fazla önemseme kaynananla eltinle aran iyi diye çok da sevinme. zaten olması gereken budur. insanların birbiriyle anlaşabilmesi gerekir. anlaşamasa da saygı duyması birbirini incitmemesi gerekir.
ama sana da nereden üzüntü anlaşmazlık geleceği belli olmaz.
önemli olan kaynana elti kayınpederle anlaşmak değildir. eşinle huzurlu ol yeter.
ben açıkçası senin ne yapmak istediğini anlayamadım.
aranız iyiyse biz ne yapalım? bir de arası iyi olanları topluyorsun yani... amacın ne ki? bizim aramız kötü ve yardım istemek için içimizi dökmek için konu açmışız...
sen ne yapmak istiyorsun?
ben itiraf edeyim üzüldüm. anlaşanlar da varmış keşke ben de kötü şeyler yaşamasam diye iç geçirdim...
bende çok seviyorum görümcem yok eltim var.saolsun oda çok iyidir.
tabi herşey karşılıklı sen sevgiyle yaklaşınca onlarda sana sevgiyle kucak açıyorlar.güler yüz tatlı dil olursa karşıda sende ister istemez somurtmuyorsa ortama göre mutlu oluyorsun.Allah hepsinden razı olsun ben onların gelinleri değil kızlarıyım eltimlede rakip değil arkadaşız.
ama tabi eminim arada istisnalar vardır ne yapsam da bunları bunalsam mutsum etsem diye.Rabbim onları uzak etsin...
[SUB]Kizlar nazar deymezsin sİzlere! Bu durumda cok şanslısiniz! [/SUB]
sevgini haykır, bölümüne uygun bir konu olmuş daha çok.
iyi geçinen herkese maşallah. mutluluğunuz hep böyle sürsün.
insanın umudunu kaybetmemesi ve önyargıların oluşmasını biraz da olsa önleyebilme açısından iyi olmuş konuyu açtığınız.
Kayınvalidem rahmetli olmuş ben hiç tanımadım ama kayınpederim, 5 görümcem, 2 kaynım ve 1 eltim var. Hepsini çok seviyorum. Allah razı olsun beni hiç üzmediler...
Ne kadarlık evlisiniz bilmiyorum sayfaların tamamını okumadım. Ama yeni evliyseniz geçer bu buldumcuk halleri cart diye lafı yiyince. Ailen gibi olamıyor malesef :)
elbette hiç kimse kendi öz ailen kadar olamaz bunu inkar edende olmamalı bence..ama illa her kayınvalide ve her görümce kötü olcak,ters davrancak diye bişey yok bunun için bu konuyu açtım..ama düşüncelerini herkesin söylemesi elbette serbest
ben 1,5 yıllık evliyim.bu süre belki biçok insana göre az olabilir ama şu ana kadarki tecrübelerime istinaden ben ileride de sorun yaşamayacağımıza eminim kendi adıma
Bende seviyordum gorumcemi kv kaynimi ve kp yi ama insan kotu gununde goruyor gercek yuzlerini. Ben bebegimi kaybettigimde onlar piknige eglenmeye gidip beni arayarak nispet yaptiklarinda hepsnin gercek yuzunu gordum. O gune kadar hep iyi yanlarini gormusum. Simdi daha temkinliyim. Nefrette etmiyorum bayilmiyorumda kendilerine notrum :)
Hım bir düşüneyim. Kayınpeder, görümce, kayınbiraderler vs. seviyorum. Kayınvalidemi sevmiyorum :) Ama gün olur sevdiklerim düşman, sevmediklerim dost olabilir. Nice dost denilen kişilerin, tanıdıkların, akrabaların yaptıklarına şahit olunca insan kesin konuşamıyor. Umarım hep iyi geçinirsiniz. Mutluluklar...
Canım ''bir derdim var'' bölümünde Kaynanam,kayınpederim,eltim,görümcem.Ben hepsini çok seviyorum diye bir konu açıyorsan bir derdin var diye düşünüyorum ... :)
maşallah....
allaah bozmasın aranızı...
ben 24 senelik evliyim canım.allaha şükür göze gçrünecek bir sorunumuz olmadı.elbette ufak tefek sorunlar olabilir ama kendi ailenle de olur o kadarı.önemli olan ufak tefek sorunları uzatıp içine atmaman.o sorunları içinde büyütmemen.mutluluğunuz daim olsun inşallah
Bu kadar kötü düşünceli olmayın..
Buraya yeni evlenen evlenecek nişanlı bir sürü insan geliyor.
Düşünsenize burda ki hep olumsuz konuları okuduklarını.
Kendi adıma söyleyeyim resmen gözüm korkuyo benim.
Ya benim kaynanamda böyle olursa ya görümcem bunu kötü niyetle söylediyse diye kendimi yokluyorum bazen ister istemez.
Konu sahibinin nispet olsun ddiye açtığını sanmıyorum.
Kötü düşünmeyin iyi de olabilir demek istemiş. Göstermek istemiş.
Kim bilir okuyan kaç kişinin umudu olacak belli mi olur?
Üzüntü paylaştıkça azalır sevinç paylaştıkça çoğalır demişler.
Siz nasıl ki aramız kötü diye üzülüyorsanız, İyi anlaşanlar da sevinirler niye sevinmesinler ki?
Bunu da paylaşmak istemiş bundan daha doğal ne olabilir.
Bunu duyan bizlere düşen ise Allah muhabbetinizi arttırsın. Aranız bozulmaz inşallah demek düşer..
Yok çok sevinme, başına ne geleceği belli olmaz gibi laflar edip insanın neşesini kırmak neden..
Herkesin imtihanı farklıdır demişsiniz birde. Biz kadınlarda ki bu çekememezlik nedir anlamadım ki.
Başkalarının mutluluğuna hasetlenmenin manası nedir? Karşında ki adına sevinmek varken..
fazla önemseme kaynananla eltinle aran iyi diye çok da sevinme. zaten olması gereken budur. insanların birbiriyle anlaşabilmesi gerekir. anlaşamasa da saygı duyması birbirini incitmemesi gerekir.
ama sana da nereden üzüntü anlaşmazlık geleceği belli olmaz.
önemli olan kaynana elti kayınpederle anlaşmak değildir. eşinle huzurlu ol yeter.
ben açıkçası senin ne yapmak istediğini anlayamadım.
aranız iyiyse biz ne yapalım? bir de arası iyi olanları topluyorsun yani... amacın ne ki? bizim aramız kötü ve yardım istemek için içimizi dökmek için konu açmışız...
sen ne yapmak istiyorsun?
ben itiraf edeyim üzüldüm. anlaşanlar da varmış keşke ben de kötü şeyler yaşamasam diye iç geçirdim...
Ya ben çok fena korkuyorum görümce elti kaynana kayınpeder terimlerinden.
Ben bu gidişle evlenemem. Burayı okudukça korkum arttı.
umarım 3 -5 sene sonrada aynı sevgini korursun .
Allah bozmasın canım..Çok sevindim..Umarım hep boyle devam eder ..
Ama bence sen yine de temkinli ol..Kendi ailen gibi olacagını düşünme..
Ne demişler..Çok muhabbet tez ayrılık getirir..Cok dogru bir soz bence..
Tabii seninki bu şekilde olacak diye bir kaide yok..
Ama yine de önlemini al derim ben
rica ederim ne demek.. eleştiriyede her daim açığım elbette, dilediğin düşünceni paylaşabilirsin
haklısın da bi yönden..bende öyle düşünüyordum ama iki tarafta birbirinden çok memnun,bide zaten birbirimize uzak oturuyoruz..o yüzden sorun olcak bi yön yok bizim ilişkide..
şimdi anlaşıldı konu sahıbının kaynanasını kayınpederını eltısını gorumcesını neden sevdıgı ....
ayrı olunca sevılır tabı aynı evde otur yada cok yakın otur aynı evın ıcınde herseyıne karısıldın yada karısılmasa bıle aynı evın ıcınde esınle bı ozelın kalmasın koy yerı gıbı esınle yalnız kalabıldıgın tek yer yatak odası olsun bak bakalım o zaman sever mısın
yada yakın yerlerde oturun zırp pırt evıne gelsınler vıcık vıcık olun bakalım sever mısın
yıne de yanlıs anlama allah mutlu etsın
bu herkes ıcın boledır uzak olan her zaman ıyı olur
herkese kaynana kayınpeder eltı ve gorumcelerden uzak akıl ve ruh saglıgı acısında mutlu ve huzurlu bır hayat dilegıyle.......
bende varım. Allaha şükür 5 senelik evliyim ve hepsini çokkkk severimmmm.:103: bizde uzakta oturuyoruz. Acaba diyorum yakınında olsaydık kavga edermiydik:18:
masallah diyelim
bende memnunum ama onlarin cokta iyi oldugundan dolayi degil.
esim yeni evliyken ailesinin bana yaptigi ufak bi kötülükten dolayi tavir almasi ve benim ondan sonra mesafeli olmamda dolayi gayet iyi anlasiyoruz.
ailelere uzak oturmamiz tabi iyi olmamazi destekliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?