3 aylık yeni evliyim.evlenmeden önceki nişan süresince eşimin annesinin lanet olası çenesi hiç susmadı herşeye uzaktan karıştı bizse hep kavga ettik.ben her kavgada yüüzğü eline koydum bu iş olmasın dedim ama eşim her defasında sabret kendi sarayımızda yalnızca biz olucağız kimse karışmıcak sabret sadece derdi ve biz haziranda evlendik.gelgelelim ben kaynana faktörünün yaptıklarını unutmadığım için aramam sormam gitmem gelmem resmiyet koydum.eşim ailesini arasın etsin baskı kurmadım.ben konuşmayınca haliyle onlarda bizim evimize gelemediler.tabi bu eşimi hep rahatsız etti.ailem şu eve gelemedi şu masada yemek yiyemedi onlarla akşamları çaya davet edemedim diye biz kavga eder olduk.artık nişanlılıkta arkamda olan adam evlendikten sonra ailesinin tarafında oldu.birkeresindeki şiddetli kavgamızda senden dışarda yüzlerce var ama benim ailem 1 tan eben ailemi seçiyorum deyince bende evden kovdum.2 gün anasında kaldı sonra 2 aile araya girdi ve biz barıştık.ailesinin lafı oğlum karını seviyosan mutluysan biz gelmeyiz gitmeyiz diye vicdan yapıyolar eşime tabi.o tartışma sonrası biz aradaki buzları erittik yin eönümüze baktık taki bu bayrama kadar.bayram geldi bayramlaşma olucak haliyle oraya gittik kimsede sıcaklık yok konuşma yok 15 dak.oturduk kalktık tabi biz girdik eve gelince birbirimize.suç benim oluyor nedenide ailesine laf atıcakmış halhatır sorcakmışım niye soruyomuşum en azındam gittim adım attım onlarda sıcaklık gösterseydi dedim.tartışma dahada eskilere gitti büyüdü.pılını pırtını topla defol evimden ailense ailenin yanınd ayaşa neden beni yaktın ozaman dedim.bütün eşyalarını dolaptan aldı aldı götürdü küçük odaya yığdı.arkadaşından araba istedi.ben ona son kararın dedim ailem dedi.ben anneme gittim aradı telden babam aldı teli ya karın ya annen karar ver dedi cevap vermedi.karınsa gel arkasınd adur dedi ogün negeldi nede aradı.ben eve gittim o akşam eşyaları duruyordu bende al öyle toplanmaz böyle toplanır dedim hepsini çantalara doldurdum.evde ona ait herşeyi kaldırdım.ertesi sabah dayııs annemlere geldi orta yolu bulmak için anlattım ailesini özlüyormuş onlarsız yapıyormuş dedim.adam dinledi gitti.bu dayısı onlara giidp durumu anlatınca eşim evimize gelip eşyalarını almış anasına getirmiş.eve gittim o akşam baktım defolmuş gitmiş hırsıma yenemedim tel açtım beni 3 aylık bir eşya gibi kullanıp bir kenara ataamzsın yaktın beni diye teli kapattı.akşam anasının evine gittim çok sinirliydim arkamda ailem.suratına tükürdüm annemde vurmuş yüzüne bu polisi aradı avukatı aradı eşim ve ailesi gasp etti evime diye.sonra kardeşinin ruhsatlı silahını getirmekle tehdit etti falan.polis geldi tutanak tuttu gitti.annem nafaka alıcam senden dedi avukatını aradı alırsa şikayetçi ol tutanak tutulsun karakolda dedi bana soruyor eşim nafaka istiyomusun diye avucunu yaladı gösterdi ...alırsın diye birde adi.sonra ben ailemle eve geldik tabi evimin anahtarlarını aldım ondan.şimdi evimde tekim.ctesi yüzyüze görüştük eve gelmek istediğini ayrılmak istemediğini söyledi.beni seviyormusun diyorum ağlayarak bana hala ailesini kabul ettirmeye çalışıyor ondan gerçekten nefret ettim.babamın karşısına çıkıp özür diliceksin dedim yapmadı.pazar tekrar mesaj attı ayrılmak istemediğini bende tekrar babamın karşısın acıkıp özür diliceksin dedim böyle konuşunca kapattı ve ne arıyor ne soruyor 3 gündür.arkadaşlar böyle bir eşe naparsınız?bu insan gerçekten karısını seviyormu yoks asevmiyormu?3 aylık evliyim ben ve benim eşim denilen insanın yaptıklarına bakın bana aileme sebep sırf anası için.ailesini kabul etmedim diye konuşmadım diye.bugün avukattan akıl aldım dava açılırsa olucaklar için.akıl istiyorum siz olsanız naparsınız.
insan kendisine yapılanları illaki unutamıyor ama keşke sizde biraz adım atsaydınız sonuçta onlarda onun ailesi tabiki özleyecek görmek isteyecek bu en doğal hakkı
nişanlıyken her kavgada yüzüğü eline verdim diyosun bu işin zaten oluru yokmuş ki o zaman ayrılmayı başaramamışsın şimdi yap en azından daha fazla uzamadan
eşinin ailesi ne yaptı size bilemem ama ben birazda suçu sizde buldum.
araya resmiyet koymak istemişsiniz ama işi düşmanlığa çevirmişsiniz.
3 aydır evinize çağırmamışsınız bi çayınızı içmemişler.bunlar fazla abartı.
çağırırsın evine,güzelce ikramlarını yaparsın.saygısa kusur etmezsin ama mesafenide belli edersin.
mesafeli olmak hiç konuşmamak görüşmemek değil.bunu yanlış anlamışsınız siz.
ben o durumdaydım boşanıyorum bi yıl oldu dava açalı.
2 ay için günahıma girdiler benim de. evlenmeden önce güya benim tarafımdaydı, biz önemliydik ailelerle görüşecektik ama yüz göz olarak değil. evlenince tabi beni sokaklarda sürüye sürüye annesine götürmeler, sürekli evden çıkıp ailesine gitmeler filan.. ki ben evlendikten sonra nefret ettiğim halde iyi davranmaya çalışıyodum sadece sınırlarımı belli ediyodum buna rağmen diğer konularla birlikte patladı elimde kaldı evlilik.
o da aramadı sormadı. nafaka ve tazminat istememem için uğraştı durdu. şimdi her ikisini de istiyorum mahkemede, yalanlar iftiralar atıyolar ailecek.
zor canım inan çok zor bi süreç. ama ben şimdi daha mutluyum. seninki adam olacaksa ailesinin evinden çıktığını farkına varacaksa düzeltip devam edin. he yok aramamaya devam ederse zaten sen de benim gibi mecburen dava açacaksn. Allah yardımcın olsn. dertleşmek istersen burdayım tamam? güçlü olmaya çalış. her zorluğun kolaylığı var bunu da unutma
nişanlıyken çok kötü şeyler yaşamışsınız unutmamışsınız,hak veriyorum..ama keşke evlenir evlenmez direkt ilişkiyi kesmeseydiniz.arayıp sormasanız bile,eşinizle beraber gitseydiniz,gitmiş olmak için..onlar da gelseydi bazen..yine samimi olmazdınız,resmi mesafeli olurdunuz..
eşiniz denge kuramamış arada..ailesine yine değer versin ama siz de karısısınız,eşisiniz,bu kadar mı değersizsiniz yani,madem ne diye evlenmiş..
zor bi durum...hakkınızda hayırlısı olsun
Mesajından olayların bu noktaya nasıl geldiğine dair fazla bilgi edinilemiyor canım.
öncelikle nişan döneminizde kayınvalidenle ne sorunlar yaşadın,olayın boyutları neydi.?
çok konuşuyordu derken nelere müdahelesi vardı?
çünkü bu anlattığın olayların tamiri biraz zor.çok yüz göz olunmuş,karakolluk olmuşsunuz vs.
eğer kayınvalidenin neden olduğu sorunlar ciddiyse hadi bir nebze anlayabiliriz işlerin bu kadar çığrından çıkmasını.
ama büyütülmeden halledilebilecek meselelerse eğer geçmişte olanlar,şu an geldiğiniz noktaya bakarak yazık etmişsiniz
evliliğinize biraz daha sabırlı ve toleranslı olabilirdiniz diyebilirim.
Kusura bakmayın ama sizinkisi araya mesafe koymak değil eşinizin ailesiyle tamamen bağlarını koparmaya çalışmak olmuş. Nişanlılık dönemlerinde herkes birtakım sorunlar yaşıyor ama bunu kin ve nefrete dönüştürmek doğru değil bana göre. Nişanlılık döneminde ya da evlendikten sonra eşiniz sizin ailenize nasıl davrandı saygısızlık yaptı mı bilemiyorum ama eğer yapmadıysa siz de tamamen ailesini silip atmaya çalışmak yerine mesafe koymanız yeterli olurdu. Ben açıkçası sizin ve ailenizin tutumunu pek doğru bulmadım. Sonuçta o insanda taş kavuğundan çıkmadı aynı şekilde o sizin ailenizi silip atmaya çalışsaydı siz nasıl tepki verirdiniz. Ha şimdi diyeceksiniz ki benim ailem de öyle yapsaydı anneniz de eşinize tokat atmış yani sizin ailenizde pek masum değil.
valla suçun çogu sende gibi duruyor anlattıgına göre
hem adamcagazın ailesini isteme hemde ikide bir ver bavulu eline at kapıya 3 ayda hemde
daha ailesini evine bile cagırmamışsın oda bir anne evladı sen nasıl ailene eşinle gidip gelmek istiyorsan buda eşinin en dogal hakkı
ben 10 senelik evliyim birgün bile eşime çık git diyemem ne kadar sevimsiz birde eşyalarını topladım filan ya anlatımınız yanlış yada kayınvalideniz degil siz evliliginizi bitirmişsiniz farkında degilsiniz
canım allah sana sabır versın erkekler neden bole bı anda degısırkı anlamıyorum ama duzelecegıne ınanıyosan barış derım ama bna sorarsan sennle barışsa bıle yıne aılesını bı seıklde sana kabullendrmeye senıde onların ıcıne sokmaya çalışacaktır bence el olsa tama m ama aıle olunca iş degısıyorr
Herseyi okuduktan sonra sadece bir sonuça vardim. O'da ne siz, ne esiniz bir evliligi yürütmek için yetirici kadar olgun olmadiginizi. Yasiniz kaç bilmiyorum (ki artik önemli degil, 30 yasindaki kiz bile olgun olmiyabiliyor) fakat siz herseyi görerek, bilerek lades demisiniz. Ikiniz alttan almak nedir bilmiyorsunuz, sorumluluk nedir bilmiyorsunuz (nisanli olmak oyuncakmidir her defasinda yüzük atiliyor?)...
En iyisi ikinizde evlilik denilen seyden bir müddet uzak durun.
Bencede hata sizde. En azjndan esiniz icin biraz alttan alabilurdiniz. Olaylari abartip kovmussunuz adami. Bosanirsaniz pisman olursunuz ilerde. Kimse icin yuva yikmaya degmez. Hele kaynana icin hic degmez. Iyi gunler..
Bu durumun başlangıcı siz görünüyorsunuz ne yazık ki.
Adam haklı ailesinin eve gelme durumuyla ilgili.
Adım attım diyorsunuz ama gittiğiniz yerde tavır yapıp konuşmuyorsunuz.
Ya babanızın yaptığına ne demeli.
Kadın mı annen mi.
Çok haddini aşan bir soru.
Anneyle eş arasında tercih mi yaptırılırmış.
Bir de büyük olacak. Kavgayı alevlendirmekten başka birşey dğil.
Eşinizin sizden ve ailenizden soğuması çok normal..
Biraz daha hoşgörülü olabilseydiniz keşke..
Ben hatayı birazda sizde buldum kusura bakmayın ama, ya ailen yada ben... Böyle bir seçim yapmaya zorlamaya hakkınız yok, o annesi - babası, sende ailesisin.
Ne seni atabilir, nede anne ve babasını.
Bence olayları da fazla abartmışsınız, hem kovup hemde aynı akşam peşinden gitmeseydin belkide olaylar bu kadar büyümeyecekti.
Ben yazdıklarınızın hepsini okuyamadım.
Ama okuduğum kadarı ile en baştan sorunlu başlamış ve o zaman bitirmeyip evlendiğinize göre bu evliliği yürütmek için çaba harcamanız gerekir.Daha kaç aylık evlisiniz ki?Üzülmenizi istemem ama 10 yıllık kavgaları aylar içine sığdırmış gibisiniz.
Siz eşinize odaklanın.Kaynananız ise bir büyüğünüz olarak kalsın.Ara ara size gelsin,bazen siz onlara gidin,kısa sohbetler yapın evinize dönün.Mesafeyi böyle ayarlamaya çalışın.
Ama bunları eğer eşinizi seviyorsanız yapabilirsiniz.O zaman annesine katlanırsınız.O da sizin annesine tahammül ettiğinizi görerek daha çok sever.Allah yardımcınız olsun.
kusura bakma da bütün suç senin. önce araya mesafe koymuşsun. aramamışsın. onlar da haliyle evine gelmemiş. doğal olarak eşin üzülmüş. sen olsan ne yapardın? ben kabul edemezdim böyle bir şeyi..
hadi bayrama gittin. insan kaynanasına kayınpederine hal hatır sormaz mı? hiç öğretmediler mi sana?
sonra adamı evden kovmuşsun yetmedi evlerini basıp yüzlerine tükürmüşsün. bu sırada ailen de yanında dur kızım ne yapıyorsun demiyorlar!
aksine vermişler gazı..
aranızda saygı diye birşey kalmamış. bu iş bitmiş. arkasından bir fatiha okuyun.
Eşinizin tavrı da doğru değil sizin de.
Kimse annesini bırakmaz ki. Eşin mi annen mi demek ne demek yani.?
Siz annenizi eşiniz için bırakır mısınız ya da herhangi biri için?
ikiniz de dengeyi kuramamışsınız. Aileden tamamen bağları koparmaya çalışmanızla zaten evliliğin yürümeyeceği belli olmuş.
Hiçbir zaman hata tek taraflı değildir. Siz bunu kavrayamamışsınız.
olayları bu noktaya sen getirmişsin .eğer evlendikten sonra arayı açmak yerine sadece mesafe koysaydın
işler bu duruma gelmezdi.sen ılımlı olmadığın için eşin arkanda olmamış.
sen herşeye ragmen ailesine gitseydin onları davet etseydin eşin arkanda olur annesine karşı koruyabilirdi.
hatta bunlara gerek bile kalmazdı çünü kaynanan gerçekten çirkef olaydı evinize oğlumun evi der kurulurdu
o gelin evime gelecek diye dayatırdi.ama kadıncağız siz mutlu olun biz gelmesekte olur demiş.lütfen enpati yapın
eşiniz ağaç kovuğunda büyümedi bir ailesivar hayalleri var.eşiyle ailesini ağırlamak onlarla zaman geçirmek hatta onlara
torun vermek gibi.ailelerinde beklentisi bu yönde oğlum gelinim gelsin büyük aile olalım vs.vs.
baban da hata etmiş.direk karın mı annen mi denir mi ?
güzelce çağırsaydı konuşulsaydı orta yolu bulunurdu.
üstelik adamı tartaklamışsınız orta da boşanma lafı yokken siz nafakadan bahsetmişsiniz.
kusurabakma ama ailecek geçimsiz gibisiniz.
onca yaptıklarınıza rağmen eşin barışmak istemiş ama burun kıvırmışsın.demek ki seni çok seviyor
eşin doğru söylemiş aile bir tane ve bu bağı hiç bir allahın kulu bozamaz
.bence tekrar ararsa naz etmeyin siz onun ailesinden özür dileyin.
eşin babana saygısızlık etmemiş.hatta kızını istemiyorum bile diyememiş saygısından.
Belki anlattıklarınızdandır ama ben de suçu eşinizin ailesinden ve eşinizden çok sizde ve sizin ailenizde buldum..
Ailesini sevmeyebilirsiniz ama ortada çok büyük hakaretler yoksa o insanları evinize davet edip, görüşeceksiniz..
Kimseyi sudan sebeplerle ailesinden etmeye hakkınız yok, ayda bir de olsa 2-3 saat katlanmanız gerek!
Zira o insanlar eşinizin ailesi, madem onunkini istemiyorsunuz her sıkıştığınızda kendi ailenize de koşmayacak ve onları da evinize almayacaksınız.
Bu ne kadar zor değil mi?
Eşiniz babanıza bir terbiyesizlik yapmamış ama babanız eşinize ya annen ya karın diyecek kadar ileri gitmiş.
Bir babanın başka birinin evladına bunu demesi ne kadar ironik?
Eşiniz ağaç kavuğundan olmadı tabi ki ailesi de onun için önemli olacak..
Birazcık empati yapın ve olayları bu raddeye getiren kim bunu düşünün..
Anlatıklarınız eksik değilse kusurlu olan taraf sizsiniz..