kaynana sorunu

Kayınvalidenizle ilişkinizi tam bilemem fakat. Eğer şiddet ve onur kırıcı söz ve davranış yoksa çocuklarınıza eğitim amaçlı laf söyleyebilir. Mesela benim oğlum 9 aylık ve hareketli. Yürütecek koyduğum zaman salonda dört dönüyor. Ben şimdiden anneme ve kayınvalideme dedim ki"yürüdüğü zaman evinizi dağıtmaya, kurcalamaya kalkarsa asla izin vermeyin" ki 12 yıl sonra oldu. Aynı şekilde gittiğim yerlerde yeğenime de çok müdehale etmişliğim var. Hiç de bozulan olmadı. Benvçce böyle şeylere takılmak anlamsız

Çocuklarınız uslu olsa bile kadın yeni gelin evi diye cekinmistir mudahale etme gereği duymuştur. Ben yeni evliyken eltimin çocukları gelip çok kez evimi mahvetmislerdir. Yeni gelinken onların kirdiklariyla doktukleriyle az uğrasmadım . Binbir emekle aldığım her şey kırıldı yirtildi ben uyarsan nereye kadar annesi başında durmadiktan sonra. Ne televizyonum kaldı kırılmadik, ne sus eşyalarım ne bardaklarim . Ellerinde yağlı boreklerle biskuvilerle dolaşıp oryaa buraya döküp koltuklara dokunuyorlardi. Onlar gittikten sonra evin neresinden başlasam diye düşünüyordum . Ama Eltim yine de çocuklarım sağlıklı bı kusurları yok diye mutluydu :olamaz: bilmem anlatabildim mi ? Şimdi onların gelmesinden korkuyorum kapıyı çalınca bile geriliyorum

1.5 ve 3 yaşındaki çocuk mümkün değil sabit duramaz. Süslü püslü evde kaynananız gelin bisey diyemediği için mecbur konuşmuştur. Sizi bilmiyorum ama bazı kadınlar çok rahat. Bende yeni evliyken bi misafir geldi 3 günlük evliyiz daha, çocuk kola döktü krem koltuğa beyaz halıya. Annesi ay kusura bakma diyor. Kaynanama dedim bi daha bu kadını getirmeyin evime. 3 yaşında çocuğun varsa mecbur peşinde dolaşacaksın.
Aynen öyle benim de cocugum var ama bir yere gidince zarar verir çocuktur diye peşinden ayrilamiyorum . Aynı şeyler çok başıma geldi halılar koltuklar . Dolaplarının açılıp kurcalanmasi yiyecek abur cubur varsa sormadan yenmesi ...

Niye yok bisey dediniz iste söyleseydiniz dokunan şeyi . Ben hep susan taraf oluyorum deyip konusulcak zamanda susmayi tercih ediyorsunuz belliki .söyleyin lafinizi saygılı bir şekilde geçin kenara oturun

Çocuklarımı sürekli uyarınca rahatsızlık verdiğimi düşündüm erken kalktım. Bir daha gelmem hem çocuklar hem de siz rahat edemiyorsunuz diyemediniz mi. Tam da yeri olmuş halbuki. Hep susan taraf olursanız her şekilde davranırlar azıcık dişinizi gösterin zararlı çıkmazsınız.

dün 5 aylık evli olan eltimin evine gittim iki çocuğum var kaynanam da geldi çocuklarıma harammış gibi davranıyordu oturun şöyle yapmayın böyle yapmayın diğer gelinlerine hayatta bu şekilde davranamaz bende aldım çocukları eve geldim ben geldikten sonra aradi sana bisey dokundu o yüzden kalktın diye bende yok bisey dedim. ben hep susan taraf oluyorum ama dün o yaptıkları çok zoruma gitti siz olsanız ne yapardınız
Senin cocuklarima olan davranisin dokundu derdim

dün 5 aylık evli olan eltimin evine gittim iki çocuğum var kaynanam da geldi çocuklarıma harammış gibi davranıyordu oturun şöyle yapmayın böyle yapmayın diğer gelinlerine hayatta bu şekilde davranamaz bende aldım çocukları eve geldim ben geldikten sonra aradi sana bisey dokundu o yüzden kalktın diye bende yok bisey dedim. ben hep susan taraf oluyorum ama dün o yaptıkları çok zoruma gitti siz olsanız ne yapardınız
Hep öyle olur canım en çirkef olup ağzı birazcık laf yapan gelinler en değerli,en saygılı sessiz olanlar ezilen olur.Çocuklarınızı ezdirmeyin.Rahatsız olduğunuz şeyleri de yavaş yavaş dile getirin

Kv sorduğunda kibarca yanıt verirdim, "Siz gergindiniz biraz, çocuklar da üzdü sizi galiba, ben de o yüzden kalktım" diye. Bilsin durumu.

Sorduysa söyle neden birşey yok diyorsun böyle yaptıkça sadece kendini üzersin.

Başlığa bak KAYNANA SORUNSALI..Hay kaynanalar kadar kafanıza taş düşsün..sen kıskançsın

seni arayıp sorduysa içinde büyüteceğine ne zoruna gittiyse söyliyedin helal olsun kayınvalideneki sormuş biz sorsalarda bi konuyu açsalarda içimizdekini kussak diye senelerdir bekliyoruz daha bir Allahın kulu sormadı ne zoruna gitti noldu diye...

Bence yeni gelin evi sonuçta dagitti cocuklar sizde ses çıkarmadınız saldınız ortaya zaten simdiki annlet boyle dur yapma demiyorlar kv dede oturan cocuga dur yapma demiyor herhalde simardilarki durdurmaya çalıştı

Bende yeni evliliyim 14 aylık eğitiminde sizin gibi 2 yaşında ve 4 yaşında çocukları vardı görümceminde 1 buçuk ve 4 yaşlarında çocukları vardı ben baştan tavrımı koydum çocuklarınıza bakabilecekseniz gelin evime diye çünkü aşırı şimariklar onlar geldiğinde etraftaki süslerimi toplamama rağmen mutlaka bisey yapıyorlar. Mesela beyaz tv dolabimi oyuncak araba surterek simsiyah boydan boya çizmişler gecenin kaçında ağlaya ağlaya oraları cifledim yağlı elleriyle heryere dokunuyorlar koltuklarin tepesinde geziyorlar tukuruyorlar bazen çiş kaciriyorlar kanepedeki yastıkların üzerinde tepınıyorlar ki nefret ederim yastığa basılmasından onlarda rahat rahat çocuklar oynuyor diye çay içip sohbet ediyorlar . Onlara oyun oynuyor gibi geliyor ama aslında çıldırıyor çocuklar dur yapma etme demiyorlar ben deyince darılıyorlar hadi darılmasalar neyse ama öyle heM ayranın dökülmesin hem yoğurdum ekşimesin yok öyle darılan darılsın kızan kızsın ben açık açık gelmeyin dedim valla ilk başta bozuldular laf soktular falanda bende karşılığını verdim tabi küsmek susmak çözüm değil şuan ben cagirirsam geliyorlar kirkk yılda bir genelde kv de oturuyoruz zaten hepimiz mutluyuz böyle kv 'nin evine ediyorlar bende oturup çayımı içiyorum 😊

Ayyy bir de suna aşşıri sinir oluyorum telefon elime iki dk alayim cocuklaei alistirmislar telefona kiyameti kopariyorlar cizgi film izlicez diye benimde ozelim var gurbette anam babam arkadaşım var vermekte ıstemiyorum yani telefonu yengesi hadi bi ver telefonu diyorlar Allah çocukta annesinden o lafı duyduğu zaman yüz bulup basıyor ağlamayı bağırmayı ard arda yapıyorlar çocukları sonra bünye kaldırmıyor tabi yoruyorlar çocuklar ağlamasın bağırmasinda istediğini yapsın modundalar da öyle olmuyor işte o işler. Her çocuk sevilir ama çocukları arsız yetistirmemek var her istediği olursa o çocuk mutsuz olur yalnız olur kimsede istemez gelinsin gidilsin diye hem laf ettirmicekler hem peşinde gezmicekler cocuklarinin yok öyle bir dünya (konu sahibesi üzerine alınmasın çok ben içimi doktum)

Bu arada eltim 3. Ye hamile ilk çocuk 4 yaşında 2. Çocuk 2 buçuk yaşında şaka gibi dimi hepsi çok tatlılar çok seviyorum onlarla oyunlar oynuyorum ellerinden tutup markete götürüp yiyecek oyuncak alıyorum ama evime gelmesinler lütfen

kadın arayıp özellikle sormuş, ona cevap veremeyip gelip burda dert yanmanız çok anlamsız
sorunu orda çözseydiniz birdaha böyle birşey yaşamazdınız
çocuklar ikiside küçükmüş, sanmamki robot gibi oturup yerinden kalkmasınlar ikiside hiç öyle çocuk görmedim helede iki tane olunca mutlaka birinden biri daha hareketlidir
çocuktur tabiki kalacak, dolanacak, yeni bir ortam keşfetmek isteyecek- en doğal hakkı
ama nasılsa onlar çocuk bişey olmaz diye siz rahat rahat oturduysanız kv de müdahale etmiş olabilir
sizi tenzih ederek yaziyorum
ama var öyle anneler, gittikleri yerde kendi eviymiş gibi davranıp ne çocuğuyla ilgilenen ne peşinden dolanan amaaannn çocuk o yaa ellesin ne var, dokunmayalım piskolojisi bozulmasın diye rahat takılan
öyle tiplere bende çok sinir olurum
biryere giderken çocukların yanında kendine ait oyuncak getirmeyip ev sahibinden oyuncak isteyen, yoksada evin objelerini çocukların eline oynasın diye veren kadınlar gördüm. Kim olsa istemez evinde

Sorduğunda neden söylemediniz?

Toplumumuzun en büyük sorunlarından biri duygu ve düşünceleri aktarmanın saygısızlık olarak algılanması. Oysa bunun adı iletişim. Konuşmadıkça birbirinizi nasıl anlayacaksınız?

Back
X