Kaynanam düğünde gelen üç beş kuruşu cebe atmış...

Soyle dusunun ben bazen dugunlerde ya gelinin annesine yada damadin annesine hangisi tanidigimsa para yada altini ona veriyorum.aileler maddi anlamda dugunlerde ekonomik olarak biraz cokuyorlar 1 altin bir aylik bir borcu oder diye dusunuyorum.nasilsa gelinle damada oldukca yuklu taki para takiliyor anne kimse onun eline veriyorum.

Benimki de düğünden önce toplamış altınları evinde kimden ne aldıysa yazmış notu buldum

Terbiyesiz kadin .ahlaksızlik bence bu. Resmen esinizin annesi hırsız !
Isterse bir iğne alsın yine benim gözümde hırsız ahlaksizdir.
Zordayim dese ihtiyacım var dese lazim ver dese siz vermeseniz anlarım.

Ben olsam bir daha evine bile gitmem. Pişkin yuzsuz insan resmen. Esimede açık açık derim .
Darilmaca gucenmece yok derim. Ben boyle insama guvenemem. Hırsızi kim ister evinde kim konuşur onunla. Cok sinir oldum.

Maddi olarak herseyi onlar karsiladiysa almalari haktir.
Ama siz borca harca girip evlendiyseniz yaziktir gunahtir.
Aradaki dengeyi iyi bilmek lazim. İki taraftan hangisi acgozluluk yapiyor onu iyi anlamak lazim.

butun oğlan anneleri aynı arkadaşlar boşuna sınırınız bozmayın
sadece benımki böyle demeyin hepsi böyle ,
başımın gözümün sadaksı olsun de ve bundan sonra kocanın ve kendi giderleri eline almaya calış ,

çok hesap sorar gibi değilde idare ediyor gibi ,

Ya ben bu durumu anlayamiyorum k.bakmayin ama soyle birsey var kayinvalideniz birilerinin cocuklari evlenirken onlara hediye altin para vs takiyor degil mi ? Daha sonra kayinvalidenizin oglu evlendigi zaman ise misafiri davet etti ve daha once gittigi ve hediye yaptigi insanlar kayinvalidenizin ogluna o ne yaptiysa altinsa altin paraysa para karsiligini takiyorlar. Demem o ki o para yada altin kayinvalidenizin cunki o hediye sizin cebinizden cikip karsi tarafa takilmadi. Bu yuzdende bosuna tantana yapmayin bence. Kayinvalideniz isterse size verir isterse vermez bu kadar basit

Valla için de kalmasın derim bende eşim üzülmesin diye sustum içime attım ( borcuda biz üstlendik üstelik ) içim de büyüdü zaman zaman tartışmalarımıza neden oluyor

Benim kv yede verildi birebir gözlerimizle şahit olduk nicesine. Düğünden sonra anneme el öpmeye gittik ona verilen paralarla bilezik yapmış verdi eşime annen de verir belki ona da verdiler dedi. Ama ordan ne gelen var ne giden. Üstelik ne düğünümüze tek kuruş faydaları oldu ne de evimde bir çatalı var. Biz borç içinde kredi öderken kendileri o paralarla tatildeler Allah çıkarır bi yerden ben susuyorum. Sizde Allah a havale edin.

Kv nizin yaptigi firsatcilik bana gore yanlis.
Ama sizin yaptiginizda paracilik bunun icin yaygara koparmanizda dogru degil.

bayramda kahve yapmadım diye düğünden bir hafta önce ayrılalım diye kapımıza dayandılar mesela benden gelin olmazmış resmi nikah çoktan olmuştu.

Altını parayı geçtim keşke bu olay olduğunda ayrılsaydınız. Bana göre böyle saçma sapan
şeyler yapan insanlar herşeyi yapabilecek tiynettedir.
Anlamıyorum gerçekten ne yiyor ne içiyorlar da bu kafaya ulaşıyorlar öyle bir anormallik ki
İsviçreli bilim adamlarına inceletilmeliler.

Düğünlerde altın ve paralar,ailelere değil evlenecek çiftlere takılır.Onlar düğün bedeli değil düğün hediyesidir.Gençler yuva kurarken maddi destek olma amacı taşır.Başka düğünlere ben altın götürdüm,çocuğuma gelen altınlar benimdir mantığı yanlış.İhtiyaç varsa,çocuklar büyüklerine vermek istiyorlarsa kendileri bilirler.
Sizde ihtiyaç da yokmuş,rızanız da yokmuş.Kayınvalidenizin yaptığı tamamen yüzsüzlük olmuş.Eşinizin suçu yok,sizin de bu saatten sonra yapabileceğiniz bir şey yok.Bu sorunun evliliğinizi etkilemesine izin vermeyin.

'' Kaynanam düğünde gelen üç beş kuruşu cebe atmış... '' aslında başlıkta yazıyor.. 3-5 kuruş için üzmeyin eşinizi, kaybetmeyin huzurunuzu.. Başının gözünün sadakası olsun

Bu düğünlerdeki altın para meselesini hala tam anlamıyla anlayabilmiş değilim.Nişanda olan paralar kızın ailesine oluyorsa düğünde olan paralar neden erkek ailesine olmuyor ?

Masrafı kim yapıyorsa parayıda o almalı diye düşünüyorum.Erkek tarafı isterse paranın bir kısmını verebilir.Bu durumda şok olacak bir şey yok bence.

bu düğünde takılan para ve altınlar ,zamanında anne babaların başkalarının düğününde taktıklarının geri dönüşümü değil mi? büyütecek çok bir mesele yok bence.gelin ve damat o paraları daha fazla haketmiyor aslında.ha onlara verilse daha iyi olur ama..

Benzer şeyler bizde de oldu sea etmedim yani farkında değişmişim gibi davrandım bi süre. Çok sonra söyledim. Bunun sebebi de şu. Eşim utanmasın diye. Çünkü ayıp bişey çok sonra söylediğimde bile yüzü kızardı eşimin çok utandı napiyim kavga mı edeyim ne diyim dedi bende bişey deme helali hoş olsun ama benim kızdığıö haberimizin olmayışıydı olan oldu dedim. Ve emin ol eşimin gözünde 2 kat daha büyüdüm. Ve etrafımda eşine hiç danışmadan btün takı ve paraları ailesine veren adamlarda var. Şükretmek lazım ki eşlerimiz haklılığımızın farkında. Benim ailemde siZinki gibi tek kuruş geçse ellerine hemen bana verirler. Evdeki tüm eşyalarımızda katkıları var babam hala harçlık verir bana almam zorla verir. Olması gerekende bu ama bazıları bu kafada değil işte. Unutmaya çalış kavga etme kv için eşinle aranı açma çünkü çok ykatsan neyicede annesi haksızlığın verdiği bi ego savaşına girerse bu sefer haklıyıem haksız duruöa düşer işitmek istemediğin şeyler işitirsin ve bu kez eşinin dediklerini unutamazsın ki bu daha kötü olur

Üç beş kuruş dediğiniz ne anlamadım? düğününüz çoktan olmuş anladığım kadarıyla bunun konusu neden şimdi oldu ki? ayrıca eşiniz ya da siz düğünden gelenleri vereceğiz niye dediniz ki? borç mu yapmışlardı boş verin üç beş kuruş için kırılmayın sonuçta artık eviniz yuvanız ayrı siz nasıl öğrendiniz?

Bir konunuz daha var ayrıca ama o konuda hiç kaynanam onu bunu yaptı dememişsiniz evlilikten daha 1.5 aylık evliyken yakınmışsınız. Eşinz sizi sürekli ailenize götüren giden biriymiş kendi ailesi gibi seviyormuş ama siz onun ailesine haftasonu için bile gitmek istememişsiniz konuşacak bir şey bulamıyorum falan diye. Hatta yemeğe alsam mı falan gibi konular yani siz birazda içinizde büyütüp önyargılı da davranmışsınız ortada bir olay yokken daha çok yenisiniz oldurmayın kendinizi onlara karşı.

Aynı şeyi benm kaynanam da yaptı üstelik bize evlenirken 3 kuruş bile destek olmamşlarken.. Ama inan hiç takmadm kafaya,, kocamla huzurumu bozmaya değmez dedim. İyiki de öyle yapmşm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…