kaynanam face den laf atıyor (yılbaşı krizi)

aysel35

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2009
28
0
0
İzmir
Merhaba arkadaslar. direk konuya giriyorum.Yardımlarınızı beklıyorum.. Olay şuki kaynanam yılbası gunu erken bır saatte onlara gidip ona yardım etmedıgım ıcın trip atıyor. Diğeer gelin gitmiş erkenden yardım etmıs yemek temızlık falan. ama o gelin calısmadıgı için sorun yok. Ben işe gidip geldiğim için ve pazar günü calıstıgm ıcın temizliğimi pzt. salı yapıyorum. yılbası da pzt. idi. benı aramadı hiçbirsey demedı . Böyle bir beklentisi varmıs. aksamüstü eşim aradı kaynanam trip attı aksam 9-10 da gelıceksenız hıc gelmeyın dedi o sırada saat 6 ydı. o anda sınırle ocaktakı tum yemekler pişmeden öylece kapadım dogru dürüst sacımı basımı tarayıp hazırlanmadan cıktık. gittik sofrayı kurdum topladım yemek de pek yemedım o sınırle yıyormus gıbı yaptım artık. sonra da laf soktu durdu esıme kızgındı tersledı azarladı. bundan sonra da hıcbır işinize karısmıyorum falan fılan hep aynı hıkaye. bız de bu kladar gergınlıge en fazla saat 10 a kadar daynadık sonra evımıze dönduk. bugun facebook tan baslamıs laf sokmalarına. bıktım artık en ufak bır istegi olmadıgında süreklı laf sokar. baskı alltındayız gıbı hissediyorum moralım bozuluyor. evimizin huzurunu kacırıyor resmen esim de ben de üzülüyoruz. Beni hizmetci olarak gördugunu biliyorum. ama calıstıgımı yoruldugumu kabullenemıyor. işten cıkıp onlara gıttıgmızde bıle kızıyor daha ayakkabılarımızı cıkarmadan. bu saatte gelcegınıze hıc gelmeseydınız falan dıyor. ben zaten sevmıyorum kayınvalıdemı zaten gıtmek yuzunu görmek bıle istemıyorum. ama esımın ailesıdır dıye guleryuzlu davranıyorum. eşime hep söyluyor benım yanımda ama banada geliyor yanı o laflar. işi mi bırakayım erken gelmek ıcın yoksaa patronuma bu saatte gıdınce kaynanam kızıyor diyip izin mi alıyım. ömrü boyunca hıc calısmayan bır ınsan çalısan ınsanın halınden anlayamaz mı???????????? siz olsanız ne yapardınız kıslar. yardım yorum ve fıkırlerınızı beklıyorum.

facebookta paylastıgı yazılardan örnek vermek gerekirse ;
Mesafenin önemi yoktur
Burnunun dibinde olsa ne olacak eğer seni anlamıyorsa...
AMA
Birisi vardır ki dünyanın öbür ucunda iki satırıyla da olsa
Bir çırpıda yanı başında
Mesafe uzaklıklarda değil mesafe fedakarlıkta... ( kaynanam burada diğer oğlu ve gelını daha uzakta 1 saat uzaklıkta ,biz ise yarım saat uzaklıkta oturuyoruz kaynanamlara bunu kastedıp iki oğlu ve ıkı gelinini kıyaslamakta.)

Son düzenleme:
Bir yurdum kaynanası klasiği oğlunun evlendiğini ayrı bir 'hayat' sahibi olduğunu kabullenememiş herşeyin kendi etrafında dönmesini istiyor belli ki. Yalnız biri onu bu rüyadan uyandırmazsa bu böyle gidecek benden söylemesi. Ki o kişi de eşiniz oluyor. Siz kesinlikle karışmayın eşiniz tepkisini ortaya koysun zaten o da rahatsız olmuş. Umarım herşey düzelir ya nedir bu insanların derdi anlamam acaba bizdemi böyle olcaz? Hayır kaynana iyi olsa gelin kötü oluyor var bunda bi iş

Ek olarak şimdi face yazılarını gördüm. Bırakın ne yazarsa yazsın hatta okumayın onun gönderilerini boşuna moral bozmayın. Eğitim seviyesini bilmiyorum ama cahilce davranıyor ve sanırım uğraşcak başka bişeyi yok oturup kalkıp bişeleri sorun ediyor. Dediğim gibi iş eşinizde bitiyor. Doğru davranır dengeyi kurarsa herkes saygı içinde mutlu olabilir.

Son düzenleme:
Pardon ama yüzünü bile görmek istemediğiniz kayınvalideniz facebookunuzda ekli mi ki?
Yani bir araya gelmek istemiyorsunuz fakat sanal ortamda bile birbirinizde eklisiniz
Ne gerek var ki?
Ben olsaydım, bu saatte gelecekseniz gelmeyin dediği zaman ;
işten çıktığım saat belli, daha erken gelebilmek için yapabileceğim bişey yok derdim
Zaten çalıştığınız için her gün gitmiyorsunuzdur ya..

Canim calisiyorsan calisiyorsundur, NOKTA. Ayrica is cikisi mecbur degilsin ona gitmeye. Insan yorgun olur evine gidip bacaklarini uzatip dinlenmek ister. Siz takmayin kayinvalidenizin söylediklerini.
Hep baskalarinin istegine göre yasayamazsiniz, yasamamalisinizda. Bu hayat sizin. Birak atsin tribini. Bir kulagindan girsin digerinden ciksin. Canini sIkmaya degmez yahu :)
Ben olsam onun icin face´de sarki paylasirdim, hahahahahah :)) Ama bu benim tabi, siz yapmayin

Aynen katılıyorum düşüncelerinzide haklısınız ancak kendı istediği olmayınca olayı büyütüyor ve kavgaya dönusuyor haftada ya da ayda ne kadar geldıgımız hesaplıyor mesela en son kavgamızda 3 gun sonra 10 gun olcak bugun de gelmezsenız dıyor mesela. bunları mı hesaplıyorsun dedıgımde evet dıyor. zaten psikolojısı bozuk takıntılı durumları var herkesın yerıne dusunup kararlşar vermeyı seven biri. onun dedıklerını yapmayınca kavga cıkmasına hazır olmak lazım. bu da gergınlık yaratıyor . gergınlık olmasın dıye eskı kavgalar yıne baslamasın dıyorum ama daha tutamıycam gıbı kendımı.

facebookta gönderdıgı arkadaslık teklıfını kabul etmezsem kendısı hatırlattıgı ıcın mecbur bıraktı ama bu laf sokmalarını gecen kavgada da yaptı 1 ay hıc konusmadık. o zaman sıldım facebook tan esımle ortak facebook var ordan yıne göruyorum onuda sılersem eşim diyecek bu sefer neden sıldın dıye yanı kısacası artık eşimin face den göruyorum yazdıklarını. daha cok yazılar var hazır derlenen sözlerı paylasmıs. özel secmıs anne evlat gelin v.b. laf sokmalar . esım bugun tel.etti uyuyor dedırttı kayınpederıme sonra dogruyu sölediler. uyumuyormus. trip attı yıne bırsürü. özür beklıyor sanırm erkenden gitmedık gelın aa pardon hızmetcısı erkenden gelıp evını temızlemedıgı ıcın. her ay baska bıyerde bi yerını gezdırıyor kocasıyla diğer ogluna yemek yapmak zorunda kaldım. eşimi kırmamak için. kaynanam tel. acıyor sanırm esıme gelın yemek yapsın dıye esımde bana caktırmadan babamlara yemek yap da götureşım dıye rıca edıyor ben de salak gıbı ıkı kez yaptım .iş kullanmaya dönustüğünü gördugum ıcın bır daha ıyı nıyetle yaklasacagımı sanmıyorum.

İlkokul mezunu kayınvalıdem klasık ve artı bazı bayılma numaraları var yakında acilden atıcaklar bızı. bişiyi yok dıyıp serumu cıkartıyorlar. kısaknclık ilgi cekme ıstegı v.b. psikolojık sorunları var bas dönmesi var. sinirlendıgınde bası dönuyor ya da bayılıyor. numara hepsi artık emınım. kendıne gelınce dıyorkı ayy sımdı herkes basıma toplanmıs numara yapmadım ben diyor kendı kendıne işte o zaman kendı kendını ele verdıgı ıcın anladım numara yaptıgını zaten kaynanamın annesıde zamanında böyle numaralar yapıyormus ilgi cekmek ıcın. bunu da esımden duydum. Dediğiniz gibi eşimin dengeyı kurması lazım. ama artık o da bu durumdan cok sıkıldı aranızda kalmaktan bıktım dıyor . ben birsey deemesem bıle annesınden azar yıyınce gelıp bana aranızda kalmaktan yoruldum dıyor.

pardon ama okurken dayanamadım.........!!!!!!!!!!!!! tamam annedir bekler evladı gelini gelsin arada bi elinden gelirse yardım etsin..ama bu nedir ya!!!işte çalıştığını biliyor belli bi çıkış saati de olduğunu..bu kız eve gidecek üstünü deişecek ortalık topluyacak çıkıp gelcek yemek yemeden o bile zaman alır...sana niye bu saatte geldiniz "diyorsa direkt "anne çalıştığım için ancak bu saatte çıkıyorum işten başka türlüsü olmaz "de her seferinde....eşine de acıdım yazık arada kalmışa benziyor....hiç de tınlama..faceden laf sokmasına gelince hiç de takma..bi kere eşinin facesi de olsa kısıtla onu...sonra onun gönderilerini de görmeyecek şekilde ayarla ki ana sayfanızda çıkmasın.....ohh kafan rahat olur....madem silemiyorsunuz....o da senin gönderilerini göremez::ama başkasına ya da bi duvara yorumunuzu görür).. diğer gelin gelsin yapsın boşver sen çalışıyorsun elinden geldiğince yaparsın gelmediği yerde de kendini öldürme....eğer ki aynı ortamda olup da benim eltim gibi işi diğer geline yıksan sen otursan kaynanan haklı diyeceğim ama sen işten anca çıkıyorsun...boşver bu saatte gelecekseniz gelmeyin diyene de "anne diyorsun ya bu saatte gelecekseniz gelmeyin diye işten geç çıktığım için sen de gelmeyin dediğin için gelmedik!!" dersin..Allah kolaylık versin ..

hiç takmamaya çalış çünkü hemen hemen hepsi aynı......benim kvalidem de ve hatta eşimin tüm ailesi beni hizmetçi olarak aldıklarını düşünür.....beklentiler tutmayınca da surat asmalar,laf sokmalar.....aynı senin kvaliden gibi bir gün benimki de şehirdışına gitmişti....evde de bekar görümcem var buarada.....ona rağmen biz her gün kocasına yemek neden yapmamışız,neden yoklamamışız,neden yemeğe çağırmamışız????1haftalığına gitti ozaman..ve biz de evlerine 2 defa gittik...bayağı kavga etmeye gelir gibi gelmişti ozaman.....okadar kıyamıyorsan düşünüyorsan neden bırakıp gidiyorsun ki????nekadarlık evlisiniz?daha yeniyse zamanla alışır....benim 3 sene bitti....ilk zamanlar devamlı trip yapmasıyla geçmişti....taviz vermemeni tavsiye ederim,taviz tavizi doğuruyor.....istekleri bitmez....birilerinin gelinlerini örnek verir benm kvalidem....çok iyi çıktı falan diye:))biz kötüyüz...sürekli biryerleri ağrır....kızına birşey yaptıramıyor benden bütün evi temizlememi nasıl bekleyebiliyor şaşıyorum doğrusu...mutlu yıllar....

ahh bu kaynanalar
eşimle öğretmeniz ve memlekete bir saat uzaklıktayız. pazartesi tatil olmadı. kaynanam " ben pazartesi izin alır burda kalırsınız diye düşünmüştüm" dedi. sanırım yılbaşını beraber geçirmek istedi. ben de pazartesi tatil olmadı ki deyip geçiştirdim

bi süre gitmeyin anlasın kıymetinizi....
ne takıntılı bi kadınmış..
herkes onun kaprisinimi çekicek...

Ben olsam misilleme yaparım aynı şekilde .siz de faceden gönderme yapın hak etmiş

Kadın oğlunu evlendirmemiş kendine hizmetçi almış..En nefret ettiğim düşünce tarzı! Cahil insanlar işte...

Eşiniz denge kurmayı aranızda kalmak olarak görüyor sanıyor..herkese he he diyerek olmaz! Orada herkesin içinde annesi laf sokuyorsa, orada herkesin içinde açıkça cevap vermeli eşiniz.. O da annesine ses çıkartamayıp size dert yanıyor...

Öncelikle,karı-koca gidin karşılıklı açıkça konuşun.. Olmuyorsa sadece bayramdan bayrama gidersiniz.. Eşin tek başına gider çok isterse ama o da annesinin çenesinden bıkar gitmek istemez..

koskoca kadın hala birşeyleri direkt söyleyemeyip face üzerinden laf vuruyorsa sana diyeceğim tek şey şu; o büyüklüğü bilmiyor belli bırak küçüklük sende kalsın! görme,duyma hatta engelle..

ne güzel demek kaynananız face kullanıyor.siz bu durumu iyi değerlendirin.laf sokmayın.güzel anları gösteren fotoları sokun gözüne gözüne

bence hiç üzmeyin kendinizi bukadar dikkate alınacak biri olduğunu düşünmüyorum size hiç emek harcamayan biri için emek nasıl harcayabilirim çabasına girmeyin...
görmemezlikten gelin...
anlayış vardır insanı yakınlaitırır, anlayış vardır 2 dk nın hesabını yaptırtır deyin....
geçin...

Üzülüp kendine zarar veriyosun
bana kalırsa facebook hesabını dondur ve kayınvalidenin yazdıklarını görmemiş olursun bu şekilde moralinde bozulmamış olur.
eşin anlayışlı anladığım kadaruyla bikaç hafta çalışıyorum izin alamıyorum geç çıkıyorum bahane edip gitmeyin bu süre kendinizi toplamanıza yardımcı olur.
Bu kayınvalideylle ömür geçireceksin ona sinir olmaktansa laf söyleyince sende alttan alttan laf söyle olsun bitsin.

biz sizinle elti falan mıyız ya?
yaşadıklarına o kadar aşinayım ki bi eltim olsa kesin ondan şüphelenirdim, çünkü kayınvalidelerimiz adeta çift yaratılmış

benim kayınvalidem de üç günden sonra gün sayar, eğer bi hafta olduysa telefon açıp gelmeyin sakın istemiyorum der, gitmesen ölümüne trip atar, laflar sokar, ağlar, ayılır bayılır, hastalanır, yataklara düşer.Gitsen suratımıza bakmaz, yine trip atar, dakikada bi laf sokar.. aradığım zaman telefonu açar açmaz, sen kimsin tanıyamadım der..her işimize her kararımıza karışır, onu dinlemediğimizde kıyametleri koparır.

bi kaç ay önce çalışmıyordum ve onun bu hareketlerini çok kafama takıyordum ama artık sallamıyorum, elbette çok sinir oluyorum, kafama takılıyo, burda konu açtığım, kızlardan fikir aldığım bile oldu ama ona sanki takmıyomuşum, sallamıyomuşum gibi yansıtıyorum.Şakayla karışık arada ben de laf sokuyorum falan.. ben de yıldım artık ama çekicez başka çaresi yok.

bence siz de onu çok ciddiye almayın, he he deyin geçin.sonuçta çalışıyorsunuz, emin olun kaile aldıkça üzerine düştükçe daha da abartıyorlar.

başlığı okuyunca yüzüme glümseme yayıldı.acaba gelinlerimle bende ileride böyle mi olacağım diye.
takmayın her şeyi kafanıza.rahatsız oluyorsanız kaynananızdan bildirim gelmesini engelleyin ve sayfasına da girmeyin

NEDİR BU FACEBOOK FACİASI:))
uzun zamandır netim yoktu bi baktım bu facebooktan dolayı başı ağrıyanlarla dolu.......boşver takma canım;istediğini yazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…