Turkiyedeyken neler yapti neler zaten. Iki ayda bir gelir 15 gun kalir yapmadigini birakmazdi ama her yaptigini kilifla yaptigi icin asla elimde delil olmazdi olmuyor da hala. Buralara kactim hala yakamdan dusmedi. Milletin yaninda aglar yalandan canim kizim o benim, gelinim degil diye ama o kadar sinsi ki yorgun dusuyorum oyunlarina sahit olmaktan.eşinle açık açık konuşup bunları paylaşabilseydin iyi olurdu ama demek ki kadın farkında eşinden çekindiğinin yapabildiğini yapıyor.. konuşamazsan dahasını da yapar.. ülkeler arası bu kadar can sıkabilen kadın yanyanayken neler yapabilir hiç düşünmek istemiyorum.. eminim hamilesin diye yine insaflı davranmıştır sizdeyken.. bu kaynanalar sessiz gelinin üstüne gidiyolar canım, ben her hali denedim hiç işe yaramadı, illa sıktı canımı.. eşime söylerdim ama ben her şeyi, o da görürdü zaten benim kayınvalidem seninki kadar zeki değildi allahtan da, yapacağını alenen yapıyodu.. neyse uzatmayayım, dediğim gibi eşine açılman lazım o da annesiyle uygun bi dille konuşsun yoksa çok çektirir sana bu kadın.. kolay gelsin canım..
Bazen sokuyorum ama hemen hasta oluyor. Oglu anlamiyor hasta olmadigini, rol yaptigini. Bu sefer oglu her gun ariyor annem nasil oldu diye. Kadinin istedigi oluyor boylece.o laf sokuyosa siz iki katını sokun.ben öle yapıyorum midem bulanıyo bu kadından YALANCIIIIIIIIIIIIII
Turkiyedeyken neler yapti neler zaten. Iki ayda bir gelir 15 gun kalir yapmadigini birakmazdi ama her yaptigini kilifla yaptigi icin asla elimde delil olmazdi olmuyor da hala. Buralara kactim hala yakamdan dusmedi. Milletin yaninda aglar yalandan canim kizim o benim, gelinim degil diye ama o kadar sinsi ki yorgun dusuyorum oyunlarina sahit olmaktan.
Aslinda sessiz degilim pek ya da soyle diyeyim, cok pis surat yapiyorum ben de oglu yokken. Ben de onun taktigini yapmaya calisiyorum, oglunun yaninda normalim, esim yokken bu sekilde kaciyorum. Gecen msnde bagliyken biri aradi, konusmayla alakasiz bir sekilde oglunun onu ne cok sevdigini, bekarken hep onda kaldigini falan anlattiKarsidaki de afallamistir eminim ne diyor bu kadin diye. Maksat bana duyurmak. Ben de kamerami acmamistim o gun sorun var diye, konusmasi bitince bana seslendi ben de cevap vermedim. Sonra, "tuvaletteydim sana telefon gelmesinden istifade edip, simdi geldim" dedim. Duymamis gibi yaptim yani yine laf sokmalarini ama bunlar beni cok yoruyor. Karsima alip acikca konussam kesin ayilir bayilir. Daha once yapti cunku, sabah biraz gerginlik yasamistik, oglen oglunun yaninda dusup bayilmisti. Olur musun oldurur musun boylesini
Sorun da bu zaten, kizi yok esim tek cocuk kendinden olan. 3 cocuklu bir adamla evlenmis kaynanam. Evde kalmismis 27 yasinda kasabalik yerde. Adam da zenginmis hoplaya ziplaya evlenmis kaynanam. Kocasi da olmus zaten esim kucukken. Bir de sevimsiz allahim affetsin. Esim annesini yilda bir kez bile gorse soyle candan sarilmaz. Hic bilmem yakin temaslarini. Esimi optugunu ya da esimin optugunu gormedim. Varsa yoksa ayni kopmpleksli laflar kaynanadan. Oglum gostermez ama bana deli olur falan diye. Bana bunu ispatlayacak diye evlendigimden beri her firsatta laf sokuyor.işte bu kadar ustalıkla rol yapınca senin de elin kolun bağlanıyor tabi, anlıyorum.. beterin beteri varmış gerçekten, ne diyeyim.. büyüklerimiz ne güzel söylemiş ''doğurdum oğlum oldu everdim komşum oldu'' diye.. şu cümlenin ne manaya geldiğini bi idrak edebilse kaynana milleti ne güzel olurdu.. sen de bi kadınsın, annesin, eşsin, evini çekip çeviriyosun belki kaynanandan daha iyisin biçok konuda ama bu kadınlar için asla yeterli olamıyoruz biz gelinler.. sanki biz de ana kuzusu değiliz.. kızı yok mu senin kayınvalidenin? onun başına çöreklense böyle kendi gibi negatif bi kaynana ne yapar acaba! Allah ıslah etsin..
Sorun da bu zaten, kizi yok esim tek cocuk kendinden olan. 3 cocuklu bir adamla evlenmis kaynanam. Evde kalmismis 27 yasinda kasabalik yerde. Adam da zenginmis hoplaya ziplaya evlenmis kaynanam. Kocasi da olmus zaten esim kucukken. Bir de sevimsiz allahim affetsin. Esim annesini yilda bir kez bile gorse soyle candan sarilmaz. Hic bilmem yakin temaslarini. Esimi optugunu ya da esimin optugunu gormedim. Varsa yoksa ayni kopmpleksli laflar kaynanadan. Oglum gostermez ama bana deli olur falan diye. Bana bunu ispatlayacak diye evlendigimden beri her firsatta laf sokuyor.
En buyuk hirsi ise baska. Bir gun bir laf etmisti, oradan anlarsiniz. " Ne gelin kaynana yerine gecebilir ne kaynana gelinin, mesela ben oglumun koynuna girebilir miyim ki" Bunu diyen bir kadinin normal bir beyne sahip olmasi mumkun mu sizce?
Bu yonden bakinca ben de aciyorum acimasina ama gecmiste yaptiklari ve halen yaptiklari acima duygumu koreltiyor.ooofffffağır hasta bu kadın.. anladım anladım.. zaten oğlunun kendine olan sevgisinden emin olsa, oğlu ona gerçekten düşkün olsa hiç rol yapmaz bu kadın.. haklısın, hep eksikliğini yaşadığı duyguların kompleksini yapıyor, yazık sevgisiz kalmış demek ki ama sevilmek için önce sevmek gerek anlayamamış.. seni gerçekten sevebilse oysa ne kadar güzel olabilirdi ilişkiniz.. hala hata yapmaya devam ediyor, biri etraflıca anlatabilse bunları ona, kimsenin haberi olmadan belki değişirdi.. belki kendi de farkında değil nasıl biri olduğunun..
Esi dostu var, onlara yalakaligi had safhada. Bir telefon gorusmeleri yapar sanirsin kaynanamin hayatini o kisi bagislamis. Millet gercek yuzunu bilmiyor, kendini zavalli gosteriyor hep. Cocuklari gurbette, kendi yalniz, uvey 3 evlattan cekmis zavalli bir kadin... Aramizda en ufak bir gerginlik olsun ekmegine yag gibi olur. Artik millete acindiracak yeni bir konu cikmistir ona. Ben de dedigin gibi bahanelere siginiyorum ama sonra geri donmedi oluyor. gerci hemen offline oluyor aradim da acmadi diyebilmek icin.canım bence kaynanın psikoljik sorunları var.Hiçmi eşi dostu yok zaman geçireceği. Gerçi sana bu şekil davrananın etrafındakilere nasıl davracağı malum.Sonuçta sen her zaman müsait olamazsın çocuğun var bence kendini hiç kasma.Çocuğu uyutabilirsin,yedirebilirsin çocukla zaman geçiriyo olabilirsin misafirin gelmiş olabilir vs bir çok sebep. Her zaman konuşma zorunluluğun yok sonuçta.Bu sıkıntılarını eşinle paylaşmalısın senin hakkında bir şey söylersede eşine eşinde cvp verebilir en azından
Aynen oyle valla, kendinin daha onemli oldugunu vurgulamak istiyor galiba. Bana laf sokmaya basladi mi kilitlenip kaliyorum. Halbuki bir kere bozabilsem soyle agzimin tadiylaAllah kolaylık versın.
Onun derdı bellı.
Oglunu sana kaptırdıgını dusunuyor.
Ve kendınce 'oglum ıcın onemlı bırı varsa, oda benım' sınyallerını vermeye calısıyor sana.
Sende soyle yap,
konusmalarınızda onun agzına lafı tıka ve anlatmaya basla,
'esımle bugun sunu yaptık, boyle dedı, soyle oldu' dıye ballandıra ballandıra anlat.
Bır turlu lafı tıkayamadın mı agzına,
caktırmadan telefonunun zıl sesı ıle oyna.
Bırı arıyormus gıbı yap, ac telefonu, sankı sana gelmek ısteyen bır arkadasınmıs gıbı konus.
Sonra da 'aa canım olmaz, bu aksam esımle yemege cıkacagız, sınemaya gıdecegız' fılan de.
Onu kendı sılahı ıle vur.
Aynen oyle valla, kendinin daha onemli oldugunu vurgulamak istiyor galiba. Bana laf sokmaya basladi mi kilitlenip kaliyorum. Halbuki bir kere bozabilsem soyle agzimin tadiyla
aslinda yanina esime sirnassam deli cikar ama esim de buyukler arasinda oyle olmaktan hoslanmaz. Dur dedigini yapayim ben, kaynanama kocamin beni nasil sevdigini falan anlatayimkalpten gidiverir alimallah
Bak goruyor musun insani nasil zorla zivanadan cikariyorlar. Vallahi yapicam billahi yapicam dedigini. Gorunurde kaynanam kesin cok mutlu olmus gibi davranacak. Biz tatile falan gittigimizde resimleri facebook'a koyuyoruz. Kaynanam hemen altina soyle yaziyor: "canlarim biliyorsunuz ben cok mutlu oluyorum siz guzel yasadikca" Yani gorunurde asla renk vermez. Ama kocama guzel birsey yazsam hemen gidip o da yaziyorSekerım caktırmadan yapacaksın.
Bak bu kk var ya, butun gelınlerın egıtım alması gereken bır platform bence
Ben burada egıtılıyorum, her gun...
Mesela onceden bana da kayınvalıdem 'F... soyle yapar benım ıcın, boyle yapar.
Benım ıcın bunu yaptı, aılemız ıcın soyle onemlıdır onun yerı' der dururdu.
Bunlardan kısmen rahatsız olurdum, cunku gorunurde kayınvalıdem bana deger verırdı.
Aaa... bır baktım oyle degılmıs.
Kayınvalıdem oglunu bana kaptırdıgını sandıgı ıcın dellenıyormus meger.
Sımdı ben ne yapıyorum, ne vakıt fırsat bulsam.
'F.. ıle suraya gıttık, gecen benı cok guldurdu, bana sunu almıs, alma dıyorum ama dınlemıyor' dıyorum
Susuyor, tek kelıme bıle etmıyor.
Sıddetle tavsıye ederım, dene, bı' keyıflenıyorsun kı sorma valla.
... "canlarim biliyorsunuz ben cok mutlu oluyorum siz guzel yasadikca" ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?