"kaynanam bizden çıkmıyor"

amin canım çok zor yaşayan bilir..

nasıl yani cidden mi? kaynanamın ayakkabısına mı yapıcam. ay herşeyi denrim yaa yeterki işe yarasın çok saolun ya. vakit ayırıp yazan bütün arkadaşlara çok teşekkür ederim çokk...

Evet kayınvalidenin ayakkabısına ama dikkat çekmeyecek kadar dök.Muhtemelen oda bunu biliyordur.Süpürge meselesine gelince ilk evlendiğim yıllar evde çalı süpürgesi yok diye elektirik süpürgesinin süpürme kısmına döküp ters çeviriyordum.Burdan öğrendiğim nadide faydalı bilgilerdendi.

kızlar size kayınvalideciğimin yaptığını anlatayım da biraz gülün ya da sinirlenin... hangisini isterseniz artık :)))

bize her geldiğinde, akşam kalmayacak bile olsa pijama ya da gecelik getirir. diyelim ki saat öğlen 12'de geldi...

hemen gider pijamasını giyer.. geçer uzanır koltuklardan birine.. eline de alır tv kumandasını... ooohhhh gel keyfim gel..

sanırım bana gıcıklık olsun diye yapıyor. çünkü evlenmeden önce, en sinir olduğum şeyin pijama ile evde dolaşmak bir de koltuklarda yatmak olduğunu söylemiştim..(söylemez olaydım)

en komiği de gecelik giydiğinde... o kadar kısa ki geceliği her yeri açılıyor...

mesafeyi zaman içerisinde öyle bir koydum ki son 8-10 aydır pek gelmiyor, gelse de kalmıyor..

aslında ben kayınvalidelerin gelmelerine değil, geldiklerinde yaptıkları şeylere karşıyım

evet canımçok doğru tespit ettin benim kaynanam benim zaafımı yakalarsa hep onun üzerine gider sevinir güler karşımda. benden önce kardeşinin kızını almayı çok istemiş ama kız da eşimde kardeşiz biz diye istememiş ilk zamanlar oğlumu kandırdın diye çok üzerime geliyordu sürekli okızdan bahsediyordu bende o gidince eşimle kavga edip ağlıyordum bunu bildiği için yalan yanlış kpnuşuyordu mallarımız bölünecek şimdi fekan diyordu ama zamanla tanıdım onu sonra duymamaya başladım bıraktı artık gerçekten doğru söylüyosun o yüzden umursamafığımı anlayınca bırkmıştı o zaman yine ayısı olabilir

gerçekten deniycem canım yarın :) çok saol.

ya bu mesafe nasıl koyuluyor ?

Son düzenleme:
ya bu mesafe nasıl koyuluyor ? ben çok da surat yapıyorum ama olmuyor?

surat yapmıycan tatlım yaaa...

o zaman havaya giriyorlar. çünkü amacına ulaşmış oluyor.

amacı ne? seni sinir etmek

surat asınca kayınvalide neden havaya giriyor? çünkü sen sinir olduğunu göstermiş oluyorsun

bilirim çünkü bu insanlar bundan anlar.. bak daha öncede olmuş sen takmayınca bırakmışmışş hemen deniyorsun yarınn biraz sabırr bak gör nasıl bırakıcak gelmeyii ))

rahatlatıyor evet çünkü kimseye diyemediğin şeyleri burada kolayca söyleyebiliyorsun aynı zamanda biçok hemcinsimiz olduğu için bizide bitek yine hemcinslerimiz anlıyorr. yardımcı olabildiysem ne mutlu...

zaten böyle şeyleri anlatmassan patlarsın. bide bunlar artık kocalarından ümit bulamayınca bu sevgi eksikligni ogullarndan temin ediyolar.

Son düzenleme:

şimdi aklıma geldi.ilk evlendiğim zamanlarda kayınvalidem ışık hızıyla benim yakınıma bi yere taşındı sırf görümcesiyle aynı sokaktayım die.çalışıyodum ozamanlar.cmrts günleri öğleden sonra evde olurdum.allah ım aklıma geldi sinir oldum yine.bigün gelmiş bana ben evde yokum.komşum dedi kızım kayınvaliden geldi bugun çok ayıpladım.yaşlıca bi kadındı.hayırdır teyze dedim.zile bastı bastı bastı olmadı.sonra seslenmeye başladı olmadı en sonda cama taş atmaya bikaç kez.dayanamadım çıktım evde yok die.bi vakit beledi gitti dedi.ayy nasıl utandım yerin dibine girdim orda.bunu bi kaç kez yaptı.bi gün dedim anne geçen böle böle yapmışsın beni neden rezil ediyosun kapıyı çalarsın açarsam girersin evde yoksam neden zorluyosun dedim.çocukkmusun dedim.zoruna gitti.çünkü kendi yapıyor kişi kendinden bilirmiş işine gelmediği kimseye kapıyı açmazdı.ama uslanmadı bu sefer pazar günleri sabah 9 kapıda bizim.ya arar ben geliyom.en sonunda tepem attı.eşime dedim ben çalışıyom hafta sonu evimlemi uğraşayım dinleneyimmi annenlemi uğraşayım.sabah sabah zoru ne.çalışıyoz biz.lütfen biraz rahat bıraksın yoksa kalbini kırıcam dedim.sonra eşimde sıkılmaya başladı biz evde yokuz dışarı çıkıcaz die erteledi hepte kesti ayağını.allah tan benim eşim taviz vermez.ilk zamanlar çok oldu eşimde anlayana kadar sürdü ama şimdi kafam rahat.ben çağırırım gelir.darısı başına

snein anlattığında olduğu gibi iş aslında erkeklerde bitiyor. annesinin elinde oyuncak olan koca yuva bile yıktırır..

canım hayatta bazı şeyleri bazen değiştiremiyoruz napıcaksın..öyle kabullenmek gerekiyor bazen..kimsenin hayatı dört dörtlük değil herkesin kendince sıkıntıları var imtihanı var..seninde imtihanın bu demekki..sevmesende eşinin annesidir saygı duymak zorundasın başka çare yok..hem biz neler diyebiliriz ki.. sen olayın bizzat şahisiyken çözüm bulamadığın halde biz uzaktan anca name yaparız bi faydamız olmazki... tamamen kaynananın ayağını kesemezsin, kaldıki oğlumun evi diye rahatca gelip gittiğine göre... ama ufak tefek uyanıklıklarla akıllıca davranıp üç beştir gelmesine engel olabilirsin..mesela onun geleceği zamanı tahmin ettiğin bi anda, duşa girebilirsin.. duştaydım açamadım anne dersin... veya eşinle biyerlere gidebilirsin...eşinize dostunuza misafirliğe gidebilirsiniz üst üste..veya siz davet edebilirsiniz.. elbette kalıcı çözümler değil..ama ufaktan kaynananızın kulağına su kaçırıcı teknikler bunlar.. zamanla oda anlayacaktır..temelli olmasada 5 geliyorsa 3 gelmeye başlayacaktır... yakın oturmanız çok dezavantaj elbetteki..ama evi değiştiremeyeceğinizi söylüyorsunuz..o halde kabullenip sabır dilemekten başka çareniz yok rabbim kolaylık versin canım...

Canım Allah yardımcın olsun durumun çok zormuş. Kayınvalidenle yakın oturman kötü ama kendini bilen insan olsa zırt pırt yakın diye çıkıp çıkıp gelmez. Burda insanın düşünceli olması önemli canım belki evi taşısan bu seferde uzak diye geldiği zaman sana yatılı gelir bu sefer yani yine yapar yapacağını emin ol canım. Kayınvalidenle sohbetin samimiyetiniz nasıl bilmiyorum ama mesafeli davranmaya çalış arkadaşların dediği gibi sürekli evinde durma yazda geliyor al çocugunu çık dışarıya seni arasa bile ben evde yokum dersin. Eşinlede konuş bence bu durumu annen başımın üstünde yeri var ama böyle hergün hergün ben rahatsızlık duyuyorum benimde bi özelim var diye eşinle konuş bence. Kendi evi kapısı var neden hergün bize geliyor diye söyle onun sana gelmesine fırsat vermeden sen al çocugunu onun evine git 2-3 gün üstüste bakalım nasıl oluyormuş görsün. Bak bunu yap cidden al çocugunu o gelmeden sen ona git gündüzden sonra eşini ara ben annenlerdeyim akşam buraya gel diye söyle. Seni sürekli eliyle koymuş gibi evde bulamasın şimdi günler uzuyor sağa sola git annene git yada arkadaşlarınla görüş vs. Sana çat kapı gelemesin seni zaten bi kaç kere evde bulamazsa çat kapı gelemez. Aramak zorunda kalır sende işim var şu var bu var diye geçiştirirsin.

yardımcı olmak ısterdım ama eşler anlamıyor canım sen ne desen anlamıcktır kavga cıkar yıne. bu boyle gıtcek yanı evlılık boyle bıseymış bende ogrenmiş oldum 10 alık evlıyım bu arada. sern anlatsan esıne annemı ıstemıyuonmu olcak durum bıdaha cık ısın içinden cıkabılırsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…