- 2 Ağustos 2018
- 176
- 132
- 103
- Konu Sahibi Uyeolmakistiyorum
-
Yalnız kayinvalide ve gelin diyalog harika :) Misafirlere kahve yap dedi.
Ben yaparken de kopuklerini alsaydin ya kasikla dedi.
Ben de sen alsaydin dedim. Ayrıca kayinvalide ne o öyle herseyi yetiştiriyor kayinpedere ve kahvenin önünden geçmişsin kızgınmis sana kanatlarım yok henuz deseydinn keske , uçabilseydim geçmezdim deseydin ... Eşine hiiiic kızma adamcagiz yine senin yanında olmuş bi burda konuşmadı diye yargılama onu bence. . Densizlik hadsizlik kayinvalidende.
Karı koca ikisi de birbirinden beter , sizle uğraşıp duruyorlar.Gitmeyin evlerine bir daha.
Ya biri bana anlatabilir mi??
Kahvenin önünden geçmek nedir ??? Ne anlama geliyor???
Kaç yaşında insanım bilmiyorum.Merak ettim.
Bahane arıyor sana b.k atmak için, her fırsatı değerlendiriyor işte
Kahvenin önünden geçtin nedir ya? Hâlâ bu zihniyet devam mı ediyor. Kahve erkek cinsiyetli İNSAN ların cafesi, emeklilerin hobi merkezi. Biz erkeklere suç buluyoruz da onları ötekileştiren de kayınvalidenizin ve bizim de çevremizde bolca olan bu zihniyet. Biz kaçtıkça kovalanmaya devam ederiz asıl. Kişi kendinden bilir işi canım nedir bu kayınvalidelerden çektiğimiz... Her şeye burunlarını sokacak kadar kendilerini kaf dağında görüyorlar ya sinir oluyorum.
Şöyle; erkekler kahvehane/kiraathane tarzinda bir yerde toplanirlar ya.
Oradan onunden gecmisim ki gecmedim.
Yani erkek toplulugunun onunden gecmisim.
Erkek dedigim de kendi mahallerindeki 50 yas ustu adamlar.
Kayınvalidemin binanın hemen altına bikac ay once kahve yapıldı,girene çıkana bakıyorlar. Keşke senin kvnin bina girişine de yapsalarmış,hiç gitmez ve hakli bulunurdunMantığa bak yaa
Pişen kahveden ne ara mahalledeki kahveye geçtiniz
Geçmişsen geçmişsin ne var bunda??? Orası yol değil mi???
Kahve önünden geçme meselesi
Aklı başında normal bir insan söylese
Namus meselesi olarak düşünürdüm
Belli ki kv yarım akıllı
Böyle insanları ciddiye alıp kendinizi eşinizi ve evliliğinizi sorgulamayın
Bu eşinizi doğuran kadın dahi olsa
Mesafe koyun bitsin
Mutluluğunuz daim olsun inşallah
Bu nasıl ahlaksız bir insan ki gelinine böyle bir yakıştırma yapıyor.. ben olsam ortalığı ayağa kaldırırdım vallahi.. evimin önünde kahve var günde 40 kere geçiyorum önünden demek kaynanan gibi düşünen insanların içinden neler geçiyor vay bee insanlar fesat artık insanlar olmuş Allahtan korkmaz..
.
Klasik kayınvalide.
Sanırım kahve önünden geçme muhabbeti köy ortamında gerçekleşiyor?
Oralarda kahve önünden kadınlar geçemez gibi gerici kurallar var.
Şahsi görüşüm zaten bu pislik yuvası kahvelerin tamamen kapatılması yönünde.
Kahve önünden geçtin muhabbetinin altında işte erkeklere kendini göstermek için geçtiğini ima etmiş.
Çünkü kahve önünden geçen kadına yollu muamelesi yapıyorlar.
O yüzden sana kızmış. Bence haddini bildirmelisiniz.
Bi ictigimuz kahve birde gidilen kahve olay ole mi:) kahveler karisti. Su hikaye komik duruyo burdan okuyunca valla. Edin arkandaymis madem lafi ver gec
Bakbu kopuk konusunu annende diyebilirdi:) ki benim annem mutfak konusunda ne yapsam elestirir, bole bir tepki verse sasirmam ama kv dese bozulurum. Kv iste.. sende baska seyler biriktigi icin bu kadar takmissin belliki:))
Kahvehane deseydim daha anlasilir olacakti, evet.
Ama bunu hazmedemedim.
Esime arkamdan konustugunda olur boyle, iletisimsizlik var vs diye kapattim konuyu kendi icimde.
Yine sen kopugu alsaydin dedim diye digerlerini doldurmaya basladigini gorunce o aksam ne var bunda diye konustum.
İletisim kurdum ve kapattim kendimce.
Kayinvalide iste dedim gectim.
Ama bu oyle bir mevzu degil iste.
Hahah :)
Konu kahveyle basladi.
Cunku o gun patladigim olay buydu.
Dedim ki ben de anneme sen alsaydin madem kopukleri diyebilecek kadar hatirli, samimi degil miyim bu ailede neyim ben, ne diye kucucuk seyi birbirinizi anlatip kusuyorsunuz dedim.
Sadece bu da degil gecen ay arkamdan esime de konusmus sunlari sunlari da demis derkeen konu ben ona kizmadim buna kizmadim suna kizdim olarak buraya geldi.
Evet yol.
Ama iste bu bir kural gibidir bazi yerlerde.
Onlar da bunu soyluyor.
bende öyle anladım başta:))
kahve pişirirken önünden geçmişsiniz sandım ne alaka dedim..
gerçi diğerinede ne alaka diyorum..
kv niz uçmuş.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?