- 20 Nisan 2007
- 4.070
- 10.484
- 733
- 45
- Konu Sahibi Hayalkfls35
-
Bizimki en başından beri bu modda. Kendi evime gelen misafirden hizmet beklemem ben zaten. Onun evinede haftada 1 gidiyorum oda 2 saat. O yüzden hiç zoruma gitmedi benim tek başıma iş yapmakMerhaba arkadaşlar kaynanam son zamanlarda degişmeye başladı Gerci 2 yıllık evliyim ilk zamanlar beraber mutfaga girerdik ana kız gibi sohbet ede ede işleri yapardık artık ben mutfaga girince gidiyor salona uzanmaya kendi evinde de böyle yapıyor benim evde de yakın oturuyoruz sayılır da başta böyle olmayıp sonradan olması zoruma gidiyor kendimi hizmetçi kullanılıyor gibi hissetmeye başladım kendi aileme zaten uzak ım bu da böyle yapınca.... Napılmalı nasıl düşünmeli ?
Nasıl bir çevreniz var sizin, Ütopya’da mı yaşıyorsunuz?Cevremdeki kayınvalidelere bakıyorum gelinlerşinin herseylerni yapıyorlar camını koltuğunu silen mi dolmasını saran mı hatta bi kere bile yemege gelmediler zahmet etmemek için diyenlerde var ister istemez onlarla kıyas olunca kendime üzülüyorum. Kıyas kötü ve insanı yıpratan birşey... Bu sayfa iyiki var bazen bana da sacma geliyor bu düşüncelerim sizin fikirleriniz iyi geliyor...
Merhaba arkadaşlar kaynanam son zamanlarda degişmeye başladı Gerci 2 yıllık evliyim ilk zamanlar beraber mutfaga girerdik ana kız gibi sohbet ede ede işleri yapardık artık ben mutfaga girince gidiyor salona uzanmaya kendi evinde de böyle yapıyor benim evde de yakın oturuyoruz sayılır da başta böyle olmayıp sonradan olması zoruma gidiyor kendimi hizmetçi kullanılıyor gibi hissetmeye başladım kendi aileme zaten uzak ım bu da böyle yapınca.... Napılmalı nasıl düşünmeli ?
Degişen bişey yok yaşı daha 50 bile degil burda okudugum yorumlarla durumu kendime normalleştirdim.Kayın valide kaynanalığa başlamış olabilir. Yada hasta falandır durumunu yaşını bilsem daha iyi yorum yaparım.
Gurka yatmış tavuk benzetmenize cok güldüm... Gerekeni yaptıgınzdan içiniz rahattır en azından.Hiç boşuna doldurmayın kendinizi, eğer aranız iyiyse ve size hoş davranıyorsa. Benim kaynana kızının evinde her şeyi yapar, benim eve gelince gurka yatmış tavuk gibi poposunu yerinden kımıldatmaz bile. Ben ona gittiğimde de aynı şekilde sadece benden hizmet beklenirdi. İnanır mısınız 6 yıl boyunca yaptım da.. 2 yıldır elimi eteğimi çektim, çünkü hem iş gördürüp hem terbiyesizlik yapıyorlardı. Keşke insan gibi davransalardı da yemeklerini de temizliklerini de severek yapmaya devam etseydim..
bunu da deneyeyim bi kere tesekkürlerKendi evimde asla mutfaga almam misafirim otursunlar içerde ama eğer ona gittiğimde mutfaga gelmeyip benı tek bırakırsa yarım yamalak bırakıp çıkarım ..
Bu anlattığım esasen kendi annem de içinde... Herkes bir olmuyorNasıl bir çevreniz var sizin, Ütopya’da mı yaşıyorsunuz?
Çevrenizi merak ettim doğrusu , hangi çevrelermiş bileydik o çevrelerden bulurduk kocayı!!!Cevremdeki kayınvalidelere bakıyorum gelinlerşinin herseylerni yapıyorlar camını koltuğunu silen mi dolmasını saran mı hatta bi kere bile yemege gelmediler zahmet etmemek için diyenlerde var ister istemez onlarla kıyas olunca kendime üzülüyorum. Kıyas kötü ve insanı yıpratan birşey... Bu sayfa iyiki var bazen bana da sacma geliyor bu düşüncelerim sizin fikirleriniz iyi geliyor...
Hayret. Öyle bir kaynana ne duydum, ne gördüm. Düşündüm de çok saçma geldi. Benim camımı, koltuğumu silen bir kaynanam olsun da istemezdim. Durduk yere minnet duymaya gerek yok. Mesafe candır.Bu anlattığım esasen kendi annem de içinde... Herkes bir olmuyor
Bana da öyle geliyor zaten Baskasının agzına bakmaya meyilli kendi bilir artıkBirinin dolduruşuna gelmiş olmasın. Malum gelini potansiyel hizmetçi gibi görüyor eş tarafı aman gelin sana hizmet etsin ne uğraşıyorsun falan demiştir belki birileri
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?