• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana sorunu

Merhaba evleneli 1 hafta oluyo fakat kaynanamın adını duyunca tüylerim diken diken oluyo artık.
Normalde uyumlu bi insanım büyüklerime karşı saygısızlık etmem ama saygıda biyere kadar değil mi ? patlamaktan korkuyorum. suratımı bile asmıyorum saygımdan.
Kaynanamdan bahsediyim size Ankarada yaşıyolar ben İstanbuldayım şimdi orda yaşadığını duyunca ee uzak işte daha ne istiyosun dediğinizi duyar gibiyim ama malesef öyle olmuyo işte :KK43:
Ben 2 senedir tanıyorum kendisini bana karşı sürekli yapmacık tavırlar takındı acayip şekilde ailesini över biz şöyleyiz böyleyiz mükemmeliz valla dedik mi inancaksın ağzımızdan valla kelimesi çıkınca o şey kesin doğrudur.
bunu söyleyen kişi düğün günü altınların yarısını cebe indirmiş ve üstelik bana kendi kendine valla başka yok kızım ne varsa verdim demiştir böylede bi ironi işte :) hepsini örneklemicem bu övmelerinin ama her söylediğinin tersini yapmıştır kendileri:) kocamın ailesinin hiç yardımı olmadı bize her şeyi kendimiz ve benim ailemin yardımıyla yaptık çok şükür eksiğimiz yok.
kaynanam evlenmeden önce kulağıma eğilip eğilip sizin evliliğiniz yürümez ayrılırsınız siz vs vs bigün eşimle o zamnlar nişanlıyız babama küfür etti eşim ben sinirlendim diyemezsin derim eşim kapıyı çarpıp çıktı odadan kaynanam bizi dinliyomuş vay efendim istemiyorum ara babasını gelsin alsın çirkef aile kızda çirkef bize yakışmıyolar oğluşumu üzemezsin benim oğluşum o bitanem o ne derse o küfürde etmişse haklıdır daha neler neler eşim o öyle çığırmaya başlayınca kendine geldi annesini susturdu geldi benden özür diledi vs eşimi affederim bi anlık şeydir olur ama kaynanamın o tavrı o güne kadar yaptığı şeyler bi yana o bi yana o günden sonra bakış açım değişti bişeylerin farkına varmaya başladım.
benim annem ve babam ayrı anne sevgisi nedir bilmeden büyüdüm. kaynanamı gerçekten bi anne gibi seviyodum ondan o sıcaklığı görmeyi çok istedim fakat olmadı. her şeyimize karışıyo evlendiğimiz ilk günden gelip yanımızda kaldı ve evi tek başıma temizleyip yerleştirmiştim onlara tertemiz çarşaf sermiştim sabah kalktığımda o çarşaf yerde boylu boyunca uzanıyodu neymiş kirliymiş aldım baktım kokladım hala mis gibi kokuyo ve kirli değil. çok zoruma gitti çoook.
neyse koltuğumun yerine takmış ben şunu o tarafa koycam yok hayır ben denedim en iyi böyle oldu diyorum yok valla ben onu şuraya koycam 100 kere söyledi o gün. eşyalarımın yerini değişti bir günde eşimle uyurken gözümü açtığımda onu yatak odamda gördüm sürekli girip girip çıktı.
bizde bu davranış çok ayıp benim yetiştirilme tarzım böyle yani eminim sizdede böyledir bu.
sonra düğünde gelen hediyeler vardı bana getirmişler onları vermiyo neymiş o getirenlere gidip para takmış onlarda ona hediye getirmiş bana değil benim evimde birsürü tabak çanak varmış zaten ne gerek varmış onlara:KK70: bu görgüsüzlük değil mi?
neyse bana çeyiz diye iki tane coca cola tabağı verdi inanabiliyomusunuz ? düğün günü sabahında eşimin kuzenleriyle hamama gidicektik çekmecesinden lif çıkardı ve bunlar şenayın çeyizi dedi neyse o gün bişey düşünemedim aldık gittik eve geldiğinde kirli lekeli bi beze sarılmış bişey getirdi senin çeyizin diye açtım baktım iki üç lif ve yıkanmamış onları aldığı gibi geri koymuş iki patik eski giyilmiş gibi duruyo Allah var 1 havlu vardı onuda beğendim :KK70: neyse bu yaptığı ne demek yani çeyizin önceden kullanıldığı nerde görülmüş?
sürekli gelip bana başka kızları över benim oğlumu istediler beğendiler ama oğlum bakmadı kızlarda çok güzeldi ayşenin boyu senden uzun merve senden zayıf şu senden güzel birilerini bana sorarken hep benimle kıyaslar.bunun gibi birsürü şey.
ve en can alıcı kısmı sürekli arar saat başı oğluşum naptın napıyosun ne yedin ayıptır ya bu sabah tatili bitti eşim göreve başladı sabahın köründe arıyo uyandırıyo güya ya çocuk değiil evli o ya artık ben varım çok zoruma gidiyo saat başı aranması gece 3te bile canı sıkılıyo arıyo siz düşünün bizi mutsuz etmeye programlanmş gibi. veee şimdiden 15 tatilde gelip 3 ay kalıcam diyo daha yeni evliyiz ve bende işe başlıcam zaten o zamana. oğlu burda tekken gelip gitmezdi şimdi değere bindi yalnız başına evde ne yapcaksa kafayı yicemm :KK43:

çeyiz diye verdikleri çok orjinalmiş:KK53::KK70::KK70::KK70:

Bunu bizim gelin yapmisti. O cook ayip oluyor ya. İnsanlar seni sayip geliyor sen cekip gidiyorsun. Kadin evladini gormek ister daha cok yenide 3 ay degil ama 2 hafta kalsin mesela. Ama o gelirse ben giderim olmaz. Bence esine ogutle dorocrock dorocrock 2 hafta kalabilirsin uzerinde yogunlassin :)
Evet süre önemli 10 gün yeterli bence hasret gidermek için fazlası art niyet bence. Anneniz evlilikten ne kadar süre sonra gidip ne kadar kalmıştı bilmiyorum ama uygunsuz bir zamanda gidip uzattıysa kalmayı gelin iyi yapmış.
Hayır yani bu dediğim kaynanalar bekar evlerine bir kere adım atmamış ne hikmetse evlendikten sonra oğullarına hasretlerini bi türlü gideremeyen insanlar bir de...

bir haftada neden sana kalmaya geldi ben onu anlamadım

her neyse eşin her saat arama anne diyecek

benim eşim arayana he der kapatır halen uzatmaz konuşmayı ki

sürekli ne arıyon desin yani ben kendi anneme derdim öyle olsa valla

onu yaptı bunu aldı vs vs bunları unut unutmazsan sen huzursuz olursun

15 tatilde neden gelip 3 ay kalıyor

gelmesin ya da gelsin edebi ile 3-5 gün kalıp gitsin

bir de bir haftalık evli isen ne zaman yatak odana girdi? birinci girdi ikincide neden kitlemedin o zaman anlardı

güler yüz susmak vs olmaz doğruyu dik durup söyleyeceksin cadı gelin ol boş ver daha iyi

Merhaba evleneli 1 hafta oluyo fakat kaynanamın adını duyunca tüylerim diken diken oluyo artık.
Normalde uyumlu bi insanım büyüklerime karşı saygısızlık etmem ama saygıda biyere kadar değil mi ? patlamaktan korkuyorum. suratımı bile asmıyorum saygımdan.
Kaynanamdan bahsediyim size Ankarada yaşıyolar ben İstanbuldayım şimdi orda yaşadığını duyunca ee uzak işte daha ne istiyosun dediğinizi duyar gibiyim ama malesef öyle olmuyo işte :(
Ben 2 senedir tanıyorum kendisini bana karşı sürekli yapmacık tavırlar takındı acayip şekilde ailesini över biz şöyleyiz böyleyiz mükemmeliz valla dedik mi inancaksın ağzımızdan valla kelimesi çıkınca o şey kesin doğrudur.
bunu söyleyen kişi düğün günü altınların yarısını cebe indirmiş ve üstelik bana kendi kendine valla başka yok kızım ne varsa verdim demiştir böylede bi ironi işte :) hepsini örneklemicem bu övmelerinin ama her söylediğinin tersini yapmıştır kendileri:) kocamın ailesinin hiç yardımı olmadı bize her şeyi kendimiz ve benim ailemin yardımıyla yaptık çok şükür eksiğimiz yok.
kaynanam evlenmeden önce kulağıma eğilip eğilip sizin evliliğiniz yürümez ayrılırsınız siz vs vs bigün eşimle o zamnlar nişanlıyız babama küfür etti eşim ben sinirlendim diyemezsin derim eşim kapıyı çarpıp çıktı odadan kaynanam bizi dinliyomuş vay efendim istemiyorum ara babasını gelsin alsın çirkef aile kızda çirkef bize yakışmıyolar oğluşumu üzemezsin benim oğluşum o bitanem o ne derse o küfürde etmişse haklıdır daha neler neler eşim o öyle çığırmaya başlayınca kendine geldi annesini susturdu geldi benden özür diledi vs eşimi affederim bi anlık şeydir olur ama kaynanamın o tavrı o güne kadar yaptığı şeyler bi yana o bi yana o günden sonra bakış açım değişti bişeylerin farkına varmaya başladım.
benim annem ve babam ayrı anne sevgisi nedir bilmeden büyüdüm. kaynanamı gerçekten bi anne gibi seviyodum ondan o sıcaklığı görmeyi çok istedim fakat olmadı. her şeyimize karışıyo evlendiğimiz ilk günden gelip yanımızda kaldı ve evi tek başıma temizleyip yerleştirmiştim onlara tertemiz çarşaf sermiştim sabah kalktığımda o çarşaf yerde boylu boyunca uzanıyodu neymiş kirliymiş aldım baktım kokladım hala mis gibi kokuyo ve kirli değil. çok zoruma gitti çoook.
neyse koltuğumun yerine takmış ben şunu o tarafa koycam yok hayır ben denedim en iyi böyle oldu diyorum yok valla ben onu şuraya koycam 100 kere söyledi o gün. eşyalarımın yerini değişti bir günde eşimle uyurken gözümü açtığımda onu yatak odamda gördüm sürekli girip girip çıktı.
bizde bu davranış çok ayıp benim yetiştirilme tarzım böyle yani eminim sizdede böyledir bu.
sonra düğünde gelen hediyeler vardı bana getirmişler onları vermiyo neymiş o getirenlere gidip para takmış onlarda ona hediye getirmiş bana değil benim evimde birsürü tabak çanak varmış zaten ne gerek varmış onlara:D bu görgüsüzlük değil mi?
neyse bana çeyiz diye iki tane coca cola tabağı verdi inanabiliyomusunuz ? düğün günü sabahında eşimin kuzenleriyle hamama gidicektik çekmecesinden lif çıkardı ve bunlar şenayın çeyizi dedi neyse o gün bişey düşünemedim aldık gittik eve geldiğinde kirli lekeli bi beze sarılmış bişey getirdi senin çeyizin diye açtım baktım iki üç lif ve yıkanmamış onları aldığı gibi geri koymuş iki patik eski giyilmiş gibi duruyo Allah var 1 havlu vardı onuda beğendim :D neyse bu yaptığı ne demek yani çeyizin önceden kullanıldığı nerde görülmüş?
sürekli gelip bana başka kızları över benim oğlumu istediler beğendiler ama oğlum bakmadı kızlarda çok güzeldi ayşenin boyu senden uzun merve senden zayıf şu senden güzel birilerini bana sorarken hep benimle kıyaslar.bunun gibi birsürü şey.
ve en can alıcı kısmı sürekli arar saat başı oğluşum naptın napıyosun ne yedin ayıptır ya bu sabah tatili bitti eşim göreve başladı sabahın köründe arıyo uyandırıyo güya ya çocuk değiil evli o ya artık ben varım çok zoruma gidiyo saat başı aranması gece 3te bile canı sıkılıyo arıyo siz düşünün bizi mutsuz etmeye programlanmş gibi. veee şimdiden 15 tatilde gelip 3 ay kalıcam diyo daha yeni evliyiz ve bende işe başlıcam zaten o zamana. oğlu burda tekken gelip gitmezdi şimdi değere bindi yalnız başına evde ne yapcaksa kafayı yicemm :(

Aman allahm benim kaynanam size mi gelmis o_O canm valla anlatirken bi an bnm kaynanam orda zannettim :-/ herseyimiz tipatip benziyor seninle bende oyle severdim ilk zamanlar kaynanami annemin sevgisini onda yasarim derdim ama goremedim iste.haksizlik bu.bence esin biraz mesafeli davransin annesine .tamam o annesi ama sende karisisin esinle paylas bu durumu bence .yoksa herseyine karisir sende hep mesafeni koru yoksa sacma sapan bi kadin icin kendini uzmus olursun :D

Pişersin bikaç sene sonra hiç merak etme. Önce cevap verir gibi olursun sonra bi iki laf atmaya başlarsın böyle böyle çocuğun da olunca bide 3 yada 4 senelik evli olunca da pat diye yapıştırıp susturursun. Yeni Evli olunca o ev sahibi sende misafir oluyorsun kendi evinde ama az daha pişince hakkından gelirsin. Bu oğlunu başka kadınla paylasamayan gelinini kuma gibi gören kaynana tipi. Tıpkı benimki:)

annesı geldıgınde bırlıkte olma bu kadar basıt kendı gönderır annesını annen burdayken olmaz de

ya arkadaşlar eli ayağı tutan birinin çocuk bakımı vs bişi olmadığı müddetçe 3 ay kalmasının karı koca arasını bozmaktan başka bişeye yaramayacağını bile bile gelmesinin kötü niyetten başka birşey olmadığı açık
ama buna izin veren eşiniz o boyle davrandıkca sızde sinir hastası bir eş olacaksınız
ya 3 aylık kaldıgı bır donemde bir cınnetle herseyı cozeceksınız
ya da baska yollarla ama kendı basına duzelmesı ımkansız

hak veriyo bana ama engelleyemiyo annesini laftanda anlamıyo aslında kaynanam
Vallaa eşin arkandaysa takma diyebilirim bi tek sen anlattıkça ben daraldım bunaldım bi konuş kayınvalidenle karışmasın o kadar da konuşmakla olmuyosa sende cevap wer bu duruma kendince

Aman allahm benim kaynanam size mi gelmis o_O canm valla anlatirken bi an bnm kaynanam orda zannettim :-/ herseyimiz tipatip benziyor seninle bende oyle severdim ilk zamanlar kaynanami annemin sevgisini onda yasarim derdim ama goremedim iste.haksizlik bu.bence esin biraz mesafeli davransin annesine .tamam o annesi ama sende karisisin esinle paylas bu durumu bence .yoksa herseyine karisir sende hep mesafeni koru yoksa sacma sapan bi kadin icin kendini uzmus olursun :KK70:
sen nasıl aştın canım ne kadarlık evlisin

valla şaka gibi bir konu.

ya her şeyi anladım da gece 3'de arıyor demişsiniz ya, siz de açıp telefonu konuşuyor musunuz?

çeyiz meselesi başlı başına saygısızlık.

kendini övmesi kısmına çok takılmadım. genel olarak erkek annelerinin oğuluşları ve soy-sopları en değerli statüsündedir :) çok takılmayın siz de.

gelip 3 ay kalması ise gerçekten korkutucu. eşinizi ikna edebilirseniz bu konuda yakın akrabaların 2-3 haftadan fazla misafirliğini kabul etmiyoruz diyebilirsiniz. ne sizin aileniz ne onunkiler gelsin bu kadar uzun süre.

Kaynanamdan bahsediyim size Ankarada yaşıyolar ben İstanbuldayım şimdi orda yaşadığını duyunca ee uzak işte daha ne istiyosun dediğinizi duyar gibiyim ama malesef öyle olmuyo işte :(
sonra düğünde gelen hediyeler vardı bana getirmişler onları vermiyo neymiş o getirenlere gidip para takmış onlarda ona hediye getirmiş bana değil benim evimde birsürü tabak çanak varmış zaten ne gerek varmış onlara:D bu görgüsüzlük değil mi?
neyse bana çeyiz diye iki tane coca cola tabağı verdi inanabiliyomusunuz ? düğün günü sabahında eşimin kuzenleriyle hamama gidicektik çekmecesinden lif çıkardı ve bunlar şenayın çeyizi dedi neyse o gün bişey düşünemedim aldık gittik eve geldiğinde kirli lekeli bi beze sarılmış bişey getirdi senin çeyizin diye açtım baktım iki üç lif ve yıkanmamış onları aldığı gibi geri koymuş iki patik eski giyilmiş gibi duruyo Allah var 1 havlu vardı onuda beğendim :D neyse bu yaptığı ne demek yani çeyizin önceden kullanıldığı nerde görülmüş?
ve en can alıcı kısmı sürekli arar saat başı oğluşum naptın napıyosun ne yedin ayıptır ya bu sabah tatili bitti eşim göreve başladı sabahın köründe arıyo uyandırıyo güya ya çocuk değiil evli o ya artık ben varım çok zoruma gidiyo saat başı aranması gece 3te bile canı sıkılıyo arıyo siz düşünün bizi mutsuz etmeye programlanmş gibi. veee şimdiden 15 tatilde gelip 3 ay kalıcam diyo daha yeni evliyiz ve bende işe başlıcam zaten o zamana. oğlu burda tekken gelip gitmezdi şimdi değere bindi yalnız başına evde ne yapcaksa kafayı yicemm :(
Benim kaynanada bunun bir benzeriydi tuttum kolundan evden kovdum hayvanı. Eşimede anneni seviyosan git annenle yaşa dedim. Evimde mutlu mutlu yaşıyorum kaynana düşman başına

İçim şişti. :KK57:

Böyle annelerin oğullarına hastalık boyutunda bağlı olduklarını düşünüyorum.

Eşinizle annesi yüzünden aranızı hiç bozmayın derim ben. Fazla da yüz göz olmayın.

Aslında top eşinizde.

Evlerden ırak.

sen nasıl aştın canım ne kadarlık evlisin
Ben bir yillik evliyim canm evlenip evlenecegime pisman etti kadin beni.esik arkamda benim o yonde bi skntim yok.en azindan evin ayriymis dicektimde ayni olsa bu kadar canin sklmazdi heralde .ben ayni evde yasiyorum onun gibi biriylr dusunsene off o_O neyse beve mesafeni hep kiru esinlede duzgunce konus bak askm boyleyken boyle de ki seni anlasin o da mesafesini koysun .esini kna etmesini en iyi sen bilirsin karakterini en iyi sen biliyosun cunku :D

Back
X