Kaynana ve kayınbabayla birlikte yaşamak

Bende bu konulara cok tecrube paylastim artik yazasim da gelmiyo dilimde tuy bitti..kizlara hersey cok toz pembe geliyor burda yazdiklarimizi umursamuyorlar yeterki sevdiklerine kavussunlar aman..ama dugunden sora gorun siz o cehennemi size yasatan kocanizi ordu gibi bir arada yasamak allahimmm sen koru

Kesinlikle hayirrrrrrrrrr.Yasadim cok ama coooookkkkkk zor.Gerekirse yakin ev tutarsiniz siz ve kizi yardimci olursunuz.Yaz gelir sortla dolasamazsin
Kocanla basbasa tv izleyemezsin, bayramlarda gezecegine misafir agirlarsin,isten yorgun gelip dinlenmek istersin ama ya misafir gelir yada is yaparsin vs vs...Sonra bir bakmissin yeni evliligini yasayamamis ve mutsuz bir kadin olursun.

Baslamadan bitme sebebi ,uzaktayken bile zor katlaniyorum ,hep dibimde olsalar bilemeiyorum
Hadi tek kaynvlde olsa belki ama kp de olnca zor,kadnlr daha rahat oluo,evde bir erkk daha olnca hep bi duzen gerekio
Savasa hazirsan gir ,yoksa arkana bakma kac ,ailen cok hakli

Yaslilar tm anlarim. Ama ayni ev ne? O zmn yakinlarda bi ev tutun. Sen hic kaynana evinden cikipta " cok mutluydum hic sikayetim yoktu" diyenini duydunmu? Ben duymadim. Ama pisman olanini cok duyduk.

Biz kk da boyle dedikce cogunuz " bunlarda ne dusmanmis koca tarafina, fesatlar" diyosunuzdur buna benzwr konu acanlar. Ama farkinda degilsinizki biz ne sizi, ne kv ne kp nede nisanlinizi taniriz. Biz sadece tecrube ve gormusluklerimizle sana tavsiye veririz. Gercektn pisman olucaksin. Yakin ev tutun haftada varsin 2 kere gidin ama misafir olarak gidip geri gelin eve. 1gunlugune kalan misafirle 1 senedir yatiliya kalan misafir hic ayni olurmu? Sana belirli sorumluluklar yuklenicek. Sense bunu yuvan icin degil mecbur oldugun ixin yapicaksin.

tek kv olsa bir ihtimal olabilir derdim ama hem kv hem kp çok zordur, bir de 30 yasinda bekar bir erkek kardeş var.

karşılıklı daireler bile olabilir ama aynı ev olmaz. bu sene birkaç ay kaynım ve kv bizde kaldılar mecburen tedavi amaçlı bizim bulunduğumuz ilde olmalari lazimdi. bi ara baktim 2 hafta eşimle bir muhabbetimiz olmamiş. ayıp olacak diye ayrı konuşamıyorsun, gece odada konuşsan çocuk yanında uyanacak konuşamıyorsun. bir konuda fikir ayrılığına düşsen onu bile tartışamıyorsun. cocuğu evin içinde istediğin gibi emziremiyorsun mecbur odana kapanacaksın. duşa bütün kıyafetlerini vs. alıp giriyorsun, öyle havluyla çıkayım odamda giyinirim lüksün bile yok. yaz aylarini dusunursek oyle rahat rahat giyinmek de yok. yemek desen 2 kişi 1 tencere yemeği 2 gün kesin yer. yeri gelir bi corba salata gecistirirsin, kahvalti yaparsin aksam da ama kv ve kp evindeyken boyle bir şansın da olmayacak. çunkü bakım beklediklerini belirtmişler zaten.

hepsini geçtim bu 30 yaşındaki erkek kardeş evlendiğinde anne-babasınin bakımını ustlenecek mi ya da sizinle paylasacak mi? hiç sanmıyorum. o zaman asıl yıllarım gitti diye bir de eltinizi kıskanırsınız haklı olarak.

70 yasinda olunca ne olmus ki? Benim babaannem 75 yasinda ve hala evde her isini kendi yapar. Temizligini, bulasiklarini, yemegini. Ameliyat oldu ayagindan da iste o zaman 1 ay kadar abimin evinde kaldi ama kendi evine gitmek icin can atiyordu. Tabiki her 70 kusur yasindaki yasli insan ayni olmuyor ama elden ayaktan cok dusmedilerse kendi islerini yapabilmeliler. Ben yurtdisindayim, burda oyle kp veya kv ile ayni evde kalma olayi yoktur. Ben hic duymadim. Burda yaslilar kendilerine bakiyorlar, kari koca yetiyorlar birbirlerine. Turkiye de ise hala oglum gelinim illa bana bakacak algisi var. Ben olsam asla kabul etmezdim.

Sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın sakın

İstersen sabaha kadar sakın yazabilirim ama SAKIN hayatını mahfetme aşkından gebersende olmaz!!! Ayrı evi kabul etmiyorsa ayrıl erkek mi kalmadı cnm seni seviyorsa kabul eder ayrı evi ama sen birliği asla kabul etmemelisin. Eşin çalışıyo sen çalışıyorsun eve akşam gelince bide yaşlılara hizmet ediceksin o yorgunlukla sonra eşin gelicek bide ona yemek vericeksin büyükler yatana kadar giremiceksiniz odanı za .. geceliğinle rahat rahat evin içinde dolaşamıcaksın geceleri rahat duş alamıcaksın kocanla tv keyfi yapamıcaksın daha sayim mi istersen sabaha kadar oturup üşenmeden sayabilirim.. bende birlikte oturmuştum hayatım zehir zindan oldu .. şimdi çok şükür ayrıyım eşim öyle bir kafadaydı ki diyodum ki bu adam asla ayrı eve çıkmaz. Kayın Peder de yoktu annesi yalnız kalıcaktı bi tane bekar görümce vardı o da bizle kalıyordu. Eşim kardeşim evlenir se annem yalnız kalıcak ben tek erkek evladıyım ben bakmazsam kim bakıcak diyordu ama sonunda o da ev üstüne ev olmadığını anladı. Şimdi çevremizde kim birlikte oturucaz diyosa eşim kendisi sakın birlik oturmayın diyor istersen eşime de söyleye bilirim o da uzun uzun anlatır sana birlik oturulmucanı

Hayır kiz kardeşi bakıyor bu yaz evlenecek
Ohh kız kardeş kocasıyla aşk yaşıcak.. belki bayramdan bayrama gelicek sende anasının babasının birde 30 yaşındaki kaynının derdinimi Çekicek sin.. sonra gelir yazarsın 2 aylık evliyim mutsuzum birlik oturuyorum eşimle vakit geçiremiyorum hem çalışıyorum hem temizlik hem yemek yapıyorum kaynım şöyle dedi görümcem burda geziyor biz yapamıyoruz eşimle de tartışmaya başladık benimle hiç ilgilenmiyor beni gezdirmiyor annemlere ayıp olur diyor biz hep onlara göremi yaşıcaz diye uzuuuuuuunnnnnnnnca bir konu açarsın bizde biz sana demiştik deriz. Sen o eve girersen onlara göre yaşıcaksın mecburen. Kafana göre takılamazsın cnm bak sakın yakma kendini yalvarim istersen

Kv dem evime gelince resmen bana hizmet eder sanki ben kaynanayım o gelin gibi hiç durmaz.dünya iyisidir.bi dediğimi iki etmez.anne canım şunu istiyo demem yeterli hiç üşenmez kalkar yapar sağolsun.hiç bişeyime karışmaz.yani kısacası türünün tek örneği:) ama ona rağmen aynı evde oturmak istemem

Sayin gelin adayi sakin kabul etmeyin ve bunu tatli dille esinize ben annen baban varken sortla rahat gezemem geceligimle ozelimizi rahat yasiyamayiz koltuga uzanamayz gibi cumleler kurun ayni apt oturabilirz oyle daha iyi olur onlarada yardimci olurum yemegi berabr yeriz felan de ikna et sert cikarak basaramazsin yksa ne diger cocuklari bakcak ne baska biri omur boyu sizin ustunuzde kalicaklar ve sizin ilerde cocuklariniz olck nasl rahat etceksiniz bir an yumusayp kabul etmeyn dugun vaktini uzatin kararliliginiz anlasn

Direk Ayrılın.
Arkaniza bile bakmayın.
Hiç de üzülmeyin uzlaşmayı falan da denemeden ayrılın ve Allah'ınıza şükredin.
Bence bu kadar net.

Bu insanlarin bakimi doktoru temizligi yemegi hersey senin ustunde olacak. Mis gibi ana baba evinden cikip huzur evinde bakici gibi onlara bakacaksin. Eger kocam icin yaparim kendimi onlara adarim derseniz buyrun evlenin. Ama tam evliligin en cicim zamanlarinda kocanla basbasa vakit gecirmek varken birden bire koca bi ailenin islerini ustlenirseniz size garanti evlilgiinizin ilk senesinden calkantilar baslayacaktir. Ben yerinde olsam annem ve babamin lafini dinlerim.ve onlarin agirligini koymasini oneririrm

Ben tatilde bir ya da iki hafta görüp kadına dayanamıyorum. Çok da kötü biri olmamasına rağmen. Bir iki olay yaşayınca bile batıyor her şey.

Onu da dedim ki öncelikle bakması gereken erkek evlatları dir erkek kardeşlerin bakmazlarsa biz de kalırlar dedi
oooo bu adamdan koca olmaz net!
Anne babaya bakma yükümlülüğü EVLADA aittir kiz/erkek ayrimi yoktur
erkek evlat bakmak zorunda ama gelin bakmak ve hizmet etmk zorunda değil
acikcasi evlenecegim.adam once erkekler baksin dese defol git derim
Ne yani, anne babaya bakmanin sirasi mi olur

işte çok baskın bi karakterim olsa keşke :'( ama elimden geleni yapacağım insaAllah ;')
iste ben de o yuzden sen ona uyacaksin gibi duruyor dedim
Kendi isteklerini bile ifade edemiyorsun ya da o senin isteklerini önemsemiyor ikisi de sorun
Söylemez olur muyum işte maddi olarak bizi zorlar dedi çok konusmadik bu alternatif için bunu da detaylı konuşurum
Ne yani sana ayri ev acacak kadar kendine guvenemiyor mu? Kaldi ki sen de çalışıyorsun
Yok yok bu adamdan bir cacik olmaz

karsilikli dairelerde oturun. yada ilk bi kaç yil ayri oturmayi sonra birlikte oturmayi teklif edin. ilk yillar ayri oturmak guzel olur sanirim. cocuk olunca babaanne dede ile buyumesi iyi oluyo bence. zor mu zor orasi ayri. karsilikli daireler daha iyi olabilir. ayni evmis gibi ilgilenirim vs dersin.

Bak 3 sene bir yasadim ki oyle yasli felan degillerdi burnumdan geldi.

Büyük konusmak istemiyorum ama yarin bigun basima boyle birsey gelse esimle bosanabilirim okadar yani.

Ayrica hersey evlenmek degil evlendikten sonrasi.. Kendi annen baban seni yetistirip okutup damat beyin anne babasina hizmet etmek koyuyor cunku cilkini cikartiyorlar.

Benim esimde ayni kafadaydi. Ayri ev acacak maddi durumu yokru.Ayrica esim bile keske bir oturmasaydik diye kafasini duvarlara vuruyor suanda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…