- 8 Nisan 2017
- 57.238
- 305.465
- 698
Bak bende bu denileni yapmıştım eşime bazen annesini bile savunuyordum annen o senin kötü davranma falan diyePolitik ol, asla eşine annesini kötüleme, sanki o umrunda değilmiş gibi davran, huzurunuzu bozmasına izin verme, şirinlikler yap eşine sürekli ne kadar mutlu olduğunuzu söyle, birşeyi birine inandırırsan öyle gider, boşanmakmı delimisin yaa, kaynana kim bir imza attın diye hayatına giren kadın
Cok haklisin yaaaPolitik ol, asla eşine annesini kötüleme, sanki o umrunda değilmiş gibi davran, huzurunuzu bozmasına izin verme, şirinlikler yap eşine sürekli ne kadar mutlu olduğunuzu söyle, birşeyi birine inandırırsan öyle gider, boşanmakmı delimisin yaa, kaynana kim bir imza attın diye hayatına giren kadın
Bak bende bu denileni yapmıştım eşime bazen annesini bile savunuyordum annen o senin kötü davranma falan diye
Başka çaresi yok kendine ediyorsun öyleleri ile ugtasilmaz benim ki de öyle
Yalan yere yemin eder hiç doğru söylemez
Kendi menfaatine göre hareket eder neredeyse 4-5 aydır gelip gitmiyoruz kafa rahat
Eşine sinir olduğunu belli etme ne dedilerse sustum zamanındaTek degilim demekki.
kizlar bu taktigi uygulayacam gercekten.
Hem öyle yap hemde kendini hiç birşeyin üzmesine izin verme kendine değer ver, yüzleşsen ne olacak ben ne kavgalar ettim saygı çerçevesinde, ama ne oldu eşimle soğukluklar yaşadık evimize girince bile, önce bir bak seni yargılayan kim, seni ne kadar tanıyor da hakkında konuşuyor, sen kimsin de yani içinden, bırak annesi arayınca eşin anlatsın ne yaptığını, sende sessizce dinle de annen seni ne kadar düşünüyor hayatım çok seviniyorum senin adına de.. zor gelecek başta ama bir saatten sonra eşinde annesine karşı normal konuşacak normal davranacak sende içten içe sinir olmamayı öğreneceksin, yani dikkati annesine değil kendi üstüne çek mutluluklarCok haklisin yaaa
bu genc yasta kendimi bosa harciyorum boyle bi insanla bunun da farkindayim ama
yaptiklarini yuzune vurmak daha cok ise yarar diye dusundum bu gune kadar
demekki onun yaptigi gibi bende kendimi melek gibi gostermem lazim
Haklisin, yorumlariniz icin tesekkur ederim ama tinlamadigim zaman iyi tinlamam ama bazen cok fazla takarim
kendimi heba ederim
esime secenek sunsam kesinlikle beni ve cocuklarimizi secer
cok iyi biliyor ne olduklarini ama diyorum anne babasini kimse atmaz
ama erkekler biz kadinlar gibi degil
evlenince naif oluyorlar nedense
bu sekilde ortaya bulmaya calisirlar galiba
ben erkek olsam esimi kimseyle muhattap etmem, kimseye bir laf soyletmem
ama oda benim karakterim, herkes ayni degil.
Eşinize ailesi ile ilgili nasıl bir seçenek sunmaktan bahsettiniz anlayamadım. Neden birinizi seçmesi gereksin?
Kv niz gerçekten ailenize/yuvanıza zarar verecek büyük bir şey yapmamış ki yazdıklarınıza göre.
Annesinin patavatsızlığı var, buda karısının hoşuna gitmiyor diye, onunla görüşmeyecek mi, silecek mi yani?
Sizi ve çocukları seçeceğinden bu kadar eminseniz, vefa, minnet duyguları yok mudur eşinizin?
Eşinizden korkun derim, böyle bir sebepten anne/baba silen en ufak yanlışınız da size ne yapmaz?
Ne güzel işte bir şekilde ortayı bulsun adam. Ne senin için annesini, ne de annesi için seni kırsın, doğrusuda budur zaten.
Ben oyle birseyi kendisinden istemiyorumki zaten, benimde anne babam var kimse icin silmem. oyle birsey olamaz zaten, öyle birseyi es olarak isteme hakkim da yok. benim demek istedigim ve ondan bekledigim sey aslinda; ben hakliyken bana haklisin demesi, annem yapmaz yada sen yanlis anlamissin, saka amacli soylemistir demesi degil.
Bence her kadin bunu esinden bekler. Siz olsaniz sizde benim gibi dusunurdunuz.
Ama erkekler bizim gibi dusunmuyor ve bizim gordugumuzu onlar hemen goremiyor.
esime secenek sunsam kesinlikle beni ve cocuklarimizi secer
Ne kadar ciddiye alırsanız daha kötü olmaya devam edecek farkındaysanız eşinizin umrunda değil annesinin haklılığına inansa sizin üstünüze gelirdi ama ne desin annesine anne işte bir şey denmiyor. Zaten farklı ülkelerdeymişsiniz tıkayın kulaklarınızı umursamayın bir süre sonra dedikoduların azaldığını laflara karşılık alamayınca lafların bittiğine şahit olursunuz. O öyle konuşunca sizden ve ailenizden eksilen bir şey mi oluyor ? Kendi hayatınıza odaklanın hayat kayınvalide görümce elti dertleri ile zaman harcamak için çooook kısa...Evet arkadaslar
daha onceleri sadece yorum yapmaktan yanaydim bu bolumde fakat gelin gorunki herkes gibi benimde bitmek bilmeyen kaynana derdim var :d
dert sayilirmi onu da bilmem ama kafama taktigim icin bana gore dert
Kaynanayla ayni ulkede yasamiyoruz.
kaynana lafini bilmeyen, patavatsiz, merakli ve (artik eminim) cok fesat bir insan.
1cisi agzindan cikan lafi asla bilmez dusunmeden konusur
2cisi ikiyuzluluk konusunda oscarlik aday
3cusu oglunun önünde melek gibi arkasindan farkli
ben ise kesinlikle kimsenin lafini yemeyen biriyim
haksizliga asla gelemem
hele ki iki yuzluluk yapildigi zaman ve karsi taraf seytan olduguna ragmen kendini melek gibi gosteriyorsa baya cildirma noktasina gelebilirim.
defalarca uyardim, bagirdim cagirdim en agir sozler ettim ama bu insan yola gelmiyor.
sorun esimin annesinin gercekten nasil oldugunu gormemesi yada annesiyle benim aramda kalmamak icin bana bilerek bilmiyormus gibi davranmasi
esim cok uyumlu bir insan bazen cok naif olabiliyor kendisi, yani aslinda ailesi olmasa mukemmel bir insandir bir babadir
cocuklarina duskun, benide sevdiginden cok eminim bende onu cok seviyorum, ama ben tamamen farkli bir karakterdeyim, bazi konularda canimi cok sikar bazen, ve insan belirli bi yasa
gelince sevginin yetmedigini anliyor
misal; kendisi babasina karsi pek sesini cikaramazdi, (bazi konularda hala cekingen)
beni öne sürer babasi biraz diktator bir adam gibi. ben en basta tepkimi koydugum icin bana laf etmeye cesaret edemiyor.
yada annesiyle benim aramda ilk evlendigimiz zaman bi olay olmustu bende esime sitem ettim annenle konus duzgun davransin diye
bana soyledigi sey; ben karismam seninle onun arasinda kendin hallet
o gunden snra kendim hallettim
ve ben gercekten neysem oyum yani acik acik herseyi soylerim birinin yuzune
esim daha sonra ozur diledi, o anki bunaltidan stresten oyle soyledim dedi
zamanla gordum annesine oda tepkisini koydugu zamanlar oluyordu
ama cekiniyormu korkuyormu yada gercekten körmü bilmiyorum.
ama annesi hala ortamlarda oturup benim ve ailemin hakkinda laf eder ve onca uyarilara ragmen hatta tehdit bile ettim
HALA DEVAM EDIYOR
ve ben bilerek esimin yaninda soyleyecem yuzune ki ne mal oldugunu anlasin
bazen bosanmayi bile dusunuyorum artik bunalti geliyor
tahammul kalmiyor
annem derki bazi insanlar asla degismez, degisteremezsin,
o degismiyor sen esini degistreceksin dedi
ama bende milletin derdini cekmek icin bu dunyaya getirilmedim
siz olsaniz bu durumu nasil ele alirdiniz? ben diyorumki ya ben onu degistirecem yola getirecem, yada sonumuz yok bu evlilikte
iki cocuga ragmen.
Konuyu takipteyim ben sizim esiniz esim. Care bulamadim annesi melek gibi karsisinda agliyor ben seytan oluyirm onlara gore. Yok gervekten bende kafayi yiyecegim adam ne annesinyle arama mesafe koyabikiyor ne benden vazgeciyor hayat onlar yasli diyip duruyor kardesim yaş ölüm sinirlamasi uzadi artik 70 e yasli demiyoruz Allah uzunnn omurler versin cok cok iyi etsin trilyonljk olsun ama benden uzak olsunlar gozum yok. Yok yine olmuyor bende sonumu goremiyorumda iste ...Evet arkadaslar
daha onceleri sadece yorum yapmaktan yanaydim bu bolumde fakat gelin gorunki herkes gibi benimde bitmek bilmeyen kaynana derdim var :d
dert sayilirmi onu da bilmem ama kafama taktigim icin bana gore dert
Kaynanayla ayni ulkede yasamiyoruz.
kaynana lafini bilmeyen, patavatsiz, merakli ve (artik eminim) cok fesat bir insan.
1cisi agzindan cikan lafi asla bilmez dusunmeden konusur
2cisi ikiyuzluluk konusunda oscarlik aday
3cusu oglunun önünde melek gibi arkasindan farkli
ben ise kesinlikle kimsenin lafini yemeyen biriyim
haksizliga asla gelemem
hele ki iki yuzluluk yapildigi zaman ve karsi taraf seytan olduguna ragmen kendini melek gibi gosteriyorsa baya cildirma noktasina gelebilirim.
defalarca uyardim, bagirdim cagirdim en agir sozler ettim ama bu insan yola gelmiyor.
sorun esimin annesinin gercekten nasil oldugunu gormemesi yada annesiyle benim aramda kalmamak icin bana bilerek bilmiyormus gibi davranmasi
esim cok uyumlu bir insan bazen cok naif olabiliyor kendisi, yani aslinda ailesi olmasa mukemmel bir insandir bir babadir
cocuklarina duskun, benide sevdiginden cok eminim bende onu cok seviyorum, ama ben tamamen farkli bir karakterdeyim, bazi konularda canimi cok sikar bazen, ve insan belirli bi yasa
gelince sevginin yetmedigini anliyor
misal; kendisi babasina karsi pek sesini cikaramazdi, (bazi konularda hala cekingen)
beni öne sürer babasi biraz diktator bir adam gibi. ben en basta tepkimi koydugum icin bana laf etmeye cesaret edemiyor.
yada annesiyle benim aramda ilk evlendigimiz zaman bi olay olmustu bende esime sitem ettim annenle konus duzgun davransin diye
bana soyledigi sey; ben karismam seninle onun arasinda kendin hallet
o gunden snra kendim hallettim
ve ben gercekten neysem oyum yani acik acik herseyi soylerim birinin yuzune
esim daha sonra ozur diledi, o anki bunaltidan stresten oyle soyledim dedi
zamanla gordum annesine oda tepkisini koydugu zamanlar oluyordu
ama cekiniyormu korkuyormu yada gercekten körmü bilmiyorum.
ama annesi hala ortamlarda oturup benim ve ailemin hakkinda laf eder ve onca uyarilara ragmen hatta tehdit bile ettim
HALA DEVAM EDIYOR
ve ben bilerek esimin yaninda soyleyecem yuzune ki ne mal oldugunu anlasin
bazen bosanmayi bile dusunuyorum artik bunalti geliyor
tahammul kalmiyor
annem derki bazi insanlar asla degismez, degisteremezsin,
o degismiyor sen esini degistreceksin dedi
ama bende milletin derdini cekmek icin bu dunyaya getirilmedim
siz olsaniz bu durumu nasil ele alirdiniz? ben diyorumki ya ben onu degistirecem yola getirecem, yada sonumuz yok bu evlilikte
iki cocuga ragmen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?