Kaynanaa derdi

mimozamnerde

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
58
Puanlar
48
merhaba benim kaynanam göçmen. Eşi 11 yıl önce vefat etmiş. Üç oğlu var, annesi ve bekar kızkardeşi var . Hayatında ne bir akraba ne bir komşusu var.
Her neyse.. Kadın şeker hastası.
Hep biz aradık hiç aramadı bi kere doğum günümde aradı o kadar . Sonrasında ailemi de hiç aramadı annem bir kere aradı onlar aramayınca bıraktı.
Hiç bizi evine davet etmedi , genelde ananeye gidiyoruz o da oraya geliyor , ben davet edince herkesi davet ediyordum iki yıl sürdü böyle . Ama hep kendinden bahseder, hastalandı işten çıkıp yanında kaldım , "iyiki oğullarım var" filan dedi bana orda bi şey demedim "beni hiç kırmadın diye de övdüm hatta" Tek ziyaretçisi annem ve babamdı hiç kimsesi yoktu. Sonra iyileşti. Bi gün eşimle konuşurken eşim merveyi vereyim mi dedi yok dedi istemedi.
Aradan bi süre geçti hamile olduğumu öğrendim ama dış gebelikmiş . Geldi hastahaneye ama böyle bin surat , hastalıklarından bahsediyor odada ki bir şey de yok bacağı ağrıyomuş üşütmüş filan annemle filan orda konuştular .
Bi hafta kaldım ameliyat olmak zorunda kaldım. Eşim kalıyordu. tüpüm alındı.
Dedi ki anneme dedi "ben de kalmak isterdim ama rahatsızım gibi bi şey"' var kalan dedim.
Eve geldim . Beni kendi hiç aramadı eşim getirdi yine telefonu nasılsın dedi , dedim ki ameliyat yerlerim acıyor. Dedi ki insanın eline iğne batsa acır . Sonra eve geldiğimde hastahaneden bize gelmiş annemle tahlil için gitmiştik eşimin yanında "sen benim çektiklerimi çeksen , ölen eşinin doktorundan bahsetti , herkes dış gebe zaten dedi bana"
Hala susuyorum. Annem "hoşgeldinz dedi nasılsın dedi" yemek yapmak için mutfağa geçti. Bu da çekti vedalaşmadan gitti. bi gün sonra eşime , annemi ve beni şikayet etmiş .
bir mesaj attım. içeriği çok saygılı. hastayım dedim.
Ameliyatlıyım yani. Sonra diğer oğlu eşimi aradı annem fenalaştı bilmem ne :) ben aradım açmadı.
Aradan zamanlar geçtiii neler duydum neler, kaynanamın annesi beni arıyor “sen kızımı evden defettin sen annenle evlenmişin senin annen orayı karıştırıyor diyor bana”
Sonra kapadım telefonu 2 ay 3 ay gitmedim .
Kaynanamla eşim gitti konuştu işte şey , ben onun öğrencisi miyim bana mesaj attı demiş. Annem de kardeşimin düğünü için davet ederken mesajla etmişti , ben davetiye götürmüştüm aramıştım bu saygısızlıkmış gelmemişlerdi :)) ayağına davetire götürcekmiş annem bunların.
Sonra beni tekrar ananesi aradı
Seni babana şikayet edicem sen düzenimizi bozdun ben torunumu görmeden yapamam annesi kıskanabilir oğlunu filan dedi .
Sen öğretmensin ya ihtiyacın yok bize ondan filan diyor bana.
Biz kızı aldık artık işimiz bitti senin ailenle diyor bana.
Sonra ağladı seni de özledim gel seviyorum seni filan gittim ananenin evine
kaynana geldi hiç takmadı beni eşimi , kendi aralarında konuşuyorlar
Eşim bu kız size naptı dedi kadın çıldırdı .
Ben büyüğüm diye bana bağırdı , ben senin dış gebeliğine filan inanmadım dedi bana.
Bana mesaj atamazsın dedi .
Eşim de beni de aramayın dedi çıktık. Ben de Allahtan bulun dedim, oğlunuza da ediyorsunuz dedim çıktım
Hasta değilmiş hasta olsa da hastahaneye gelemezmiş yanıma halbuki bıktım bu hastalıklardan diye abime anneme herkese söylemişti. Ben ona kal dememişim ihtiyacım yoktu dedim bunu demen bike kötü dedi
Ben de mecbur muyum dedim ?
böyle işte ne düşünürsünüz ?

Uykum var galiba. Bısey anlamıyorum

Siz bu konuyu 2 ay önce de açmıştınız. Konuyu okuyanların değil, sizin ne düşündüğünüz önemli. Kayınvalidenizin eşinizle ilişkinize direkt bir müdahalesi ve etkisi var mı?

Bence siz de bi yardım alın .
aynı şeyleri sürekli aklınızda tutup ısıtıp ısıtıp böyle önünüze mi döküyorsunuz . Kapatın kapınızı oturun gitmeyin gelmeyin .

Hayır yani asıl konu şu ki yeni bisey yok siz daha aralıkta açtığınız konudaki olaylar kafanızda kalmış şekilde takıntılısınız kadına.

sen kapını kapatıp mesafe koyamıyorsan biz napalım burdan

Mesafe mesafe aramayın gitmeyin gelirse bir kahve yapın önüne koyun.Gelmedi,gitmedi, aramadı, sormadı muhabbeti bana çok saçma geliyor.Geldiğinde huzur bozan birine bu kadar mana yüklemek,anlamlandırma çabası sizi yormuyor mu? Kadın sizi sevmiyor, ailenizi sevmiyor size yardım etmek istemiyor, oğlu ona tabi olsun istiyor alın bu gerçeği ne yaparsanız yapın.... .....

Ne saçma muhabbetler. Uzak durun, mesafenizi koruyun. Bir şey beklemeyin onlar için de bir şey yapmayın. Bu kadar basit. Anneniz size bakmak için yanınızda ve bundan kendine bir pay çıkaran her şeye karışır. Uzak durun..

Ya haset var , bi de eşim üzgün filan falan. Tabi yapacak bi şeyim yok

Eşim üzgün olmasa silecem de tamamen kafadan işte

Ya haset var , bi de eşim üzgün filan falan. Tabi yapacak bi şeyim yok
İnşallah Türkçe öğretmeni değilsinizdir.
Neyse konuya dönersek ortada kayınvalide sorunu yok.
K.valideye takık gelin sorunu var.
Kadının varlığı da yokluğu da belli değil ama ısrarla dibinde olmak istiyorsunuz :)

Eşim üzgün olmasa silecem de tamamen kafadan işte
Eşinin üzgün olma sebebi sen değilsin,bırak üzülsün.Çok özlerse sensiz gider oturur gelir.Eviniz eşinizin huzur bulduğu ,rahat olduğu yer olsun.İkide bir eski defterleri açıp adamı kendinizden uzaklaştırmayın.Azıcık aklı varsa neyin doğru ,neyin yanlış olduğunu biliyordur.Sizin yönlendirmenize gerek yok....

Yukarıda da söylenmiş ben olayların anlatılmasına çok takılırım burada açılan farklı bir konudan dolayı linç yemiştim. Sosyal medyada kimse anlatıma yazıma dikkat etmemesi gerekir falan filan diye. gerçekten siz gerçek hayatta da kendinizi ya da olayları böyle anlatıyorsanız vah halinize, vah o öğrencilerin haline.

Konunuzdan anladığım kayınvalidenizle probleminiz var araya mesafe koyun geçin.

Sorun siz de. Kadın en başından mesafeli davranmış, aramamış, çağırmamış. Aynısını ona yapmak varken hastanelik olduğunda bile haber vermişsiniz hastaneye gelmiş ne gerek varsa. Annen de bir garip, ne gerek var davet ediyor kızına surat asan birini.

Aranızda gereksiz cıvıklık var. Bundan sonra eşinin ailesiyle sadece eşin görüşsün sen ve kendi kök ailen görüşmesin.

`