Kaynana fobisi

Ya da mutlu kaynana gelin hikayelerinin yer aldığı bir bölüm açılsın. Azıcık psikolojimiz düzelsin

ya da bilmiyorum okuyun ama etkilenmeyin, mesela ben gençken çok aptaldım, herşeye saf saf bi sebebi vardır diye iyi niyetle bakardım, gerçek yüzünü görmem yıllar aldı, ama belki o zaman BDV diye bişey olsaydı gerçek yüzünü bi kaç ayda anlar bir sürü vakit kazanırdım

Bende de oldu o. Kv konusunda değil ama birçok konu da ufkum genişledi diyebilirim bdv sayesinde. İnsanın gözü açılıyor burada. Daha uyanık oluyorsun.

Merhaba arkadaşlar,erkek arkadaşımın annesi cok iyi ve anlayisli bir kadin olmasina rağmen kaynana fobimi aşamiyorum. bu yuzden evlilikten kaciyorum
ne yapmaliyim

7 yıllık evli biri olarak söylüyorum.Yaşamadan aslaaaa bilemezsin. Benim Kayınvalidem cennet düşen bir melek diyordum ki çok seviyordum.4 ay nişanlı kaldım evlendim. Şanslı olmalıydım. Ama öyle olmadı 8 ayda tam 3 kez boşanmasının arefesinden döndüm. Sebep mi sadece kayınvalidemin beni boyunduru altına alması sabah 8 gece 12 orada olup temizliğini yap kıyafetlerini istediği gibi giy ondan habersiz kaş aldırmaya bile gitmeme durumları olunca melek olmadığını kabullendim hazmı zor oldu elbette .İmtahanım çok ağrıdı gerçekten..Rabbim inşallah güzel yazı kaderler yazar arkadaşım.O evin içine girmeden onlarla bir hayata başlamadan asla bilemezsin..

Benim en büyük sorunum şu mesela; eşimle ile ailelerden uzak yerde yaşarsak kvnin evime gelmesini istemem ama kendi ailem istediği kadar gelsin kalsın isterim. Böyle bir şey mümkün değil değil mi Yok mu bu işin çıkar yolu ya. Ya da şöyle yazayım. İki ailenin de uzun süre kalmasını istemem. Bu sanırım daha doğru oldu. Diğeri kulağa çok bencilce geliyor.

Bdv sayesinde yeni bir hastalık türedi.
Korkunun ecele faydası yok

Hep derim mesafe mesafe mesafe!

Benim valide de melek sayılmaz.
Ama seyrek görüşürüz, bana, eşime karışma hakkı bulmaz kendinde.
Eşim de müsaade etmez zaten.
Resmi bir ilişkimiz var.

Kendisi ne hobim, ne fobimdir.

Değil ki bence doğru da değil. Sen nasıl aileni istiyor isen eşin de ister normal olarak Bence de çok doğru değil ister onun ailesi ister sizin aileniz tadında kıvamında 1 hafta veya 10 gün kalsınlar tatlı olur öyle

kaynana fobisi ne yahu
üstelik henüz kaynana sahibi bile olmadan.
gerçekten bu zamanda kv olmakta çok zormuş.bende bdv ye takildigimdan beri bunu anladım.biri ayni konuda yapti diye dert yaniyor digeri yapmadi diye.
ee napsin bu kaynanalar??
konu sahibi bunkadar ön yargılı olma.her kv bir değildir.her gelinin bir olmadığı gibi.
Allah iyi insanlarla karşılaştırsin hepimizi.
sırf kv diye daha fazla tepki veriyoruz bir çok seye.oda insandır yahu azıcık tolerans.
(çok uç örnekler hariç)
kaynanalarimiza sahip çıkalım.
sonuçta kocalarimizi doğurdu değil mi
gerçi benimki o olmasa başkasını bulursun dediydi ama
olsun canı sağolsun

Benim eski kv kiziyla bir olup bana yapmadigini birakmadi.. beni dayakla bile tehdit etmisti.. su an hayatimda sagolsunlar hic bir zaman bosanma konumu acmayan insanlar var, sevgilim, annesi, kardesleri olsun .. ama annesinin her ne kadar beni sevdigini bilsemde benimde korkularim var.. birde ikinci evlilik, ha bire ertelemek geliyor icimden..

Bende çevremdeki kaynanalardan kaynanın bir kadın hayatında gerekli olduğunu hasta olduğunda çorba yapan doğum yaptığında 40 gün yataktan çıkarmayan, öldüğünde yıllarca yas tutulan 2. anne ama gerçek bi anne olarak görürdüm ama malesef benimki öyle değil.

İyiyse iyidir negüzel sevin kötüyse uzak durursun

Bdv konularını okumaktan bende de her şeye fobi oluştu. Kendime de fobim olacak yakında
İnsanın gözünü açıyor burası. Önyargılı yaklaşmamak lazım yine de. Nişanlı fobim oluşmadan evleniriz inşallah

Merhaba arkadaşlar,erkek arkadaşımın annesi cok iyi ve anlayisli bir kadin olmasina rağmen kaynana fobimi aşamiyorum. bu yuzden evlilikten kaciyorum
ne yapmaliyim
Öncelikle neden kaynana fobin var onu merak ettim. Yaşanmış acı bir tecrüben var mı kaynana ile ilgili? Yoksa sadece çevrende duyup gördüklerinden dolayı mı fobi edindin?

e haklı bi fobi. belli ki az çok nasıl bir potansiyele sahip olduğunu da keşfetmişsindir. Fobin yüzünden oturup evde kalmak yerine fobinle başa çıkmanın yollarını ara. Yani hiç bir kaynananın seni gerçek kızı gibi sevmeyeceğini, senin de kaynananı gerçek annen gibi sevemeyeceğin gerçeğini kabul et önce. Saygını koru, yüz-göz olma, sevimli olup kendini sevdirmek için aptalca davranışlarda bulunma yeter. sonrasında korkacak bişey olmuyor zaten.

Böyle birsey var:)
Ayr sehirlerdeyiz kv ile
En son bize geleli bir bucuk yıl oldu:)
Kendi ailemle de aramızda 30 km var
Ayda bi gelirler yemeğe ya da caya 3-4 saat durur giderler

Eşimin ailesine de biz senede anca gideriz
Kendi aileme de 2-3 haftada bir
Eşime kalsa annemlere her hafta gtmek ister ama ben evimde dinlenmeyi sectiğim için ara acılır biraz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…