• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaynana sıkıntısı 😭

taki takmayacagi icin kucuk dusecegini dusunmus bahane bulup dugune gelmemeye karar vermis.. takmasa da olur anne yani.. biraz cins bir aileye denk gelmissiniz.. ne kadar uzak durursaniz o kadar huzurunuz yerinde olur.
Bunu farkettim uzak durmak istiyorum ama eşim sorunun bende olduğunu düşünüyor büyütüyorsun diyor daha ne yaşamalıyım bilmiyorum adam kör

Bu olaydan sonra numaralarını sildim 1 ay geçmeden beni arayıp demediğini bırakmadı sonra oğluna ben çok ılımlı konuştum demiş neye uğradığımı şaşırıyorum eşimle çok kavga ediyorum aramız çok açılıyor arada kalıyorum anneme laf anlatamıyorum diyor boşanma aşamasına kadar geldik ama hamile olduğumu öğrendim
Telefonuna ses kayıt programı indir tekrar ararsa eşine dinletirsin dediklerini

Arkadaşlar henüz 7aylık evliyim ama kayınvalidem çok fena düğüne 1 ay kala hiçbirşeyi yoktu son bir ayda eşimle ortak kredi çekip düğünümüzü yapıp eşyalarımızı alıcaktık bizden para istedi size takı takıcak param yok siz bana borç verin öderim dedi bizde çektiğimiz parayı anca kendi eşyalarımıza düğünümüze yetiştirdiğimiz için vermedik zaten çok saçma güzel bi dille takmayın dedim ama beni ve eşimi engelledi düğününüze gelmiyorum dedi düğüne 1-2hafta kala eşimin üzüntüsüne dayanamayıp aradım yanlış anlaşılma olmuş falan dedimde geldiler işte orda başladı ilk huzursuzluk. Kadın beni istemiyor hamileyim eşim haber vermek için bi hevesle aradı kaynanam sadece isteyerek mi yaptınız dedi eşimin hevesi kursağında kaldı.. daha çok şey yaptı şu 7 ayda sizlerden fikir yardımı istiyorum ne olucak böyle bende kinciyim hiçbirşekilde görmek istemiyorum kendisi
Madem kincisinşz düğünden önce aramayacaktınız. Ne kötü bir kadınmış. İsteyerek mi yaptınız ne demek. İnşallah eşiniz bunları unutmaz da sonra çoğu erkek gibi aman anam canım anam demez

eşimin üzülmesini istemedim ama pişman oldum
Bu hataya çoğu gelin düşüyor akillanmamiz zaman alıyor iyilikten maraz doğmuş,bundan sonra yapacağınız kaynananizin uyguladığı taktik oglunun yanında canım cicim oğlu gidince yüz verme canını sikarsa ağzının payını ver.

Bunu farkettim uzak durmak istiyorum ama eşim sorunun bende olduğunu düşünüyor büyütüyorsun diyor daha ne yaşamalıyım bilmiyorum adam kör
bir sure oyle oluyorlar. sanslisin ki bebek geliyor. daha cabuk bir aile oldugunuzu anlar. bir bes seneden sonra dogruyu yanlisi goruyorlar. ilk zamankiler kadar ailem ailem demiyorlar.

7 ayda ne bu tavırları ya kv sinir oldum sanki onun haddine ister bilerek yapar isterse kazayla olur pes yani. Evine gelirse asla yüzüne bakma mutfakta ye yemeğini. Haddini bilmeyene haddini bildirmek lazım. Kadına elini verirsen kolunu kaptırırsın. Eşin üzülmesin diye alttan alma. O zaman sen üzülürsün

bir sure oyle oluyorlar. sanslisin ki bebek geliyor. daha cabuk bir aile oldugunuzu anlar. bir bes seneden sonra dogruyu yanlisi goruyorlar. ilk zamankiler kadar ailem ailem demiyorlar.
Dilerim öyle olur çünkü şuan herşeyi yaşayan ben kötü olan yine ben birde ben gerçekten böyle olayları ne yaşadım ne yakınlarımda gördüm oğluna çok güzel bir eş oldum aile oldum eşimide seviyorum bir anne daha ne isterki

Şahsen net çizgiler taraftariyim. Madem insanlar bana terbiyesizce davranmak istiyor buyursunlar, ama ona göre ne evime adım atabilirler nede çocuğumu yakından görürler. Bir aileye gelin gidiyoruz diye kimse saygı kuralları elden birakamaz. Heleki yaşı benden kat kat büyükse, ona göre davranışlar beklerim. Eşim anneciyse gidip annesini onun evinde görsün. Ama benim evime gelemez.

Hizmet etmek zorunda mısınız?
Siz kendi işinize gücünüze bakın. Akşam eşinizin geleceği saatte normal akşam yemeğinizi yapın. Normal temizlik.
Ekstra bir şey yapmayın
Çay yap içelim derse, anne kalkamıyorum belim çok ağrıyor, sen yap içelim deyin
Karnım acıktı derse, bi bak mutfağa bakalım zevkine göre bir şey bulacak mısın, geçen gönderdiğin eriştelerden yap istersen, aaaa pardon o sen değildin, komşunun kayınvalidesiydi erişte, salça yapıp gönderen. Sen eli boş gelmiştin pardon şekerim deyin.
Onu kâle almayın.

Şahsen net çizgiler taraftariyim. Madem insanlar bana terbiyesizce davranmak istiyor buyursunlar, ama ona göre ne evime adım atabilirler nede çocuğumu yakından görürler. Bir aileye gelin gidiyoruz diye kimse saygı kuralları elden birakamaz. Heleki yaşı benden kat kat büyükse, ona göre davranışlar beklerim. Eşim anneciyse gidip annesini onun evinde görsün. Ama benim evime gelemez.
İşte bende böyle net ve kesin bir dille artık görüşmek istemediğimi söyleyince kötü ben oluyorum kinci oluyorum takıntılı oluyorum yani yine suç bana yükleniyor ve hamileliğimin ilk aylarındayım bu stres bu üzüntü bir zarar getirir diye çok korkuyorum Allah korusun

Hizmet etmek zorunda mısınız?
Siz kendi işinize gücünüze bakın. Akşam eşinizin geleceği saatte normal akşam yemeğinizi yapın. Normal temizlik.
Ekstra bir şey yapmayın
Çay yap içelim derse, anne kalkamıyorum belim çok ağrıyor, sen yap içelim deyin
Karnım acıktı derse, bi bak mutfağa bakalım zevkine göre bir şey bulacak mısın, geçen gönderdiğin eriştelerden yap istersen, aaaa pardon o sen değildin, komşunun kayınvalidesiydi erişte, salça yapıp gönderen. Sen eli boş gelmiştin pardon şekerim deyin.
Onu kâle almayın.
Ya ben surat yapar otururum yüz vermem ama kimbilir oğluna nasıl anlatır abartarak beni kötüler eminim

Dilerim öyle olur çünkü şuan herşeyi yaşayan ben kötü olan yine ben birde ben gerçekten böyle olayları ne yaşadım ne yakınlarımda gördüm oğluna çok güzel bir eş oldum aile oldum eşimide seviyorum bir anne daha ne isterki
ne istedigini bile anlayamazsin. bazi insan huzursuzluk cikarmaktan hoslanir. gelin dunya iyisi de olsa 'gelin' dir. kavgadan beslenir. eli hep belindedir.. anlamaya calisma. cevrende de gormemissin madem. mucadele edemezsin.

yapabilecegin sey biraz hamileyim ayagina vs kenarda kal. karisma. gitme gelme.. onlari da misafir etme.. esin annesine giderse gitsin. dogum vs sureclerine cok karistirma. sen kotu olmazsan annen de annen diye konusmazsan bir zaman sonra geren tarafin anne oldugunu goruyorlar. ama bu serecte sen de annen soyle boyle dersen iki arada kaldim esim de gerginlik cikariyor diyorlar.

Back
X