Kaynana Vakası

ayzeze

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
1.252
342
123
Arkadaşlar size bir şey danışmam lazım. Biz eşimle 9 ay önce severek evlendik. eşmin babası yok. Annesi var farklı bir şehirde. Annesinin orda evi var. Kaıdn bizim bulundupumuz şehirden de ev almak istio. Kışın gelip kalmak için. Tüm çocukları bu şehirde çünkü.
Bz evlendiğmzde bir kere bile sormadı bi ihtiyacınız var mı diye. Gerek de yok zaten sormasına. Sadece 2 bilezik taktı. Bziim eşimle kredi çektk. Bütün eşyaları düğün masraflarını falan biz üstlendik. Benim ailemde hiç para yok zaten. Zaten ellerine geçeni verdiler sağolsunlar ufak tefek ihtiyaçlar için.
Ben şimdi hmileyim 5 aylık. Kaynanama da ev aradık bu arada. Bi ev bulundu. Sürekli onun ev arama işleriyle uğraştık. Geçen gün eşimin diğer abisinden almaya gittik. Diğer ablasına bırakmak için. Bizim ev çok soğuk kalamıyo çünkü. Kadın bi kere bile çocuğpunuz nasıl, beselenmene dikkat ediyo mususn falanm diye hiç sormadı. Cinsyetini bile sormadı. Sadece benim çocupuma değil diğer torunlarad da ilgi göstyermemiş zaten.
Eşim bana sonuan kadar hak veriyo. Annem böyle diyuo. Ona da çok üzülüyorum. Bu kadar ilgisiz bir anne hiç görmedim. Şimdi ben bu kadına karşı o kadar doluyomki. Bize misafir olarak gelmesini bile kabul edemiyorum. Git gide ona karşı olumsuz duygularım artıyo. Görmek bile istemiyorum. Eşimi sadece işi düşünce arıyo.
Ev almak için 5 bin açığı var gelmiş bizden para istiyo. Ki biz aylardır borç içinde yüzüyoruz. Onun bankada o kadar parası varken sormadı bile. Sorsa bile istemezdik biz.
Benim annem eline geçen her parayı bize gönderiyo. Kaynanam benim için artık bir yabancı. Bu kadar ilgiiz bu kadar bencil bir insan görmedim ben. Ben ondan yardım beklemiyuorum. İstemem de ama sokakta gördüğüm teyzeler bile kzızım bebeğin nasıl yemene içmene dikkat et diyolar. Bu kadın cinsiyetini bile merak etmedi. ( Düşünün. bu nedenle eşimle de tartışıyoz. Aklıma geldikçe ben ona döküyorum içimi. Onun başını şişiriyorum.
Sizce bu düşünceden nasıl kurtulurum. ??? Siz olsanız ne yaparsınız. Aklıma geldikçe çok üzülüyorum ve çok sinirleniyorum. Eşimden çıkarıyorum bu acıyı(( Eşimde dünya iyisi bi adam. O da annesinden bıkmış durumda...

Niye annesinin hıncını eşinizden çıkarıyorsunuz ki .
Siz kendi ailenizden gördüğünüz herşeyi kayınvaldenizden bekleyemezsiniz ..
Herkesin yapısı, doğası farklıdır ..
Yaptığınız çok yanlış, ben eşinizin yerinde olsam ciddi sert tepkiler verirdim .
Rahatsızlıklarınızın hepsi kaynananızın karakteri,
size karşı rahatsız edici bir lafı sözü var mı ?

Bence kayinvalideniz yuzunden esinizi bunltmayin zamanla degersizlesirsiniz..

Dogumun verdiği etki sanırım.

Şöylede düşünün. Çok ilgili olup eşinizle aranızsa fitnelik yapsaydı. Bu daha fena olurdu bence.
Ha bu arada o 5bini vericekmi eşiniz merak ettm?
Ve kadın keydi al alıyor resmenn

Kv kızıp eşinize niye dertleniyosunuz ki. Burda kv herşeyime karışıyo diyen çok sizinki de karışmıyomuş daha ne. Hem bi size değil bürün çocuklarına torunlarına aynıymış demekki yapısı böyle. Belki de sorularıyla sizi bunaltmak istemiyodur kendi düşüncesiyle. Bide sizin şehirden ev almış çocuklarını rahatsız etmemek için gelip bütün kışı sizlerde de geçirebilirdi şuan hamilesin ve hassassın bence. Eşinde napsın annesi atabilir mi? Demiş zaten annem böyle diye

Yine bir ''eşimin ailesi bir iğne almadı,biz herşeyi eşimle yaptık'' vakası.
Siz herşeyi eşinizle yaptıysanız ,sizin ailenizde bişey yapmamış demektir değil mi?
Düğün zamanı kız evi de yatak odası takımını ve tüm mutfak eşyalarını,beyaz eşyaları alır,erkek evi gelinliği alır,kız evi damatlığı.Eğer gelenekse iki aileninde sorumluluğu vardır.
Nedir bu ''hiç yardım etmediler'' diye kinlenme merakı anlamadım.
Ailenizin durumu yoksa belki kayınvalideninde kendine göre ihtiyaçları vardır.Kadının kocası yokmuş,kimseye muhtaç olmadan yaşamak istediği için yardımcı olamamıştır.Sizin bulunduğunuz şehirde kendine ev almasıda düşünceliliktir ayrıca.O parayla size eşya alıp her kış gelip 6 ay sizde kalsa mutlu olacaktınız?

benim kv de de hiç mi hiiiiç sormazdı doğru düzgün
kötü mü soğuk mu hiç de değil dünyalar tatlısıdır Allah bin kere razı olsun
ama köy kadını işte ayıp karşılarlar hele böyle küçükse daha merak etmezler
birde onları hamileliğinde muhtemelen kimse şımartmamıştır.
maddi konulara gelince,
1) senin annen yapti diye o da yapmak zorunda değil
2) eşine bide benim annem yaptı seninki böyle diyosan eşine çok üzüldümadam nasıl üzülüyodur
3) kv dene olan hırsını eşinden çıkarma, bence direk onla konuş... eşini uzaklaştırırsın kendinden Allah korusun..

sadece size karşı böyle olsa tamamda diğer torunlarınada umursamazmışş demek ki kadının huyu bu.. kabullenmek lazım halinizi hatrınızı sormasın nolucak ? sorsa nolucak yani ? bu arada 5 bin para istemesi ayıp olmuş 2. ev için fakir olsa tamamda .. 2. eviçin para istemekle ayıp etmiş

Her zaman iyi olan kullanılıyor bu dünya da, 3 kaynım var biri kimseyle konuşmuyor babadan miras evde yaşıyor misal biz nişanlanmak istediğimizi 2 ay önceden söyledik nişanlımın annesine ve babasına, tamam dediler gün yaklaştıkça geçiştirmeye çalıştılar. Nişanlım annesiyle konuşuyor annesi babasının yanında diye hıı hıı deyip geçiyor. Babam yanında diye konuşamıyor demişti bir keresinde, neden biz kötü bişey mi istiyoruz?

Bu çocukta neden bu kadar acele ediyor demişti? 8 senelik flört, nişandan 1,5 sene önce aileleri tanıştırma ama biz hala acele edendik. Görümcemi babamın arkadaşının oğluyla tanıştırdık, daha 6 aydır flört ediyorlar. Bir anda işi resmiyete dökmeye kalkıştılar nişanı da babası bizim düğüne gelince yani düğüne 1 hafta kala istiyorlar yani işin içine iş sokuyorlar. Kayınvalidem el pençe görümcem için, oysa bizi ti' ye bile almamıştı hey gidi heyy :)

Yani bende manevi anlamda doluyum ona karşı, ne gelinlik hissettim ne başka bişey, hiç bişey istemedim diğer 3 geline de 2 yorgan verdiği için 6 sene önce 3. geline alırken şu kadarmış, şimdi bu kadar en pahalı gelinmişim haberim bile yoktu :) üstüne üstlük 5 çocuğundan nişanlımı, annesiz gelinini seçmiş kendine baktırmak için, benimle yaşamak gibi bir hayali de var. Var düşün sen benim halimi..

kadının size karşı ne bi hatası, ne bi yanlışı ne de kötü bi sözü olmuş.
Şuan karakterini eleştiriyorsunuz ve bunun size hiç bir faydası olmaz emin olun.
Sadece kendinizi üzersiniz.

Bence 5 bini takmayın her çocuğu biraz verse kapanır gider. Tek başına kadın bence büyütmeyin durumunuz varsa. Sizin anneniz istemek zorunda kalsaydı içinizde hep bi verme isteğiniz de olurdu. Allah korusun kv vefat etse o evde sizlerin olacak

E kadın tek sizin doğacak çocuğunuza karşı bu durumu sergilemiyormuş ki kadının yapısında var demek ki diğerleri bu kadar düşünüp bunalmıyorken siz neden bu kadar kendinizi bunaltıyorsunuz ve eşinize yükleniyorsunuz ki?

Ağzına sağlık parkon

can çıkar huy çıkmaz..sadece size böyle davransa kafanıza takın..ama kadının yapısı bu..yapçak birşey yok..bebeğinizi düşünün.

Ne güzel mesafeli bir kvniz varmış. Her işinize burnunu soksa, gelip gelip 3-5 ay kalsa daha mı iyi? Ev için eksiği varsa kardeşler bir araya gelsin ne yapabiliriz diye konuşsun. Açıkcası 5 bin çok büyük bir meblağ da değilmiş.

Dur daha bi ilgi alaka gostermesi icin acele ediyorsun,o cocuk bi dogsun gör sen ilgi alakayi,bogacak kadar olur bu kez de.insanin zoruna gidende bu degil mi zaten.be insafsiz hamileyken bir arayip sormassin nasilsin diye,cicuk dogunca mi kiymetli oldu.

herşeyin ilacı zaman aynı durumları bende yaşadım eşime kızdım tartıştım bana her seferinde BİZ EVLENDİK BOŞVERR GEÇMİŞİ YAPILANI YAPILMAYANI dedi. Herkes yaptığı kadar değer görür salla gitsin.

İnsanları olduğu gibi kabul ederseniz çok sıkıntı yaşamazsınız. Kadın herkese aynı davranıyormuş size özellikle yaptığı bir kötülük yok. Neden bu konu için huzurunuzu bozuyorsunuz?

kaynananın bencil hiç bir yanı yok mesafeli kadın demekki vıcık vıcık her şeyine karışsa gene burda konu açardın kendine ev alıyo senle ilgilenmiyor sana para vermiyor diyemi bu kadar kin..gelinler bazen fazla saçmalıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…