- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
umarım ileride bu eksikliği sizin evlatlarınızla dolar eşim annemi annesi gibi görür içten anne der ayırmaz yani umarım sizin eşinizde öyle hissederŞanslı olduğumu düşünmüyorum açıkçası. Hep söylerim eşimin anne baba hasreti olacağına benim dünya kötüsü kayınvalidem olsaydı diye. Belki hiç evlenmezdik, belki sorun yaşar boşanırdık ama eşimin bi yanı eksik, her bayram buruk olmazdı.
güzel bir felsefe birde böyle bakalım hayataBenim hayat felsefem kimse ben istemediğim sürece beni üzemez dır
Bu kim olursa olsun
isteyen yok ki takıları gerçekten gözüm varsa gözüm çıksınBoşver en azından eşin "o benim annem alcak tabi istediğini yapar" dememiş.
Arayı bulmaya çalışıyor, sünger çek geçmişe ve bundan sonra taviz verme kayınvalidene.
Almış artık takıları, tantana çıkarsan da vermeyecek kavga ettiğinle kalacaksın evindeki huzurunu bozma.
İnanın hayat o kadarda uzun değil geriye baktığında onyedi koca yıl olmuş ve bir gün bile sorun yaşamamışımdır eşimin ailesi ilegüzel bir felsefe birde böyle bakalım hayata
nişanda sadece bizim taraftan takıldı birde alıp onlara mı verecektim eşimin ailesi herşeyi oğluna verseydide verip vermeme kararı ona kalsaydı keşkeBu düğünlerdeki altın para meselesini hala tam anlamıyla anlayabilmiş değilim.Nişanda olan paralar kızın ailesine oluyorsa düğünde olan paralar neden erkek ailesine olmuyor ?
Masrafı kim yapıyorsa parayıda o almalı diye düşünüyorum.Erkek tarafı isterse paranın bir kısmını verebilir.Bu durumda şok olacak bir şey yok bence.
insan yaşamadan bilemiyor aslında benim onlara değil onların bana garezi oldu ben kötüyüm diyelim ben kötüyüm diye ailem dahil hiçkimseye kıymet verilmedi hoşgeldiniz bile denilmedi düğünde akrabalarımdan biri hastalıklıymışım gibi davrandı kayınvaliden bana dedi gerçekten çok ayıp edildi ne ben ne benim ailem hiçbir kimseye kötü davranmadık mutlu gün diye ses çıkarmadık onlar bilmedi bunu bu düğün bir kere olacak demediler akrabalar bizi zaten biliyor kendilerini çok küçük düşürdüler.Bir konunuz daha var ayrıca ama o konuda hiç kaynanam onu bunu yaptı dememişsiniz evlilikten daha 1.5 aylık evliyken yakınmışsınız. Eşinz sizi sürekli ailenize götüren giden biriymiş kendi ailesi gibi seviyormuş ama siz onun ailesine haftasonu için bile gitmek istememişsiniz konuşacak bir şey bulamıyorum falan diye. Hatta yemeğe alsam mı falan gibi konular yani siz birazda içinizde büyütüp önyargılı da davranmışsınız ortada bir olay yokken daha çok yenisiniz oldurmayın kendinizi onlara karşı.
bence cok abartiyorsun gercekten ilerde bin pisman olursunBen onları eşimin ailesinden esirgeyecek değildim gizli saklı çalınmış gibi oldu söylenmedi bile o bana mehir sayılıyor eşim bile habersiz harcayamaz.Eşyalarımı altınlarımı onlar yaptı evet ama ben har vurup harman savurmadım ne aldıkları altınları takıyorum ne aldıkları eşyalarda oturuyorum yatak odası mutfak girip çıktığım yer benim içimden gelmiyor o hale geldim.Benim tarafımdan olanları ben yaptım eşime düşeni ailesi belki siz eşinizle yaptınız herşeyi bu yüzden canınız yandı bilemem Allah herkese vicdan merhamet versin.
bu kadar paranin pesine dusup huzur bozmak pek saglikli degil hayretle okuyorum anne neticede ne olmus siz verdiniz sayin belki cocugunuz olur ona altin yapip takar ya da araba alirsiniz destek olurbenim kayınvalidem kötünün kötüsü fesat bir insandır sevmem amaaaa o konuda hakkını yiyemem valla gelen bütün hediyeleri 10 tl bile olsa bize verdi.. alsaydıda neden aldın demez keyfimide aldığı 3-5 kuruş için bozmazdım. hatta dedim bana verme bunları sende kalsın diye...
neden pişman olayım?bence cok abartiyorsun gercekten ilerde bin pisman olursun
Nasıl sustunuz buna? Bile bile hakkınızı hatta cocuklarinizin hakkini neden yedirdiniz. Yazık olmuş..Simdi susarsan yillar sonra keske yuzune vursaydim dersin...
Ben diyorum cunku. Oyle uc bes kurus degil ustelik 70 den fazla ceyrek, rakamini bile bilmedigim ustumuzden tasan paralar... O gun yine ayni bugun oldugu gibi dusundum; haram olsun. Her kuruşu...
Ben eşim uzulmesin diye sustum. Pismanim. Ben uzuldum herkes herseyde hakli oldu. .
Yatak odası ve mutfağı bizim adetlerimize göre kız tarafı yapar sizde erkek tarafı mi yaptı da girip çıkmak istemiyorsunuz. Bir de ben olsam söylerdim falanda altın getirmiş anne haberin var mı diye konuya girerdim.Ben onları eşimin ailesinden esirgeyecek değildim gizli saklı çalınmış gibi oldu söylenmedi bile o bana mehir sayılıyor eşim bile habersiz harcayamaz.Eşyalarımı altınlarımı onlar yaptı evet ama ben har vurup harman savurmadım ne aldıkları altınları takıyorum ne aldıkları eşyalarda oturuyorum yatak odası mutfak girip çıktığım yer benim içimden gelmiyor o hale geldim.Benim tarafımdan olanları ben yaptım eşime düşeni ailesi belki siz eşinizle yaptınız herşeyi bu yüzden canınız yandı bilemem Allah herkese vicdan merhamet versin.
biz yaptık zaten o sebepten yatak odasıyla mutfağı kullanıyorum bilmiyorum kim ne getirmiş vazgeçtim artık Allaha havaleYatak odası ve mutfağı bizim adetlerimize göre kız tarafı yapar sizde erkek tarafı mi yaptı da girip çıkmak istemiyorsunuz. Bir de ben olsam söylerdim falanda altın getirmiş anne haberin var mı diye konuya girerdim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?