kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

canım herkes kendi yaşadığını bilir ama keske sende biraz sakin davransaydın.yazık daha 3 aylık evlisin eşin içinde üzüldüm açıkcası.

hemen başlamış boşan demeler
neden çözüm odaklı değil bu millet anlamıyorum
bir yuvanın yıkılması ne kadar kolay geliyor insanımıza !!

Sizin ailenizin yaptıklarını kırmızı ile işaretledim. Sizin kavgada eşinizle muhattap olmanız gerekirken aileniz daha fazla müdahaleci.

Nickiniz ve yenemediğinizi yazdığınız hırsınız yapmış ne yapmışsa. Ailesi yine de çirkef bir aile değilmiş ki siz tükürdüğünüzde saçınızdan sürüyüp evden atmamışlar. Sürdürmek istiyorsanız evliliğinizi profesyonel yardım alın. Gerçi kurtarılacak bir tarafı da kalmamış ilişkinizin.

Herşeyi geçtim de yüze tükürülme,annenin damada tokat atması çok çirkin.
Nefret ederim şiddet uygulayan,insanlara aşağılıkmış gibi davrananlara...
Bugün bu noktaya gelen bir evlilikten yarın ne beklenir ki?

-Nişanlıyken her kavgada yüzüğü eline verdim
-kovdum,defol git dedim,eşya öyle toplanmaz böyle toplanır dedim
-Babam telefonda ya annen ya karın:26::44:dedi.(bu nasıl bir kıyaslama nasıl bir soruysa)
-o sinirle anasının evine gittim,SURATINA TÜKÜRDÜM
-annem TOKAT ATTI.........
Polis geldi tutanak tutuldu,gasp,tehdit,silah filan filan filan.....
Şimdi bütün bunları 3 aylık evliliktemi oluyor.Yani 3 aylık gelin mi bu hareketleri yaptı.Kocan,eşin,hayat arkadaşın patates çuvalı mı kovuyorsun.
Evlenme sürecinde kınaydı nişandı düğündü bir takım anlaşmazlıklar olmuş olabilir.Sonuçta evlenmissin.Kimse seni silah zoruyla evlendirmediyse şayet,çokta büyük meselelr yokmuş ki kabul edip evlenmişsin.Büyük meselelerde olsa,herşeye sünger çekip,küçük olarak adım atıp gerektiği yerde de mesafeni korumalıydın.Eşine karşı bile mesafeni korumalısın.Senin eşine saygın yok ki,ailesine olsun.Kusura bakma ister kız bana,ister darıl.Evlilikte 5.ylını devirmiş biri olarak söylüyorum,ben eşime ne denli kızarsam kızayım,ne kadar haklı olursam olayım defol,ailen mi ben mi gibi laflar kullanmam.Onu kovmak ne demek.Zaten eşime defol desem,haksız dahi olsa haksızlığını kabul dahi etse,erkek olarak bu lafı sineye çekmez.Suratına tükürmek hele boşanma sebebimiz.Ben bakacağım surata zaten tükürmem.Anenin damada vurması.Yanlış mı okudum ya.Yok yani bu kadarı da pes.Babanın damadını arayıp öz annesiyle karısı arasında seçim teklifinde bulunması.Ailen kesinlikle olgun davranmıyor.Onun babası seni arayıp annenmi kocan mı deseydi.Onun annesi sana vursaydı,kocan gelip suratına tükürseydi.

Sen kayınvalidenle ne sorun yaşarsan yaşa,isterse dünyanın en kötü insanı olsun,eşin için değişmez.Onun annesi.Onu doğuran büyüten...aynı senin annen gibi.

Kayınvalidenle sorun yaşadıysan adım at.Senin attığın adımları inkar ediyorsa eşinin yanında ara davet et.Eşinle çkolatanı al git,ellerini öp hal hatır sor.Eşine de ailen ailen ailen.... diye bıktırıp kıyas yapmak yerine muhabbet esnasında eğer senin samimiyetine attığın adımlara karşılık vermezlerse eşine izah et.ben elimden geleni yapıyorum de.Yok eşin sana illada annem diye tutturuyorsa mahkeme yolu açık.Bu kadar hakarete bu kadar birbirinizi yıpratmaya gerek yok.

Evlilik bu,çocuk oyuncağı değil.Aileni de karıştırma.Ya büyük olup,ikinizi karşılarına alıp arayı bulurlar tarafsızca,yada hiç karışmazlar.

evet ortada bir hata var ve iki taraflı.eşin biz olmayı başaramamış maalesef ama sizde onun ailesini yok sayamazsınız.yanlış anlamayın gidip özür dileyin demiyorum.ama ılımlı bir orta yol bulunabilir hepimiz bir çok şey yaşıyoruz ama eşimin hatrı diyoruz iyi baba iyi eş diyoruz.evlendiğimiz
bize ayrılan bir oda bile yoktu beni çıkardıkları oda ekmek ufağı dolu iki somyanın olduğu karman çorman bir yerdi ve ben bu duruma ağlarken kırgınlıklarımı anlatırken yengesi bana biz oğlumuza evlen demedik dedi...hayatımın en kötü gecesi aklıma gelince ağlarım ve biz ikimiz o gece oturduk ağladık...anlatabildim mi bilmiyorum...benim de büyük kırgınlıklarım var ama inan eşini seviyorsan bazı şeyleri görmezden gelmeye çalış ve yazık olmasın size ve maalesef daha çokta sana...
(ben niye kendimi anlattıysam şimdi k.bakmayın arkadaşlar halime verin...)

Bir de herkesin içinde tükürmüş. Annesinin vurduğu yetmezmiş gibi.
Böyle biri böyle bir aile ne kadar istenir.
Tabi ki annesi gel oğlum der.
İnşallah oğlum böyle birşey yaşamaz..

Tükürmüş ve nafaka talep edicekmiş Kadın damat değilde kocası sandı sanırım bian karşısındakini
Bu evlilik yürümez ama olduki devam etme kararı alırsanız aileniz çeksin ellerini üzerinizden. .
Sizde kendinizi bulunmaz hint kumaşı sanmayın. . Evden kovmalara tükürmelere tokatlara hiçbir erkek kolay kolay katlanmaz
Belliki aşkından gözlerine perde inmiş adamcağızın

herkes beni suçluyor burda ben ve benim ailem hatalı diyorsunuz.ailem hiç hatalı değil ama içine düşürdüğüm durumdan dolayı yüzlerine bakamıyorum beni baştan uyardılar bu kişi ve ailesi bize yakışmıyor diye.benim isteklerim hep eşime ve ailesine lüks geldi.ben bir kere evleniyordum ve herşeyin dörtdörtlük olmasını istedim.yüzük takıldıktan sonra ben eşimin borcu olduğunu öğrendim.bana baştan dürüst olmadı.sürekli kredi çekerek vsle ile annesi ona destek oldu.siz nişanlandıktan sonra eşya seçmeye gittiğinizde eşiniz eşyaları alamıyor satıcı k.kartı yada peşin diyor.bana eşim durumunu anlatmadı meğer 8,5 bin borcu varmış.istenilen takı vs onları fazla geldi.arabasını sattı takıları aldı o zamna bana söyledi benim borcum var diye o zmana kavgalarımız başladı nişanda yüzük atma olayımız.dürüst olmadı.ailemin evinde oturma isteğinden bahsetti sonra yalanladı.ben sevdim çok sevdim ama beni çok yanılttı.bir insan bir kere evleniyor ya bırakında kınamın nerde yapılacağını ben karar vereyim değilmi kapıda yapmayı önerdi bende kızdım neden biryer tutulmuyor diye.gelinlik arabası karar verirken seni ancak limuzin kurtarır dedi.oğluna kınada meyvesuyu dağıtılmasa nolurmuş dedi düşünebiliyormuş bir meyvesuyuna laf etti.kına elbisemi kendim aldım.gelinlik buketimi aykakabımı.davetiyeleri eşim ezilmesin diye ben ödedim.eve perde halı erkek tarafı almazmı ben yaptırdım hepsini.3000 halıya verdim.2000 perdeye.oturucaksak yeni evliyiz sıfır daire olsun dedim.internetten arştırdım 530 sıfır daire buldum tuttu.mobilyalara çok para verdiniz dedi.11000 tuttu laf etti.almışken bir kere alıyoruz temiz olsun dedim.koltukları 2500 verdik ona laf etmede Allahtan.beyaz eşyayı komple ben karşıladım.evdeki tüm aklınıza gelecek her detayı üstlendim.orkestrayı o tuttusa davulcuyu ben tuttum.ben eşimi çok sevdim ve asla ezdirmedim sadece ne yapıyorsak temiz yapalım dedim.gelinliğimi araştırdım diktirdim 2,500 den 1,900 düşürttürdüm.300 kaporası benden çıktı.evde üzerine titredim.gözlerine baktım.ama o hep ailem dedi.senden sokakta yüzlerce var dedi.bu söylencek laf mıydı.ikide bir her kavgada ara babanı ara babanı diyodu artık yapamıcağını söylicekmiş babama.hergün annesi babası kardeşi hep aradılar evlerindeki her sorunu buna anlattılar.demediler ki bu yeni evli diye yanlarındada başka oğulları vardı.bilmiyorum arkadaşlar belki yazdıklarımdan derdimi tam anlatamıyorum.sinirliyim evet fevri davranışlarda gösterdim sevdim eşim dedim ben sadece.o ise ailem dedi.

aslında sizin derdiniz yok kendinize dert arıyorsunuz ne var yani eşinin ailesi sana gelse çayını içse kıyamet mi kopar?
ben eşinde bir hata göremedim ne kocalar var.
eşine eziyet eden..
az önce bir konu okudum adam karısını bebeğini emzirirken dövüyor.Buna ne diyelim?

lütfen biraz mantıklı ol !
kocanla aranda ki kavgaya ailen niye bu kadar giriyor?
ayrıca annenin hiç hakkı yok tokat atmaya
çok çirkin

çok yüz göz olunmuş
bende evliliğimin ilk 1 senesinde çok sorunlar yaşadım.
evliliğin ilk zamanları geçimsizlikler olur.ama sizin ki çok abartılı olmuş..

bence eşinle beraber bir evlilik terapistine gidin
senin isteklerin kadar eşinin istekleride önemli..
ailesini silip atmasını beklememelisin ondan
orta yolu bulmanız lazım..
yoksa daha kötü şeyler yaşanır..
boşanmayı düşüneceğinize
acaba yuvamızı nasıl kurtarırız
iyi bir çift olabiliriz diye düşünün eşinle beraber..

çoğunluk hatayı sende bulduk ..fakat eşini havalara sokmuş olacaklar kı şu durumda bıle yakın uzak mesafesı tartışıyor...bana gore doğru olan artık konuşmamak...yanı bırak akışına ne ara ne sor...senı aradığında eger ofken gecmedıyse sakın telı açma..şu saatten sonra kırılan parçaları tuz buz yapmayın...aılenede konuşmak ıstemedıgını bır müddet konuyu kapatmak ıstedıgını sadece ızlemek ıstedıgını soyleyebılırsın..sakin ol sabrı dene..

Bence evliliklerde sorunların bu derece büyümesinde aile büyüklerininde rolü var.Maalesef iyi örnek olamadıkları gibi birde azmettirici oluyorlar.Sakinleştirecekleri yerde kışkırtıyorlar.

Yapılacak en akıllıca iş profesyonel destek almak bence.

Aileler araya girdikçe belli ki sorun büyüyecek.Sizin aileniz konuları çıkmaza sürükleyecek şekilde müdahale etmiş gibi.Hangi erkek bunları sineye çekebilir?

Siz kocanızı alın bir aile danışmanı,psikolog...vb. gidin derim.Çünkü bu tarz kavgaların sonu hayırlı olmuyor.Barışsanız da yaşananlar kolay unutulmuyor.Siz akıllı olun.Haklı da olsanız bu sinir ile bu şiddet ile mutlu olamazsınız diye üzülüyorum.

durum çok farklıymış yazdıklarını okuyunca kendimi gördüm
allah yardımcın olsun çok üzüldüm gerçekten

ya burda yazılan sorunlar film olsa patlama yapar kanal. Insan biraz sakin olur. Zamanında karşılıklı saygısızlık olmuş ama siz abartmışsınız. Sonuçta adamı seçtiyseniz onun ailesinide seçmiş olduğunuz belli.tam tersini düşünürseniz yaşadıklarınızın ne demek istediğimi anlayacaksınız. Siz aileye saygısızlık yaptığınız sürece barışırsanız bile yürümez bu evlilik. Aile bi tanedir eş ise sizede evlendiğiniz kişiyede çokkk. Kalkıp o annenizin yuzune tukurse ne olur tepkiniz?.. Ben olsam abartmıyorum onu orda gömerim. Söz bile gelse dili keserim bırakın tukurmeyi.. Siz eşinizi seviyorsanız ailesine saygıda kusur etmeyeceksiniz .ama yok ben onları istemiyorum diyorsanız o zaman boşanın hiç düşünmeyin.başında zaten ne olacağı belliymiş işin. Aynı şekilde devam eder sorunlarınız. Sakin olmaya mantıklı düşünmeye davet ediyorum sizi. Bu yaşadıklarını çok yakınım yaşadı ve o kadar problemlere rahmen evlendiler kavgalar sorunlar devam etti bayan eşini çevresindeki herkesle aldantı çoçuğu olmasına ragmen şuanda boşanmadığı halde başkasıyla beraber yaşıyor boşanma davası açılmış bi şekilde. Bazı olaylar başında kendini belli ediyor ama işte..

Ben sizde de hata buldum ailesiyle hic gorusmemissinz ne yaptilar ki bu kadar..namusuniza dil uzatirlar anlarm ama ilgilenmediler almadilar yapmadilar vs ise keske gorusseydinz ama mesafeli olsaydınız soncta esinizde karisiyla annesinin yanina gitmek ister onlari ozlemesi normal geldi bana..ama esinizde tamamen hakli değil fevri davranmis. Esya toplamak hemen bosanmak istemek vs yanlış şeyler sakin kafa ile konusup yuvanizi kurtarmaya calisin bence her iki taraf icn diyorum en azndan ilk aylar kavgalarn yogun oldgu zamanlar derler biraz duzeniniz oturana jadar sabredebilirsnz

Bence asıl sorunuz şu olmalıydı; ikinizde birbirinizi gerçekten seviyor musunuz?

Son düzenleme:
yazdıklarında tek hatan ... ıstedıgın gıbı olmasını bekleyip herşeyı senın üstlenmen..

Maddiyattan başka bişey görmedim bu yazıda.
Sanırım eşinizin ilk başta maddiyatla ilgili "yalanları" sırf sizi kaybetmemek içindi.
Eşiniz sizin takı masraflarınız için arabasını satmış kv niz yardımcı olmuş.
Yoksa yoktur insanları çok zorlamamak gerekir.
Bakın ne oldu, o kadar masraf yaptınız vs. hani mutluluk??
Üstüne bir de eşiniz şamar oğlanına dönmüş.
Ben malesef sizi haklı göremedim.
Allah yolunuzu açık etsin.

Senin isteklerin,eşinin ailesi için lüksmüş zaten.
Vermeyince mabud,neylesin mahmut ?
Elde yok avuçta yok.Bir tarafta onu isterim bunu isterim diyen bir gelin adayı.

Maalesef evlenirken gerçekçi düşünememişsin.
Keşke borcu ilk öğrendiğin zaman enine boyuna konuşsaydınız.
Bu borç nedir,nereden geliyor,düğüne ayrılan bütçe ne kadardır,evlenince neyle geçineceğiz...

Esinizin saklamasi borcunu gururunuzu incitmis olablir anliyrm kandirilmak hos değildir ama sevgi boyle seyleri asmali bence.ne guzel yardm etmissinz bir yuva kurmussunz ama icinizde o kadar büyümüş o kadar hirsa donusmuski keske yardm etmeseydinz belki yuvanz bu hale gelmezdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…