Kaynana, Kaynana!

tüm giyim eşyaları renklerini koruması ve daha uzun ömürlü olması için renklerine göre deterjanla yıkanır.beyazlar için olan deterjanın içinde ağartıcı olduğu için renklilerde kullanırsanız rengini soldurur.bilinçli tüketici kayınvalidenize burada benden bir alkisalkisalkis ..

beyazlarla renklilerin deterjanını ayrı alıyoruz zaten. ama koyu renkliler için de ayrı deterjan almaya hiiiiiiiiç gerek yok bence..

sal-der kayınvaliden yapsa bir deeerttt yapmasa bir deertt...23 kavanoz muhabbetinde bunun makbulu nedir bilemem sanırım herkes tepki verdiğine göre epey fazla..biraz aşırıya kaçmış o belli.ama kurabiye yapıyo , pasta yapıo ,börek yapıooo..yapıyorda yapıyor valla..yardım için gelip kılını kıpırdatmayan kayınvalideler gördüm...ne güzel yapsın işte yiyin sizde:) gelen giden olur diye gelenlere ikram edilir diye ikramlıklar yapıyordur.siz söylemedikten sonra nereden bilecek sizin evinize kim gelir kim gider...bu kadar rahatsızsanız bence uyarın tatlılıkla konuşun bunu minimuma indirsin..ayrıca beğenmediğiniz damak tadınıza uymayan şeylerde uyarın ne var bunda..söyleyin onun yerine başka birşey yapar bir dahada onu yapmaya kalkmaz.ziyan olmaz.siz bu mutfak idare olayını biraz abartmışsınız gibi geldi bana.
kızıyla telefonda sizin için üzüntüsünü dile getirir bir haldeki konuşmasına bile tepki veriyorsunuz.siz söylüyorsunuz kredi kartı borçlarınız olduğunu..ondan kaynaklı alışveriş olayını kıstığınızı düşünmüş olabilir.üzülmüştür.bu arada size maddi yardımlarının olması gerek şu durumda o ayrı...

burda kimseyi tanımadığımız için misafirimiz gelmiyo oda bunu çok iyi biliyo. yapmasın istemiyoruz benim sevmediğimi biliyo o tarz şeyleri oğlunu da o yetiştirmiş sonuçta oda biliyo sevmediğini.
bizim için üzülmüyo bunu yedi sülale biliyo.alışverişten kısmıyoruz gereklileri tabi alıyoruz ama lüzumsuz şeyleri de mi almak şart.. fazladan alıp yapıp atılıp kırılmasına ne gerek var
durumu fazla kavramadığınızı düşünüyorum. malum bekarsınız daha şimdilik bu tür konular size abartı yada gereksizmiş gibi gelebilir. teşekkürler

1.si elaleme yaptığı reçelin parasınıda siz veriyorsunuz değilmi??? bana göre eşimin teyzesi dayısı bilmemnesi elalem..benimkilerde öyle..reçel konusunda tabiki..onlar kendi reçellerini yapamıyormuymuş ta bende 23 kavanoz reçel yapıyor..insaf yaaa

en nefret ettiğim şeylerden biridir israf..evimde hiç atmam bişeyi çöpe..sokakta yicek ekmek bulamayan insanlar varken ben elimdekini de çöpe atarsam evimin bereketi gider..

güzellikle söyleyin yalnız..sizde çok geç kalmışsınız söylememkle..benim kayınvalidem öyle yapacak ben söylerim..anne yemiyoruz neden yapıyorsun çöpe atılıyor diye..

2 haftada 2 lt den fazla yağın gitmesine hele çok şaştım..biz bide sağlıklı beslenmeye çalıştığımız için az yağlı yaparız..5 lt yağ 3 ayda gidiyor..

yollayın onu evine yollayın..sinir hastası olur insan yaa

e madem bunbların durumu kötü diyorda
neden eşinin üstüne yazdırıyor
kendi alıverseymiş şekerini çileğini

ay hayret bi olay cidden
allah size sabır versin
amaa gnderin onu ne bu cnmm bedavamı herşey

Masallah Teyzee ogluna hic acimiyooo mubarek
yahu ne gerek var
herkes kendi evinde yapsin recelini :))))))))))

kimdi o yağı bol bulunca mıçına da sürüodu başına da....

senin kaynana da o hesap canım....

bence sen onu postala en yakın zamanda....:olmaz:

yarabbim,ne diyeceğimi şaşırdım,kafamçokkarıştı canım yollamya bak gerçekten, bebek gerçekten masraf bide doğduktan sonra masrafın artacak, o yüzden boşuna para harcamak istemeyişini gayet iyi anlıyorum,

abooooooooooooo o kaynana varken artık kış hazırlığıda yapar bi aşirete orduya dayı hala teyzede lafmı ......canım nasıl gönderirsin bilmiyorum ama enn acilinden postala bence daha çok borç yapar bu kadın :::............

1.si elaleme yaptığı reçelin parasınıda siz veriyorsunuz değilmi??? bana göre eşimin teyzesi dayısı bilmemnesi elalem..benimkilerde öyle..reçel konusunda tabiki..onlar kendi reçellerini yapamıyormuymuş ta bende 23 kavanoz reçel yapıyor..insaf yaaa

en nefret ettiğim şeylerden biridir israf..evimde hiç atmam bişeyi çöpe..sokakta yicek ekmek bulamayan insanlar varken ben elimdekini de çöpe atarsam evimin bereketi gider..

güzellikle söyleyin yalnız..sizde çok geç kalmışsınız söylememkle..benim kayınvalidem öyle yapacak ben söylerim..anne yemiyoruz neden yapıyorsun çöpe atılıyor diye..

2 haftada 2 lt den fazla yağın gitmesine hele çok şaştım..biz bide sağlıklı beslenmeye çalıştığımız için az yağlı yaparız..5 lt yağ 3 ayda gidiyor..

yollayın onu evine yollayın..sinir hastası olur insan yaa

kanımca bende o kaynana gibiyim ozaman 5 lt yag 3 aymı:))))
5 lt yag bir ayda biter bende...ama ben 23 şişe reçel yapmıyorum bak...

göndersek doğuma az kaldı sezeryan olacak büyük ihtimalle. yardıma ihtiyacım olacak birilerinin yanımda olması lazım. kendi annem gelemez off ne sinir bi durum..
az önce de eşimin maaşını ne zaman alacağını sordu. napcan dedim evin eksiği var dedi (halbuki dolap dolu zarruri ihtiyaçlar her ay başında bolca alınır)
neymiş eksikler dedim şeker dedi 23 kavonoz reçel var evde çaya onları koyar içeriz dedim

supersin.

burda kimseyi tanımadığımız için misafirimiz gelmiyo oda bunu çok iyi biliyo. yapmasın istemiyoruz benim sevmediğimi biliyo o tarz şeyleri oğlunu da o yetiştirmiş sonuçta oda biliyo sevmediğini.
bizim için üzülmüyo bunu yedi sülale biliyo.alışverişten kısmıyoruz gereklileri tabi alıyoruz ama lüzumsuz şeyleri de mi almak şart.. fazladan alıp yapıp atılıp kırılmasına ne gerek var
durumu fazla kavramadığınızı düşünüyorum. malum bekarsınız daha şimdilik bu tür konular size abartı yada gereksizmiş gibi gelebilir. teşekkürler

Biliyo ediyo yerine soylemeyi hic dusundunuz mu? Belki de bilmiyordur. Siz varsayim yapiyorsunuz. Anne deyin lutfen bu kadar cok sey yapmayin. 23 kavanoz recel yaptiniz, her gun kek borek yaptiniz cope gitti. bizim mutfak masrafimiz iste 200 YTL idi masallah simdi 600 e cikti. lutfen misafir gelmedikce boyle seyler yapmayin. gerekirse ben yaparim deyin veya ben sizden rica ederim deyin. yani acikca soyleyin.

valla ben masraflarıma kimsyei karıştırmam gelecek insanda evde ne varsa ne alınırsa onu yesin otursun ne o öyle canım. bizler gibi borç ödeyenler masraflarından kısmak zorunda. aç kalmıyoruz ya sonuçta zaten fazla alıp çöpe atmaktansa az az almak daha iyidir. hiçbirşeyleri yokda ne demekmiş yoksa sen al oğlun alcak diye bekleme maden yardıma geldi cebinden para çıksın demi ama.

açıkcası şu kek tatlı olayı sanki senin canın çekeceği için yapılıyormuş gibi geldi. reçel konusunda bende hem fikirim yuh yani ama benim annemde aynı tabi farkı o benim yada yengemin evinde yapmaz hayatta. kendi evinde yapar yedirir içirir dağıtır oda bi hastalık işte:))

Onu eve siz davet etmissiniz, sonucta bir sey de denmez en iyi cözüm bir an evvel kendini iyi hissettigini söyleyip onu postalamaniz.

merhaba arkadaşlar ben yeni katıldım aranıza . Kayınvalide gelin arasındaki rekabeti tarih çözememiş,ben uzun zaman özce çözmeye çalışmayı bıraktım. Bence siz ne derseniz deyin o yine istediğini yapacaktır. gönderme meseline gelincede bence yanlış zamanlama, gönderme isteğinizi eşinizle paylaşırsanız yanlış algılanacaktır. Sabredin biraz, doğacak çocuğunuzun heyecanını hiç birşeyin gölgelemesine izin vermeyin.

sen onu gönder gönder daha çok size masraf çıkarmadan,kaşık düşmanı...:olmaz:

poffffffff...
23 kavanoz...teyzeye dayıya halaya...
Allah yardım etsin...ve bence gönderin...dinlensin...hep mutfakta hep mutfakta yoruldu kadınceezz...

Kesinlikle aynı fikirdeyim. Ayrıca eksikler olduğunu ve paranız olmadığını düşünüyorsa kendi alsın torununa birşeyler.

Son düzenleme:
arkadaşlar böle kaynanalar varsa konu açalım lütfen neler öğreniyo insankaydirigubbakcemile3
canım benim bence sen onu yolla bu iş böle olmaz sezeryandan sonra taş çatlasa 3 gün zorluk çekersin sonra her işini kendin yaparsın eşinde yardımcı olur doğuma gideceksin psikolojini mahvetmesine izin verme
hamilelikte kaynanasından çekmiş, sezeyanla doğum yapmış bir kaynanazede olarak ben bunu öneririrm:delphin:

23 kavanozluk reçeli yaparken ben görseydim engel olurdum .
geceleri uyumaz o . bi gün öncesinden baktım gece çilek yıkıyo mutfakta. anlamadım gittim yattım.
ertesi gün doktor kontrolüm vardı hazır merkeze inmişken gezelim dedik eşimle.
akşam eve bi gittik
sıra sıra dizmiş hepsini:1shok:

akannehir:roflol::roflol:ne kaynanaymış yaa tamam yapsında yok teyzeye dayıya kendi malımıki yapıyo,asıl onun düşünmesi gerek borçları var çocuk doğacak birsürü masraf onun size israf konusunda akıl vermesi gerekirken hayret cahillikmi cadılıkmı anlayamadım :1shok:birde gidip bakkala yazdırması ayıp bişey o kadar sıkılıyosa torununa hazırlık yapsın mecburmuşsunda canımm ya biraz sabret ama söyle anne israf oluyo de.çaya şeker yerine reçel katarız demişsin:roflol:o zaman anlamadımıki hatasını kaynanalarda bi alem herkes buluyo böyle gelinini sinir edecek bişeyler:mymeka:

Back
X