Kaynana

Bak bende bu denileni yapmıştım eşime bazen annesini bile savunuyordum annen o senin kötü davranma falan diye

Başka çaresi yok kendine ediyorsun öyleleri ile ugtasilmaz benim ki de öyle

Yalan yere yemin eder hiç doğru söylemez

Kendi menfaatine göre hareket eder neredeyse 4-5 aydır gelip gitmiyoruz kafa rahat

Cok haklisin yaaa
bu genc yasta kendimi bosa harciyorum boyle bi insanla bunun da farkindayim ama
yaptiklarini yuzune vurmak daha cok ise yarar diye dusundum bu gune kadar
demekki onun yaptigi gibi bende kendimi melek gibi gostermem lazim

Tek degilim demekki.
kizlar bu taktigi uygulayacam gercekten.

Tek degilim demekki.
kizlar bu taktigi uygulayacam gercekten.
Eşine sinir olduğunu belli etme ne dedilerse sustum zamanında

En çok sevdiğim şey eşimle dertlesebiomek eskiden dertlesemezdik kavga ederdik

Şimdi herşeyi konuşuyiruz tabi tartisitigimiz zamanlarda oluyor

Ama erkekler süt liman seviyor bu konuları konuşmayı

Cok haklisin yaaa
bu genc yasta kendimi bosa harciyorum boyle bi insanla bunun da farkindayim ama
yaptiklarini yuzune vurmak daha cok ise yarar diye dusundum bu gune kadar
demekki onun yaptigi gibi bende kendimi melek gibi gostermem lazim
Hem öyle yap hemde kendini hiç birşeyin üzmesine izin verme kendine değer ver, yüzleşsen ne olacak ben ne kavgalar ettim saygı çerçevesinde, ama ne oldu eşimle soğukluklar yaşadık evimize girince bile, önce bir bak seni yargılayan kim, seni ne kadar tanıyor da hakkında konuşuyor, sen kimsin de yani içinden, bırak annesi arayınca eşin anlatsın ne yaptığını, sende sessizce dinle de annen seni ne kadar düşünüyor hayatım çok seviniyorum senin adına de.. zor gelecek başta ama bir saatten sonra eşinde annesine karşı normal konuşacak normal davranacak sende içten içe sinir olmamayı öğreneceksin, yani dikkati annesine değil kendi üstüne çek mutluluklar

Eşinize ailesi ile ilgili nasıl bir seçenek sunmaktan bahsettiniz anlayamadım. Neden birinizi seçmesi gereksin?
Kv niz gerçekten ailenize/yuvanıza zarar verecek büyük bir şey yapmamış ki yazdıklarınıza göre.
Annesinin patavatsızlığı var, buda karısının hoşuna gitmiyor diye, onunla görüşmeyecek mi, silecek mi yani?
Sizi ve çocukları seçeceğinden bu kadar eminseniz, vefa, minnet duyguları yok mudur eşinizin?
Eşinizden korkun derim, böyle bir sebepten anne/baba silen en ufak yanlışınız da size ne yapmaz?

Ne güzel işte bir şekilde ortayı bulsun adam. Ne senin için annesini, ne de annesi için seni kırsın, doğrusuda budur zaten.

Ben oyle birseyi kendisinden istemiyorumki zaten, benimde anne babam var kimse icin silmem. oyle birsey olamaz zaten, öyle birseyi es olarak isteme hakkim da yok. benim demek istedigim ve ondan bekledigim sey aslinda; ben hakliyken bana haklisin demesi, annem yapmaz yada sen yanlis anlamissin, saka amacli soylemistir demesi degil.
Bence her kadin bunu esinden bekler. Siz olsaniz sizde benim gibi dusunurdunuz.
Ama erkekler bizim gibi dusunmuyor ve bizim gordugumuzu onlar hemen goremiyor.

sorun esimin annesinin gercekten nasil oldugunu gormemesi yada annesiyle benim aramda kalmamak icin bana bilerek bilmiyormus gibi davranmasi '' DEMİŞSİNİZ İNANIN ESİNİZ HERSEYI GORUYOR BILIYOR. SİZE EN GÜZEL TAVSİYEM SU: UZAK DURUN FAZLA GORUSMEYIN. GORUSUNCE DE RESMI OLUN. DENEDIM İSE YARIYOR :)

Ben sorunu anlamadım

Telefonda soruyor eşim anlatıyor vs

Burada eşine öğreteceksin geçiştirmeyi

Ben eşimin ablasının eşine demiştim her konuştuğuna herşeyi ayrıntılı anlatman gerekmez diye 50 küsür yaşında adam

Şurada şunlarla şunu yapıyoruz ya da yanımda şunlar var ben genel konuşurum sen de böyle yap dedim

Eşine de kv ye genel olarak konuşmasını söyle ben herkese iş güç koşturmaca diyorum mesela kendi annem de dahil, eşine de bunu öğütle

Kv yi sen komşuya oturmaya gitmişsin ona misafir gelmiş ama senin tanımadığın biri gibi düşün yani o kadar uzak birisi gibi davran onu kayle alma

Tabii biraz da kendini törpüle zaten uzakta o birşey dese de yapmıyoruz aman konuşup dursun de geç

esime secenek sunsam kesinlikle beni ve cocuklarimizi secer

Bu cümlenizin bana düşündürdüğüne göre yazdım. O zaman bu konuda aynı şeyleri düşünüyoruz.
Herkes haklıyken bunu duymak ister, ama erkekler aile ve eş arasında ki durumu biz kadınlar gibi yönetemezler. Hep söylerim bu konuda kadınlar daha cesaretli ve başarılı. Zaten genelde erkek aileleri ile problem yaşanması bunun kanıtı aslında.
Ben tekrar söylüyorum, herkesin tarzı aynı değil, kv sizin beğenmediğiniz yönleri olabilir. Yuva bütünlüğünüze bir zarar gelmiyorsa, kişiliğinize saldırı/hakaret yoksa onu o şekilde kabullenmeniz yaşadığınız stres açısından sizin için daha sağlıklı olur. Eşinizi çok büyük bir olay olmadan her konuya müdahil etmeyin, çok anlatmayın huzurunuzu bozarsınız anca. Bir problem yaşadığınızda muhattap kimse onunla çözün.

Ne kadar ciddiye alırsanız daha kötü olmaya devam edecek farkındaysanız eşinizin umrunda değil annesinin haklılığına inansa sizin üstünüze gelirdi ama ne desin annesine anne işte bir şey denmiyor. Zaten farklı ülkelerdeymişsiniz tıkayın kulaklarınızı umursamayın bir süre sonra dedikoduların azaldığını laflara karşılık alamayınca lafların bittiğine şahit olursunuz. O öyle konuşunca sizden ve ailenizden eksilen bir şey mi oluyor ? Kendi hayatınıza odaklanın hayat kayınvalide görümce elti dertleri ile zaman harcamak için çooook kısa...

Konuyu takipteyim ben sizim esiniz esim. Care bulamadim annesi melek gibi karsisinda agliyor ben seytan oluyirm onlara gore. Yok gervekten bende kafayi yiyecegim adam ne annesinyle arama mesafe koyabikiyor ne benden vazgeciyor hayat onlar yasli diyip duruyor kardesim yaş ölüm sinirlamasi uzadi artik 70 e yasli demiyoruz Allah uzunnn omurler versin cok cok iyi etsin trilyonljk olsun ama benden uzak olsunlar gozum yok. Yok yine olmuyor bende sonumu goremiyorumda iste ...

Kadın zaten farklı ülkedeymiş.
Pardonda siz sevmiyorsunuz diye uzayamı gitsin kadın.
Eşın ana kuzusuysa, bukadar ısrarına rağmen sana sahip çıkamiyorsa kadının ne suçu var?
Evet kimseyi değişemeyiz, ama kendimizi pek ala değiştirebiliriz. Sana dediğim dedik karakterinden ödün ver demiyorum ama eşine karşı olan beklentini azaltabilirsin. Adam kaç senedir annesine karşı koyamadıysa bundan sonrada koyamaz. Bu işler ilk zamanlarda ya yoluna girer yada hiç girmez.
Ha dersenki yok benim dediğim olacak yada benim dediğim olacak, ozaman boşanma kapısı açık tabii. Kimse önünde engel olmaz.

Anne ne olursa olsun kimse annesini atmaz.helede ayri ulkedesiniz ve esinize annesinin nasil biri oldugunu anlatmaya calisiyordunuz.zaten o biliyordur.ama siz esinizin ustune giderek esiniz yakinda sizi haksiz girecektir. Tlf ne konusurlarsa konussunlar canim.duymayin gitsin.
Bosanmak demissiniz esinizi seviyorsaniz yaninizda olmayan kv icin bosamak biraz kolay geldi.

rahat bırakın adamı.kadında konuşsun dursun eşin annesine uymuyorsa sorun yok.adamın annesi o atsan atılmaz satsan satılmaz.bence doğru birşey söylemiş siz halledin diye.eşi karıştırmaya gerek yok neye sinir oluyorsan söyle yüzüne içinde kalmasın.eşinde konuşsa kadın bu saatten sonra melek olmaz.

biraz kendi içinde abartıyor gibisin biraz sakin olmayı denemelısın eşin biraz çekingen biri gibi o annesıne her olayda sen karısma herseye ben bılırım dese bunlar boyle olmaz ama bosunmak bıraz ofkeyle bakıyorsunuz yuvanızı neden yıkıyorsunuz nerde yasıyorsunuz kv mı baska ulkede sız mı ?

Benim derdim aslinda evlenmeden once az az goze batmayan sekilde baslamisti o zamanlar cok takmiyordum.bu arada ablamla eltiyiz kaynanamin dunur olarak sadece bizim ailemiz var kizi yok maalesef belki olsa bizi biraz anlardi.kaynanamin aslinda gorundugu gibi anlayisli biri olmadigini lohusalik donemimde anladim.oncesinde surekli arayp bizi cagirmasi rahtsiz ediyordu ama cok degil.evimiz 15 dklik mesafede kaynanama.dogum yaptim eve geldik annem kalcak 40im cikana kadar hatta bunu kendide soylemisti sanki kendisi soylemems gibi aksam kalayim dedi bende anbem kalcak dedim bipmiyorum dogumdan sonra eve gelince kaynanamin her yaptigi gozume batmaya basladi ve normalde sen sakrak olan ben gulmemeye basladim sanirim biraz depresyon donemi oldu bende.sagolsun esimun ailesi bu halimi onlari istemiyorum evde diye dusunduler esim de bi ara oyle dusundu bana tavir yapti ama ben babamada terstim ozellikle babama ve kaynanama.bi aksam aglama krizim tuttu ama oyle boyle degil aglamam gecmeyince kaynanam gelip bana kizcakmis bide bana oyle siyluyor sonra.esim disari cikmisti bana tavir yapip kaldiramadim aglamaya basladim elimde olan bisey degildi yani.ertesi gun sanki sucluymusum gibi herkesten ozur diledim kaynanam bana sarildi ben anlayisliyim falan dedi o an gercekten oyle oldugunu dusundum.bikac saat sinra bana evde ikimiz variz sadece eger ben bu olanlari ogluma soyleseydim seni annene teslim eder evine gonderirdi dedi bana.bi kere de ben salonda uyurken habersiz misafirle geldi bende daginigim sonucta kizdim niye hbr vermiyorsun diye.yani olanlar bu ben zaten zorlaniyorum o tutup banna bu lafi ediyor yok annem ona canini sıkcak biseyler demis ki benin annem asla oyle konusmaz olayi o kadar yanlis anlamiski ama o anneme dogumda benim icin aglamadi kendisi agladi diye anneme gaddar diyebiliyor cunku benim annemin kalbi yok kirilmaz.bi gun bebegimi emziriyorum annem bana elma tabagi yapar getirirdi sagolsun kaynanam gunduz benim yanimdaydi emziriyordum gitti kendine elma getirmis kesip yiyot bana hic sormadi bile sonra da en son dilimi getirdi bana zahmet edip.dogum yapmadan once bana bi kere sen iyiysen iyiyim kotuysen kotuyum demisti gercekten oyleymis.ben hayatimda bu kadar tutarsiz soyledigini inkar eden birini gormedim cok sonra bama ettigi lafi niye soyledigini sordum kotu bi noyetle soylemedim dedi o laf ne niyetle soylenir ki baska simdilik bu kadar anlatiyorum bu arada kiskancta annem bize geldiginde onu da cagirmak zorundaymisiz gibi davraniyor onceleri seviyordum artik sevmiyorum bunlari esime de anlattim esim sagolsun sen yalan soylemezsin dedi bana.

bende kaynanası ile beraber yaşamak zorunda kalan birisiyim .tam 7 yıl boyunca beraber yaşamamak için direndim. 2. çocuktan sonra ekonomik olarak da zor bir döneme girince. eşim akşam 8 debazen 9 işten geldiği için o saate kadar kalacak bakıcı bulamadıgımız için çünkü ben vardiyalı calışıyorum vs. vs . kabul etmek zorunda kaldım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…