• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kaynana ve görümceler

annem esimim karşısında resmen buyrun sehzade hazretlerim gibi davrandıgı icin öyle biseye gerek kalmıyor
Ben gerek var mi diye sormadim ki? Ne kadar kizarsan kiz arkasindan konuşursun ama küfür etmek çok yanliş. Yani kim olursa olsun amnemde suçlu olsa kimseye küfür ettirmem kimsenin annesinede küfür etmem.

Benim ciddi sorunlarim oldu ama 1 yada 2 kez tartiştim.Yüz göz olmam.eşime anlatirim ama küfür etmem.edemem.eşim ettirmez.zaten edilmez
11 yillik evliyim

küfür etmem ama eşime söylenirim :KK23:

benim annemin babanneme domuz dediği bile oluyor babam birşey demiyor diyemiyor çünkü babannem çok kötü biri.

Kv demle hiç ağız dalaşına girmişliğim yoktur hele hele küfür hakaret.

sadece saçma sapan konuştuğunda rahatsızlığımı açıkça dile getiririm.

Eşimin ailesi başka bir şehirde. İyi insanlar ama bazı özellikleri beni feci bunaltıyor. Neyse ki aynı şekilde eşimi de bunalttıkları için çok sık görüşmüyoruz, gittiğimizde uzun uzun kalmıyoruz, ben çok bunalırsam eşim paravan oluyor. Ancak kötü niyetli insanlar olsalardı bile en fazla eşime görüşmek istemediğimi ya da daha az görüşmek istediğimi söylerdim. Küfür, hakaret bana çok ters, hele bir anne&babaya yapılması daha da ters. Hem onlara küfretsem, eşimin incineceğini düşünürüm. O yüzden şimdilik "vallahi 15 yıl yaşlandım, 3 günlük ömrüm kaldı, ahh kalbim" diyerek eşime ayılıp, bayılma numaraları çekiyorum, gülüp geçiyoruz. Aynı şehirde yaşasaydık durum biraz daha farklı olurdu, onun da farkındayım.

Ne olursa olsun dünyanın en kötü insanı da olsa ANNEDİR.. Saygıyı en çok hakeden.Hele bi de biricik kocamın şuan yanımda olmasının vesilesiysee..
Çünkü Allahın izniyle onu O doğurdu..
Sevmesem bile saygı duyarım.İçimden kızarım
Benim fikrim..

Eşimin ailesi başkai bir şehirde. İyi insanlar ama bazı özellikleri beni feci bunaltıyor. Neyse ki aynı şekilde eşimi de bunalttıkları için çok sık görüşmüyoruz, gittiğimizde uzun uzun kalmıyoruz, ben çok bunalırsam eşim paravan oluyor. Ancak kötü niyetli insanlar olsalardı bile en fazla eşime görüşmek istemediğimi ya da daha az görüşmek istediğimi söylerdim. Küfür, hakaret bana çok ters, hele bir anne&babaya yapılması daha da ters. Hem onlara küfretsem, eşimin incineceğini düşünürüm. O yüzden şimdilik "vallahi 15 yıl yaşlandım, 3 günlük ömrüm kaldı, ahh kalbim" diyerek eşime ayılıp, bayılma numaraları çekiyorum, gülüp geçiyoruz. Aynı şehirde yaşasaydık durum biraz daha farklı olurdu, onun da farkındayım.
iste ne güzel ki o numaraları sen yapıyosun benim kaynanam yapıyor ve fazla abartılı bi bicimde ölüyorum bitiyorum hastaneye götürün der ki hic biseyi yoktur haybeye dil altı ister doktordan bakar biz baya tutustuk te oglum yok biseyim iyiyim ulan o zmaan bizi bosatana kadar ne kavga ettiriyosun cadı kadın

Yüzüne söyleyemeyeceğim hiçbir şeyi arkasından söylemiyorum. Yıllarca beni diliyle ezmesine aptal gibi izin verdim. Sırf tatsızlık çıkmasın diye sustum da sustum. Artık her şeyi söylüyorum, daha doğrusu söylemiyorum, çünkü konuşmuyorum. Söyleyince açıklama yapma gereği de duymuyor

kızlar siz gercekten kaynananız size ne derse desin saygılı olanlardan mısınız belki yüzüne tam denmez ama esinize karsı annesini kardesini kızdıgınız olmuyor mu bazende hakaret boyutu olabilir

burda görüyorum kimisi ne derse desin susuyor kimisi esten dolayı muhahhap degil esi halldesiyo kendi umursamıyor

aile ilişkilerinizi merak ediyorum kısacası

biz esimle aynı cevre aynı memleket olunca herkezin eskiden yaptıgını soyunu sopunu biliyosun ve etkileniyosun haliyle

yani siz kaynananıza küfür etmezmisiniz simdi küfür deyince herkez hucum yapıcak belki ama suratına degil ama esinize icindekileri kusmak icin nefretinizi bastırmak icin naparsınız

konusmak dicek birileri tabiki konusuyosun ama artık bi saatten sonra kaynananın yasaması bile batar derler ya o hesap

gercek hayatlar gercek yorumlar istiyorum kızlar kaynanasıyla sorunları olamayan yazmasın anlamaz zaten
cnm k.valdemle yaşayan biri olarak konu açtım 2 sefer onları okuyabilirsin.bende baştan saygılıydım aynı evde oturacağım için mutluydum bile.fakat öyle şeyler yaşadımki zamanla maalesef o saygı yok oldu gitti.yani çatır çatır cevap veriyorum bende he bu halimden memnun muyum deyilim fakat yapacak başka bişeyim yok.he kendi annemde olsa aynısı olurdu ben ayırım yapmıyorum bu konuda asla.eşimde benden yana olduğu için saygı çerçevesinde çok kızsam dair güzel bir şekilde anlatıyorum kendisine içimde bişey kalmıyor en azından.

iste ne güzel ki o numaraları sen yapıyosun benim kaynanam yapıyor ve fazla abartılı bi bicimde ölüyorum bitiyorum hastaneye götürün der ki hic biseyi yoktur haybeye dil altı ister doktordan bakar biz baya tutustuk te oglum yok biseyim iyiyim ulan o zmaan bizi bosatana kadar ne kavga ettiriyosun cadı kadın
Allah kolaylık versin ne diyeyim. Böyle durumlarda eşlere büyük iş düşüyor. Dengeyi onun kurması, sizi delirmenize sebebiyet verecek durumlara, ortamlara sokmaması lazım. Aileler makul ölçülerde idare edilebilir ama yaptıkları hayatınızı felce uğratmaya başladıysa, başka önlemler alma zamanı gelmiştir. (elbette yine küfür olmadan =))

Ben numara çekiyorum ama eşim de numara olduğunun farkında, bir nevi şakalaşmak yani. Yoksa ciddi ciddi kızsam, sinirlensem, kötü insanlar olsalar, numara yapmakla mı uğraşacağım, ortalığı birbirine katarım. :KK28:

Allah kolaylık versin ne diyeyim. Böyle durumlarda eşlere büyük iş düşüyor. Dengeyi onun kurması, sizi delirmenize sebebiyet verecek durumlara, ortamlara sokmaması lazım. Aileler makul ölçülerde idare edilebilir ama yaptıkları hayatınızı felce uğratmaya başladıysa, başka önlemler alma zamanı gelmiştir. (elbette yine küfür olmadan =))

Ben numara çekiyorum ama eşim de numara olduğunun farkında, bir nevi şakalaşmak yani. Yoksa ciddi ciddi kızsam, sinirlensem, kötü insanlar olsalar, numara yapmakla mı uğraşacağım, ortalığı birbirine katarım. :KK28:
iste esim onu yapsa zaten kaynanam sürekli numara yaptıgı icin esime diyorum bak uyar yanlıs konusuyo diye aman simdi aglıcak gene ugrasamam diyo deseki anne böyle yaparsan bidaha gelmeyiz karıma saygı duy yapamaz ama esim onu diyemiyo bugun var yarın yok diyo dedim anan öelen kadar ananla ugrascaz o zaman

Yeryüzünde oksijen tuketen en cahil dişi benim kayınvalidemdir sanırım :). Doğum sonrasi oğlum sarılık olduğunda günlerce "bi süt vermeyi beceremedin. Sütün yok senin. Bu çocuğu hasta edersen ben yapacağımi bilirim sana" benzeri cümleler kurdu. Hala da susmus değil :) her gün hiç durmadan "sen bu çocuğa bakamazsin. AC birakirsin" şeklinde söyleniyor. Bittabi bazen çeşitli işkence yöntemleri ile hayaller kuruyorum :) lakin ona bir kez bile kırıcı bir cevap vermedim. Üstelik lohusalik depresyonunu dibine kadar yaşıyorken.

Cevap vermedim çünkü organ yetmezliği var. Uzun yıllar yasamayacağını biliyorum. Vicdan azabı cekmek dirdir çekmekten daha kolay görünmüyor gozume. Sayet hasta olmasaydı tavrim farklı olur muydu? Olmazdi. Çünkü cahil olduğunu kabul ettiğim bir insana ne desem fayda etmez.

Anlattıklarım yaşadıklarımin küçük bir kısmı sadece. Her evime geldiğinde her yeri karıştırır kafasına gore düzenler mesela :)/Ben ise güler gecerim. Kalp kırmaktan korkuyorum ve kendi anneme de hayatım boyunca hiç sesimi yukseltmedim. Nihayetinde o da bir anne.

Küfür etmekten bahsetmissiniz. Benim eşim benim annem hakkında en ufak hakareti bile dile getirse ertesi gün boşanmış oluruz. Dolayısıyla hiçbir şart altında benim agzimdan da onun annesine karşı kırıcı tek kelime çıkmaz. Umarım sorunuzun cevabını vermisimdir :)

Hiç kimse mükemmel değil ve siz hiç kimseyi değiştiremezsiniz. Olduğu gibi kabullenmek en makbulü.

Küfür etmek asla. maalesef türkcem yeteri degil laf sokmaya :KK70: kahkaha atiyorum bana laf attiginda :KK70: dahada beter oluyor sanki hahahahaha

Back
X