- 20 Ocak 2010
- 48.787
- 188.561
- 1.123
- 44
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
Her ay mehir vay anasını şöyle uyanık olamadık gitti yav bide öteki dünyadan dem vurup duruyorsun ama işin gucün para para para olmuşevet eşim o 500 tlyi her ay mehir niyetiyle bana verecek
seviyorum çok şükür bu niyetle parayı verdiğini kendi söyledi ben değil ben helal etmiştim çok öncedenSen eşini seviyomusun o seni seviyor belliki yoksa ağzının payını verirdi çoktan
eşim bu niyetle verdiğini söyledi ben bana ver demedimHer ay mehir vay anasını şöyle uyanık olamadık gitti yav bide öteki dünyadan dem vurup duruyorsun ama işin gucün para para para olmuş
Yahu nasıl sen ver demedin gecen gün konu açtın gayette istiyordun parayıeşim bu niyetle verdiğini söyledi ben bana ver demedim
Düğün öncesi neler olduğunu bilmiyorum, gerçekten size haksızlık etmiş de olabilirler, sizin bu yüzünüzü görüp de oğulları için bunu istememiş de olabilirler. Ama ne sorunlar yaşadık hepimiz, 2,5 ayda değil, 8-10 yılda. Bütün iyi niyete rağmen çok adice davrananlar var, o zaman mesafe gerekir. Sizin anlattıklarınızdan yalnızca para hesabı çıkıyor.Allah bilir niyetimi size göre ne küçük bilmiyorum ama düğün üstün ayrılmamız için olan çaba küçük değil çok yeterli bir sebep bence.
Söylenecek o kadar şey var ki hepsini söylesem ya eşimle ben kötü olurum yada eşimin annesi hastanelik olur fenalaşır.Ailemle tanıştım evet ama onlar beni bilir ben onları keşke annemin yanından geçebilse keşke yoksa bu mesafeyi asla koymazdımBence çok yanlış düşünüyosunuz.
Düğün arefesinde her aile arasında sorun çıkar. Kaldı ki kadın sizi arayıp nedenini soruyor. Ama siz söylemiyorsunuz. Söyleyin, belki aranızdaki sorunu çözersiniz. Siz hiç ailenizle tartışmadınız mı? Ha baktınız kv iyi niyetli değil o zaman mesafenizi tam koyun.
Eşinizin söyledikleri ne kadar yanlış. Yarın öbür gün aynısını size de söylerse n'apardınız? Öz annesine bunu diyen birinden beklenir yani.
Son olarak eşinizin annesi sizin de anneniz sayılır.
oyle anlar . Bide evlenmelerını istememiş ya belkıde kadın sezmiş konu sahibinin huyunu suyunu belli mi olur anneler hissederKayinvalideniz her ne hata yapmis bilemem de, bir buyukluk, insanlik yapmis. Size degmezmis tabii, bosuna kendini yormus. Cikardigim netice bu. Kasinmasi gereken kisi kayinvalide degil bence. Inanin cok iticisiniz, Allah cevrenizdekilere sabir versin. O 30 yil gordum artik gerek yok diye kendi anasindan cok sizin ailenize merakli olan kocaniz da, yarin birgun size sirtini donerken de aynini soyleyecek, o zaman aciyla hatirlarsiniz simdi haz aldiginiz hayirsiz sozlerini. Evladin da hayirlisi valla.
biriktime niyetiyle söyledm eşime o mehir olarak verdiğini söyledi ver mehiri mi dedimYahu nasıl sen ver demedin gecen gün konu açtın gayette istiyordun parayı
+1Usenmedim kadın size napmis olabilir diye eski konulara baktım
Dedesi ev vermiş? Ailesi de içini döşemiş.
Ve anladigim kadariyla hayatında bir gün bile calismamis olan siz yapılanı az bulmussunuz. Aileniz daha çok harcamismis. Ne kadar mesela? Bir ev parası mi?
Evinize gelen birakin kV, KP, misafire kahve yapmaya erinmissiniz.
Bencede sizden gelin olmaz.
Siz evlenecek ve kisileri idare edebilecek olgunluğa sahip değilsiniz.
3 kuruşun hesabını yapıp size verilen imkanlara burun kıvıran birisiniz, nankörlük demek daha dogru sanırım
Ve bence kötü kalpli birisiniz. Bu kadar kin bünyeye zarar. Üstüne de saygısızsınız.
Bugün ki konuya dönersek Allah kV nizin kalbine ferahlık versin, sizi adam yerine koyup iletişim kurmaya calismaktan umarım vazgeçer. Ve bunu yaparken de umarım içi rahat olur.
evet dedesi ev verdi eşimede harcamaların hepsini yapacağını söyleyen ailesi bütün eve benim sayemde 13bin liralık bir bütçe harcadı ev eşyasına 20 bin civarı harcadık biz benim bahsettiğim masraf buydu.bayram meselesi çok başka bir mevzu eşimin ailesine ben eşim zor görmeye gittik onlarda eşimin ricasıyla bize gelmişlerdi bunları gören benim kahve yapasım gelmedi evet böyle bir aileye benden gelin olmayacağı için gelinlik yapmıyorum haklısınız.orada bahsedilen üç kuruş ne bilmiyorum ama herkesin bir hayatı var o kadar şey yaşıyor benim burada yazdıklarım belki yaşadıklarımın onda biri değil son 3-5 ayı özet geçemem sonuçta.Kötü kalpli olsam onlara tepkisin kalıp susmak yerine kırardım ağzıma geleni derdim eşimin iyiliği karşısında sustum hep saygısız olduğum biryer olmadı şükür bunu hiçbiri iddaa edemez.Son dua için teşekkür ederim amin inşallah.
Her ay mehir vay anasını şöyle uyanık olamadık gitti yav bide öteki dünyadan dem vurup duruyorsun ama işin gucün para para para olmuş
ben defalarca defalarca defalarca hata yapmam bir konum var kaynanam düğünde gelenleri cebe atmış diye kayınvalidem düğünden 1.5 ay önce eşime size birşey takılmaz takılan kız kardeşine takıldı demişti hala inanamıyorum bu kadar salak yerine konulmamamıza bize birşeyden anlamayan çocuk muamelesi yapıyor yada salak sanıyor benim asıl kızdığım şey bu arkadan iş çevirip yüzüme gülmesin.Bence konu sahibini anlamak lazım. Şöyle ki yaşadığı seyler kırıcı seyler insanı soğutur kaynanadan. Tepkılerı ilk başta haklı olabılır amaaaa sonra kadın dönmüş yaklaşmaya çalışıyor ve konu sahibi hatalı olmaya başladı . Sanki ilk baştaki hataları yapıyor kv . Ama bırakmış kadın Şen'de yumuşamaya çalış . Çok katısın hıc afffetmezmısın sen ve şunu unutma bir gün Şen'de aynı seylerı yapabılrsın aynı hataya düşersin
Yani siz açıkça anlatmadıkça siz haklı olsanız bile kimse bilmediği için haksız konuma düşüyosunuz. bu kadın size ne yaptı da bu raddeye geldiniz?Söylenecek o kadar şey var ki hepsini söylesem ya eşimle ben kötü olurum yada eşimin annesi hastanelik olur fenalaşır.Ailemle tanıştım evet ama onlar beni bilir ben onları keşke annemin yanından geçebilse keşke yoksa bu mesafeyi asla koymazdım
Kadın yine iyi niyetli. Çocuğu kadının kendi evine almıyor, gelin bik bik ötüyor. O da hala evinde tutuyor. Bunun bir ortası yok mu ya, gelinine çektirmeyen kayınvalide, kayınvalideye saygısını eksik etmeyen gelin..+1
Usenmeyip yazmissin tum hissettiklerimi
Bunun icin ayrica tesekkur
Bi de sunu anlamiyorum madem kendi yaptigindan son derece ici rahat
Bizim soylediklerimiz fasa fiso ne diye konu acilir
Bildigini oku di mi
Bu kadar kadin yanlis
Bi sen dogrusun kardes
Kadin kapinin onune koysa ki ben koyardim
O zaman anlardin hanyayi konyayi
O bik bik eden kocan nasil kuyruk sIKIstirip geri doNuyo bakalim
Senki bu yasina kadar bir ekmek almamissin kolaydi oyle ev alip esya dosemek
Yapta gorek madem
Hodri meydan
hıhı büyük bir hadsizlik yaptı ezilen o oldu hareketi karşısında kişisine göre muamele var bendeAynen bacım bu kadın cok itici . Evladı oksun
oyle anlar . Bide evlenmelerını istememiş ya belkıde kadın sezmiş konu sahibinin huyunu suyunu belli mi olur anneler hisseder
bizi ayırmaya geldiklerinde anneme bana birşeyler oluyor deyip evden dışarı çıkmış annem demiş merdivende bayılır düşer birşey olur ben aşağıdan eve gelirken merdivenin başında kendisini herşeyi dinlerken buldum böyle durumlar olmasın diye tek görüşmüyorum eşime bunu söyleedim açıkçaYani siz açıkça anlatmadıkça siz haklı olsanız bile kimse bilmediği için haksız konuma düşüyosunuz. bu kadın size ne yaptı da bu raddeye geldiniz?
Bakın kv sizi siz de onu yeni yeni tanıyosunuz.
Eşinizin duymasına gerek yok. Siz kv ile karşılıklı olarak saygılı bir şekilde konuşunca hastanelik olmaz. Hemen kestirip atmayın.
Kadın yine iyi niyetli. Çocuğu kadının kendi evine almıyor, gelin bik bik ötüyor. O da hala evinde tutuyor. Bunun bir ortası yok mu ya, gelinine çektirmeyen kayınvalide, kayınvalideye saygısını eksik etmeyen gelin..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?