- 27 Mayıs 2016
- 521
- 628
- 23
- 35
Sevabı illaki çoktur ama aksi durum da olabilir anlaaşmamak saygısızlık etmek falanTanışmadım daha onlarla ama arkadaşımın anlattığına göre araları iyiymiş klasik nene dede :)
Beraber yaşamak açıkcası bu zamanda kolay değil çiftler başbaşa gezmek birbirlerini tanımak isterler..Ve evde bir 3. kişi 4. kişi olduğunda bu durum zorlaşıyor 10 günlüğüne misafirim geldiği halde bile eşimle huzursuzluk oldu devamlı yaşamak kolay değil ve eskiler bu zamana ayak uyduramıyorlar eşimin babannesi 72 yaşında ve tatilde 3 günlüğüne gittiğimizde bile sürekli onları gezdirelim bulaşık temizlik yemek yapalım masaj yapalım onları gezdirelim istiyorlar eşimi methedip iyi bişey yapsam da yaranamıyorum mesela geçimsiz oluyorlar yani..O yüzden rest çekmen gerek senin annen baban olsa kabul edeceklerini sanmam düşünceli bir anne babaysa bir arada olamayacagınızı bilip beraber yaşamayı istememeleri lazım..
Evet engel değil ama mutlu huzurlu bir evlilik olur mu ? Merhametli olduğum için çıkmazdayım :'(Valla zor bi karar. Ama Allah korusun birinin yoklugunda digeri sizinle yasicaksa simdiden birlikte olmakta fayda var. Onlar birbiriyle takilirken sana fazla bulasmazlar. Daha duzgun bi düzen kurarsiniz. Ayrica bu mevzu evliliği engelleyecek bi mevzu ASLA degil. Annenlerin bu konuda elestiri yapiyorlarsa cok ileri gitmelerine izin verme. Yarin kime ne olcagi hic belli olmaz. Merhametli olmakta fayda var.
Ben de en çok özel hayatımın olmamasından dolayı istemiyorum isterim ki hafta sonları daha güzel bi kahvaltı ya da yemek hazırlamayı giyinip süslenmeyi
Bunları ben de düşündüm :'(Once sunu dusun eve yatili misafir geliyor klozeti kac kere temizliyorsun demi en onemlisi sen 70 kusir yasinda iki yasliyla ayni tuvaleti banyoyu nasil kullanican bunu bi de bana valla ben once bunu dusunurdum en onemli seyyy ... calisiyosun bu temizlik olayina ayri bir mesai harcaman gerekecek.... en basiti verdigim ornek var bide sen buyuk mevzulatla basa cikmayi dusun
O ev eşinle senin evin olacak sana zaten sormaları lazım bu bir..Bir de hangi devirde yaşıyorlar ya emrivaki işlerden de ben hazetmem ilk başta sözünü geçirmen gerekiyor..Yoksa ezerler daha da..Ailen haklı..Ana babalar ne kadar düşüncesiz oldu Bizde eşimin babasına tüp bebek tedavisi olucaz bir miktar para gönderir misin dedik..Tamam ben para çekip geliyorum o zaman yanınıza dediHayırlısı olsun. Bu durumu kendi ane babasina dememiş bizimle kalacaksınız evlendigimizde diye. Ama kv kp bunu önceden istiyorlar mis ki
Tabi canım kim istemez ki... Zaten evliliğin amacı o bence gençsiniz, yeni evlisiniz hayattan beklentileriniz var çok doğal bunlar. Sevgilinizle bunu konuşun rahat edemem diyin hatta beraber olurken bile sıkıntı olacağını açık açık söyleyin. Şahsen ben ev kalabalıkken eşimle beraber olmayı hiç istemezdim yani...
Bir de erkek kardeş meselesi var ki hepten saçmalık zaten o.
Bu arada bazı arkadaşların da dediği gibi ayrı eve çıkın ama yakın olsun bir telefonda hemen koşup gidebileceğiniz bir mesafe olabilir hem bu şekilde eşinizin anne babası da kendilerini güvende hissederler. Çok ihtiyaçları olursa köyden muhtaç bi hanım gelip yatılı olarak bakabilir onlara siz de sürekli kontrol edersiniz, sıkıntı olmaz.
Masrafa gelince huzurunuz olsun da maddiyat önemli değil yoksa isterseniz para içinde yüzün hergün eşinizle kavgalı olup mutsuz olduktan sonra neye yarar...
O ev eşinle senin evin olacak sana zaten sormaları lazım bu bir..Bir de hangi devirde yaşıyorlar ya emrivaki işlerden de ben hazetmem ilk başta sözünü geçirmen gerekiyor..Yoksa ezerler daha da..Ailen haklı..Ana babalar ne kadar düşüncesiz oldu Bizde eşimin babasına tüp bebek tedavisi olucaz bir miktar para gönderir misin dedik..Tamam ben para çekip geliyorum o zaman yanınıza dediEvde yalnız bırakmayacak adam tedavide ne düşüncesizler ya ona göre baştan tavrını koy
Evet engel değil ama mutlu huzurlu bir evlilik olur mu ? Merhametli olduğum için çıkmazdayım :'(
Kesinlikle öyle huzur daha önemli herşeyden bu konuyu tekrar konusacagim insaAllah :)
Öyle işte sinirden çatlarsın sonra biz uzak bir şehirdeyiz şükürler olsun çok çok memnunum başbaşa olmaktan gezmekten o yüzden çocuğu bile yeni düşünüyoruz artık..işte çok baskın bi karakterim olsa keşke :'( ama elimden geleni yapacağım insaAllah ;')
Bende evliligimizin ilk gunleri basbasa kalamamaktan sikayetciydim. Sorf o yuzden kaynanama isinamiyorum. Ama cokf arkli durum. Benim kv 50 yasinda. Istedigi yere gidip gelebilecek biri. Herzaman bizimle her yere gelmek istiyor.biraksak esimle aramizda bile yatar. Hatta demissimdir bile esime, biraksak aramiza yatacak diyeEvet anne 70 baba 77 yaslarinda
Tanisabilecegim bir ortam olursa tanışırım kendimi anlatıyorum elbet herşeyi konuşuyoruz illa bu olsun diye diretemoyorumSen önce bi tanış onlarla. O ilk his sana doğruyu yaptirtacak. Ve eşinle de acik acik konus. Konusamadigin bi adamla yalvaririm evlenme. Berbat bi his bu. Kendini anlatamamak. Burdaki bosanmak uzere olan bayanlardan ders al. Her türlü olumsuzlugu geri cevirme engelleme sözü al eşinden. Ama kibarca konus sakın yaptırim uyguluyo gibi tavir takınma. Muthis stratejik ol. Guzel bi iliski icin dogru yerde dogru strateji sart. Zaten sen de her tadin kactiginda sorun cikarmazsin. 2 tane cocugunuz varmis gibi düşünüp sevabina odaklanirsin.
Bende evliligimizin ilk gunleri basbasa kalamamaktan sikayetciydim. Sorf o yuzden kaynanama isinamiyorum. Ama cokf arkli durum. Benim kv 50 yasinda. Istedigi yere gidip gelebilecek biri. Herzaman bizimle her yere gelmek istiyor.biraksak esimle aramizda bile yatar. Hatta demissimdir bile esime, biraksak aramiza yatacak diye
Ama 70-77 yasindalar iste. Ben kiyamazdim herhalde .
Eger birlik yasacaksanizda herseyi en bastan konusman kazim. Ornegin. Yeni evli olacagiz. Sen isten gelene kadar zaten annen babanla olmus olacagim. Imkanlarimiz doğrultusunda seninle yalniz vakit gecirmekte istiyorum. Beraber disari cikmak, yada ne bileyim enderde olsa beraber disariya yemege yada kahvaltiya cikmak gibi.
Tatile cikmak yada (sapık olarak düşünmeyin beni ama) otelde kacamak yapmak gibi kocanla.
Tabi once tani ikisinide . Bazıları cekilmeyecek kadar huysuz bazilarida cok tonton oluyorlar. Tanis arkadasina cevap vermeden once hal ve hareketlerine gore karar verirsin.
Konuşacağım insaAllah tsk ederim :)Mutlaka konuşun hiç ezdirmeyin kendinizi. Ben senin anne babanı istemiyor değilim ama evliligimizin tadını çıkartamayız, huzurlu, rahat olamayız diyin.
Çok tşk ederim dikkatli bir şekilde konuşup üstesinden geleceğim insaAllah :)Sen önce bi tanış onlarla. O ilk his sana doğruyu yaptirtacak. Ve eşinle de acik acik konus. Konusamadigin bi adamla yalvaririm evlenme. Berbat bi his bu. Kendini anlatamamak. Burdaki bosanmak uzere olan bayanlardan ders al. Her türlü olumsuzlugu geri cevirme engelleme sözü al eşinden. Ama kibarca konus sakın yaptırim uyguluyo gibi tavir takınma. Muthis stratejik ol. Guzel bi iliski icin dogru yerde dogru strateji sart. Zaten sen de her tadin kactiginda sorun cikarmazsin. 2 tane cocugunuz varmis gibi düşünüp sevabina odaklanirsin.
Ama cok zor karar. Onlar acisindan dusundugunde insan kendi annesini babasini dusunuyor. Empati kuruyor. Kendini dusundugunde ise karamsar oluyor. Cok zor.Estağfurullahöyle düşünmem . Bunları konuştum zaten duruma göre birşeyler yaparız dedi. Çok tşk ettim düşünceleriniz için
Ama cok zor karar. Onlar acisindan dusundugunde insan kendi annesini babasini dusunuyor. Empati kuruyor. Kendini dusundugunde ise karamsar oluyor. Cok zor.
En guzeli altli ustlu oturmak bu durumda. Evinizde oldugunuz zamanlar en azindan rahat giyinirsin dolasirsin.
Bunu teklif ettinmi hic? Hem ekendi evinizde basbasa olacaksiniz hemde ailesine yakin. Bi eliniz bi gozunuz onalrda olacak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?