Kaynanam domuşucak korkusu...

Bana inanılmaz saçma gelen tartışma konularından biri bu, bohça filan nedir allahın aşkına ya. Onu koduk bunu koduk, ama o çapıt dedi çok güzel hazırlamışsınız demedi filan filan. Evlenmek için mi evleniyoruz, gösteriş ve düğün yapmak için mi bilemiyorum.

Ciddi ciddi bu yazdıklarını söyledin mi kayınvalidene ben bile burda poff dedim okurken kadın iyi saygılı cevap vermiş. Valla kimi sever özenir bohça yapar kimi yapmaz. Ayrıca sen bir kaç aylık evli değilsen övgü beklemen çok yersiz. Zaten o zmn teşekkür etmiştir niye defalarca teşekkür etsin yahu bilemedim

Kadınla sataşır gibi konuştuğunuz halde size doğru düzgün laf anlatmaya çalıştığı için sabrından dolayı tebrik ediyorum o kayınvalideyi. Size gelince, durduk yere kadının zihniyetine filan laf edip saldırmanız çok çirkin. Bu devirde kv nin düşüncesi normal, herkes çula çaputa sizin kadar kıymet vermiyor. Sanki getirdiğiniz bohçayı kafanıza atmışlar gibi söylenmişsiniz durduk yere. Sizin zihniyetinizde bozukluk var, karşınızdaki kişide değil. Elalemin bohça muhabbetinden bile kendinize pay çıkarıp bohça kavgası çıkarabiliyorsanız, siz kendi zihniyetinizi sorgulayın.

Yaptığı bohçayı sözümona "saygıdan" deyip milletin kafasına kakarken rahat rahat saygısızca konuşmak... hmm iyiymiş. İronik. Demek ki neymiş? Saygı öyle donla, çorapla olmuyormuş, saygı parayla alınmıyormuş. Siz önce kayınvalidenizle saygılı konuşmayı öğrenin, bohçanız eksik oluversin.

Kendiniz diyorsunuz kendinizi boşa yormuşsunuz.Bizde de annem ve kayınvalidem anlaşmışlardı aile içinde yaptık bohçayı adet yerini bulsun diye vah vah bizi de siz gibi acımasızca kınayanlar oldu mu ki!Ayrica kayınvalidenizi çok üstüne giderek kendiniz kışkırtmışsınız "çaput" mevzusunda.Herkesin adeti farklıdır, kayınvalideniz güzelce demiş onların yaptığına karşılık 2. Oğlunda aynı yapacağını.

Bence bohça olayının saygıyla hiçbir alakası yok siz fazla abartmissiniz.

Biz de kv ye kp ye gorumceye cok guzel bohca hazırladık da noooldu kurdelelerini bile açmadan kaldırdılar bi kenara

Bazı insanlara gercekten değmiyor

Onlar anne babama herhangi bir şey yaptı mı? Hayır

Karşı taraf bohca yapmadıgı dıye bu kadar irdelemen ve acıkcası kayınvalıdenı kıskırtman tuhafıma gıttı. Sanırım mesajının içinde yazdıgın gibi, kayunvalidenin sizin bohcaya ovgu dızmesini beklemıssın, o da oralı olmayınca tepen atmış gibi Diğer taraftan, ben şunu cok ıyı ogrendım ki ; allah için yapılan şeyde kimsedeb bi beklentın olmadıgı gibi kazancta yanına kalıyor, ama kul soyle desın boyle desın diye yapılanın kıymetı yok.

Şimdi burada seni eleştiren tipler bir başka konuda kocası doğum gününü unuttu diye veryansın eden bir kadına kocası için öküz derler .

Emek vermişsiniz, değer görmek istemişsin haklısın. Ama eşimin kuzeni diyorsun. Adamın teyze kızı mı? Öyleyse kv karşı taraf ezilmesin diye atak yapmıştır. Üzülme boşver.

Konuyu okuyunca hem domuşmak kelimesini, hem de bohçaya iki lastikli don koyunca akrabalara saygı göstergesi olduğunu öğrenmiş oldum. Sağol konu sahibesi

Yahu kadın bohçayı yapalı on sene falan olmuş. Evlenmiş çocuğu var hala mı bohça için değer görecek. Kayınvalide ölene kadar minnet mi duyacak bir bohça yaptı diye?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…