Kaynanam ne ima etti?

Sacmalik yaa.
Evet yanimda, bunu herkes net olarak goruyor ama ona da kendini ezdiriyorsun gozuyle bakiyorlar.
O yuzden bir tepki vermesini, yonlendirmeyle degil, kendi fikri olarak gorunmesini isterdim.
Kayinvalidecigim
Sen ona kendini ezdirme, sana cok uzuluyorum demis.

Ya biri bana anlatabilir mi??

Kahvenin önünden geçmek nedir ??? Ne anlama geliyor???

Kaç yaşında insanım bilmiyorum.Merak ettim.

Şöyle; erkekler kahvehane/kiraathane tarzinda bir yerde toplanirlar ya.
Oradan onunden gecmisim ki gecmedim.
Yani erkek toplulugunun onunden gecmisim.
Erkek dedigim de kendi mahallerindeki 50 yas ustu adamlar.

Kahvenin önünden geçtin nedir ya? Hâlâ bu zihniyet devam mı ediyor. Kahve erkek cinsiyetli İNSAN ların cafesi, emeklilerin hobi merkezi. Biz erkeklere suç buluyoruz da onları ötekileştiren de kayınvalidenizin ve bizim de çevremizde bolca olan bu zihniyet. Biz kaçtıkça kovalanmaya devam ederiz asıl. Kişi kendinden bilir işi canım nedir bu kayınvalidelerden çektiğimiz... Her şeye burunlarını sokacak kadar kendilerini kaf dağında görüyorlar ya sinir oluyorum.

Kayınvalidemin binanın hemen altına bikac ay once kahve yapıldı,girene çıkana bakıyorlar. Keşke senin kvnin bina girişine de yapsalarmış,hiç gitmez ve hakli bulunurdun Mantığa bak yaa

Ben onaylamiyorum bu zihniyeti ancak sonucta kurallari ben yikacak degilim.
O bakimdan dikkat ediyorum ben zaten.
İstedigi soyleyen istemedigini isitecek ama bundan sonra.

Şöyle; erkekler kahvehane/kiraathane tarzinda bir yerde toplanirlar ya.
Oradan onunden gecmisim ki gecmedim.
Yani erkek toplulugunun onunden gecmisim.
Erkek dedigim de kendi mahallerindeki 50 yas ustu adamlar.

Pişen kahveden ne ara mahalledeki kahveye geçtiniz

Geçmişsen geçmişsin ne var bunda??? Orası yol değil mi???

Kayınvalidemin binanın hemen altına bikac ay once kahve yapıldı,girene çıkana bakıyorlar. Keşke senin kvnin bina girişine de yapsalarmış,hiç gitmez ve hakli bulunurdun Mantığa bak yaa

Hahahah :)
Kahveye gidip cay icecegim.
Yikacagim bu duzeni.

Arkadasim ben otuzuna gelmemis genc bir kadinim.
Kocama asigim.
Napayim elin yasli amcalarini.
Azicik izan bilse bir konusur iki susar zaten.
Ama boyle kaynimi ve kaynpederimi de doldurmus.
Buna da ayri bir uzuldum.
Kendimi kotu kadinlar gibi hissediyorum.

Ha hadi, bir sey bilmiyor, ilcemizin kurallarini, gelenegimizi bilmiyor vs manasinda soyledin.
O zaman gel beni uyar.
Ben seni bilirim ama mahalleli bilmez falan de ne bileyim.
Diyemez cunku ordan gecmedigimi o da biliyor.

Pişen kahveden ne ara mahalledeki kahveye geçtiniz

Geçmişsen geçmişsin ne var bunda??? Orası yol değil mi???

Hahah :)
Konu kahveyle basladi.
Cunku o gun patladigim olay buydu.
Dedim ki ben de anneme sen alsaydin madem kopukleri diyebilecek kadar hatirli, samimi degil miyim bu ailede neyim ben, ne diye kucucuk seyi birbirinizi anlatip kusuyorsunuz dedim.
Sadece bu da degil gecen ay arkamdan esime de konusmus sunlari sunlari da demis derkeen konu ben ona kizmadim buna kizmadim suna kizdim olarak buraya geldi.

Evet yol.
Ama iste bu bir kural gibidir bazi yerlerde.
Onlar da bunu soyluyor.

Ama yarim akilli oldugunu biz goruyoruz da esi olsun, samimi oldugum kayinbiraderim olsun, bilmiyor ya da maruz kaldiklari surekli anlatma durumundan oturu inanmaya basliyorlar.
Ben buna da cok bozuldum.
Beni o aksam parkta goren kayinvalidemdi.
Hemen akabinde kayinpederim de cikti evden.
Kizim ona kostu, cevap bile vermedi.
Ben arkasindan dedesii dedim kac defa, donup bakmadi.
Muhtemelen gidip yetistirdi, adamlar ne sandiysa artik.

Di mi yaa, ne demekti bu, ben kiytirik mahalledeki amcalara mi kaldim oyle bile olsa,
Hayir bir kivanc falan olur maruz kaldigim muameleye deger derim :)))
Tovbe estgf.

Valla dusununce oyle sinirleniyorum ki.
Esime sarasim geliyor.

Klasik kayınvalide.
Sanırım kahve önünden geçme muhabbeti köy ortamında gerçekleşiyor?

Oralarda kahve önünden kadınlar geçemez gibi gerici kurallar var.
Şahsi görüşüm zaten bu pislik yuvası kahvelerin tamamen kapatılması yönünde.

Kahve önünden geçtin muhabbetinin altında işte erkeklere kendini göstermek için geçtiğini ima etmiş.
Çünkü kahve önünden geçen kadına yollu muamelesi yapıyorlar.
O yüzden sana kızmış. Bence haddini bildirmelisiniz.

Ben bunlarin farkindayim.
O sebeple benim zihniyetime uymasa da kurallari ben yikacak degilim diye uyum sagladim.

O bizi gordugunde biz parktaydik zaten, o bunu bildigi halde boyle manipule etmeyi tercih etti.
Ama elbette ne o ispat edebilir gectigimi, ne de ben gecmedigimi.
Cok sukur ki esim akli basinda bir insan.
Ya o da inansaydi?

Allahim konustugum konuyu bak, kiytirik kahvenin kiytirik adamlarinin onune gectim mi gecmedim mi.
O kadar basit bir mevzu ki utandim su an bunu konusmaya ya.

Ben cok sinirlendim sonra dusundugumde.
Bir sure gitmeyi dusunmuyorum, bu cok cirkin bir sey.
Ama teeek bir kelime dahi edilirse kesinlikle bu konuyu da beri alacagim, bahsedecegim.

Bi ictigimuz kahve birde gidilen kahve olay ole mi:) kahveler karisti. Su hikaye komik duruyo burdan okuyunca valla. Edin arkandaymis madem lafi ver gec

Bi ictigimuz kahve birde gidilen kahve olay ole mi:) kahveler karisti. Su hikaye komik duruyo burdan okuyunca valla. Edin arkandaymis madem lafi ver gec

:))
Kahvehane deseydim daha anlasilir olacakti, evet.
Ama bunu hazmedemedim.
Esime arkamdan konustugunda olur boyle, iletisimsizlik var vs diye kapattim konuyu kendi icimde.
Yine sen kopugu alsaydin dedim diye digerlerini doldurmaya basladigini gorunce o aksam ne var bunda diye konustum.
İletisim kurdum ve kapattim kendimce.
Kayinvalide iste dedim gectim.
Ama bu oyle bir mevzu degil iste.

Bakbu kopuk konusunu annende diyebilirdi:) ki benim annem mutfak konusunda ne yapsam elestirir, bole bir tepki verse sasirmam ama kv dese bozulurum. Kv iste.. sende baska seyler biriktigi icin bu kadar takmissin belliki

bende öyle anladım başta:))
kahve pişirirken önünden geçmişsiniz sandım ne alaka dedim..
gerçi diğerinede ne alaka diyorum..
kv niz uçmuş.

Bende kırılırdım. Çünkü beklerdim ki, "anne sen ne diyosun? Ne ima ediyosun? Ağzından çıkanı kulağın duysun, birdaha bu tarz şeyler yaşamak istemiyorum yoksa bizi yoksay" demesini. Siz uygun bi zamanda bunu konuşacağınızı söyleyin, namusunuza konuşmuş kadın. Ağzı dili büzüşesiceler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…