Kaynanam anneme takmış banada:(

dolores_rose

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
14 Aralık 2020
177
101
53
Merhaba geçen gün kayınvalidemin evindeyken annem aradı kayınvalidemede selam söyledi bende ilettim kaynanam cvp vermedi zaten gördüğü yerdede surat yapıyo anneme aralarında bi kavga vs bişey yok sadece 5 sene önce ben doğum yaptığımda annen yanımda kalıyodu annemi istemiyodu ufak tefek anlaşmadıkları oluyodu ama kinlicek bişey yoktu büyük çapta bişey olmadı sevmeyebilir kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı önemli en başta bana saygısızlık bence bu yaptığı ve günah allağın selamını almamak bizi küçük görmeye çalışıyo elinden geldiği kadar kompleksli biri bana karşıda öyle eşim çocuklarla gidiyoruz mesela çıcukları seviyor vs bana soğuk bi hoşgeldşn diyo adımı söyleyerek dese yada hoşgeldin kızım dese yok ben kendinş övmek için demşyırum herkes bana saygılı ve iyi niyetli bi insan olduğumu söylerler bilirler ama ben bu kadına yaranamıyorum nasıl davranıcamıda bilmiyorum gitme diceksiniz şimdi gitmeyincede gelmedi oluyo gelmiyo diyolar 1 hafra çocukları göndereyim kendim diğer hafta birlikte gidiyim yani 2 haftada 1 gidiyin diyorum senedimde oda gözlerine battı ne istiyolar bilmiyorum nefret ettim artık sevmiyorum gerçekten eşim tek erkek çocuğu ondan mı böyle gözlerine batıyorum 2 tanede kızları var .eşimde ben karışmam artık aranıza çok upraştım zamanında onlara söyledim konuştum kızdım ama olmuyo bi kulaklarından girip öbüründen çıkıyo diyo siz ne dersiniz fikirlerinizi alıyım kızlar benşm gibi bu durumu yaşayanlar var mı

Son düzenleme:
Torunlarını seviyolar düşkünler bende gönderyim sevsinler diyorum yaranamadım zaten ne yapsam

Niye takılıyorsun.
Sevmese sevnesin
Eşinin annemi sev gibi bir tuutturması yoksa boşver bemce. Eşin de frkındaymış zaten

E kadını sevmiyormuşsunuz, sevmediğinizin elektriğini alıyor o da ona göre davranıyordur; tıpkı sizin de benzerini yaptığınız gibi. Birbirinizi karşılıklı sevmiyorsunuz, kavga dövüş iftira pislik yok, eh onun da huyu surat asmaktır sevmediğini görünce belki, olabilir; "Nezaketen güleyim" zorundalığı hissetmiyordur.

Okurken zorlandım kelimeler eksik olmuş...
Bende sık sık yapıyorum hemen düzeltiyorum

Aynen sizin dediginiz gibi kimse kimseyi sevmek zorunda değil
Heleki anneler birbirlerini

Ama sizi sevmeseler de sevmek durumundalar tek erkek çocuğu kim bakicak yaşlılıkta

Sizde size yapılanı görüp halen her hafta sonu gidiyorsunuz gitmeyin madem huzursuz oluyorsunuz

O sevmediği için sevmiyorum en başta sevmeyen ben değilimki soğuttu beni sanırım dikatli kumadınız okadar yazıdan sadecece bebim sevmediğinş çıkarmışsınız

O sevmediği için sevmiyorum en başta sevmeyen ben değilimki soğuttu beni sanırım dikatli kumadınız okadar yazıdan sadecece bebim sevmediğinş çıkarmışsınız

Hayır karşılıklı birbirinizi sevmiyorsunuz ve bunu bir aradayken yansıtma/gizleme biçiminizin farklı olabileceğini söylüyorum. Bahsettiğiniz dikkate sizin ihtiyacınız var gibi duruyor daha çok.

Başta sevdi ya da sevmedi fark etmez, sevmeyebilir ısınmayabilir.Başta siz de sevmeyebilirdiniz tanıdıkça severdiniz ya da sevgisizliğiniz pekişirdi, zorundalık yok ki. :) Beklentiniz yersiz diyorum, surat asabilir çünkü sevmediğini ifadesi böyledir ve "Nasıl yaranacağımı bilmiyorum?" diyorsunuz, bu çaba da sevmediğiniz ve sizi sevmediğini düşündüğünüz biri için gereksiz. Dövüşe uğraşa gerek var mı? Kadın bu, zararı yok.
Zararınız kendinize sizin.

Sevmesin ama saygı göstermek zorunda selamı alması gerekirdi mesela

Kayınvalideye yaranmak veya kayınvalidelerin yüce sevgisine layık olmak zorunda değiliz. Bence ayda bir gidin. Konuşurlarsa da konuşsunlar. Eşiniz zaten aradan çekilmiş.
Kayınvalideye yaranmak veya kayınvalidelerin yüce sevgisine layık olmak zorunda değiliz. Bence ayda bir gidin. Konuşurlarsa da konuşsunlar. Eşiniz zaten aradan çekilmiş.
Ama eşim gitmemi istiyo tamamen gitmemeek küslük istemiyo gitmeyince zaten niye gelmedi niye getirmedin onuda getirseydin diyolarmış anlamıyorum ben devrelerimi yakıyolar

Son düzenleme:
Sevmesin ama saygı göstermek zorunda selamı alması gerekirdi mesela

Selam almamayı da tercih edebilir; siz de buna göre bu sınırda devam mı edeceksiniz yoksa onun mesafesine göre kendi mesafenize yeni bir ayar mı çekeceksiniz karar verir ona göre davranırsınız.

"Zorunda" düşüncesi sadece öfkenizi besler, zorunda ve mecbur hissetmiyor kadın demek ki. Selamı da zorla aldıramayacağınıza göre, bu kısım da sizlik değil. Boşa sinir yıprattığınızla kalırsınız.

gitmeyincede gelmedi oluyo gelmiyo diyolar
Gitmedi olsun, gelmedi desinler. Herkesle iyi geçinmek zorunda değilsiniz. İyi niyet ve saygı hak edene gösterilir. Saygılı olacağız diye herkes üstümüze basıp geçsin mi? Hani kendine saygı?
Bu kadar çok başkalarının size ne diyeceğini önemsiyorsanız, bu tavrı sineye çekmeye devam edin. Artık dayanamıyorum diyorsunuz, o zaman dayanmayın. Her şeyin bedeli var. Özsaygının da.
Annemin selamını almayana bir daha selam iletmem. Bana soğuk davranana ben daha soğuk davranırım.
Ne güzel eşiniz de ben karışmam, siz halledin demiş. Koyun tavrınızı, torunlarıyla görüşmek istiyorsa o geri adım atsın.

Aslında tam olarak böyle değil bende beklentisşz olduğum kabul ettiğimde aynı onun gibi davranıyorum evet bu seferde çok iyi sıcak davranıyo bende kanıyorum hemen onun gibi iyi davranıyorum sonra yine böyle kötü davranmaya başlıyo ne yapmaya çalışıyo ego tatminimi benimde elimde değil biri iyi davrandığı zaman bende iyi davranıyorum

Sizin genel bi duruşunuz yok mu, karşınızdaki kişinin hal ve tavırlarını çözdükten sonra, o kişiye karşı?
"Tülay Kök- Sınırlar" serisi var youtube'da, bi izleseniz aslında kafa karışıklığınıza iyi gelir.

Size nasil davraniyorsa siz de ona ayni sekilde davranin. Onun davranislarina ayna tutun bir nevi. Annenizin selamını ona iletmeyin. Madem size saygi duymuyor siz de ona duymayin. Anlasin. Anlamazsa da en azindan siz de kendinizi karsilik verebildiginiz icin kotu hissetmemis olursunuz.
Size kötü davranmasi icin sizin kotu olmaniza gerek yok. Malesef egolari ve kotu kalpli olduklari icin boyle yapabiliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…