"kaynanam bizden çıkmıyor"

Kayınvalide konularına bende dikkatli yazmaya çalışıyorum.Bazen çünkü gerçekten onlara karşı artniyetle yazılıyor.

Sizin ne demek istediğinizi anladım ama ''oğlumun evi'' diye bakan kayınvalideleri anlamıyorum.

Çünkü orası erkek tarafının evi değil; iki kişinin kurmaya çalıştığı, o evde yanlışıyla doğrusuyla yaşamaya çalışan iki kişi var.

Çalışan diyorum çünkü gerçekten evlilik çok zor..

Eğer birlikte yaşanmıyorsa ki artık bunun da bir sonu gelmeli, o eve gidip gelmenin sınırları olmalı.

Karıkocanın arasını bozuyorsa bu durum şerri olarak o insanın sık gelip gitmemesi gerekir.

6 yıldır evliler diye yaşayacak şeyleri yok mu ? Yalnız kalmak istemez mi ?Misafirlerini ağırlamak istemez mi ?

Üstelik gelini istemeyen bir k.valide.

....

comancava, bu durumda kırmadan kırılmadan ne yapılır bilmiyorum ama artık eşinizle ailesi yüzünden kavga etmemelisiniz.

Bu durum iki tarafı da fazlasıyla yıpratır.Bakarsınız kavgaya dönüşüyor hemen konuyu kapatmaya bakın.

İnanın değmiyor, bir koptuğunda bir daha toparlanmıyor.

Hani diyorlarya, hanımlar siyasetçi olmalıdır yuvası için ; bu söze hep karşı çıkıyordum ama sanırım haklılar.

Bundan başka dilden anlayan çok az çünkü.

Yengemlere (ben evlenmeden önce) ilk evlendiği günden bugune kadar iki üç haftada bir giderdik,sonraları aylara uzadı bu; o da haberli ve uzun oturmuyorduk.

Yeğenlerime bakmamı istediğinde giderdim ayrıca sadece.

Evi bize üç dört bina uzaklıktaydı.

Böylece ne biz saygımızı yitirdik ne de o..

Dengeyi abim kurmadı annem kurdu.
Yengem bize geldiğinde, abim işten döndüğünde hepimiz bir kenera giderdik kapıyı yengeme açtırmak için.

Abimi yengen karşılasın derdi annem. Masaya oturduğumuzda abimin yanına oturmasına gayret ederdik, kalabalık bir aileyiz.

Yengemlere gittiğimizde annem ağzını açıp tek olumsuz bir cümle kurmamıştır şimdiye kadar.

Hep yengemi korumuştur abime karşı.

Neden, yengemi çok sevdiğinden mi, hayır, yuvaları bozulmasın diye.

Oğlunu gerçekten seven böyle yapar.

canım benimde abim evli ve biz aynen senin dediğin gibi davranıyoruz gelinimizle ben arkadaş gibiyiz bişey olduğunda ilk beni arar kavga etseler ilk bana anlatır. biz hep alttan alıtoruz elimizden geldiği kadar destekliyoruz ben hep böyle gördüm yani. şaşırıyorum şimdi o yüzden..

comancava senin acını çok iyi anlıyorum ALLAH ONLARA idrak versin. bende devamlı sıkıntı çekiyorum ve daha zor alt üst oturuyoruz çat pat geliyo benimki yaşlı kıyamyorum ama zor hemde çok sen haline şükret bence benden bi derece iyisin

ya işte benim eşim çoğu zaman taviz veriyor azıcık gecikse işten gelince arıyor o da hemen geliyor. aramasa kızıyorlar o da arada kalıyor. bazen oda ima ediyor aslında ama anlamak istemiyor ki kaynanam bi keresinde kocam " sen boşa gitme zaten yarın yine gelecen şu balkondan ayağından sallıyalım sabah çekeriz " bile demişti ben olzam o lafın üstüne gitmem bi daha ama bizimkinde gurur yok

ya canım anlıyorum seni. bende hergün diyorum kendi kendime aman boşver gelirse gelsin oturup oturup gidiyor diye ama kapı çaldımmı deli oluyorum yine altlı üstlü otursam çoktan ölürdüm heralde. seninde Allah yardımcın olsun canım o daha zor evet

ya ben sinirden
kendimi yiyip bitiriyorum ama daha çok kendime sinir oluyorum çünkü çok sessizim belli edemiyorum içime atıyorum. yüzüne cevap veremiyorum. surat yapıyorum çoğu zaman ama anlamıyor..

Canım sinirleniyorsan kesinlikle içine atma.
Belli et kızdığını.
Bişey yapamıyorsan benim işim var de.
Çık odadan
KENDİNE VAKİT AYIR.
Kaçta gidiyor akşam evine?

Canım sinirleniyorsan kesinlikle içine atma.
Belli et kızdığını.
Bişey yapamıyorsan benim işim var de.
Çık odadan
KENDİNE VAKİT AYIR.
Kaçta gidiyor akşam evine?

en erken 10 da felan gidiyor o gidincede ben çocuğumu uyutmak için odasına gidiyorum eşim tvde bütün günler böyle geçiyor bi kere kızına gitmişti istanbula o yokken ne güzel oldu bi hafta çocuğumuza vakit ayırıyoruz birlikte oyunlar oynuyoruz. ama o gelince doğal olarak hiç bişey yapamadan gün bitiyor

Canım o varken de oynatın eşinle çocuğunuzu.
Yokmuş gibi davran.
Yönet evini.
Niye canını sıkıyorsun geliyor diye.
Bırak otursun bir köşede.
Oturur oturur gider.
Rahat ol, eşinle şakalaş, yine beraber eğlenin...

kesinlikle bunu yap bence
akşama plan yapın evde durmayın bence de ama eşin kabul etmez ki sonuçta o annesinin sürekli gelmesinden rahatsız değil belli ki..o yüzden eşin senin planlarına dahil olmayacaktır..
herşey tadında güzel, her gün her gün kimse kimseyi çekmek zorunda değil ..
ayrıca herkes "o ev kızımın/ oğlumun" diye bakmak yerine , bir bütün olarak, çift olarak baksa, x le y nin evi olarak baksa herşey daha güzel olurdu ..

Son düzenleme:
umursamamayı denesen.ama gerçekten.iyi düşün iyi olsun demiler.sen buna adapte oldukça hayatın bundan ibaret olacak.ağıt ağıt getirir unutma.kocanla asla onun yüzünden kavga etme.hem kocan alışmış annesine ona tuhaf gelmiyorsa yapacak tekşey başka yöne bakmak.

umursamamayı denesen.ama gerçekten.iyi düşün iyi olsun demiler.sen buna adapte oldukça hayatın bundan ibaret olacak.ağıt ağıt getirir unutma.kocanla asla onun yüzünden kavga etme.hem kocan alışmış annesine ona tuhaf gelmiyorsa yapacak tekşey başka yöne bakmak.

aaaaa nerden bildinn?? :) burda şimdi

Güzelim sen dediğimi denesene sen neden evinde oturup onun gelmesini bekliyosun yada kapı çalıcak diye kendini sinir ediyosun. Giyin kuşan al çocugunu o sana 5 demi geliyo o gelmeden 1 saat evvel sen onun evine git. Anne sana gelmeme hiç fırsat vermiyosun diyede lafını çarp.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…