Kaynana sorunsalı

İlk zamanlar yabancılık çekmeyin diye yanınzda oldugunuz
Şiödi artık ev senin mutfak senin neyi nasıl istiyorsan yap evin hanımı sensin demek istiyor olabilir valideniz.

Bizimki en başından beri bu modda. Kendi evime gelen misafirden hizmet beklemem ben zaten. Onun evinede haftada 1 gidiyorum oda 2 saat. O yüzden hiç zoruma gitmedi benim tek başıma iş yapmak

Nasıl bir çevreniz var sizin, Ütopya’da mı yaşıyorsunuz?

Kayın valide kaynanalığa başlamış olabilir. Yada hasta falandır durumunu yaşını bilsem daha iyi yorum yaparım.

Kendimden biliyorum, lk bir iki yıl öyle yapıyor kv 'ler kendileri gibi yemek yapın iş yapın,onlar gibi duzen kurun istiyorlar.Zaman geçince size güveni oluşunca da kendi halinize bırakıyorlar.Endiselenmeyin rahatca yemeğinizi yapın.Arkanizdan veya yüzünüze karşı yemeklerinizi eleştirmiyorsa yaptığınızı beğendiği için geri çekilmiş.

Kendi evimde asla mutfaga almam misafirim otursunlar içerde ama eğer ona gittiğimde mutfaga gelmeyip benı tek bırakırsa yarım yamalak bırakıp çıkarım ..

E belki de yaşlandı artık.

Hiç boşuna doldurmayın kendinizi, eğer aranız iyiyse ve size hoş davranıyorsa. Benim kaynana kızının evinde her şeyi yapar, benim eve gelince gurka yatmış tavuk gibi poposunu yerinden kımıldatmaz bile. Ben ona gittiğimde de aynı şekilde sadece benden hizmet beklenirdi. İnanır mısınız 6 yıl boyunca yaptım da.. 2 yıldır elimi eteğimi çektim, çünkü hem iş gördürüp hem terbiyesizlik yapıyorlardı. Keşke insan gibi davransalardı da yemeklerini de temizliklerini de severek yapmaya devam etseydim..

Normal şartlar altında kendi evinizde yapacağınızı nasıl ki annenizin evinde yaparken dert etmiyorsanız,kv evinde de dert etmemelisiniz bence. Dikkat edeceğiniz kısım şartların normal olup olmadığı :) Aranız nasıldır bilmiyoruz.
Bu konudan rahatsızsanız alıştırmak istemiyorsanız, sana "şunu yapalım" dediğinde "olur nasıl istersen öyle yap anne, bende yardım edeyim" deyin. Sen yap derse sen daha güzel yapıyorsun, hem oğlun senin yaptığın yemeği özlemiştir falan dersiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boş yere kalbinizi karartmayın.
Eğer kayınvalide - gelin ilişkiniz iyiyse dert edilecek bir durum değil.
Sizin evinize geldiğinde misafir olduğu için (kayınvalideniz misafirdir aslında ben hep bu görüşte kalacağım) birşeye dokunmasına zaten gerek yok.

Siz onun evine gittiğinizde de, ondan ufak imalarda bulunarak yardım isteyebilirsiniz.
Veya yalnız mutfakta kalmak istemediğinizi sohbet edelim diyerek ima edebilirsiniz.
Gibi gibi... Ama hizmetçi gibi kullanıldığınızı düşünmüyorum, eğer bu düşüncenizi destekleyecek farklı tavırlar da göstermiyorsa tabii ki.

Gurka yatmış tavuk benzetmenize cok güldüm... Gerekeni yaptıgınzdan içiniz rahattır en azından.

Çevrenizi merak ettim doğrusu , hangi çevrelermiş bileydik o çevrelerden bulurduk kocayı!!!

Birinin dolduruşuna gelmiş olmasın. Malum gelini potansiyel hizmetçi gibi görüyor eş tarafı aman gelin sana hizmet etsin ne uğraşıyorsun falan demiştir belki birileri

Bu anlattığım esasen kendi annem de içinde... Herkes bir olmuyor
Hayret. Öyle bir kaynana ne duydum, ne gördüm. Düşündüm de çok saçma geldi. Benim camımı, koltuğumu silen bir kaynanam olsun da istemezdim. Durduk yere minnet duymaya gerek yok. Mesafe candır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…