Kaynana gelin hep düşman mı

Provokatif bir konu bence sakin olun,polemikle harcadığınız zamana yazık.

Kiziyorum amaaa
Hülya Avşar benziyorum. Arkadaşlar öyle der eşimin huyu öyle ona göre güvenmek daha önemli sana güvencem her konuda kıskanmayın gerek duymuyorum diyor

Cok büyük konusmayin..Allahin tokmagini yersiniz kafaniza..Size bundan sonra kaynananizla hic sorun yasamayacaginizin garantisini kim verdi..

Birkaç paragraflık cümle ile nasıl kişilik analizi yapıyorsunuz? İnsanların neler yaşadığını nereden biliyorsunuz? Siz iyisiniz diye herkes iyi mi olmalı? Benim teyzem de 3 gelini ile anne kız, gelinleri el üstünde tutuyor paylaşamıyorlar resmen. İyi ise zaten karşında ki kişi ona göre davranır. Neden gelip buraya konu açsın gereksiz yere. Sizin şu an yaptığınız gibi.

Profilinizde öğretmen yazıyor ki umarım değilsinizdir. Yazdığınız sopa örneğinden sonra öyle umuyorum. Bozuk yazım tarzını kurduğunuz devrik ve manasız cümleleri eklemek istememiştim ama hadi ekleyeyim. Madem eski üyesiniz, üyelerle ilgili konular açmak yasak. Bakın orada kurallar var. Kocanızın sizi kıskanmamasından başlayıp, milletin kv ile ilgili sorunlarına mı atladınız? Eşim eve çiçekle gelmiyor diyordunuz. Eve geldiğinde şükredin.

merhaba kayınvalide ..
elbette kotu gelinlerde vardir ama herkesi bir kefeye koyma. demek sen mutlusun daiim olsun.
sıkıldıysan kv konularindan okumassın basit. kimse kimseye zorla konu okutturmuyor dimiiii. N Neclaa26

Kiziyorum amaaa

Cok büyük konusmayin..Allahin tokmagini yersiniz kafaniza..Size bundan sonra kaynananizla hic sorun yasamayacaginizin garantisini kim verdi..
Ben kv ilişkim mükemmel demedim ki benim de sorunlarım var ama en azından ben büyütüyorlar kimse melek değil ki

Benim annem babaannemin dizinde yatar saçlarını okşatırdı her fırsatta, güzel nenem benim annemi kaldırıp gece sütü içirirmiş bana hamileyken. Birinden biri hasta olsa başında beklerdi diğeri ya bişey isterse diye. Dışarıda gören kimse gelin kaynana demez anne kız zannederdi ikisini. Anlatılmayacak şeyler inanın. En büyük dileklerimden biridir babaannem gibi bir kayınvalidem olsun annem gibi de bir gelin olabileyim. Ölüm döşeğinde 4 evladını değil benim annemin adını sayıklamıştı babannem, nerde niye bıraktı beni gelsin elimi tutsun diye.
Ama buraya geliyorum bütün görümceler kayınvalideler cadı sanki. Kimsenin kimseye hoşgörüsü yok. Annemle babaannem de tartışırdı arada ama ben bir kez olsun görmedim iki gün konuşmadıklarını. Sinirli anlarında susar sonra halleşirlerdi. Mesele burada galiba, sinir anında söylenenlerin geri dönüşü olmuyor.

merhaba kayınvalide ..
elbette kotu gelinlerde vardir ama herkesi bir kefeye koyma. demek sen mutlusun daiim olsun.
sıkıldıysan kv konularindan okumassın basit. kimse kimseye zorla konu okutturmuyor dimiiii. N Neclaa26
Benim kv orta şekerli idare eder cinsten

.Bekarken yeri geldiğinde insan kendi annesiyle bile zıt düşüyor fakat annesi olduğu için göze batmıyor.Evlendiğinde kv herşeyi dört dörtlük istiyor,gelinin toy,cahil olduğunu kabullenemiyor.Her yanlışını saygısızlığa vuruyor.Gelinlerde de tahammülsüzlük var,sabredemiyor.Komşumuzun 4 gelini 3 kızı var.Dediği ne el kızından insana evlat,nede el oğlunun anasından insana anne olur.Tabi istisnalar kaideyi bozmaz.

Hayır bütün gelinler kayınvalidesinden şikayetçi değil. Sadece kayınvalidesinden şikayetçi olan gelinler yazıyor:) Dert olmayınca yazmaya gerek kalmıyor yani:))) Benim kayınvalidem şükür dünya tatlısı bir insan. Allah nazardan saklasın evladından ayırmaz. Ben de aynı şekilde severim. Ama diğer gelin ve kayınvalidelerin de anlaşamamasının nedeni birilerinin cadı, birilerinin mağdur olması değil bence. Kadınlara biçilen görevler. Yani öyle bir ülkede yaşıyoruz ki hala erkek çocuk çok değerli ve bir çok evde sadece erkek çocuk doğuran kadınlar saygı görüyor. Doğal olarak da o erkek çocuk, onu doğuran annenin herşeyi oluyor. Zaten çapraz doğa gereği erkek çocuk ile anne, kız çocuk ile baba arasındaki ilişki daha bağımlıdır. Bütün bunlar bir araya gelince ortaya sağlıksız bir sevgi çıkıyor. Yani erkeğin annesi oğlu evlenince yıllardır elinde olan tek hazineyi kaybetmiş gibi hissediyor kendini. Gelin için de benzer bir durum söz konusu. Daha çocuk yaşlardan itibaren bir kadının hayattaki tek amacı evlenmek olunca, evlendiği andan itibaren kocasını kimseyle paylaşmak istemiyor. Ve bu durum öyle bir hal alıyor ki eşini annesinden bile kıskanıyor kadın. Sanırım diğer bir çok konu gibi bu sorunun da çözümü kadının kendini birinin kızı, kız kardeşi, annesi ya da eşi değil de birey olarak tanımlaması.

Benim demek istediğim de buydu tebrik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…