- Konu Sahibi Bana bir is lazim
-
Tesekkur ederım.
Ben bunu tecrube ederken, cok uzuldum.
Hâlâ uzuluyorum, hâlâ ıcım acıyor, hâlâ ıyı olmaya gayret edıyorum.
Ama ınan, oyle ınsanlarla karsı karsıyayım kı!
Yaptıgım ıyılık gorunmuyor.
Benım mutevazılıgım karısında, onlar daha da kıbırlenıyor.
Delırıyorum, cıldırıyorum.
Yazdıklarına aynen katılıyorum arkadaşım.
İyilik yap iyilik görürsün derler ama bazen geçerli olmuyor malesef.
Ben hiç unutmam eşyaları aldık ailemle,kayınvalideminde yanına gittim.
Annesi ve babası için bohça hazırlamışdık bunları köye gönderelim diye.
Beni gördü zaten bozuldu.Heralde morali bozuk dedim aldırmadım.
Sonra annesi ve babası için aldıklarımı gösterdim buz gibi bakışlar tepeden bakmalar.
Dersiniz ki oğlunun nişanlısı değilim de yoldan geçen bir kızım.
Hafta sonu ne yaptınız dedi?Bende saf saf anlatıyorum.
Beyaz eşyaları aldık,mutfak eşyalarının hepsini aldık.İşde Battaniye aldık uyku seti aldık.
Durdu tepki yok.Uyku seti neden aldın dedi çala çaputa parar veriyorsun dedi.
Şok oldum neden dedim?Zararlı dedi ben yorgan yaparım dedi.
Oda olur tabi ama alındı bir kere bitsin borçları dedim.Tencere takımı aldım dedim.
Neden aldın kınada getirenler olur dedi.Dedim getirirler ama bunlar gerekiyor.
Nişanlımda kalkalım diye işaret yapıyor.En son dedim bohça getiricez size.
NE gerek var dedi bizde düğünde verilir dedi.Bir kere bile evine davet etmedi ailemi.
Bohçayla ilk kez gidicekdi ailem.Güya bizim için ev tuttu.Ama asıl amaç varlığını belli etmekdi.
Ordan çıkdık ben başladım ağlamaya.Sevinmesi gerekir helal olsun kıza biz daha hiç bir şey alamamışken herşeylerini almışlar borçlarıda bitiyor diye.Erkek tarafına düşen eşyalarıda nişanlımla biz alıcaz taksitlerinide biz ödicez.Ne kadat iyi olursan ol yaranamıyorsun.Ki ben ev yat kat takı hiç bir şey istemedim.Bir güler yüz bile çok görülüyor.Demek ki bizimde kısmetimiz buymuş diyorum.Ve nişanlım yanımda olduğu için şükrediyorum.
kızlar biraz önce kaynanamı aradım edıkı dün akşam kayınpederınle oturuyoduk dedmıskı ona seneye oglunun torunlarını seversın kızlarınkını unutursun oda gulmus bunu anlatıyor hamıleyken ben sana hiç iş yaptırmam falan dıyor laflara bak laflara dedım içimden Allahım ya saf sanıyor heralde benıinanmadım hıc burda yazılanları okudukca hıh
inşallah aranız hıc bozulmasın boyle devam etsın
Sagol canım.
Gercekten haklısın.
Ben bana yapılanları gorur, susardım.
Bır gun, sadece bır gun 'yeter artık' dedım.
Buyuktum, yengeydım, en onemlısı haklıydım.
Ve olanlar oldu.
Belkı de ıyı oldu.
Gercek yuzlerını gordum boylece.
Fakat buna ragmen nıcın uzuldugumu bılmıyorum.
Belkı aılemden uzak oldugum ıcın.
Belkı onu kayınvalıde degıl, anne olarak gormek ıstedıgım ıcın.
Belkı evlatlarının yaptıgı hakaretlere, o da ıstırak ettıgı ıcın.
Belkı bu sehırde yalnız oldugum ıcın.
Bılmıyorum.
Bıldıgım tek sey benım adımlarıma karsılık alamadıgım ıcın uzuluyorum.
Bu duyguyu yenmek ıstıyorum ve basaramıyorum.
kaynanam nişanlılık dönemimde sessiz sakin duruyordu. hatta evliliğimin ilk 6 ayında da çok iyiydi. ne oldu anlamadım alıştı herhalde bana. ne yapsam memnun değil. yemeklerime karışıyor. eltilerimin yanında laf sokuyor. inatlaşıyor benimle. görümcem bile değişti. dünyalar iyisi görümcem artık hiç çekinmeden laf sokuyor şaka mı yapıyor ciddi mi söylüyor anlamadım ama benim kalbim çok kırılıyor. ben sesimi çıkarmıyorum. Allah kısmet ederse seneye kendi evime çıkıcam. o zaman fazla görüşmiycem onlarla. bi de kaynıma kızkardeşimi istiyorlar. rüyalarında görürler anca
kızlar anlamak ıstedıgım sey acaba kaynanalarımızın nasıl oldugunu bıle bıle mı evlılıklerımızı yapıyoruz yoksa gercek taraflarını evlenıncemı goruyoruz ıyı veya kötu ayrıt etmeden soruyorum bunu nişanlılık dönemınde gormezlıkten mı gelıyoruz
Kusura bakma ama ben laf sokan birinin dünya iyisi olabileceğini sanmıyorum. Benim görümceler de laf sokar ben bazen karşılık veririm bazen vermem, verdiğim karşılık ta sadece onların düşüncelerinin yanlış olduğunu belirten cümleler yoksa kalp kırıcı birşey söylemem. İnan istesem ben de onların zayıf taraflarından iğnelerim, çok güzel laf söylerim ama asla yapmam bunu çünkü Allah korkusu var bende.
Ne demiş Yunus Emre
Bir kez gönül yıktın ise
Bu kıldığın namaz değil
Yetmiş iki millet dahi
Elin yüzün yumaz değil
Bu arada onlar laf söylediğinde susma daha çok üzerine gelirler, karşılığını ver çat çat.
ayers,
Buyuk hata yapıyorsun, mutevazı davranarak.
Sen ne kadar mutevazı olursan, ne kadar fedakar davranırsan onlar o denlı kendılerını ulasılmaz zannederler.
31 yasındayım, cok ınsan tanıdım, tanıdıklarımın %95 i ne kadar mutevazı oldugumu,
yerımde bır baskası olsa neler yapabılecegını soylemıstır.
%5 i ıle ıse son bır kendını ulasılmaz goster, kımı zaman kaprıslerın olsun, bırseylerı begenme.
Boylelerı cok daha kıymetlı oluyor, ınan bana.
ARKADAŞŞŞ;
Sanırım yıne haklısın.
Degmıyorlar ve ben hâlâ ınatla eskısı gıbı olmak ıstıyorum.
Kımı zaman o gunlerı anımsarken buluyorum kendımı, ozlemle...
Sen vazıfenı yapmıssın bu anlamda, gonlun ferah mı? Bunun cevabıdır onemlı olan.
Bugun kıymet bılmemelerı senın canını acıtacak elbette.
Ama, ınan bır gun herkes yaptıgının bedelını odeyecek.
Vallaha kendı adıma soyluyum çok ıyıydı ama bı evlendım abowww abowki abow ben sustum yuvam oldu sende sus yuvan olsun dedi banakızlar günaydın hepinize
Kaynanasından cekenlere sormak ıstedıgım bır sey var sözlülük nişanlılık döneminde size karşı hal hareket ve tavırları konusmaları nasıldı evlendıkten sonra nasıl oldular çok merak edıyorum yardımcı olursanız sevinirim
Hemen gegüya kaynanam beni cok isteyerek aldi ogluna, nisanliyken hic karismazdi, güzel güzel agirlardi.
evlendikten sonra kiskanclik basladi, surat asmalar, ve daima tatminsizlik. Canavar oldu resmen. Hatta onun yüzünden bosaniyorum.
sen sen ol, cok yakinlik gösterme, sakin onunla biseyini paylasma. COk seviyeli davran.
ayers,
Buyuk hata yapıyorsun, mutevazı davranarak.
Sen ne kadar mutevazı olursan, ne kadar fedakar davranırsan onlar o denlı kendılerını ulasılmaz zannederler.
31 yasındayım, cok ınsan tanıdım, tanıdıklarımın %95 i ne kadar mutevazı oldugumu,
yerımde bır baskası olsa neler yapabılecegını soylemıstır.
%5 i ıle ıse son bır kendını ulasılmaz goster, kımı zaman kaprıslerın olsun, bırseylerı begenme.
Boylelerı cok daha kıymetlı oluyor, ınan bana.
ARKADAŞŞŞ;
Sanırım yıne haklısın.
Degmıyorlar ve ben hâlâ ınatla eskısı gıbı olmak ıstıyorum.
Kımı zaman o gunlerı anımsarken buluyorum kendımı, ozlemle...
Sen vazıfenı yapmıssın bu anlamda, gonlun ferah mı? Bunun cevabıdır onemlı olan.
Bugun kıymet bılmemelerı senın canını acıtacak elbette.
Ama, ınan bır gun herkes yaptıgının bedelını odeyecek.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?