Kaynanam tarafından evimizden kovulduk:(

En bilinen garanti korunma yontemi nedir?

Lotus, soruyu genel cevapladım buradakilere faydası olsun diye. 1 1nbahar yardımcısının yöntemini açıklasın yine.

Rahim içi araç + adet döngüsü ortasından 2 gün öncesi ve sonrası prezervatif
Oral kontraseptif +adet döngüsü ortasından 2 gün öncesi ve sonrası prezervatif

Tüplerin bağlatılması kalıcı doğum kontrol yöntemidir.

Analık ömür boyu sürer. Doğumdan mezara kadar bir serüven. Bana göre bu böyle. Vallahi benim annem beni bana sormadan yapmış. Bende anneme sormadan yaptım çocuğumu. Ben bir gün yardıma ihtiyaç duyarsam imkanı olduğu halde sırtını dönerse evet düşman olurum. Çünkü yapabilecekken yapmıyorsa o düşmandır zaten bana. Bana göre gerisi boş muhabbet. Yaşı ileri olanlar çocuklara gençlere düşman zaten artık. nasıl bir devire denk geldiysek. Nüfus giderek yaşlanıyor zaten. Gençler yok olunca yaşlıların maaşlarını nasıl ödeyecek devletler bakalım

Bekliyorum hangi yöntemi yazacağını. Spiral olduğunu düşünüyorum.

Bu konuda bir egitimim yok ama takip ettigim jinekologların söylediğine göre spiralin koruma oranı %60 diyorlar.

Ağır iş yapmak, ağır kaldırmak, yükseklere uzanmak gibi sebeplerle kayma ihtimali artıyormuş. Yani diyordu ki spiral kaymasın, yüksek oranda korusun istiyorsan bunlari yapmayacaksin.

Gündeliğe giden bir kadın için hiç uygun olmayan bir yontem yani.

En bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanıyordu dedim. Rahim içi araç

Ben size bu konuda katılıyorum. Ben de boyle yaparim, annem de boyle yapar ama herkes bunu yapsin diye beklemek hata. Yapmayan yapmiyor çünkü. Dogrusu budur demek olmuyor.

En bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanıyordu dedim. Rahim içi araç
Spiralin koruma oranı çok düşük. Spiral ile ekstra bir yontem daha kullanilmali.

"Spirale ragmen hamile kaldi" demek; "Korunuyordu ama Allah nasip etti" demek degil.

Yeteri kadar korunmuyordu demek.

KORUYUCULUK ORANI VE KORUMA SÜRESİ​

RİA'nın koruyuculuğu takıldığı anda başlar ve çıkarıldığında kısa sürede biter.

RİA'ların değişik markalarının değişik koruma süreleri vardır. Ülkemizdeki markaların çoğunun en az 5 yıl koruyuculuğu vardır. Koruma süresi içerdikleri bakır veya progesteron hormonunun zamanla tükenmesiyle ilgilidir.

RİA'ların koruyuculuk oranı oldukça yüksektir ve kullanan 100 kadından bir yılda ortalama yalnızca ikisi gebe kalır.

RİA (Spiral) Kullanımı ve Takılması.

Linkte genel bilgiler var. Koruyuculuk oranı yıllık %99 civarında, 100 kadından 1 veya 2'si yumurtlama günü ilişkiye girerse gebelik ihtimali var. Bu ihtimali de ortadan kaldırmak için yumurtlamadan önce 2, sonra 2. günler extradan prezervatif.

Ben size bu konuda katılıyorum. Ben de boyle yaparim, annem de boyle yapar ama herkes bunu yapsin diye beklemek hata. Yapmayan yapmiyor çünkü. Dogrusu budur demek olmuyor.
Buradaki kadıncagizada nefret kusmak doğru değil ama doğurdu diye

Buradaki kadıncagizada nefret kusmak doğru değil ama doğurdu diye
Kendi evlerine çıkamayacak kadar kotu bir durumdalarsa 2. çocuk olmayacakti.

Her sey daha da zor olmadi mi simdi?

1. Çocuk okula başlamış, anne de işe başlardı.

Kaynananin zalimliğinde çaresiz kalmazlardi.

2. Çocuk ekstra masraf oldu ve çalışmaya engel oldu.

Yanlışa yanlış demek lazım. Nefret kusmuyorum ama Allah vermiş, nasip diyemem. Dogru sekilde korunacaklardı.

Kiralar o kadar yüksek ki ve küçük bebekle nasıl yapicam ne o piskoloji ne o güç var çok çaresiz kaldim
Oncelikle habersiz faturalari iptal etmesi cok yanlis olmus, hele ki evde bebek varken.

Ancak gelelim doğruya, esiniz ailesine güvenerek mi evlendi? Bir de uzerine çocuk yaptı? Uzgunum ama Ailesi size bakmak zorunda degil, bizim ailelerimiz de bize bakmıyor. Esiniz, gelirinize göre bir muhitten ev tutmalı, mutlaka gelirinize gore bir ev vardır.

Spiralin koruma oranı çok düşük. Spiral ile ekstra bir yontem daha kullanilmali.

"Spirale ragmen hamile kaldi" demek; "Korunuyordu ama Allah nasip etti" demek degil.

Yeteri kadar korunmuyordu demek.
Benim bildiğim benim doktorumun söylediği yüzde 90 koruduğu. Bir çok korunma yöntemi tartışmaya açık elbet hiç biri yüzde yüz koruma değil sonuçta. Gelen hanim belinden rahatsızdı. Gündelik işlere geliyordu çamaşır yıkar ütü yapar yemek yapardı. Bilemem başka evlere temizliğe gidiyormuydu. Konu benim yardımcım değil zaten örnek vermek istedim. Bu tarz şeyler sizde duymuşsunuzdur illa ki. Gelir dağılımına bakarsak toplumun neredeyse %90 inin hiç çocuk yapmaması gerekir bu zamanda. Çok üreme sevdalısı değilimdir 3-5 tane olsun istemem . bir tane çocuğum var bakabilecegimden fazla asla. Ama yaparken işin iyiydi battın işten çıkarıldın birden hayat pahaliligi arttı bisey oldu. Annen sana bir dönem destek oldu diye. Birileri sana çıkıp çocuk doğurdun diye asalakmışsın gibi konuşsa bence sende üzülürsün

Tamam o zaman kapattirmayacaktı. gidecekti gelinine lütfen al çocuklarını çık bu evden. Git annene ne yaparsan yap. 1 hafta süre sana aksi halde elektrik su ne varsa kapattiricam deseydi. Haberi olsaydı. Buna rağmen banane benim çocuklarıma bakmak oturtmak zorundasın diyemez kimse çünkü mecbur değil. Ama anneler kıyamaz normalde demek istediğim bu. Bir çok aile evimiz var evlenince oturursunuz kira vermezsiniz deyip garanti veriyor çocuklarına sonra yüz çeviriyorlar. Gençler yarı yolda kalıyor. Baştan kimseye güvenmemek inanmamak lazım tabiki

Bu konuyu açan arkadaş bu paylaşıma bakıp korunma yöntemi belirlesin. 2 tane var Allah sağlıklı ömür versin. Ama 3. Olursa işin içinden hiç çıkılmaz

Vicdansiz biri için kendi vicdanımızla olması gerekeni soylememiz anlamsız. Onun vicdanı o kadar. Insan bunu düşmanına yapmaz ama o torununa yapmış.

Çocuklarını ve tüm ailesinin gelecegini kaynanasinin vicdanina birakmamalilar.

Bunun icin de en dogru sey korunmak, çalışmak, eve giren geliri arttırıp kendi evlerine çıkmak olurdu.

Yapılacak en yanlış şey, aileye yeni bir çocuk getirmek, masraflari arttirmak, çocuk sorumluluğu yüzünden de çalışmamak olurdu. Bu yanlış yapılmış sonuç olarak.

Takip ettigim doktor %60 demişti ama belki de hormonsuz spirali kastediyordur. Çevremdeki kadınların hepsinin spirali kayiyor ve hamile kaliyorlar. Onlarin da mi hormonsuz acaba? Burada da spiralle hamile kalan cok kadin gördüm.

Takip ettigim doktor %60 demişti ama belki de hormonsuz spirali kastediyordur. Çevremdeki kadınların hepsinin spirali kayiyor ve hamile kaliyorlar. Onlarin da mi hormonsuz acaba? Burada da spiralle hamile kalan cok kadin gördüm.
Belli aralıklarla kontrol yapılması gerekiyor. Aksatıyor olabilirler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…