aynı evde yaşayacağımı bilmiyordum ne demek ,kocanı internetten mi buldun ,neden çinden geldi ki sende gitseydin çine bak nickini bile çinden almışsın gül gibi yaşardın .Orası öyle tabii ki . Ama kaynıma bağırabildiğim gibi kayınvalideme bağıramam . Kayınvalidem kardeşime karşı bağırması da olamadı hiç ama.
Evden kardeşini değil kaynanayi gönder.merabalar
8 yaşındaki kızkardeşim bana 1 aylığına kalmaya geldi , eşimde ankaraya iş için gidince benle kalması bana destek oldu. Kayınvalidem de çok istemişti gelmesini . Ama geldiğinden beri anlaşamıyorlar . Kızkardeşimi hiçbirşeye tutturmuyor. Sürekli kızıyor ona ve akşamında kızlardeşimi bana şikayet ediyor çok fesat diye .
Diyor bana senin kardeşin kıskanç bizi kıskanıyor diyor .
Kıskanması normal anne çocuk o dedim
Hayır o çocuk değil 23 yaşındaki gibi davranışları var diyor
Yani benm gibi mi dedim
Hayır o çok farklı sen safsın o fesat diyor
E o zman anne sende fesat düşünüyorsun dedim
Büyüdüğünde anlarsın beni kaynanam demişti dersin diyor
Şakayla karışık anne inanamıyorm sana küçük çocuk hakknda neler diyorsun dedim
Bana sen onun hareketlerini görmüyosun dedi
Sen nasl görüyosun anne dedim
Ben görürüm dedi
Sende onun gibi olsan senle anlaşamazdık dedi
Abartıyosun dedim
Abartmıyorm ciddiyim o çok fesat dedi
...
Çok üzüldüm kaynanamın bu şekilde kardeşimden bahsetmesi çok ağrıma gitti . Kardeşimi bi an önce annemin babamın yanına gönderesim geldi. Sizce ne yapmalıyım ? Kaynanm mı kardeşimi kıskanıyor , yoska kardeşşm mi kaynanamı kıskanıyor ?
(Bu arada Kardeşimden en ufak bi şikayet duymadım .)
merabalar
8 yaşındaki kızkardeşim bana 1 aylığına kalmaya geldi , eşimde ankaraya iş için gidince benle kalması bana destek oldu. Kayınvalidem de çok istemişti gelmesini . Ama geldiğinden beri anlaşamıyorlar . Kızkardeşimi hiçbirşeye tutturmuyor. Sürekli kızıyor ona ve akşamında kızlardeşimi bana şikayet ediyor çok fesat diye .
Diyor bana senin kardeşin kıskanç bizi kıskanıyor diyor .
Kıskanması normal anne çocuk o dedim
Hayır o çocuk değil 23 yaşındaki gibi davranışları var diyor
Yani benm gibi mi dedim
Hayır o çok farklı sen safsın o fesat diyor
E o zman anne sende fesat düşünüyorsun dedim
Büyüdüğünde anlarsın beni kaynanam demişti dersin diyor
Şakayla karışık anne inanamıyorm sana küçük çocuk hakknda neler diyorsun dedim
Bana sen onun hareketlerini görmüyosun dedi
Sen nasl görüyosun anne dedim
Ben görürüm dedi
Sende onun gibi olsan senle anlaşamazdık dedi
Abartıyosun dedim
Abartmıyorm ciddiyim o çok fesat dedi
...
Çok üzüldüm kaynanamın bu şekilde kardeşimden bahsetmesi çok ağrıma gitti . Kardeşimi bi an önce annemin babamın yanına gönderesim geldi. Sizce ne yapmalıyım ? Kaynanm mı kardeşimi kıskanıyor , yoska kardeşşm mi kaynanamı kıskanıyor ?
(Bu arada Kardeşimden en ufak bi şikayet duymadım .)
Aynisini bende düsünüp icimden pes dedim yaDiyemediniz mi kaynananiza "benim ailem kardesim hakkinda nasil Boyle konusursunuz, haddinizi bilin birbirimize saygimizi kaybetmeyelim" diye oyle dinlediniz ve kardesinizi gondermeyi mi dusunuyorsunuz Sizi cok uzerler
Ne interneti ya ? İnternetten koca mı bulunuyor ? Ayrıca konumuzla ne alakası var ? Görücü usulu oldu evliliğim ama eşimi çok seviyorum. Evlendim hemen çine gittik zaten .aynı evde yaşayacağımı bilmiyordum ne demek ,kocanı internetten mi buldun ,neden çinden geldi ki sende gitseydin çine bak nickini bile çinden almışsın gül gibi yaşardın .
Sen de is bulup calissan kisa bir sureligine de olsa, bence uygun bir zamanda git kaynanana konuyu tekrardan ac, icime dert oldum kardesim ne yapti, ki bisey yapmis olsa bile daha 8 yasinda, yaptigi sey ne kadar rahatsizlik verebilir, fesatsa fesat, 50 yasindaki bir insan kadar kirli dusuncelere, hinliklere akli calismaz, ondan daha tehlikeli olamaz deyin, ne derseniz deyin ama kv agzinin payini verin, kendinizi ezdirmissiniz bi de ailenize laf soyletiyorsunuz, haddini bilsin, sen nasil onlara katlaniyorsan onlarda senin kardesine kisa bir sure icin tahammul etmek zorunda, kendini eksik hissediyorsun sanirim kv evinde oldugun icjn ama hic de oyle dusunme, senin de evin orasi, o kadar emek veriyor, evin hanimligini yapiyorsun, bu kv tepene cikar, oyle konus ki onunla, ailen ona kufretse bile sana sikayet ederken iki kere dusunsun, densiz ya...Bıkmaz mıyım öyle zor geliyor ki. Eşimin bu kadr ütüsü çıkmazdı. Kaynm her yemeği yemez kaynanam da öyle.. Yemek ütü temizlik derken hayatmı bitiyor. Ama tek sabrım eşimi çok seviyor olmam . Eşim ilk iki maaşıyla beni yanına alıcak başka paramız olmadığı için erkenden eşimin yanına da gidemedim. İnşallah az kaldı sabırla..
O yaşta bir çocuğun içinde ne kötülük olacak ya,kaynana sıyırmış
Çok haklısın.. Ama kv ve kayın pedr çalışmama izin vermiyor . Ayrı eve çıkınca çalışacağım . Eşimin de elimden birşey gelmiyor. Az daha sabredersem kurtuluyorm zatn inşallah. Hemde başka şehre gideceğim. Anlamadan kendmi gerçekten ezdirdim , çok kez kırdı başlarda daha da sessiz kalıyordum. Zamanla öyle kırdı ki benim bile cevap vermeme sebep oldu. Sonuçta eşimin annesi dedim hep saygı duydum,sustum. Çevremizdekilere laf vermemek için de dışardakilerim yannda daha bir dil döküyor yalakalık yapıyor bana.benden de aynısını bekliyor.. Ama ben yapmıyorm yalakalık yapamıyorm . Bu yüzden de onunla ilgileneyim diye rol yapıyor çoğu kez tabi rol yaptığının sonradan farkında oluyorm . Anlatsam bitmez . Bugün kardeşime duş aldırdım bana duşta iken sessiz sessiz abla bana soruyosun mutlu musun diye ben mutluyum ama sen mutlu musun burda eniştemsiz diye sorması kendimi sıfırlattı bana .. Daha 8 yaşında ama herşeyin benden çok farkında . O kadr masum ve akıllı ki. Kv bunu farkettiği için zatn kötü konuşuyor. Bugün de bana neyin var diye soruyor kv . tavırlıyım çnkü. Kardeşim sürekli yanmda olduğu için cevap vermiyorm. Kardeşim uyuyunca vereceğim cevabımı net bir şekilde..Sen de is bulup calissan kisa bir sureligine de olsa, bence uygun bir zamanda git kaynanana konuyu tekrardan ac, icime dert oldum kardesim ne yapti, ki bisey yapmis olsa bile daha 8 yasinda, yaptigi sey ne kadar rahatsizlik verebilir, fesatsa fesat, 50 yasindaki bir insan kadar kirli dusuncelere, hinliklere akli calismaz, ondan daha tehlikeli olamaz deyin, ne derseniz deyin ama kv agzinin payini verin, kendinizi ezdirmissiniz bi de ailenize laf soyletiyorsunuz, haddini bilsin, sen nasil onlara katlaniyorsan onlarda senin kardesine kisa bir sure icin tahammul etmek zorunda, kendini eksik hissediyorsun sanirim kv evinde oldugun icjn ama hic de oyle dusunme, senin de evin orasi, o kadar emek veriyor, evin hanimligini yapiyorsun, bu kv tepene cikar, oyle konus ki onunla, ailen ona kufretse bile sana sikayet ederken iki kere dusunsun, densiz ya...
Afrikada bazi cocuklari dogar dogmaz cadi ilan edip sokaga atiyorlarmis bu kayin validede bu dinin mebsubu olmasin...
Yuh artik sekiz yasinda hala bebek sayilir
Asla laf ettirme kardeşine canımÇok haklısın.. Ama kv ve kayın pedr çalışmama izin vermiyor . Ayrı eve çıkınca çalışacağım . Eşimin de elimden birşey gelmiyor. Az daha sabredersem
kurtuluyorm zatn inşallah. Hemde başka şehre gideceğim. Anlamadan kendmi gerçekten ezdirdim , çok kez kırdı başlarda daha da sessiz kalıyordum. Zamanla öyle kırdı ki benim bile cevap vermeme sebep oldu. Sonuçta eşimin annesi dedim hep saygı duydum,sustum. Çevremizdekilere laf vermemek için de dışardakilerim yannda daha bir dil döküyor yalakalık yapıyor bana.benden de aynısını bekliyor.. Ama ben yapmıyorm yalakalık yapamıyorm . Bu yüzden de onunla ilgileneyim diye rol yapıyor çoğu kez tabi rol yaptığının sonradan farkında oluyorm . Anlatsam bitmez . Bugün kardeşime duş aldırdım bana duşta iken sessiz sessiz abla bana soruyosun mutlu musun diye ben mutluyum ama sen mutlu musun burda eniştemsiz diye sorması kendimi sıfırlattı bana .. Daha 8 yaşında ama herşeyin benden çok farkında . O kadr masum ve akıllı ki. Kv bunu farkettiği için zatn kötü konuşuyor. Bugün de bana neyin var diye soruyor kv . tavırlıyım çnkü. Kardeşim sürekli yanmda olduğu için cevap vermiyorm. Kardeşim uyuyunca vereceğim cevabımı net bir şekilde..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?