Kaynana

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben kaynana zulmünden bosaniyorum su an en iyi ben bilirim kaynan ayı kendini ezdirme bacim

Tmm bende dedim ki eşim olucak kişi tuhaf davranıyor arayınca daha ilgili atamayınca ilgisiz oldu ve de anne kuzusu

Her anne kendi çocuğunu över ne şimdi asıl kel alaka bu, ben övmesin diye bir şey dedim mi ?
Ne yemek ne temizlik bilir kızı ama kızını över durur diye ben yazmadığıma göre ? Çocuğunu övmesine gıcık kapmışsınız işte cümlenizden bu çıkıyor. Ya siz ne yazdığınızı bilmiyorsunuz ya da anlamak istemiyorsunuz neyse

Tmm bende dedim ki eşim olucak kişi tuhaf davranıyor arayınca daha ilgili atamayınca ilgisiz oldu ve de anne kuzusu
Ee durmadan sende aramak zorunda değilsin eşiniz içten içe istiyor ama istemediğiniz şeyi sırf eşiniz için yapmak zorunda değilsiniz. Arada ararsınız oldu bitti. Oda alışsın.

Konu yemek değil sizde anlamadan yorumluyorsunuz girişte çok uzun paragraf yazmadım sonra destansı deniyor. Bizde hoşsohbet güleryüz izzet ikram hepsi vardı ama onlara gittiğimde bana hoşgeldin bile demedi ve de suskundu normalden farklı idi yani bizde halden anlarız kuruyemiş verilmedi diye küsmekte çok komik bu ütopik bişey.

Yanlış anlamayın ama ,Çok kıskanılacak bir durumunuz yok bence..Ev işleri ve temizlik konusunda sizi meden kıskansın ki?Sonuçta herkes yapabilir ev işini..Görümceniz üniv okumayı tercih etmiş,ev işinde level atlamayı değil

Hayır çocuğunu övmesine gıcık kapmadım çocuk onun akşama kadar övsün beni ilgilendirmez ben ona bir zararım bir kusurum olmamasına rağmen onun bana gıcık kapmasına sinirlendim onun kızından iyiysem benim suçum ne ?Niye böyle bir karşılaştırma yarışına girdi.Neyse siz anlamıyorsunuz bence boşverin.

Tmm siz nereden biliyorsunuz beni veya onun eğitimini ev işi ve yemek o kadar kolay şeylerki bana çok komik geliyor bu konuda kıyaslama yapmak iki kişi arasında sizde bunu anlamıyorsunuz.

kıskançlık kötü biri....eşinizle iyi anlaşın kendi hayatınıza bakın bence. Kayınvaldeyle gerektiği zaman görüşün, saygısızlık etmeden ne çok samimi nede çok uzak davranmadan zaman geçirin. Sizinle görüşmek istemeyen, herhangi bir sebebten dolayı değer vermeyen kişiye, sizde değer vermeyin...eşiniz tarafından anlaşılmayı beklemeyin..o sizi anlasa bile söylemiyecektir çünkü alisinin yanlış tutumda olduğunu itraf etmek zorunda kalır bu defada bütün ipleri ilinize vermiş gibi hisseder...Yani güzel anlaşmak isteyen zaten bir sebeb bulur ve bu herzaman karşılıklı olur tek taraflı olmaz.

İyiysem derken ?Yemek temizlikte iyi olmak pekte matah değil kız eğitimine odaklanmış.

İyiysem derken ?Yemek temizlikte iyi olmak pekte matah değil kız eğitimine odaklanmış.
Ne diye oraya taktınız ?Siz istediğiniz yeri okuyorsunuz galiba diğer taraflar eksik kalmış ? Kaç defa söylemem gerek ki anlamanız için ev işi yemek maharet demek değil dedim bunun için kıyaslama bile komik dedim bu kadar basit sebepten bana tavır alması komik dedim ama anlamadınız .

Evet tam olarak bu gereksiz kıskançlık ya insan bence ister ki gelini maharetli olsun her konuda kızı ile kıyas yapması gereksiz Bende ararsa ararım yani önemli zamanlarda yada ayda bir kendisi benimle anlaşmak istemiyor ise kendi bilir çünkü bir kusurum veya saygısızlık yada hata olmadı ona karşı kendi kendini doldurması tuhaf geldi bana

Aslında anneler oğluşlarına, padişahın torunu muamelesi kendileride onların prensesleri piskolojisiyle yaklaşırlar. Şimdi oğluşları başka bir prenses bulunca bunu hazm etmek bir hayli zaman alır. Hele birde kendilerinde, kızlarında olan eksikleri yeni prenses bir ayna gibi yüzlerine vuruyorsa. Oğluşlarıda eski prensese ye prensesi övüyorsa üçüncü dünya savaşı başlama sebebidir. Bence bu taht savaşına hiç katılmayın..siz kendi mutluluğunuza bakın..savaşa karşılık verirseniz savaş savaş olur...siz zaten yeni prenses tahtınıza oturmuşsunuz

Kayınvalidenizi içinizden geldiği için değil, eşiniz görsün diye eşinizin yanında aramanız kayınvalidenizin davranışından daha samimiyetsizce bence. Kadın en azından istemiyor ve aramıyor, numara yapmıyor, içinden geldiği gibi. Kayınvalideyle anlaşmanın bir hesap kitabı matematiği yok. İki insanın karşılıklı saygısı ve her davranışının altında bir şey aramamasıyla oluşur güzel ilişkiler.

Ancak bu kadar güzel anlatılabilirdi

Bende eş ailesinde gördüm misafire çeşit çeşit yemekleri. Halbuki biz onları her geldiklerinde yemeğe çıkartmıştık daha rahat oturup sohbet edebilelim diye. Arkamızdan konuşuldumu bilmem, ama önemli olan güleryüz değilmidir.

Düşünün, önünüzde çeşit çeşit yemekler var ama ev sahibi ortada yok, sohbet yok, güleryüz yok, ev sahibi arada geliyor yorgunluktan mahvolmuş. Ne yapıyım ben böyle misafirliği.
Yemek için gelen küserse küssün. Gerçekten misafirden soğuduysam en büyük sebebi konu sahibi gibi düşünenler

Dertsiz başınıza dert arıyorsunuz . Bana da neyi sevip sevmediğini bilmediğim insanlar gelince bir çorba , etli ekmek ve tatlı ikram ederim . Sonuçta herkes sever bunları diye düşünürüm. İlgisizlik olur kısmı hiç aklıma gelmemişti.
Kimseyi kıyaslamayın kendinizle . Ben de ev işinden pek anlamazdım , çünkü sürekli yurtta kalırdım . Evlenince öğrendim nihayetinde . Benim kayınvalidemle veya görümcelerimle sıkıntım yok . Evi ayrı yolu ayrı olan insanlarız . Arada bir arayınca da iyi konuşur kapatırız .
Eş ailesiyle mesafeli olmak iyidir . Eski bir arkadaş vardı , o kadar garip gelirdi ki bana düşünceleri artık hiç aramam sormam . Mesela ben gelinim , oğulları beni sevmiş almış onlar da sevmek zorunda , gönlümü hoş etmek zorunda yoksa oğlunu rüyasında görür o kaynana derdi

Siz elinize mikrofonu aldınız birde hoparlör heralde volümüde sonuna kadar açtınız devam ediyorsunuz cümleleri işinize geldiği yerden kesmeyin yalan haber yapan gazeteciler gibi altta açıklama var bir ton okuyup ondan sonra konu sahibi deyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…