Kaynanam şişmansın diyor

sen gene 30 almışsın ben 38 kilo aldım
ve bütün aile şişman oldukları için bize benzeyeceksin deyip mutlu oldular
ben dogumdan tam 3 ay sonra eski kiloma düşmüştüm
ve benden bildiğin nefret ettiler nasıl verebildin diye ,

hee bizim bütün olayımız ekmeksiz ne yersek yiyelim çorba bile içsek ekmeksiz yeriz
bol salta ve yemegın üstüne bir kaşık kımyon ( paket kımyon değil baharatçıdan al kendin yıka kurut ve ez )
ohhh misgibi bütün yediğin süte dönüyor ve sen kilo almıyorsun ,

bu dediğimi yap inan hiç sütün azalmaz , imkanın varsa biraz yürüyüş yap
veeee kımseye diyet yapıyorum dikkat ediyorum demeyeceksin , doğaçlama yapacaksın ,
hadi başarılar

Geçenlerde annem bana "bu cocuk galiba doymuyor mama versen" dedi bir kac sefer. Bende "evet bencede... Yanakların tombik olduguna bakma.. Bu cocuk aç, aç." dedim. Bazen insanların dediklerini abartarak gecistiriyorum. Ben mesela cok zayifim. "beni atsalar köpekler kemik zanneder" derim. Kimsenin ne dediği umrunda olmaz. Kafama kimse bu konuda giremez. Sizde öncelikle kendinizi sevin. Kendinize zaman verin. Daha dört ay olmuş dogumdan bu yana. Yavas yavas verirsiniz. Moralinizi bozmayin. Sağlıkla bebeginizi büyütün. Yeni doğum yapanin yakasindan düşseler keşke

Ya gülüp geçin.. zaten doğum yapmışsınız iyi vermişsiniz tebrik ederim.. insanoğlu hep eleştirir nedense hak görür boşverin keyfinize bakın sessiz kalın, sessizliğin vurdumduymaz tavrınız yesin bitirsin onları.. kaynanam bana montofon ineği diyordu bende aa evet en iyi süt veren inek demi diyordum gülüp geçiyordum :) sizde öyle yapın..

ben sana çok yaşlısın diyor muyum de geç... hay Allahım ya kime ne sizin kilonuzdan.... siz çocuğunuza bakın boşverin takmayın kafaya. herkes birşey söyler maalesef kimsenin ağzı kapatılmıyor o yüzden en güzeli görme,duyma,bilme.

Yeni anne oldum zamanla veririm deyin sert bi tonla. Onlara ne yahu? Kimisi emzirirken aliyormus ama kendiniz icin dikkat edin sut olsun diye surekli yemeyin zamanla verirsiniz kalan kilonuzu

Bu yeni doğum yapmış insanlara nasıl laf söyleyebiliyorlar bu kadar mı kötü kalp..
Onların yerine üzül , kendine üzülme.
Evet sağlığın için ideal kilona gelmen önemli ama şuan yeni doğum yapmışsın herşey normal.

Öyle kendi kendinize sinir olacağınıza karşılığını verin kayınvalideye. Dert edilecek bir kilom varsa, bunu dert edinmesi gereken siz değilsiniz, zira sizi ilgilendiren bir konu değil deyin, kapatın çenesini. Eğer kilonuzdan rahatsızsanız, vermek için spor yapabilirsiniz. Spor salonuna gidecek bütçe ya da vakit yoksa, evde yapın. Ben evde yapıyorum hep, çok da faydasını görüyorum. Öyle doğumun ertesi günü eski halimize dönecek değiliz, yavaş yavaş gidiyor zaten kilolar.

Valla kendisi de pek zayıf değil.70 zayıf mı ?
Ayrıca siz daha yeni doğum yapmışsınız . Verirsiniz merak etmeyin .
Şu an emzirdiğiniz için diyet yapamasanız da tatlıyı tamamen kesin süte hiç faydası yok .Bol bol su için biraz limonlu olsun .En az 4-5 kiloda böyle gitsin

Kendini seviyorsan duyma konuşsun dursun he de geç be ne takılıyorsun. Şuan emziriyosun süt lazım bebiş için üzüp onu sütünden etme.

Milletin ağzı torba değil ki buzesin. Herkes bir taraftan konuşur durur. Sizin şu an yapmanız gereken şey dengeli beslenip bol su içmek. Çocuğunuza yeterli süt gelmesi lazım. Her zaman konuşurlar. Ayrıca onlar da zayıf değil balık etli :)) boyları 170-180 değilse :)

Yahu şu kaynanaların dediklerine takılmayın bu kadar. Ben hamilelikte 12 kilo aldım. Kilo da değilmiş ödemmiş. Doğumdan sonra hamile kaldığım kilonun 5 kilo altına düştüm. Diyet de yapmadım. Kayınvalidem sürekli bana ve diğerlerine "sütü kesilecek diyet yapmaktan" diyordu :) diyet yapmıyordum ve bunu defalarca söylememe rağmen inanmıyordu. Çok zayıfladın yeter diyet yapma sütün kesilecek deyip duruyordu. Gülüp geçiyordum da bir keresinde "acilen tedavi olman lazım paranoyan arttı iyice" dedim. Sustu bir süre sonra yine devam :)

Böyle gereksiz konuşmaları takmayın kafanıza. Zayıf ya da kilolu olmanız sadece sizi ilgilendirir. Bu düşünceye inanırsanız, kimin ne dediğine takılmazsınız. Ayrıca 70 kilo az değil. Kayınvalideniz zayıf bir insan değil.

Kaynananız hadsiz siz de çok pasif davranmışsınız ben kendim hakkında böyle bir şey duysam hemen cevabı yapıştırıyorum sonra bir daha kimse birşey diyemiyor

benim kaynanam sismansin demedi.. ayni senin kv gibi 70 görümcem 45 ben 90
ama hiç takmiyorum bu sefer eşim de kilo aldi da oğluna laf sölüyor kilolariniz verin zararlı diye.. sağlığı düşünüyor. bana sismansin demedi kilo verin dedi.
boşver verirsin onlardan daha incecik olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…