aslında pahalılığıda biliyo ben diyom beni yıpratmak içinmi yapıyo acaba bu devirde para biktirmek hayal gibi.ben çalışsam kadın birde onu hesaplıcak yazık çocuğumda evde durumda olur acabaYaşadıklarımdan sonra şuna inanmaya başladım. Herkes layığını bir gün bulur.
Onu değiştiremezsin bu saatten sonra. Sen dediklerini hee de geç.Eşine de bişi değme. Böylece eşin şikayet sadece annesinden geldikçe bıkacaktır aynı şeyleri dinlemeye sana sığınacaktır. Belki gu dediklerim birgünde olmaz ama birgün olacaktır emin ol bana. Sen uzun vadede kazanmaya bak.
Seni gaza getirmemek yadadaha fazla sinir etmemek için yazmadım ama tutamıyorum kendimi. Kaynanın hayat pahalılığından haberi yok galiba bıdı bıdı edip duruyor. Sanki bu devirde para biriktiriliyormuş gibi konuşmuş.Onların zamanı öyleymiş artık yok öle bişi. Para biriktirme devri çoıktan bitti bence günü kurtarabilirsen şükrediyoruz. Çalışmamaklada en iyisini yapmışsın.Çocuğunun psikolojisini de bozar. Seni de yer o zaman.
kendimi ezdirmemeye çalışıyom onunla baş edilmioki canımCanım ya... Takma diyeceğim ama olmuyor maalesef. 55 yaşında bir kadın ve onun sözüne bu kadar itimat eden bir eş. Tamam insanın annesinin sözü her zaman baş üstünedir ancak o anne yuvadaki huzuru bozmaya çalışıyorsa orada durmak gerekiyor. Eşin az da olsa annesinin huylarının farkında, bu iyi bir durum. Kayınvaliden geldiğinde ve bu tarz sözler sarfettiğinde kalbini kırmadan iğneleyeceksin, en iyi yol. 500 lira ile hem ev geçinecek hem çocuk büyütülecek. Anne ben de bilirim bir elim yağda bir elim balda yaşamayı, ben de bilirim ev araba sahibi olmayı, en önemlisi de çocuğum için yatırım yapmayı. Ama görüyorsun ki bu evde bir çocuk büyüyor ve bizden çok onun ihtiyaçları önemli. Kusura bakma ama ben çocuğumun hiçbir şeyinden kesip de birikim yapamam. Bizi bu kadar düşünmen çok güzel ama bu evin idaresini ben zaten gayet güzel yapıyorum vs. Ne kadarını anlar bilemem ama kesinlikle kendini ezdirme canım. Ezdirdirirsen başa çıkamazsın, hayat çekilmez bir hale gelir. Allah yardımcın olsun.
allah düşürmesin çocuğuma kim bilir nasıl bakar.artık gelincede yüz vermiyomAllah muhtaç etmez bir gün eğer çalışmak durumunda kalırsanız
çocuğunuzu emanet edecek insan kendi ailenizden olsun.
Mümkün olduğunca çocuğunu kayınvalidene bırakma.
Çorba yiyiyn diyen birisi çocuğunuza ne kadar bakar.
Nasıl eğitim verir nasıl yetiştirir.On beş günde bir geldiğinde
pek yüz göz olma kendini ağırdan al.Kendi ihtiyaçlarına
kimse karışamaz kimseyide ilgilendirmez istediğin gibi ye iç..
boşverin, kayınvaildenizi duymazdan gelin. her ne kadar sinir bozucu ve zor bir durum olsada ama aklınca işte size iyilik etmeye çalışıyor. değiştiremezsiniz. 500-600 maaşla değil arttırmak, idare ettirip yetiştirebiliyorsanız ancak sizi taktir ederim... şaka gibi geliyor banaallah paranıza bereket versin, kayınvaildenize çenesini tutup karışmamayı, eşinize kendi aklını ve fikrini kullanmayı nasip etsin... sizede sabır, mutluluk ve huzur versin.
sağol canım bende bir şaka olmasını çok isterdim:)) şaka gibi allah kolaylık verisn
bende 100 kez diyom anne bütün takılarım gitti paramkalsa her ay bir küçük altın alırım istemezmiyim diom ama benm para tutmadığımı zanıo yani üst baş almadığımı biliyoda çünkü ona zaten para kalmıyo mesela akşam pazarından ezilmiş sebze almamı istiyo bende bunu alcak param varken neden yapıyım ofofff
Hep sana moral vermeye çalıştım ama çok sabırlıymıssın. Ayıp ya öle mi söylenir. Kendi kızı olsa damadı anası aynı şeyleri yapsa ne der ne düşünür acaba çok kızıyorum böyle insanlara gelinlerine gelince hiç acımazlar ne halt ederse etsinler ama oğullarına sömürmesinler derdine düşerşer aman onlardan bişi istenmesi diye ama kızları olsun gelinlerin karşılarına geçip damat kızımı rahat ettirisn derler.Terbiyesiz insanlar hepsi aynı al birini vur ötekine ezdirme kendini ama kendini de yeme.Söyle valla takıdan falan bahsetme akıl vereceğine gelinine daha iyi koşullar sağlamak senin görevin de ayy sinirlendim şimdi.
can çıkar huy çıkmaz derler ama umarım değişir çünkü kafasının değişmesi lazımannesini ancak eşin susturabilir ama anladığım kadarıyla o bu durumdan pek rahatsız değil
böyle biriyle anlaşmak gerçekten sabır ister canım
sen yine de saygısızlık yapmadan yarı şaka yarı ciddi cevabını ver bazı sözlerini de duymamazlıktan gel.he de bildiğini yap belki böyle böyle size karışmaktan vazgeçer:44:
artık ezdirmiyom valla canım en son dedim para yetmio anne sende olursa bize destek ol iyice krize gircek
ay iyi yapmışsın canım! başından beri okuyorum konuyu kayınvalidene sinir oldum. kadın sanki sizin evin düzenine karışmak için çağırmış sizi yanına. bi de çalış diye bekliyo sanırım, sen çalış da ben çocuğa bakarım..gelsin paralar ohooo...
ama kocana da ayrı bi kızdım, niye bu kadar annesine bağlı? maaşına sahip çıksın vermesin kimseye borç, sonra da annesinden istemesin. koskoca adam.. hayret bişey..
bence kaynanana böyle yaptığın gibi ince ince laf söyle, yeri geldiğinde şakayla karışık. kocana da çok söylenme ama mazlum davran annesinin suçu gibi algılat durumu.
allah kolaylık versin, yine de çok canını sıkma, bazı şeyleri duymazdan gel, çocuğunla mutlu olmaya bak. gerginlik içinde büyümesin çocuk..
nasılda böyle ince hesap yapa biliyolar :26: allah sabır versin bizlerekayınvalidenin huylarını benimkine çok benzettim.
benimkide bana senede 3-4 kez gelir.
tuvalete girerken 2 ışık yakarım her tuvaletten çıktığımda 2 ışık yakma annem der. 3 dak. anca yanıyor ondan ne isrefı olacak derim. olsun günde 3 dakkadan ayda bir sürü para eder diyor :)
bunun gibi bir sürü şey, evimdeki çekmeceleri indirir boşaltır düzenine göre yerleştirir vs... 1 hafta kalıyor ama ben doluyorum, eşime söylüyorum allah o beni anlıyor ezdirmiyor hiç.
nasılda böyle ince hesap yapa biliyolar :26: allah sabır versin bizlere
kayınvalidenin huylarını benimkine çok benzettim.
benimkide bana senede 3-4 kez gelir.
tuvalete girerken 2 ışık yakarım her tuvaletten çıktığımda 2 ışık yakma annem der. 3 dak. anca yanıyor ondan ne isrefı olacak derim. olsun günde 3 dakkadan ayda bir sürü para eder diyor :)
bunun gibi bir sürü şey, evimdeki çekmeceleri indirir boşaltır düzenine göre yerleştirir vs... 1 hafta kalıyor ama ben doluyorum, eşime söylüyorum allah o beni anlıyor ezdirmiyor hiç.
dediğim gibi, biz oğullarının parasını yüyoruz diye bakıyrlar olaya.
biz onların evine gelin gitsek tarassfu için uyarsa neyse ama evimze gelip ince ince didikliyorlar, sanki paramız yok deyip kapılarına gidip para istiyoruz.
sanki oğullarının büyük bir serveti varda bizde yiyoz
Onlar öle düşünmüyor ama ama kendi kızları oluncaa damat rahat ettirsin kızımı derler.
Nasılsın Nasıl oldun?
canım sağol daha iyiyim ama kaynanm aradı gelcek çarşamba geliyom dedi bir gece kalır en azbakalım neler yapcak
Onlar öle düşünmüyor ama ama kendi kızları oluncaa damat rahat ettirsin kızımı derler.
Nasılsın Nasıl oldun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?