Artık anne baba bile çocuğundan çıkar arar olmuş öyle bir zamana gelmişiz halbuki ben hiç böyle birşey görmedim bende babasız büyüdüm annem hiç evlenmedi 28 yaşından beri kadın cabalayip bize bakıyor hala da çalışıyor 60 yaşında pazarcılık yapıyor ama asla bizi bırakmaz yaşama amacım sizsiniz der anne baba olmak budur benimde iki çocuğum var ben gitmem giydiririm yemem yedirin ne zaman anne babalık değişti çözemiyorum vallaBenim kaynana da tek kişi 2 maaş alıyor, biri rahmetli kocadan biri rahmetli babadan. O bile ağlıyor, üstelik ne evinde otururuz ne de çöpü geçti üstümüze. :) Yani bilemiyorum. Bu olaylar daha tatlı da çözülürdü, hibe etsin demedim zaten, iki taze çocuğun yaşadığı evin elektriğini kesmek saf kötülük, kimin aklına gelir? Oğlu ile konuşsa idi keşke bu konuları geldiğinde, adam seferde iken üstelik böyle bir iş yapmak.. demek oğlunun karşısına çıkamıyor, gücü güçsüze yetmiş.
Ya ben o evde oturali.mayista 2 sene olacak ondan önce yıllardır annemin alt katında annemin evinde oturdum eşimle bir kuruş vermedim sen hayırdır yaValla ben istesem de bırakamam ve tamamen ayni fikirdeyim.En hazetmediğim şeylerden biri miras kavgası.Eşim tek erkek çocuk,diğer ablaların durumlari da baya iyi,nişanlandı biz kayınpederim sürekli bu evler sizin demeye başladı.Ben asla dedim,kimsenin bir kuruş hakkını istemiyorum.Kaça bölünecekse bölünür herkes hakkını son kuruşuna kadar alır dedim.
Baksanıza yorumlara haklı görenler var kiracima bile yapamam günahtır yaAy yok. Nerden düşünürsem düşüneyim, iki küçük çocuğun yaşadığı evin elektriğini kesmeyi mantığıma da kalbime de anlatamıyorum. Düz zalimlik. El ele yapmaz, bu torunlarına yapmış.
1nbahar aslında konunun özeti sizin burda soylediklerinizAdam tır üstündeymiş sabah akşam ne yapsın daha. Yetişemediği yerde yetişmeyeceksek yok olalım. Bu zamanda kolaymı iyi meslek sahibi olmayanın karinini doyurması. Böyle vicdansızları Allah bir yudum suya muhtaç etsin. Ben kimseden nokta kadar hayır görmeden büyüttüm çocuğumu. Canımda feda yoluna son nefesime kadar. (eşek gibi yatan biri olmadığı müddetçe) bugün onda olmaz ben ona yarın bende olmaz o bana. Düşmez kalkmaz bir Allah. Düşünmek lazım. Çocuğu yaparken gelirin iyidir yerindedir. Birşeyler ters gider batar çıkarsın aaa neden yaptım dersin sonra doğmuş çocuğa günah bunlar. Hayatta her zaman hesaplar kitaplar tutmayada bilir. Ufacık cocuklar söz konusuyken paranın adı anılmaz lafı olmaz. Onlar günahsız melekler. Keşke gücüm olsa dünyadaki tüm maddi manevi sevgiye ihtiyacı olan çocukları kucaklayabilsem. Keşke hiç bir bebek diğer bebekten daha aşağıda daha zor şartlarda yasamasa. Kaldiki aynı apartmanda bebekli cocugumu elektriksiz bırakacağım. Bunu yapacağıma Allah alsın canımı. Ben aç uyuyan üşüyerek uyuyan çocukların olduğu dünyada rahat bir yaşam sürdüğüm için utanıyorum ağlıyorum. Benim çocuğum çalışmayıp yatiyorsa bile düşünmeden yaptığı çocuğu alırım elinden titreye titreye gene bakarım ninede olsam. O çocukların günahı ne
Konunun tam.ozeti de bu işte bu çerçeveden bakabliyorsak hala insanız demektirAdam tır üstündeymiş sabah akşam ne yapsın daha. Yetişemediği yerde yetişmeyeceksek yok olalım. Bu zamanda kolaymı iyi meslek sahibi olmayanın karinini doyurması. Böyle vicdansızları Allah bir yudum suya muhtaç etsin. Ben kimseden nokta kadar hayır görmeden büyüttüm çocuğumu. Canımda feda yoluna son nefesime kadar. (eşek gibi yatan biri olmadığı müddetçe) bugün onda olmaz ben ona yarın bende olmaz o bana. Düşmez kalkmaz bir Allah. Düşünmek lazım. Çocuğu yaparken gelirin iyidir yerindedir. Birşeyler ters gider batar çıkarsın aaa neden yaptım dersin sonra doğmuş çocuğa günah bunlar. Hayatta her zaman hesaplar kitaplar tutmayada bilir. Ufacık cocuklar söz konusuyken paranın adı anılmaz lafı olmaz. Onlar günahsız melekler. Keşke gücüm olsa dünyadaki tüm maddi manevi sevgiye ihtiyacı olan çocukları kucaklayabilsem. Keşke hiç bir bebek diğer bebekten daha aşağıda daha zor şartlarda yasamasa. Kaldiki aynı apartmanda bebekli cocugumu elektriksiz bırakacağım. Bunu yapacağıma Allah alsın canımı. Ben aç uyuyan üşüyerek uyuyan çocukların olduğu dünyada rahat bir yaşam sürdüğüm için utanıyorum ağlıyorum. Benim çocuğum çalışmayıp yatiyorsa bile düşünmeden yaptığı çocuğu alırım elinden titreye titreye gene bakarım ninede olsam. O çocukların günahı ne
Zamanında ana babalık etmedikleri evladın yaşlılıkta üstüne yıkılmaya bakıyorlar . Zamanında oğlumu dibimde tutup parasını yiyeyim, gelin de hizmet eder diye yem olarak attıgı ev kıymetli olmuş şimdi, evine sarılsın yatsın artık. Kızlarının hakkı var demişler haklılar ama anası düşünmemiş o hakkı, gıkınız çıkmasa paraları eline sayıp iyi gecinseydiniz kızları kendisinin umrunda olmazdı zaten. Ki hala da olduğunu sanmıyorum.Artık anne baba bile çocuğundan çıkar arar olmuş öyle bir zamana gelmişiz halbuki ben hiç böyle birşey görmedim bende babasız büyüdüm annem hiç evlenmedi 28 yaşından beri kadın cabalayip bize bakıyor hala da çalışıyor 60 yaşında pazarcılık yapıyor ama asla bizi bırakmaz yaşama amacım sizsiniz der anne baba olmak budur benimde iki çocuğum var ben gitmem giydiririm yemem yedirin ne zaman anne babalık değişti çözemiyorum valla
Mecbur degil bence havluyu nemlendirip bile temizleyebilirdiniz kakayi, ben bu yasimda soguk suya giremem el kadar bebeyi nasil soktunuz o suya hala aklim almiyor benimÇocuğu kakali olduğu için duruladim mecburen oturabileceği çocuk değil bırakıp gideyim elektrik yokken nasıl yapabilirim sıcak su gazın vanasını bile kapatmış
Böyle konuşmak çok kolay, iyi niyet gösterisi olmuş. Sefil bir hayata mahkum olacak bir çocuk dünyaya getiremezsiniz. Elektrik faturasını ödeyemediğin, kaynana himmetine muhtaç bir eve çocuk doğurmamalısın. Haa, onun bunun zevk çocuğunu bakmaya çok meraklıysanız etraf zavallı bebeklerle dolu. Tabii ki bakalım da bu kadar cehalete, fakirliğe ve kontrolsüz üremeye hiç kimse yetişemez.Adam tır üstündeymiş sabah akşam ne yapsın daha. Yetişemediği yerde yetişmeyeceksek yok olalım. Bu zamanda kolaymı iyi meslek sahibi olmayanın karinini doyurması. Böyle vicdansızları Allah bir yudum suya muhtaç etsin. Ben kimseden nokta kadar hayır görmeden büyüttüm çocuğumu. Canımda feda yoluna son nefesime kadar. (eşek gibi yatan biri olmadığı müddetçe) bugün onda olmaz ben ona yarın bende olmaz o bana. Düşmez kalkmaz bir Allah. Düşünmek lazım. Çocuğu yaparken gelirin iyidir yerindedir. Birşeyler ters gider batar çıkarsın aaa neden yaptım dersin sonra doğmuş çocuğa günah bunlar. Hayatta her zaman hesaplar kitaplar tutmayada bilir. Ufacık cocuklar söz konusuyken paranın adı anılmaz lafı olmaz. Onlar günahsız melekler. Keşke gücüm olsa dünyadaki tüm maddi manevi sevgiye ihtiyacı olan çocukları kucaklayabilsem. Keşke hiç bir bebek diğer bebekten daha aşağıda daha zor şartlarda yasamasa. Kaldiki aynı apartmanda bebekli cocugumu elektriksiz bırakacağım. Bunu yapacağıma Allah alsın canımı. Ben aç uyuyan üşüyerek uyuyan çocukların olduğu dünyada rahat bir yaşam sürdüğüm için utanıyorum ağlıyorum. Benim çocuğum çalışmayıp yatiyorsa bile düşünmeden yaptığı çocuğu alırım elinden titreye titreye gene bakarım ninede olsam. O çocukların günahı ne
Evli, çocuklu aile öncelikle kendi evini düşünür. Kaynananıza da bakmayın, ilgilenmeyin, hatta silin defterden. Ama bunu siz değil de kocanız yapacak önce. Mıç mıç olmuş ilişkiler, hadi çık işin içinden.Bundan 1 yıl öncesine kadar annesine eşim baktı harçlığını kadar faturalarına kadar babası emekli aynı zamanda da çalışıyor para isteyecek bir durumları yok ama biz bu bebeğimiz doğduğunda maddi olarak çok sarsıldık bebeğimiz tek böbrek doğdu hastane masrafları felan kimseye yardım edecek durumumuz olmadı yani bir kez vermeyince para kötü mü olduk onlarda anne baba ve fazla evleri var oğlu bu kadar fedakâr ise anne babanın da fedakar olması gerekirdi diye düşünüyorum ordan bakınca ne güzel dimi yazık valla insanların derdine böyle karşılık vererek içinizi mi rahatlatiyorsunuz
Hadi yaa.. kendi çocuğuna da mı para esirgiyor ya.. yazikk valaParaya tapma sorun tam olarak
Kadın sanki çocuk banyoda diye gelip elektriği kesmişTorununa bunu nasıl yapar ya...
Şeytan ruhlu mu ne?
Benim evime gelen yardımcı hanım bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanmasına rağmen hamile kalmıştı. Yaşadığı hayatın farkındaydı korunuyordu. Fakat olmuş. Doğmuş günahsız çocuklara zevk çocuğu demesek keşke. Düşünmeden bilinçli şekilde sürekli yapan insanlar için sizle aynı fikirdeyim ama. Korunmayı da ailenin öğretmesi gerekiyor. Bizim toplumda cinsel eğitim diye birsey yok malesef. Anne kızına ne öğretirse baba oğluna ne ögretirseyle yaşıyor çok fazla insan. Hatta günah diye ögretilen insanlar bile var. Bu başka bir mevzu. Benim 2 evim varsa. Gelirim bana yetiyorsa ekstra bir kira gelirine ihtiyacım yoksa niye evimin birine çocuğumu oturtmayayım. Niye benim evladım bu zamanda kendinden kısıp kira ödesin ki imkanım varsa neden paylaşmayayım. Niye kendi doğurduğumun sürünmesini zorluk çekmesini isteyeyim kiBöyle konuşmak çok kolay, iyi niyet gösterisi olmuş. Sefil bir hayata mahkum olacak bir çocuk dünyaya getiremezsiniz. Elektrik faturasını ödeyemediğin, kaynana himmetine muhtaç bir eve çocuk doğurmamalısın. Haa, onun bunun zevk çocuğunu bakmaya çok meraklıysanız etraf zavallı bebeklerle dolu. Tabii ki bakalım da bu kadar cehalete, fakirliğe ve kontrolsüz üremeye hiç kimse yetişemez.
Tamam en iyi sizsiniz:)Ben sadece kendine güvenenlerdenim. Ama bir anne olarak evladımın desteğe yardıma ihtiyacı olduğunda 2 tane ufak çocukla tır üstündeyken. Geleceği çalacağı ilk kapı benimdir. Evlatlarını koynumda sarar sarmalarım. Ekmeğimi böler veririm. Bırak burda yazılanları. Anne sıcak bir tas yemek sıcak bir döşek şefkat dolu kucak demektir son nefesine kadar. Her ne olursa olsun yapılmayacak şeyler vardır hayatta. Evlat paradan daha kıymetlidir.
En bilinen garanti korunma yontemi nedir?Benim evime gelen yardımcı hanım bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanmasına rağmen hamile kalmıştı.
Aynen aynen tüm aileyi hatta dünyayı da siz kurtarmışsınızdır kesin, madem o kadar durumunuz iyiydi kendi başınızın çaresine baksaydınız. Kaç yıl kira vermeden yaşamışsınız. Onlara sayın.Biz ona asla yük olmadık hep yardımda ettik kocası zulm etti biz sahip çıktık zamanında ödeyemediği faturaları bile biz ödedik
Tedbire rağmen gebelik söz konusuysa kürtaj olunabilir. Hatta doğurursunuz, dersiniz ki Allah verdi. Anasının, babasının cahilliği, eğitim sisteminin ise kasıtlı olarak vermediği cinsel eğitimin sonuçlarını bebeler çekmek zorunda değil. Doğuruyorsan da fukaralık edebiyatı yapmayacaksın. Şu bizim toplumda zaten çocuklar ana-babalarının düşmanı zaten. Hiçbir çocuk ana-babasına minnet etmek zorunda değil, onlar çocuklara sormadan dünyaya getiriyorlar ve sahip çıkmıyorlar, çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmiyorlar.Benim evime gelen yardımcı hanım bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanmasına rağmen hamile kalmıştı. Yaşadığı hayatın farkındaydı korunuyordu. Fakat olmuş. Doğmuş günahsız çocuklara zevk çocuğu demesek keşke. Düşünmeden bilinçli şekilde sürekli yapan insanlar için sizle aynı fikirdeyim ama. Korunmayı da ailenin öğretmesi gerekiyor. Bizim toplumda cinsel eğitim diye birsey yok malesef. Anne kızına ne öğretirse baba oğluna ne ögretirseyle yaşıyor çok fazla insan. Hatta günah diye ögretilen insanlar bile var. Bu başka bir mevzu. Benim 2 evim varsa. Gelirim bana yetiyorsa ekstra bir kira gelirine ihtiyacım yoksa niye evimin birine çocuğumu oturtmayayım. Niye benim evladım bu zamanda kendinden kısıp kira ödesin ki imkanım varsa neden paylaşmayayım. Niye kendi doğurduğumun sürünmesini zorluk çekmesini isteyeyim ki
Kuru sıkı atıyor çünkü. Banyoda benim de elektriğim kesildi, gittim ocağı çakmakla yaktım su ısıttım. Durulayamazsan, denildiği gibi bezi ıslat sil çocuğunu. Yok soğuk suyla yıkadım da çenesi titredi de, palavra, egzajere ediyor.Kadın sanki çocuk banyoda diye gelip elektriği kesmişDemek ki ödeyemiyor ve kapatmış üzerine olan aboneliği. O da nasıl tesadüf olduysa çocuk banyodayken kesilmiş.
Çocuğu soğuk suyla durulamak akıl karımı sizce? Bunun kaynanayla hiç alakası yok. Bebeğinizi yıkarken su ve ya elektrik gitse (ki herkesin gidebilir) siz tutup çocuğu soğuk suyla mı durularsınız? İşkence yapmış çocuğa.
Doktorunuza danışınEn bilinen garanti korunma yontemi nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?