Kaynana ve kayınbabayla birlikte yaşamak

Hayır kiz kardeşi bakıyor bu yaz evlenecek
erkek kardeş bekar madem o baksın.
tanımadığın huyunu suyunu bilmediğin insanlarla aynı evde yaşamanın risklerini bile tahmin edemiyorsun. hadi kv olsa idare edilir diyeceğim de kp ve kayın olmaz.
sen bir de çalışan insansın, ne kadar temizler, hepsi her yemeği yer mi, seçer mi, tansiyonu olana tuzsuz şekeri olana başka, kendinize ayrı menü hazırlayacaksın. eşinle kavga bile edemeyeceksin, ettin diyelim diğerleri karışacak mı bilmiyorsun. çocuk olduğunda lohusa halinle kendine mi bebeğe mi yaşlılara mı bakacaksın?
ayrıca sevap sadece sana mı sevap?
herkes kendi ana babasından sorumludur. madem illa aynı ev olacak, ana babasının sorumluluğunu eşin yüklenmeli. yani yemeğini bakımını temizliğini vs.

Bu arada kayınvalidem 70, kayınpederim 75 yaşında. Sana, bana taş çıkartırlar. Oldukça dinçler.
Benşm arkadaşımın kayınpederi vefat etmiş. Kayınvalidesi alzheimer olmuş. Biz olsak atlarız bizde kalsın diye. Kadın ayrı evde, kadının maaşıyla bakıcı tutmuş. Kafası rahat, üstelik yakın falan da değiller. Kocası da tek çocuk.
Biraz baskın olmak lazım demek. Yapan yapıyor ve bir soruna da sebep olmuyor.

Koalina senin kayın aile o kadar yaşlı mıydı yaa ben 50lerinde falan sanıyordum anlattıklarından :)
Maşallah Allah sağlıklı huzurlu ömür versin

Evet bekar evlatlara daha haktir anne babaya bakmak

Allah geçmişlerine kavuştursun :)

akşam işten gelnce ayağnı uzatıp oturamıyacaksın
dışardan bi gün yersin 2. gün laf ederler.
aldğn bütün yeni şeyler gözlerine batacak
temzlik yapıyorum die ew kirletecek kaynvaliden ve yaşlandıkça çocuklaşıyorlar. 2 çocukca düşünen insana bakabilcek gücün var mı?
annesi yada babası tek kalsa neyse yalnz bırakma derim ama kesinlikle kabul etme böyle bşeyi. en kötü ihtimalle onların yakınından ew tutun

Koalina senin kayın aile o kadar yaşlı mıydı yaa ben 50lerinde falan sanıyordum anlattıklarından :)
Maşallah Allah sağlıklı huzurlu ömür versin
Görsen yaşlı demezsin inan ki. Ben spor yapmam bu yaşta ama kayınvalidem her gün sporunu yapar, gerçekten dinçler,beni gömerler

Iste hersey koca da bitiyor

Tsk ederim ayri ev icin ikna etmeye calisirim :)

Evet bekar evlatlara daha haktir anne babaya bakmak
sadece bekar evlat değil, eşin kendi anne babasından sorumlu.
ayrı ev açacak ve o bakacak sen değil.
o evin temizliği yemeği, işi gücü her şeyle eşin ilgilenecek.
nedir bu ya, bir karı bulurum hem aileme hizmetçi hem bana yatak arkadaşı olur. erkek sefasını sürerken kadınlar sinir hastası ve dert sahibi oluyor.
ayrıca eşin olacak adam ailesinin ağzıyla konuşuyor. bu en fenası. onun için ailesi önce gelecek, sen hep 2. planda kalacaksın demektir.

Hayir ne kadar yasyacaklarini kimse bilemez. Belki ben onlardan once ölürüm niye dusunuyorum uzuldugum icin yasli olduklarina
Yapma gülüm etme gülüm şort giyip evde dolaşamayacaksın eşinle kanepede cilveleşemeyeceksin işten yeri gelecek kombi sesini duyacaklar fön sesi gidecek diye banyo yapmayacaksın evine okey oynamaya misafir çağıramayacaksın nolur anne babanın sözünü dinle inan çok içten söylüyorum yazık etme kendine

Tabi ki aadece bekara degil virgul eksikligi var orda. Esim ilgilense zaten sorun olmaz yani hic de konusmadik sadece birlikte yasayacagiz diyir o kadar

Görsen yaşlı demezsin inan ki. Ben spor yapmam bu yaşta ama kayınvalidem her gün sporunu yapar, gerçekten dinçler,beni gömerler
Maşallah

Tsk ederim ayri ev icin ikna etmeye calisirim :)
"Ikna etmeye çalışacağım " demek ikna edemem ile ayni
Bence sen bastan pes etmissin
Ya ikna olacaksin ya bu is biter seni seviyorum ama esimden baska kimseyle evimi paylasmak istemem diyeceksin net bir şekilde!

Evet bunlari yapamayacagim bunlari arkadasima dedim dusindugun seye bak dedi bana. Tsk ederim

Maşallah

"Ikna etmeye çalışacağım " demek ikna edemem ile ayni
Bence sen bastan pes etmissin
Ya ikna olacaksin ya bu is biter seni seviyorum ama esimden baska kimseyle evimi paylasmak istemem diyeceksin net bir şekilde!

Yani konuyu hep actigim da yine mibayni konu ben basta ne dediysem hala onu diyorum der bana

Evet bunlari yapamayacagim bunlari arkadasima dedim dusindugun seye bak dedi bana. Tsk ederim
Canım düşündüğün şey mantıklı sen hasta bakıcı değilsin ki sürekli onları düşünesin bunlar tecrübeyle sabit şeyler benim kayınvalidemi bi görsen melek ya abla kardeş gibi bi evde yaşarız dersin gören dua eder bana da böyle kaynana diye bir ay geldi kaldı evimi kattı gitti arada kuşak farkı var senin aldığın yiyecek bile yeri gelecek müsriflik diye karşılanacak odanda oturacaksın trip yapıyo diyecekler düşündüm de birlikte kalmanızın bir tane bile olumlu tarafını göremedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…