Tamam doğru ama olmuş artık. Kendilerine göre bir eve çıkacaklar o şeytan kadınında bir daha yüzüne bakmayacaklar. Başka çözümü yok bu işin. Yarin öbür gün çocuklarına ihtiyacı olursa umursamayacaklarVicdansiz biri için kendi vicdanımızla olması gerekeni soylememiz anlamsız. Onun vicdanı o kadar. Insan bunu düşmanına yapmaz ama o torununa yapmış.
Çocuklarını ve tüm ailesinin gelecegini kaynanasinin vicdanina birakmamalilar.
Bunun icin de en dogru sey korunmak, çalışmak, eve giren geliri arttırıp kendi evlerine çıkmak olurdu.
Yapılacak en yanlış şey, aileye yeni bir çocuk getirmek, masraflari arttirmak, çocuk sorumluluğu yüzünden de çalışmamak olurdu. Bu yanlış yapılmış sonuç olarak.
Evet sonuç bu. Birkaç sene sonra yeniden hamile kalmaması için uyari olur bizim yazdiklarimiz. Olan olmuş dedikçe Allah nasip ediyor, çocuk nasibiyle gelir, evin neşesidir falan oluyor.Tamam doğru ama olmuş artık. Kendilerine göre bir eve çıkacaklar o şeytan kadınında bir daha yüzüne bakmayacaklar. Başka çözümü yok bu işin. Yarin öbür gün çocuklarına ihtiyacı olursa umursamayacaklar
Anneler babalar çocuktan birsey istediğinde ücret talep edilecek artık. Benim anladığım bu. Çünkü anne babalar çocuklara birsey yapmak zorunda değillerse evlatlarda mecbur değil. Aile ilişkilerine güncelleme gelmişEvet sonuç bu. Birkaç sene sonra yeniden hamile kalmaması için uyari olur bizim yazdiklarimiz. Olan olmuş dedikçe Allah nasip ediyor, çocuk nasibiyle gelir, evin neşesidir falan oluyor.
Eşiniz ne yapıyorKızlar kaynanama ait aynı apartmanda başka dairede oturuyoruz 6 aylık bebeğim var benim onu banyoda yikarken elektrigim kesildi.faturalar kaynanamın üzerine olduğu için aboneliğimi iptal etmiş bebeğim soğuktan dondune yapacağımı bilmiyorum caresizim
Daha once ben de sizin gibi düşünerek bir seyler yazmistim bir başka konuda. Bana "okuttuk, en iyi egitimleri verdik, daha ne yapalim" dediler.Anneler babalar çocuktan birsey istediğinde ücret talep edilecek artık. Benim anladığım bu. Çünkü anne babalar çocuklara birsey yapmak zorunda değillerse evlatlarda mecbur değil. Aile ilişkilerine güncelleme gelmiş
Akıl mantık vicdan olsa bunlar yaşanmaz. Gençlerin masrafı daha çok. Degişik giyinmeleri lazım ulaşım için para lazım sosyal hayat için kendini geliştirmek okumak için aile kurup çocuk sahibi olunca onlara yetmek için. Ben şimdi geziyorum yiyorum içiyorum giyiyorum yaşlanınca yapamicam. Evladım yaşamaya başlayacak benim bu zamanlarımı. Bu bir döngü. Ama yaşlılar kan kusuyor gençlere artık. benim enerjim sağlığım el vermeyip yapamadıklarımı siz yapıyorsunuz. E iyide kardeşim sende oldun bir kere genç bende bir kere. Sanki bizim ki sonsuza kadar. İşte bu duygu yüzünden kuruşları geçsin istemiyorlar çocuklarına. Kendilerinin yapamadığını çocuğu gelini yaptımı huzurları kaçıyor. Sonra da e çocuklar bana bakmıyor. Doğru diyorsun her çocuk masraf. Karninimi doyuracaksın arkadaşından imrendiği ayakkabiyimi alacaksın. Gezmeye giderken cebine harçlıkmı koyacaksın. Vizyonu genişlesin diye yurt dışınımı gezdireceksin. Yapıp yapıp hakkına girmemek lazım çocukların. Eski düzen kalmadı artık tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Anası babası arkasında olan nesiller geride kaldı çünkü. Kendini genç gibi yapmaya calişıp çocuklarıyla yarışan ana babalarla doldu ortalıkDaha once ben de sizin gibi düşünerek bir seyler yazmistim bir başka konuda. Bana "okuttuk, en iyi egitimleri verdik, daha ne yapalim" dediler.
Herkes oyle yapmadi iste. Kimisi doğurduğu çocuğunun sırtına geçim yükü verdi. Kimi çocuk kendi kendine okudu. Gençlik yaşamadan büyüdü kimisi.
Yine de haline acımayan aileleri var. Bu durumda aileden bir sey talep etmeyi dogru bulmam ama anne babanin yüreği sızlamalı.
Biz ona rahat bir gençlik yaşatamadik, bari şimdi yardimci olalim diye.(tabi imkan varsa)
Allah merhamet versin canavar kaynananaKızlar kaynanama ait aynı apartmanda başka dairede oturuyoruz 6 aylık bebeğim var benim onu banyoda yikarken elektrigim kesildi.faturalar kaynanamın üzerine olduğu için aboneliğimi iptal etmiş bebeğim soğuktan dondune yapacağımı bilmiyorum caresizim
Oğlunun çocuğu ama. Oğlu evin faturasını ödeyemiyor ve çocuklarına bakamıyor. Evlendirmeyi biliyorlar.Kadın sanki çocuk banyoda diye gelip elektriği kesmişDemek ki ödeyemiyor ve kapatmış üzerine olan aboneliği. O da nasıl tesadüf olduysa çocuk banyodayken kesilmiş.
Çocuğu soğuk suyla durulamak akıl karımı sizce? Bunun kaynanayla hiç alakası yok. Bebeğinizi yıkarken su ve ya elektrik gitse (ki herkesin gidebilir) siz tutup çocuğu soğuk suyla mı durularsınız? İşkence yapmış çocuğa.
AminnnnAllah merhamet versin canavar kaynanana
Oğlu fatura ödüyor çocuklarına bakıyor yanlış okudunuz heraldeOğlunun çocuğu ama. Oğlu evin faturasını ödeyemiyor ve çocuklarına bakamıyor. Evlendirmeyi biliyorlar.
Bir arkadaş fatura ödenmiyorsa kestirir tabi yazmış da. O durumda da kestiremez demek için yazdım.Oğlu fatura ödüyor çocuklarına bakıyor yanlış okudunuz heralde
AnladkmBir arkadaş fatura ödenmiyorsa kestirir tabi yazmış da. O durumda da kestiremez demek için yazdım.
Ne güzel yazmissinizAkıl mantık vicdan olsa bunlar yaşanmaz. Gençlerin masrafı daha çok. Degişik giyinmeleri lazım ulaşım için para lazım sosyal hayat için kendini geliştirmek okumak için aile kurup çocuk sahibi olunca onlara yetmek için. Ben şimdi geziyorum yiyorum içiyorum giyiyorum yaşlanınca yapamicam. Evladım yaşamaya başlayacak benim bu zamanlarımı. Bu bir döngü. Ama yaşlılar kan kusuyor gençlere artık. benim enerjim sağlığım el vermeyip yapamadıklarımı siz yapıyorsunuz. E iyide kardeşim sende oldun bir kere genç bende bir kere. Sanki bizim ki sonsuza kadar. İşte bu duygu yüzünden kuruşları geçsin istemiyorlar çocuklarına. Kendilerinin yapamadığını çocuğu gelini yaptımı huzurları kaçıyor. Sonra da e çocuklar bana bakmıyor. Doğru diyorsun her çocuk masraf. Karninimi doyuracaksın arkadaşından imrendiği ayakkabiyimi alacaksın. Gezmeye giderken cebine harçlıkmı koyacaksın. Vizyonu genişlesin diye yurt dışınımı gezdireceksin. Yapıp yapıp hakkına girmemek lazım çocukların. Eski düzen kalmadı artık tırnağın varsa başını kaşıyacaksın. Anası babası arkasında olan nesiller geride kaldı çünkü. Kendini genç gibi yapmaya calişıp çocuklarıyla yarışan ana babalarla doldu ortalık
Konu sahibinin konuyu anlatışı, çocuğunun fotoğrafını koyması vs. bana abartı geldi. Olayı ajite ediyor hatta bir an fake bile diyecektim.Hayır, 'ev kaynananın adına, kira sözleşmeleri de yok. O yüzden kendi adımıza alamadık' dedi. O seksen lira da kadının adına olduğu için kaynanaya yatmış.
Konu sahibi bir gün olsun kira vermeden, tamamen bedava bir evde yaşarken 80 lirayı kaynanasına çok görmüş,'bizim hakkimizdi,bize ödemedi' diye lafını ediyor. Bence bu da hiç normal değil.
Sırf böyle şeylerle karşılaşmamak için coluguma çocuğuma zırnık bırakmayacağım . Ben ölünce kalanını bölüşsünler
Aynen benim eşimin ailede öyleydi. Gezmeye tatile falan gitmek kabahat sanki suç işlemişiz gibi konuşur davranırlardıNe güzel yazmissiniz
Gercekten bazi anne babalar böyle cocuklariyla yarisiyor.
Ben kendi ailemde görmedim annem babam hep der biz yapamadik siz yapin siz gidin, ama eşimin ailesi öyle degil tatile gitsek 1 ay yüzümüze bakmiyorlar gitmeseymişiz onlarda zamaninda gitmemişler. Anlamiyorum böyle aileleri gercekten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?