kaynana ve 3 aylık evliliğin yıkılmasında son demler.akıl verin lütfen :((((

nişanlıyken her kavgada yüzüğü eline verdim diyosun bu işin zaten oluru yokmuş ki o zaman ayrılmayı başaramamışsın şimdi yap en azından daha fazla uzamadan

ben eşime ailen gelsin dedim hatta davet ettim arada herşeye rağmen annesini aradımda.ama hepsini kadın yalanladı.yemeğe davet ettim ama annesinin adanada işi çıktı ve birdahada gelinmedi.benim kapıma gelselerdi ben içeri buyur etmicekmiydim sanki.kadın tenezzül etmiyor.bana ben seni istemedim sevmedim dedi bende bende sizi sevmiyorum dedim.ben eşimle evlendim siiznle değil dedim.kadın sırf beni ayağına getittirip özür dilemediğim için oğlunun beynine girdi ve bizi ayırdı.ayrıl gel oğlum diyo.bir ana 36 yaşın agelmiş bir insana bunu dermi allah aşkına.turşusunu kursun bundan sonra.ben yenmiş içilmiş ağırlamada değildim herşeyide yaparım çalışan bir bayanım üstelik ama kadın kıymet bilmiyor.eşimde annesini hiç kıramıyor.eşim son görüşmemizde hala ailesini kabul ettirmeye çalıştı.bana dediği aynen şu ailem gelcek bizde gideceğiz o uzaktan tutulan evimizden rahatsızmış ailesin eçok uzakmış.ailesine yakın yani aynı mahalleden ev tutacakmışız..eee dedim hatta yaza ev aldığımızda annesinin oturduğu apartmandaki 2.daire satılıyormuş onu alçakmış.hala içiçe dipdibemi yaşıcağız ben n ekadar uzak kaçmak istedikçe sen dibine sokuyosun dedim.benim ailem şuan oturduğumuz muhite nasıl gelirmiş dedi.minübüsle dedim.onun ailesi yürüyemezmiş falan filan.yılbaşı geliyor ne düşünüyosun dedi sen söyle ben öyle cevap vericem dedim.bana dediği onun ailesi benim ailem ve biz benim babamın terasında kutlama yapıcakmışız.niye benim babamın evi neden senin annenin salonu değiklde dedim sığarsak neden olmasın dedi.düşünebiliyormusun biz ayrılma noktasındayız ama adam hala ailesi ile ilgili fikirler.hiç karısıyla vakit geçirme yok.sen ne planlamıştın dedi bende senin doğumgünün hemde yılbaşı bir yerde yemek yer dışarda eğleniriz dedim ben sıkılırım öyle şeyden dedi.yazıklar olsun bende dedim.anakuzusuymuş diyorum.benim hala suçum var mı peki?bu evlilikte benim suçum var mı?ayrılmaktan başka çarem var mı arkadaşlar?

Babanızın sorusu ufak bir çocuğa"anneni mi babanı mı daha çok seviyorsun?" gibi saçma bir soru olmuş.
Mesafe koymak en doğal hakkınız ancak bununda bir sınırı var.
Ben de eşimim ailesiyle oldukça resmi ve mesafeliyimdir.
Ama iki ayda bir yemeğe çağırırım ki eşimde mutlu olsun diye.
Evime geldiklerinde ise mesafeli ama aynı zamanda saygılı davranırım.
Sizin ki mesafeyi aşmış ne yazıkki.
Ailenizin yeri ayrı eşinizin yeri ayrıdır.
Ne demek annem eşime tokat attı?? Ne münasebet.
Ailenizin de davranışı hiç hoş değil.

Üzgünüm ama birçok erkek maalesef evlendikten sonra ailesinin değerini anlıyor. Bu durumda yerinizde olsam tekrar barışmazdım. Çünkü yaşadıklarınızı unutamayacaksınız, sindiremeyeceksiniz ve tekrar aynı kavgaları edip belki de çocuk olduktan sonra ayrılma kararı alacaksınız. İnanın o zaman herşey daha güç oluyor. Eğer bir erkek annesi ve eşi arasında denge kuramıyorsa o erkekten medet ummayın.

gelinlik, kınayeri ,sandık, modeli alınan eşyalar ,gelin arabası, salon hep bir lafı oldu hep uzaktan lafı yetişti ama yapmadım dedi.

İlk mesajınızda hiç aramam sormam, gitmem gelmem demişsiniz, şimdi ise aradım davet ettim diyorsunuz. Burada biraz çelişki var gibi. Bir de eşiniz plan yapmış belkide aradaki buzları eritmek adına yılbaşında ailelerle birlikte olmayı düşünmüş siz ise neden benim babamların terası senin annenlerin salonu değil demişsiniz. Bu tip şeylere takılmayın lütfen kendinizi yıpratmaktan bir işe yaramaz emin olun.

bence de ne senin ne ailenin eşini seçim yapmaya zorlamaya hakkı yok..
arayı bulmak zorundasınız çünkü annesi ve ailesi eşinin,ne kadar silebilir ne kadar koparabilir bağlarını,alttan alacaksın,biraz rol yapacaksın,biraz sineye çekip,olmadı tatlı tatlı konuşacaksın eşinle..
kim burda eşinin ailesiyle çok mutlu mesut ki,kaçı bi bakta gör ama kimse hemen daha 3 aylıkken işi bu raddeye getirmiyor...evlilik zor müessese,kimse sadece eşiyle evlenmiyor ki.
kimseyi sevmek zorunda değilsin ama eşini doğuran anneye ne olursa olsun saygı duymak zorundasın,çata çat akranınmış gibi kavga edemezsin,lanet olası diyemessin.sevme ama saygı şart bence,sen küçüksün kaide bu tabi evliliğini kurtarmak istiyosan,eşini de seviyorsan...
oturun 2 aile buyuklerıyle bi şekilde konuşup tatlıya bağlayın olayları bence,ha yok yapamam diyosanız seviyeyi bozmadan da ayrılın...

Siz çok dolmuşsunuz belli.Biraz sakinleşmeye çalışın.Bizler burda aldatma olmadıkça ,şiddet olmadıkça nasıl ayrıl diyebiliriz ki?Tek taraflı dinlediklerimiz ile nasıl karar verebiliriz?Siz haklı olduğunuzu duymak istiyorsunuz ama genel olarak yazılanlara baktım size evet haklısın diyemiyoruz.
Genel olarak erkekleri bir konuda zorlarsanız o konunun tam tersi hareket ediyorlar.Siz aileden uzak kalsın istedikçe o aynı mahalleye gidelim demiş.
Eşiniz ile daha sakin iletişim yolları bulmalı gerekirse yardım almalısınız bence çünkü siz biraz daha sinirlenirseniz o da annesi ile aynı evde yaşayalım diyecek gibi...

eşinde pek hata göremedim ben...
tabiki ailesiyle görüşmeni isteyecek bu çok doğal...
küsersin anlarım,unutamazsın onuda anlarım ama eşinle ya onlar ya ben diye kavga etmek hiç hoş değil...
ve hala adam devam ettirmek istiyo evliliğini...
bence biraz ılımlı olmanda fayda var eğer sende devam etmek istiyosan evliliğine..
bi kere o şartları fln bi kenara bırakın..
zaman herşeyin ilacı zaman geçtikçe o da senin ailenle ilişkisine devam eder sende onun ailesiyle...
bu konuyu bu kadar içinden çıkılmaz hale getirmenizin nedeni daha çok yeni evli olmanız...
evinizin içinde ki huzur için bazı fedakarlıklar yapmak gerekebilir bazen...

Son düzenleme:
Madem öyle barışmaya meyliniz var ise anlaşmalı barışın. Ne o sürekli ailem diye diretsin ne de siz tamamen onun ailesini yok sayın.

Son düzenleme:
Mesafe koymak başka birşeydir, göze göz dişe diş kavga etmek ayrı birşey.
Siz size her söylenene cevap vermişsiniz.
Aynı saygısızlıkla.
Yani kayınvalidenizle eşitsizin saygısızlıkta.
Ama o sizden büyük.
Haklı olabilecekken haksız duruma düşmüşsünüz işte.
Saygı bittikten sonra evliliğin tadı tuzu kalmaz.
Bişey beklenmez hayır da gelmez.
Ayrıca siz eskiyi unutabilecek birine benzemiyorsunuz. Her yeni kavgada eskilerin açılacağı çok belli.
Sadece siz değil her iki ailede de kalmamış sevgi.
Toparlanmanız çok çok zor görünüyor.
Önce kendinizi düzeltmekle başlayın işe eğer evliliğiniz devam etsin istiyorsanız.

canım yuva kurmak cok zor ama yıkmak saniyeliktir sabrn solu selamettir ayrıldıgın icin belki arkanda duran ailene fazlalık geleceksin hep yüzüne vururlar kimi aileler böle sen kücüklügünü bil hep ezdirme ama iyilik yap at denize susmak en iyi cevaptır eger saygı kalmamıssa aranızda sevgide kalmamıs demektir rabbine sıgın ve sakın bosanma derim yuvanı toplamaya bak dostunu üzüp düsmanlarını sevindirme derim...

Son düzenleme:
Adam babanların terası demiş sen nie annenlerin salonu değil demişsin . .
Sizinkilerin gönlü olsn diye söylemiştir ama sen işi hemen fesatlığa çevirmişsin. .
Bu kadar yanlış anlama ile bir yere gelemezsiniz. . Yanlış anlamadıysam anneniz tokat atmış eşinize. .
Adam buna rağmen barışma taraftarı. . Şaştım kaldım bu işe

eşine acıdım yok yüzüne tükürdüm ,defol dedim o adam seni koynuna nasıl alacak acaba 3 aylık gelin eğer geçinmek istiyorsan herşeyi görüp duymayacaksın sen saraydan gelmiyosun ailesinin hatalırı varsa seninde vardır ben olsam boşarım seni

Bir de herkesin içinde tükürmüş. Annesinin vurduğu yetmezmiş gibi.
Böyle biri böyle bir aile ne kadar istenir.
Tabi ki annesi gel oğlum der.
İnşallah oğlum böyle birşey yaşamaz..

senin yaptıklarını ben yapsam, eşim bana da aynısını yapardı,belki de daha beterini..
gayet kesin ve net yani..
sıkıntı sende ablacım

gelinlik, kınayeri ,sandık, modeli alınan eşyalar ,gelin arabası, salon hep bir lafı oldu hep uzaktan lafı yetişti ama yapmadım dedi.

sorun bunlardan mı ibaret canım.
öyleyse eğer çok fevri davrandığını söylemeliyim.
benim kayınvalidem de söyler söyler sonra söylemedim der:))
benim yüzüme söylediği sözü bile inkar etti ya.unuttum hatırlamıyorum dedi çıktı işin içinden.:))
üzerinde durmuyorum artık.
şunu anladım ki ipleri koparmak marifet değil marifet yüz yüze bakabilecek kadar bir diyaloğu sürdürmek.
mesafe kurmak derken kastedilen bu.
tamam evine davet etmişsin gelmemiş vs.ancak zaman içinde aranızda bir diyalog oluşabilirdi her iki tarafın da gayretiyle.
daha tazenin tazesi evlisiniz ne durumlara gelmişsiniz.
eşin de zamanla evine ve sana daha çok bağlanır annesine biraz tavır koyabilirdi.
ben ve buradakilerin büyük çoğunlğu eşlerimizin ailelerine bayılmıyoruz ancak yine de bağımızın kopmasını istemem kendi adıma söyleyeyim.tabi büyük büyük affedilemez meseleler olmazsa:))
eşimin ailesine ortalama düzeyde bir ilgi ve alaka gösterdikçe eşim benim yaptıklarımı görmeye ve daha tarafsız bakmaya başladı olaylara.eşim de benim aileme aynı ilgiyi gösteriyor.
şu var ki kimse ailesine laf söyletmez ,kötü de olsa bir başkasına eşine dahi kötü dedirtmez.
hassas sınırları zorlamak evlilikleri de zorluyor işte böyle.

Kusura bakmayin da bu evlilik bitecekse esiniz ve annesi yuzunden degil,
siz ve aileniz yuzunden bitecek ...

Denge kuramayan esiniz degil sizsiniz .
Siz esinizi kendinize icguveysi mi aldiniz da ailesini hice sayiyorsunuz?
Esinizi kendiniz ve ailesi arasinda biraktiginiz icin su an bu asamadasiniz...

Madem istemediniz, istenmediniz evlenmeyecektiniz .
Madem evlendiniz biraz ilimli olacaktiniz .
Ne siz ilimli olmussunuz, ne aileniz .
Aksine sizi doldurusa getirmisler ...

Yazik gercekten yazik ...

Evlilikler cogu zaman erkekler yuzunden bitiyor gibi gorunse de olaylarin ic yuzunde elbette kadinlarin davranislarinin etkisi de olmuyor degil ...

Caninizi cok sIktIm galiba ama
ben erkek olsam sizi coktan bosardim...

Sukret ki esin hala seviyor seni...

Son düzenleme:
Senin de çok hataların olmuş.Öyle hatalar ki barışmanızı bence imkansız hale getirmiş.
Eşinin kapısına ailenle dayanıp yüzüne tükürmüşsün,annen vurmuş vs...
Barışmayı düşünüyorsan bunları hiç yapmayacaktın.
Herşey bu kadar çirkinleştikten sonra pırıl pırıl bir başlangıç yapmayı nasıl düşünebiliyorsunuz bilemiyorum.
Baştan idare etmen lazımdı.Eşinin ailesiyle bağını tamamen koparmayacaktın.

nişanlıyken içine sindiremediysen evlenmicektin, benim kayınvalidemde nişanlıyken annemin ve eşimin yanında bana sana oğlum için katlanıyorum dedi, bende çok gönül koydum ama evlendikten sonra ne o bu davayı güttü ne de ben, evet bende arayıp sormuyorum telefonla konuşmayı sevmiyorum çünkü zaten uzaktayızda, evime gelmeleri yatılı oluyo tabi uzakta olunca, geldiklerinde asla surat asmam sohbetimide ederim esprimide yaparım ailende sen de olgun değilsiniz, boşan bencede

sadece şunu yazmak istedim
eşinle şiddetli tartışmalarına rağmen evini terketmeyip onun gitmesini istemen bana çok doğru geldi..
ben 3 kez evimi terketmiştim,
3.sünden sonrada bir daha dönememiştim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…