Hani bir laf var evliliği düşündüğünüz zaman bilin ki ailesi ilede evleniyorsunuz.Bu benim şahsi fikrim siz kayınvalideniz ile bir oturuyor olabilirdiniz.Evlendiğiniz zaman bilin ki o kişinin ailesini de kabul ediyorsunuz.Bilmiyorum bu tarz konular hoş bulmuyorum anne sonuçta o bana gitmesi için yapılacak hareketler saygısızca geliyor.Şahsen gelinimin evine gitmesinden rahatsız olmasını anlayamazdım orası benim oğlumun evi gibi düşünürdüm.Benim tavsiyem bir müddet evden uzak durun sık sık annenize gidin komşu vs ayak alşkanlığı kesilsin.
Yengemlere (ben evlenmeden önce) ilk evlendiği günden bugune kadar iki üç haftada bir giderdik,sonraları aylara uzadı bu; o da haberli ve uzun oturmuyorduk.
Yeğenlerime bakmamı istediğinde giderdim ayrıca sadece.
Evi bize üç dört bina uzaklıktaydı.
Böylece ne biz saygımızı yitirdik ne de o..
Dengeyi abim kurmadı annem kurdu.
Yengem bize geldiğinde, abim işten döndüğünde hepimiz bir kenera giderdik kapıyı yengeme açtırmak için.
Abimi yengen karşılasın derdi annem. Masaya oturduğumuzda abimin yanına oturmasına gayret ederdik, kalabalık bir aileyiz.
Yengemlere gittiğimizde annem ağzını açıp tek olumsuz bir cümle kurmamıştır şimdiye kadar.
Hep yengemi korumuştur abime karşı.
Neden, yengemi çok sevdiğinden mi, hayır, yuvaları bozulmasın diye.
Oğlunu gerçekten seven böyle yapar.
zaten böyle şeyleri anlatmassan patlarsın. bide bunlar artık kocalarından ümit bulamayınca bu sevgi eksikligni ogullarndan temin ediyolar.
şimdi aklıma geldi.ilk evlendiğim zamanlarda kayınvalidem ışık hızıyla benim yakınıma bi yere taşındı sırf görümcesiyle aynı sokaktayım die.çalışıyodum ozamanlar.cmrts günleri öğleden sonra evde olurdum.allah ım aklıma geldi sinir oldum yine.bigün gelmiş bana ben evde yokum.komşum dedi kızım kayınvaliden geldi bugun çok ayıpladım.yaşlıca bi kadındı.hayırdır teyze dedim.zile bastı bastı bastı olmadı.sonra seslenmeye başladı olmadı en sonda cama taş atmaya bikaç kez.dayanamadım çıktım evde yok die.bi vakit beledi gitti dedi.ayy nasıl utandım yerin dibine girdim orda.bunu bi kaç kez yaptı.bi gün dedim anne geçen böle böle yapmışsın beni neden rezil ediyosun kapıyı çalarsın açarsam girersin evde yoksam neden zorluyosun dedim.çocukkmusun dedim.zoruna gitti.çünkü kendi yapıyor kişi kendinden bilirmiş işine gelmediği kimseye kapıyı açmazdı.ama uslanmadı bu sefer pazar günleri sabah 9 kapıda bizim.ya arar ben geliyom.en sonunda tepem attı.eşime dedim ben çalışıyom hafta sonu evimlemi uğraşayım dinleneyimmi annenlemi uğraşayım.sabah sabah zoru ne.çalışıyoz biz.lütfen biraz rahat bıraksın yoksa kalbini kırıcam dedim.sonra eşimde sıkılmaya başladı biz evde yokuz dışarı çıkıcaz die erteledi hepte kesti ayağını.allah tan benim eşim taviz vermez.ilk zamanlar çok oldu eşimde anlayana kadar sürdü ama şimdi kafam rahat.ben çağırırım gelir.darısı başına
comancava senin acını çok iyi anlıyorum ALLAH ONLARA idrak versin. bende devamlı sıkıntı çekiyorum ve daha zor alt üst oturuyoruz çat pat geliyo benimki yaşlı kıyamyorum ama zor hemde çok sen haline şükret bence benden bi derece iyisin
ya ben sinirden
kendimi yiyip bitiriyorum ama daha çok kendime sinir oluyorum çünkü çok sessizim belli edemiyorum içime atıyorum. yüzüne cevap veremiyorum. surat yapıyorum çoğu zaman ama anlamıyor..
Canım sinirleniyorsan kesinlikle içine atma.
Belli et kızdığını.
Bişey yapamıyorsan benim işim var de.
Çık odadan
KENDİNE VAKİT AYIR.
Kaçta gidiyor akşam evine?
en erken 10 da felan gidiyor o gidincede ben çocuğumu uyutmak için odasına gidiyorum eşim tvde bütün günler böyle geçiyorbi kere kızına gitmişti istanbula o yokken ne güzel oldu bi hafta çocuğumuza vakit ayırıyoruz birlikte oyunlar oynuyoruz. ama o gelince doğal olarak hiç bişey yapamadan gün bitiyor
onun sana gelmesine fırsat vermeden sen al çocugunu onun evine git 2-3 gün üstüste bakalım nasıl oluyormuş görsün. Bak bunu yap cidden al çocugunu o gelmeden sen ona git gündüzden sonra eşini ara ben annenlerdeyim akşam buraya gel diye söyle. Seni sürekli eliyle koymuş gibi evde bulamasın şimdi günler uzuyor sağa sola git annene git yada arkadaşlarınla görüş vs. Sana çat kapı gelemesin seni zaten bi kaç kere evde bulamazsa çat kapı gelemez. Aramak zorunda kalır sende işim var şu var bu var diye geçiştirirsin.
Comancavanın kayınvalidesinin geliş saati geldi
yazık ya bi başbaşa kalın demezmi insan.
ağlama canım ya.kimsenin seni üzmesine izin verme.
aaaaa nerden bildinn?? :) burda şimdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?