Kayınvalime sinir oldum

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.330
498
Merhaba hepinize
Öncelikle konum büyük bir dert değil ama sinir oldum ve biriyle paylaşmazsam çatlıcam
Belirteyim bir kızım var 2.5 aylık haftasonları kayınvalidemlere gidiyoruz görüyorlar

Dün ve bugün biraz kırgınlık var üzerimde burnum akıyor ve çok halsizim ,yemek bile yapmak için takatim yok
Sabahtan beri kahvaltı yapmaya hem takatim yok hem de fırsat bulamıyorum bebekten
Ama çok düşünceli(!!!) kayınvalidem aradı "Ben bebeği sevmeye gelicem yarım saatliğine" dedi ben Müsait değilim diyecektim ama kendi tamamladı cümlesini ve devam etti "Müsaitsin dimi amaan evi falan toplama önemli değil " dedi
Ben "Aslında müsait değilim iyi değilim biraz halsizlik var" dedim ben lafımı bitirmeden ayy çorba getiririm ben dur geliyorum 20 dk ya" dedi.
Anlıyorum ki müsait misin diye sorması hiçbir şey ifade etmiyor değilim desem de bir şey olmaz deyip atlıyor
Neyse geldi o sırada kızım sütünü içip yenice öğle uykuya dalıyordu.
Ben kapıyı açarken kızımın emziği düşmüş hareketlenmeye başladı kayınvalideme dedim uyku saati uyuyacaktı
Yine çok anlayışlılık(!!!) yaparak uyumuyor bu diyip aldı kucağına uykusu açtı 5-10 dk sonra doğal olarak kızım uykudan ağlamaya başlayınca acıktı mı gazı mı var neden ağlıyor diye sorguya çekti
Tam yatırcam aa uykusu yok ağlıyor yatmak istemiyor ben gidince yatır ben oynayayım dedi
Veee kızım uykudan iyice sinirlenip susmadan ağlamaya başlayınca hadi ben gittim deyip gitti.
Şimdi nasıl sinirlenmeyeyim ben
Zaten halim yoktu, kızım uyurken biraz dinleneyim derken..
Ama sorsanız kayınvalideme çok anlayışlıdır.

e fırsat bu fırsat corbanızı ıcerken bebısınızı kayınvalıdenız uyutsaydıda dınlenseydınız keske...

aslında takılacak buyutecek bırsey yok....bende kayınvalıdeme musaıt degılım demem kı mesafelı bır ınsan olmama ragmen...gel ama hastayım derım en fazla...oda zaten sızınkı gbı çorba yapar getırır bence ıyılıkten bu...
uyku mevzusunada aynısını bende yasadım ama ben uyku saatlerıne cok tıtızlenıyordum uyucak dıye vermıyordum kımseye ama çok fazla tıtızlenmışım zaman gectıkçe anlıyorum
buyutecek bırsey yok olur boyle şeyler torununu göresı sevesı gelmıştır....

Reactions: BBD
Çorbayı getirdi mi bari ?

İnan bana çok daha densiz , anlayışsız akraba ilişkileri biliyorum ben .

Bu yaşlı babaannenin küçük şımarıklığı gibi olmuş .
yollamasaydın keşke.. al anne biraz ilgilen ben de dinleneyim deseydiniz keşke.. çekip gidişine kadar pek takılmadım ama gitmesi yanlış olmuş..

Lohusayken ben sabahlamışken o 12 saatlik uykusundan uyanıp bana Günaydın demiş ben duymadım bile cevap vermedim diye ortalığı kaldırdı. Sonraa da savunması "bu ara çok duygusalım ben anlayış gösterin" olunca tolere edemiyorum.((

Canım titizlenmek değilde benimki, benim kızım aşırı huysuz ve inatçı
Uykusu bölününce bi başlıyor gece yatana kadar aralıksız ağlıyor(

Canım sinir bozucu gerçekten hele ki insan kendini halsiz hissederken. Yerinde olsam, anne siz azıcık oynayın ben biraz uzanıyım derdim yani. O yapıyorsa yüzsüzlük sen de yap. Hatta sok mutfağa yemek yaptır.

puhahaha kız güldürdün beni kusura bakma duygusalmıymış
gelin lohusa yeni doğum yapmış yorgun kayınvalide duygusal.. senin kayınvalide tatlı dilli durup sinsilik yapıyor belli ki..
ararsa müsait olmayınca açma teli o vakit.. yani insanlar neden duyarsız anlamıyorum ki..
ben de lohusayken çok sıkıntı yaşamıştım. doğumdan sonra ki 6 ayım berbattı yani.. Allah yardımcın olsun..

e fırsat bu fırsat corbanızı ıcerken bebısınızı kayınvalıdenız uyutsaydıda dınlenseydınız keske...

Canım sinir bozucu gerçekten hele ki insan kendini halsiz hissederken. Yerinde olsam, anne siz azıcık oynayın ben biraz uzanıyım derdim yani. O yapıyorsa yüzsüzlük sen de yap. Hatta sok mutfağa yemek yaptır.

Eşimin tek başına zor taşıdığı portbebeyi içinde bebek varken sepet takar gibi tek koluna takıp tek ayağının üstünde zıplayarak ayakkabı giymeye çalıştığını gördükten sonra güvenemiyorum malesef(

Açmazsam telefonu evin önüne gelir kapıyı açmazsam anahtarıyla girer
Çünkü benim müsait olmama şansım yok
Özel desen özel bir şey olamaz bizim evde

İzin vermeseymişsiniz keşke nasıl uyandırdıysa öylede uyutup gitseydi!! Sinir oluyorum sırf zarar ziyan bu kv lere !!

Şimdi okudum yazdığınızı..

müsait değilim demeniz bence kabalık olmuş, "iyi olur ben de rahatısızım bi duş alırım siz geldiğinizde" diyebilirdiniz, bebekle oyalanırdı o siz de biraz dinlenir karnınızı doyururdunuz...
üstelik evi toplamaya gerek yok diye belirtmiş, çoğu kayınvalide kusur arar, ev pis vs vs, kaldı ki size çorba yapmayı da düşündüğüne göre iyi bir insan...

torunlar çok kıymetli, eminim çok sevip özlüyordur, haftada bir görmek yetmiyordur, bebek uyurken yanına uzanır koklardı, ayağıyla oynardı, kucağında da uyurdu bebeğiniz... siz de o arada biraz kendinizle ilgilenirdiniz...
bence özellikle yakın aile fertlerine (bi suistimal yoksa ortada) daha içten davranmak gerek.

Bugün misafir kabul etmek istemiyordum kim olursa olsun kendi annem bile olsa
Çünkü uzanmak istiyordum ki artık mümkün değil
Çünkü kızımı uyandırıp ağlayınca işim var çok diye gitti
Kayınvalidemle bebeğimi tek başına bırakamam güvenmiyorum
Malesef kayınvalidem evi boşver der, sonra birgün evin kirliydi diye yüzüme vurur
Sonuçta kendime garezim yok bebeğimi bırabileceğim kimse olsa neden gelmesini istemeyeyim.

Ben hep şöyle düşünürüm bu tür durumlarda "aynı şeyi kendi annem yapsa tepkim ne olurdu" (sakın annem yapmaz böyle demeyin lütfen, yapar anneler)...Sırf kayınvalide diye çemkirecek yer arıyor bence çoğu kadın...

Ben sorun edecek bir durum göremedim. Siz sanırım hassas gününüzdesiniz. Özlemiş demek ki, tamam şımarıklık etmiş ama büyütecek bir şey yok bana göre.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…