Kaynanam eski eşyalarını bana veriyor

çok sağolun fikir veren yorum yazan arkadaşlar bende sizler gibi düşünüyordum dedim ya ablam bile öyle düşünürken sizlere danışmak en iyisi oldu inşallah sizin dediğiniz gibi yapacağım çok güzel ve mantıklı fikir aldım sizden iyiki varsınız

kimseye mudahale etmeyi sevmem aslinda ama bu konuyu okuyunca es gecemedim
bence direk esiniz konussun ailesiyle ben yeni evime sifir esya doseyecegim desin:95:

sizin bu korkunuzu karşı taraf farketmiş olmalı ki bunu kötüye kullanıyorlar ne yazık ki....
eşinizin en ufak bir sorunda yemekten içmekten kesilecek kadar hassas olduğunu neden annesi ve ablası gözönüne almazlar da bu kadar cüretkar davranabilirler acaba....
içimden haykırmak geliyor bırakın gençleri evlerinin gerçek sahibi olsunlar, kararlarını, seçimlerini başbaşa yapsınlar....çekin ellerinizi üzerlerinden....
nedir bu yaptıkları, iyilik midir, yoksa kötülüğün en büyüğümüdür....

Son düzenleme:
ben evlenirken kayınvalidem kendine yeni dublex ev aldı banada eski evini tadilat yapıp otutturdu.
2 eski çekyat ve kızlarının çeyizine koyacağı borcam ve çarşaf takımlarını bırakmıştı.kendievini sıfırdan döşedi bu konuda çok dertliyim yani.çekyatlarıda attım bebeğim olduktan sonra ona ait bişey yok yani evde.bizde yeni ev almayı düşünüyoruz allah kısmet ederse sıfırdan döşeyecem evi.şimdiki aklım olsa çekyatları çeyiz serildiği gün attırırdım.eşinde bitiyo herşey.

çok düşünüyolarsa bizleri yeni eşyaları bize alsınlarda göreyim onları..

ben evlenirken kayınvalidem kendine yeni dublex ev aldı banada eski evini tadilat yapıp otutturdu.
eşinde bitiyo herşey.
çok düşünüyolarsa bizleri yeni eşyaları bize alsınlarda göreyim onları..

neyse ki, yine hiç evsiz bırakmayıp, eski evini tadilat yapıp oturtmuş....buna da şükür....
elbette ki Eşte başlayıp eşte bitiyor herşey....ama ne yazık ki o imzayı atana kadar, attıktan sonra bu kim, bu adam o adam mı dedirtiyorlar....

bence de Aileler, hele ki Anneler herşeyin en güzelini, en iyisini evlatları için isteyip, varsa olanakları yapmalılar...

allaha şükür kirada deilim.ama tabiki bu anneler evlat ayırımı yapmamalarıda gerek.kaynım evleniyo sıfır ev en lüksünden eşyalar pırlantalar vs vs.peki neden bana olmadı.benimde evladım var benden iyi yaşasın isterim bende olmayanlar onda olsun isterim eski eşya da ne demek...

benimde başımdan seninki gibi bir olay geçti yeni evlendiğimizde kayınvalidemle görümcem kendi salon takımını oturma odasını zorla vermeye kalktı bende ikimizde çalışıyoruz yavaş yavaş alacağımızı söyledim neymiş bunları oğluna almış bu onunmuş durumlarıda çok çok iyi ben istemediğimi belirttim anlamıyor eşim sessiz. baktım ben işteyken eşim oturma grubunu getirmiş o an kan beynime sıçradı elime baltayı aldığım gibi bir ikisini kırdım çabuk nerden aldıysan oraya götür dedim apar topar götürdü sende böyle yap demiyorum çünkü kendisi yeni eve geçecek bana eskisini verecekti sen asla kabul etme kendini göster derim birbirinizi kırmadan karşılıklı konuşarak

sabah sabah ama güldüm dinsizin hakkından imansız gelirmiş

Benimki de önceleri diyodu işte bişey alacağımız zaman.Eşim de seninkiler sende dursun anne biz kafamıza göre alıcaz diye tepki gösterdi Diyemiyo şimdi bohçalara da hep kendisine alıpta kullanmadığı bana da sana ördüm sana aldım dediği 20 sene önceki şeylerden de koymuş..Ozamanlardan malum oldum ona galiba Sevmediğimi kullanmıyorum valla..

Once esya alacak durumun varsa, kayinvalidene ben kendim alacagim, gerek yok vermenize diye soyle. Acik acik soyle ama. Israrci olurlarsa da vermek konusunda al, bir ihtiyaci olana ver kaynana esyalarini, kendine yenilerini al. Laf ederlerse de size soyledim ama anlamadiniz de..Vay, canim kadar sevdigim esyalarimi verdim, gitmis elaleme vermis derlerse (kiymete biner cunku esyalari verince sen) ben demistim size, anlamak istemediniz dersin.

yarın öbürgün ahh eşyalarım vahh eşyalarım diye sızlanır..
benım eşimde tek çocuk oldugu için ve çıkma ıhtımalim olmadıgı için kapılar yerler dolaplar esyalar ev komple değişti. hersey cok guzel oldu..

ama gel gelelimki kendi esyaları çok eskı olmasına regmen ayy benım oyum vardı gitti ayy benim şuuym var onu kullan hep kendı esyalarının kullanılmasını istedi...alışamadı evın yenı düzenine..
deli etti benı...

Bizdede tam tersine herkes eski eşwasını kaynanaya getirir kadında çok sevinir pansiyon işletiyor çünkü gelen müşterilerin bazısı hırsızlık yaptığı için eski iyidir

senin diyeceğin şey belliteşekkür ederiz istemiyoruz eşimle konuştuk biz yeni eşya almayı düşünüyoruz ev bizim sonuçta kendi zevkimize göre döşeyeceğiz deyiver. yeni eve yeni eşya alınır de. bizi sevindirmek istiyorsanız eğer bizim seçtiğimiz bir koltuğu alırsınız olur biter bizde mutlu olmuş oluruz deyiver otursun kalsınlar.

ayyy canım yaaa. şok oldum resmen. allah sana kolaylık versin. biz küçükken maddi durumumuz pek iyi değildi. bana ayakkabı alacaktık bayramda çünkü okula da gidecektim. kardeşim ben de istiyorum ayakkabı diye tutturdu. hiç unutmuyorum babannem bana 3 yaşımdayken bir çift kırmızı rugan ayakkabı almıştı. ayağıma vurduğu için hiç giymemiştim. o dönemde paramız da olmadığı için annem onları sakladığı yerden çıkardı. ayakkabıcıya gittik. o ayakkabıları vitrine koydurduk. ayakkabı bakmaya gidince ben siyah bir çift ayakkabı aldım. kardeşime de kırmızı ruganları giydirip ay pek yakıştı falan deyip onları aldırdık. eve gidince annem hadi babanıza gösterin ayakkabılarınızı dedi. sevinerek gittim göstermeye. kardeşimde tık yok. e hadi kızım sen de getirsene dedi annem. kardeşim hıı sue'nun eskilerini bana mı giydirceksiniz demişti. yine gidip ona ayakkabı aldık borçla:))) şimdi ister misin seninkiler de mobilyacı vitrinine kendi mobilyalarını koydursunlar

suratına söylücen canım yeni alcam zevkimi göre ne demek yani bunda birşey yokki bu kadar çekinme onlardan sonra başa çıkmassın

ne münasebet ya, eski eşyalarını mı layık görmş sana. insan kendi eskide oturur çocuğuna yenisini alır. ama insan olan işte...
aklım almıyor benim böyle tipleri ya, yatacak yerleri var mı acaba gelinlerini, oğullarını bu kadar üzenlerin...insan biraz ah almaktan korkar.

canım bence önce eşinle konuşmalısın.yeni evinizi sizin zevkinize göre döşemek istediğini söyle.oda annesiyle konuşsun.ha sen konuşmazsan ben konuşacam de.direk sen kaynanana söylersen farklı durumlar olabilir.

Son düzenleme:
aynısından bir tanede bende var canım.valla hiç dert etmiyorum.
istemesem de zorla veriyor o da bana eşyasını.sonra ben gidip yenisini alıyorum.eskisini aynen geri iade ediyorum.

sanırım kaynanasınız..Kımse kımsenın egosunu tatmın etmek zorunda deıl,katlanmak zorunda deıl.Yanı kadın evı eskıcı dukkanına cevırecek kızcagız da hehe deyıp gececek oyle mı??Kımse anasının evınden cıle cekmeye gelmıyo..

sanırım kaynanasınız..Kımse kımsenın egosunu tatmın etmek zorunda deıl,katlanmak zorunda deıl.Yanı kadın evı eskıcı dukkanına cevırecek kızcagız da hehe deyıp gececek oyle mı??Kımse anasının evınden cıle cekmeye gelmıyo..

kesınlıkle cok haklısınız bende konu sahıbıne aynı sızın dedıgınıze benzer seyler solemısdım yok artık ya mudahalenınde bu kadarı yanı bırak kardesım herkes kendı hayatını yasasın kaynanasıda ev tasıyomus herkes kendısıyle mesgul olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…