Hayatını mahvetme, vazgeç. Ben sırf bu yüzden vazgeçtim ve iyi ki vazgeçmişim diyorum. Şu an zor geliyor hayır demek ama o duygusallıktan çıkınca en doğrusunu yaptığını anlayacaksın. Kendini azcık seviyorsan yapma lütfen. Bu hayata bir kez geliyosun onda da bile bile mutsuz olmayı seçme.Ben yakın zamanda evleneceğim fakat kayınvalidem çok zor bir kadın ,illa bizimle yasayacak dedi . Yoksa olmaz bu evlilik vs. Sevdiğim kişi de ailem de ne yaptıysa kadın caymadı. Bende ona olan sevgimden ve güvenimden kabul ettim... Ama korkuyorum acıkcası kv derdinden muzdarip olanları gördükçe. Şimdi asıl sorum şu: Kaynanam esime bnm haksz oldugum bi davranısı söylerse ben hatamı kabul mu etmeliyim yumısak bi dille ? Veya baska sekilde mi davranmalıyım ? Kaynananın şikayetleri ile nasıl basa cıkıyosunuz .?
Doğru demiş, akıllı kadınmış. Keşke anne çekseydin biraz.Annem de banq bunu yapıyo diyoki ev üstüne gidiyosan kaç hiç kızım değilsin...
Kardeşim sen delirdin mi ha yakıyosun hayatını ben sana diyim . Yapma ayrıl 2 üzülürsun geçer evlenip boşanmak daha mı kolay sanki yada o deli kv ile yaşamak .Allah kolaylik versin ne diyelimBu arada görümce var mı diye soranlar oluyo yanıtlıyiim: Kv olacak kadın 50 yasnda felan ve görümce yok fakat 1 kayın var. Kısaca eğer bu evlilik olursa: Kaynana, Kayınbaba ve yalnz aksam eve gelen 1 kaynmla yasıycam
Bu arada görümce var mı diye soranlar oluyo yanıtlıyiim: Kv olacak kadın 50 yasnda felan ve görümce yok fakat 1 kayın var. Kısaca eğer bu evlilik olursa: Kaynana, Kayınbaba ve yalnz aksam eve gelen 1 kaynmla yasıycam
Aynen bu şartlarda evlenen komşu kızımız vardı.Bu arada görümce var mı diye soranlar oluyo yanıtlıyiim: Kv olacak kadın 50 yasnda felan ve görümce yok fakat 1 kayın var. Kısaca eğer bu evlilik olursa: Kaynana, Kayınbaba ve yalnz aksam eve gelen 1 kaynmla yasıycam
Bu arada görümce var mı diye soranlar oluyo yanıtlıyiim: Kv olacak kadın 50 yasnda felan ve görümce yok fakat 1 kayın var. Kısaca eğer bu evlilik olursa: Kaynana, Kayınbaba ve yalnz aksam eve gelen 1 kaynmla yasıycam
[/QUOTE
Sakın, sakın düşünme bile..
Aynen bu şartlarda evlenen komşu kızımız vardı.
O da çok severek gitti. Eltisi alt katta oturuyordu. Kendisi üst katta kv,kp bi de kayı birader vardı . Kocası kötü değildi. Etkisiz elemandı. Kp melek gibi bir adamdı. Kv de de orta yollu bir kadındı.
Ama alt kattaki eltiden çok çekiyordu.
Elti yas olarak büyük ve tecrübeliydi.
Bizimki küçük bi kızdı. Eziliyordu.
Kaç sene evli kaldı bilmiyorum
Ama en azından 8 sene sabretti.
3 çocuğu vardı. En küçüğü 2 buçuk yaşlarındaydı.
Bigün çok bunalmıs demekki. Hırkasını üstüne almış. Ev haliyle sahile gelmiş. Ordan atlayıp intihar etti.
Daha 30 bile olmamıştı.
Cenazesinde ablası kızın kocasına vurdu. Ciğerimi yaktın diye haykırdı.
Damat öyle boynu bükük bi kenarda durdu. Donmuş gibi. Ne ağlıyor. Ne konusuyor. Sadece duruyor.
Kp çok ağladı.
Ama en çok ablası aģladi.
Cenazeyi alıp babanın mezarlığına gömdüler.
Kim suçlu sence?
Herkes.
Kız o eve gittiği için.
Damat karısının hâlinden anlamadığı icin.
Kızın ailesi ise her ne pahasına olursa olsun evladımızın arkasındayiz imaji vermediği için.
3 öksüz babaannenin elinde şimdi.
Bundan ders al. Bu şaka değil. Bi "çık siviyorum" romanının sonu.
Ev üstüne ev olmaz o kadın seni süründürür daha şimdiden şart koymuş. Oğlu da ses çıkarmaz kesinlikle. Biz tecrübeliyiz. Yakma kendiniYa yok , ne dünden razısı fakat zor bi dönemde oldugumu söyleyebilirim
Geçmek gibi değilde gözünde olmuyor, önemsemiyorsun, sevgi de neymiş niye çekiyorum o neden rahat diyorsun. Keşke evlenmeseydim şimdiye unuturdum başkası çıkardı karşıma diyorsun. Bi yerden sonra önemli olan değer görmemek oluyor. İnsan gibi yaşamak için de boşanırsınGerçekten aşk ve sevgi geçiyomu bi yerden sonra ? bu konuda tecrübeli olanlar fikrini paylasabilir mi ?
resmen bile bile canli mezara girmektir bu ay bn hayatta yasamam kaynana cadisiyla cok sukur evim ayriBen yakın zamanda evleneceğim fakat kayınvalidem çok zor bir kadın ,illa bizimle yasayacak dedi . Yoksa olmaz bu evlilik vs. Sevdiğim kişi de ailem de ne yaptıysa kadın caymadı. Bende ona olan sevgimden ve güvenimden kabul ettim... Ama korkuyorum acıkcası kv derdinden muzdarip olanları gördükçe. Şimdi asıl sorum şu: Kaynanam esime bnm haksz oldugum bi davranısı söylerse ben hatamı kabul mu etmeliyim yumısak bi dille ? Veya baska sekilde mi davranmalıyım ? Kaynananın şikayetleri ile nasıl basa cıkıyosunuz .?
Allahımm nasıl bi dğnyada yasıyoruz.. insanlar nasıl bu kadar benzikce davranıp , baskalarının da istekleri oldugunu göz ardı edebiliyo , duygularını hiçe sayabiliyoAynen bu şartlarda evlenen komşu kızımız vardı.
O da çok severek gitti. Eltisi alt katta oturuyordu. Kendisi üst katta kv,kp bi de kayı birader vardı . Kocası kötü değildi. Etkisiz elemandı. Kp melek gibi bir adamdı. Kv de de orta yollu bir kadındı.
Ama alt kattaki eltiden çok çekiyordu.
Elti yas olarak büyük ve tecrübeliydi.
Bizimki küçük bi kızdı. Eziliyordu.
Kaç sene evli kaldı bilmiyorum
Ama en azından 8 sene sabretti.
3 çocuğu vardı. En küçüğü 2 buçuk yaşlarındaydı.
Bigün çok bunalmıs demekki. Hırkasını üstüne almış. Ev haliyle sahile gelmiş. Ordan atlayıp intihar etti.
Daha 30 bile olmamıştı.
Cenazesinde ablası kızın kocasına vurdu. Ciğerimi yaktın diye haykırdı.
Damat öyle boynu bükük bi kenarda durdu. Donmuş gibi. Ne ağlıyor. Ne konusuyor. Sadece duruyor.
Kp çok ağladı.
Ama en çok ablası aģladi.
Cenazeyi alıp babanın mezarlığına gömdüler.
Kim suçlu sence?
Herkes.
Kız o eve gittiği için.
Damat karısının hâlinden anlamadığı icin.
Kızın ailesi ise her ne pahasına olursa olsun evladımızın arkasındayiz imaji vermediği için.
3 öksüz babaannenin elinde şimdi.
Bundan ders al. Bu şaka değil. Bi "çık siviyorum" romanının sonu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?