadın özür diliyo neden buna yoğunlaşmıyosunuz?
Yani burada bu kadar insan size yanlış yapıyosunuz diyo, bazıları da sizden tecrübeliler. Bi bildikleri var. Bi şey kaybetmezsiniz kv dinlemekle...
hava attığı yok o öyle biri değil suratına bakmayan benim eşim değil mehir bizim inandığımız dinin emri bu konuya laf etmek kimseye düşmez kusura bakmayın.30 yıldır yeteri kadar gördüğü anasının evinden ciksin da
o aldığı 1500 tl ile geçinip hava atsın
pek hayirli evlat olan kocan....
ama olurmu o suratına bakmadıgi annesinin evinde oturucak...
karisına 5o0 tl mihir vercekmis miss miss te miss miss....
He hee evett.... tam da böyle olmali
o kadar harcandı dedim limit buydu demedim lütfen iyi okuyunİnsanlar 13000 ayırabileceğini söylemiş bir zahmet uygun şeyler alsaydınız. Ya da Başkasına muhtaç yaşayacağınıza çalışıp kendiniz bir şeyler yapsaydınız. Kocanızın azıcık maaşıyla kirada yaşamaktan kurtarmışlar sizi, hala yaranamamışlar.
Dışarıdan hiç öyle görünmüyor ama. Ayrıca ben niye rahatsız olayım. Sadece dışarıdan bakıp yazık derim. Üc kuruş para atabilmek icin annenin evinde yedigindebahsedip, kira ödeyemeyeceğiniz icin ( önceki konularınızdan birine yazmışsınız.) oradan taşınmayacağınızı söylemiştiniz. Hayat kalitesi gezmek tozmak değil demişsiniz. Ben de tamamen bundan ibaret olduğunu söylemiyorum. Ama bunlar da dahil elbette. En temel ihtiyaçlarınızı (yeme, barınma gibi ) başkasına muhtaç olmadan gideremiyorsunuz. Aile desteği önemli tabi ki ama sizde minnet de yok. Bır bır konusup duruyorsunuz. Ve evet kalbiniz temiz değil!annesinin üzülecek bir durumu yok hiç kusura bakmayın bir hitiyacım yok şükürçalışmamak benim seçimim eşimde bunu istiyor zaten kayınvalidemin evine muhtaç falan değilim ailemin evindede karnımı doyurmak derdinde değilim çalışmamak benim seçimim bu kimi rahatsız ediyorsa etsin umrumda bile değil.
hayat kalitesi dışarda gezip yemek değil bence aileme aç gitmiyorum kimse üzülmesin kalbim temiz çok şükür acınacak bir halim yok...
Dedesi aileden değil yani.Anasının babası olmuyor tamamen kadından bağımsız bir şekilde dede olmuş.
Eşyalarıda kullanmazdın o Zaman mantıken.Onlarıda dede aldı dersin şimdi sen
yaa hemen de dinden inanctan kimseye laf düşmezden girin olaya... başka açıklama yok çünkü..hava attığı yok o öyle biri değil suratına bakmayan benim eşim değil mehir bizim inandığımız dinin emri bu konuya laf etmek kimseye düşmez kusura bakmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?