- 16 Ağustos 2016
- 9.337
- 4.664
- 123
- Konu Sahibi banabenigeriver
-
hayır eşimin lafı deli etti beni bu sebeptenEvini neden terkediyorsun kaynanan yuzunden? Aynı evde mi yasıyorsunuz?
böyle bir mantıkdüğüne gelen kişilerin düğünlerine senmi gidip taki taktin,hediye goturdun.hayir.o zaman o paralarda senin ve eşinin hakki yok.ama kaynayan ve annen verirse ne ala.şimdiki gelinler düğündeki paralar benim ,altinlar benim oh ne ala.haziran kon.düğüne gelenlere önceden gitmiştir onun karsiligi canim.hemen bosanmayi filan dusunmen yanlis.demek sen para ve taki için evlendin ,alinca iki ayda bosanacakmis..
ama sana esin ve ailesi tarafından takılan bileşiktir artik mehirin neyse,onlar senin kimse alamaz.iste o haramdir.ama para ve takilan hediyelerde aileler size verirse sizindir.
takılanlarla anneme gayet güzel bir hediye aldım yüzük olarak bir kısmını abime takı için ayırdım ve bana takan akrabalarıma Allah nasip ederse götürüp bende takacağım çok şükür görgülüyüz annemin oturduğu ev kira olsa bile bir kuruşuna dokunmadı görgü nasibe tenezzül etmemektir.Siz neden bu kadar sinirlendiniz?
Kayınvalideleri severim ben, var mı bir itirazınız? Hiç bir şeyin normal şartlar altında tek taraflı olmadığına inanırım. Karşınızda cidd anlamda hasta insanlar yoksa ve eşinizin ailesiyle sorun yaşıyorsanız biraz kendinize de dönüp bakın diyorum her zaman. Türkiyenin bütün hasta kayınvalideleri buradaki gelinlere denk gelmiş olamaz dimi?
Burada konu üç beş kuruş için eşe edilen eziyet. Anladığım kadarıyla konu sahibi daha çok yeni evli. Böyle davranmaya eşine ailesini şikayet etmeye ya da onlar yüzünden kavga etmeye devam ederse olan kendi evliliğine olacak. Bir sene sonra buraya eşim çok aileci diye konu açacak onu aileye kendi ittiği gerçeğini göz ardı ederek. Böyle başlar sorunlu evlilikler. Her zaman söylerim bir kadın olarak düşünerek hareket etmez, aile ilişkilerini dengede tutmazsanız evliliğinizin temeline zarar verirsiniz. Malesef evlilikte bu denge kurma meselesi kadının üzerinde.
Konunun tam tersini düşünün. Bu kızın annesi sonradan gelen altınları alsaydı sesi çıkacak mıydı, bana verin geri diyecek miydi? %99 hayır... Peki eşi bunun için olay çıkartıp evi terkedeceğini söyleseydi ne hissedecekti? Öyle hep bana hep bana olmaz, arada kah sana kah bana diye düşünmek lazım. Karşınızda saygın görgülü insan görmek istiyorsanız siz de öyle olacaksınız.
zaten almazdım bunu biliyordu ama o hırsız gibi davranmayı seçtieee eşinin ailesine ait hiç bir şey kullanma tenezülünde bulunmayıp , onların yaptıkları diyip duracaksan
malı sahibine aide ett...
nihayetinde kayınvalide suçladığın nokta düğününde kayınvalide tarafından gelen hediyeyi sana vermemesi ...
kullanmıyorsan tenezülün yoksa,istemiyorsan bunada alınmayacaksın
bunlarla uğraşmaya değmez,
evlilik zordur,uzundur, yıpratıcıdır
her konuda empati yapabilen biriyim evladımdan esirgemem öyle bir fıtratım yok benimBir de o var, biz de belki kayınvalide olacağız.
Bana da abartılı geliyor işte. İnsanlar empati yapsalar, aynısını annem yapsa ne hisseder, ne düşünür, nasıl davranırdım deseler sorun falan kalmayacak.
eşimin akraba komşularından 1 kuruş gelmedi bize arkadaş ve kendi tanıdıklarından sadece verildiSoyle dusunun ben bazen dugunlerde ya gelinin annesine yada damadin annesine hangisi tanidigimsa para yada altini ona veriyorum.aileler maddi anlamda dugunlerde ekonomik olarak biraz cokuyorlar 1 altin bir aylik bir borcu oder diye dusunuyorum.nasilsa gelinle damada oldukca yuklu taki para takiliyor anne kimse onun eline veriyorum.
Altını parayı geçtim keşke bu olay olduğunda ayrılsaydınız. Bana göre böyle saçma sapan
şeyler yapan insanlar herşeyi yapabilecek tiynettedir.
Anlamıyorum gerçekten ne yiyor ne içiyorlar da bu kafaya ulaşıyorlar öyle bir anormallik ki
İsviçreli bilim adamlarına inceletilmeliler.
erkek tarafından ne geldiyse o kayınvalidede diyorum.Kadın erkek ayrıydı düğün,eşimin bir birikimi olmadığı için herşeyi biz yapacağız deyip alışverişlerde görmediğim şeyleri bana gösteren yaptıkları dört bilezik bir seti takmadığım hatta düğün yemeğini bile eşimin veremeyeceğini bile bile onlara yüklemeye çalışan insanlar birçok açıdan daha itici duruyor bence olabilecek en az masrafı yaptırdım kuaföre gitmeyip fotoğraf çekimi bile yaptırmadım çünkü eşim güç duruma düşerdi bunun farkındayım asıl itici olan bana yapılan aslında...Ben yanlış anlamadım dil mi
Takı töreni haricinde kv deye verilen ektra paralardan
bahsediyorsun.
Bu insanlar düğününüzü yapıp altınlarınızı
eşyalarınızı almışlar. Kim bilir ne kadar
çıktı ceplerinden.
Onların ödediği paranın yanında kuruş olarak
değerlendirilebilecek bir miktarın
gözünüze batması cidden çok itici geldi bana.
bizde takılan gelin ve damadın nasibidir kimse ona dokunmaz gelin damatta yapsa herşeyi yapmasada böyle birşey yapılmaz o hediyeleri alanda yapanlara götürür takar çünkü onlarda bir aile kurmuş olurlar onlarında çocukları olacaktır onlarda evlenecektir böyle devam ediyor yani bizde.ben eşimle zorla evlenmedim illa bu olacak bu alınsın şu fiyat olsun demedim yaradan herşeye şahit bize o kadar ayıp edildi ki artık Allaha havale...düğüne gelen kişilerin düğünlerine senmi gidip taki taktin,hediye goturdun.hayir.o zaman o paralarda senin ve eşinin hakki yok.ama kaynayan ve annen verirse ne ala.şimdiki gelinler düğündeki paralar benim ,altinlar benim oh ne ala.haziran kon.düğüne gelenlere önceden gitmiştir onun karsiligi canim.hemen bosanmayi filan dusunmen yanlis.demek sen para ve taki için evlendin ,alinca iki ayda bosanacakmis..
ama sana esin ve ailesi tarafından takılan bileşiktir artik mehirin neyse,onlar senin kimse alamaz.iste o haramdir.ama para ve takilan hediyelerde aileler size verirse sizindir.
yüzüne bakmak bile içimden gelmiyor artıkEşinizi bu konuda üzmeyin.sakin olun.herseyi güzellikle halletmeye gayret edin.Gidin kadınla konusun.paraları niye koynuna soktun anacigim.borcun harcın mi vardı üzüldüm böyle gizli gizli işlerine. Bizden istesen yardimci olurduk flan deyin mesela.utanir belki
yaptıkları bilezikleri takmıyorum ben yani onları ne yapacağım onlara bende kalsa bana yapılanı bende yapardım ama bana kalan birşeyyok kayınvalidemde alacağını aldı başka evladıda yok kar saysın bakalımDüğünlerde altın ve paralar,ailelere değil evlenecek çiftlere takılır.Onlar düğün bedeli değil düğün hediyesidir.Gençler yuva kurarken maddi destek olma amacı taşır.Başka düğünlere ben altın götürdüm,çocuğuma gelen altınlar benimdir mantığı yanlış.İhtiyaç varsa,çocuklar büyüklerine vermek istiyorlarsa kendileri bilirler.
Sizde ihtiyaç da yokmuş,rızanız da yokmuş.Kayınvalidenizin yaptığı tamamen yüzsüzlük olmuş.Eşinizin suçu yok,sizin de bu saatten sonra yapabileceğiniz bir şey yok.Bu sorunun evliliğinizi etkilemesine izin vermeyin.
amcamın eşi söyledi bayram ziyaretinde şok olduk kaldıkO henganenin içinde nasıl anladın bunu?
kadın erkek ayrıydı düğün benim tarafım bana taktı erkek tarafı kaynanama vermiş kaynananm demişti düğünden önce size birşey takılmaz diye takılmayınca garipsemedik durum buymuşYa ki torenindeki altinlari kv nasil cebe atiyor bunlar gelinle damata takilmiuormu nasil gelip cikariptami aliyorlar uzerinizden
takılanlar bana verilseydi ben yapardım ki kendi tarafıma yapacağım sizde sadece ailenize vermek yerine eşinizin tarafınada verseydiniz onlar misafir ağırlamadı mı onlardan gelen yumurtadan mı çıktı sizde tek taraflısınız lütfen objektif olunO altinlar ya da üç beş kuruş para kayınvalide taktığı için geri gelenler ama. Gelin mi takmış onları yıllarca kayınvalidenin akrabalarına? Hepsini alsa haklı diyeceğim de sonradan gelen üç beş kuruşun lafı yapılmaz.
Benim düğünümde takılanlardan sadece bileziklerimi aldım geri kalanları anneme bıraktım mesela. Ki biz düğünümüzü kendimiz yaptık her şeyiyle. Buna rapmen annemler misafir ağırladı etti diye masrafları olmuştur dedim bıraktım. Eşim bunu sorun etse ben bu adamla mı evlendim derdim. Kayınvalidem olsa muhtemelen paylaştırırdım. Altın için para için kavga edilmez. Ben böyle gördüm.
Ben hep empati yapıyorum işte. Mesela siz annenize toz kondurur musunuz? Ben kondurmam. Eşim ailemi şikayet etse bana kavga ederiz. O da ailesine toz kondurmaz.
Benim de güllük gülistanlık hayatım yok her ne kadar burda öyle sansalar da. İki görümcem var, sizlerin kayınvalidelerinizle yaşıt. İki kayınvalidem var yani. Bir süredir sorun yaşıyoruz. Ben sorunu farkettim en baştan eşim farketmedi. Ama gidip de senin ablan böyle yapıyor, şöyle yapıyor demedim. Zamanla onun farkedeceği boyuta geldi ama hatayı bizde gördü özür dileyelim dedi. Tamam dedim yine. Bir süre sonra da gerçekleri görmeye başladı. Hatanın bizde olmadığını kavradı. Şimdi çözme noktasındayız. Yaklaşık 9 senedir hayatımda eşim, 4 senedir evliyiz ne ben şikayet ettim şimdiye kadar ne o beni ezdirdi. Hatta o ablalarından şikayet etti genelde bana, ben dakinleştirdim. Bu daha sağlıklı bir sistem gibi geliyor bana.
takılanlar bana verilseydi ben yapardım ki kendi tarafıma yapacağım sizde sadece ailenize vermek yerine eşinizin tarafınada verseydiniz onlar misafir ağırlamadı mı onlardan gelen yumurtadan mı çıktı sizde tek taraflısınız lütfen objektif olun
belki bu hayatta kayınvalide konusunda en artniyetsiz insan bendim ne olabilir ki problemleri derdim görüyorum yaşıyorum ailemden görmediğimi görüyorum üzülüyorum.ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyız
KV ile ilgili yapılan yorumların çoğunu abartılı buluyorum
ne şanslısınız maşallah benim bir abim ve bir annem var eşim şikayet etmek bir yana dursun ne kadar iyi olduklarını şanslı olduğumu hep kendi derEşimin ailesi yok. Düğünümüzde de şehir dışından gelen olmadı.
ne şanslısınız maşallah benim bir abim ve bir annem var eşim şikayet etmek bir yana dursun ne kadar iyi olduklarını şanslı olduğumu hep kendi der
yaşamadan bilemiyor insan unutmaya çalıştıkça başka şeyler çıkıyor çıkıyor çıkıyor...ve çoğumuzda bir kayınvalide adayıyız
KV ile ilgili yapılan yorumların çoğunu abartılı buluyorum
Benim hayat felsefem kimse ben istemediğim sürece beni üzemez dırbelki bu hayatta kayınvalide konusunda en artniyetsiz insan bendim ne olabilir ki problemleri derdim görüyorum yaşıyorum ailemden görmediğimi görüyorum üzülüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?