Kaynanam tarafından evimizden kovulduk:(

Artık anne baba bile çocuğundan çıkar arar olmuş öyle bir zamana gelmişiz halbuki ben hiç böyle birşey görmedim bende babasız büyüdüm annem hiç evlenmedi 28 yaşından beri kadın cabalayip bize bakıyor hala da çalışıyor 60 yaşında pazarcılık yapıyor ama asla bizi bırakmaz yaşama amacım sizsiniz der anne baba olmak budur benimde iki çocuğum var ben gitmem giydiririm yemem yedirin ne zaman anne babalık değişti çözemiyorum valla

Ya ben o evde oturali.mayista 2 sene olacak ondan önce yıllardır annemin alt katında annemin evinde oturdum eşimle bir kuruş vermedim sen hayırdır ya

Baksanıza yorumlara haklı görenler var kiracima bile yapamam günahtır ya

1nbahar aslında konunun özeti sizin burda soyledikleriniz
Konunun tam.ozeti de bu işte bu çerçeveden bakabliyorsak hala insanız demektir

Zamanında ana babalık etmedikleri evladın yaşlılıkta üstüne yıkılmaya bakıyorlar . Zamanında oğlumu dibimde tutup parasını yiyeyim, gelin de hizmet eder diye yem olarak attıgı ev kıymetli olmuş şimdi, evine sarılsın yatsın artık. Kızlarının hakkı var demişler haklılar ama anası düşünmemiş o hakkı, gıkınız çıkmasa paraları eline sayıp iyi gecinseydiniz kızları kendisinin umrunda olmazdı zaten. Ki hala da olduğunu sanmıyorum.

Çok haklısınız ne diyim ama o kızlar ona bakmazlar zaten ve ayrıca bu evlerde kaynanama kendi kaynanasi tarafından verildi kayınpeder hayırsız diye onun üzerine vermiş bı kocasını bı bizi kovuyor biz kimsenin de hakkını yemedik gorumcelerim evleri var ve eşimin babannesinin daha yerleri de var yapılacak evler var yani bizimkiler kızlarına da ev birakabilecekler bize varda kızlara yok diye bişey yoktu yani ortada

Çocuğu kakali olduğu için duruladim mecburen oturabileceği çocuk değil bırakıp gideyim elektrik yokken nasıl yapabilirim sıcak su gazın vanasını bile kapatmış
Mecbur degil bence havluyu nemlendirip bile temizleyebilirdiniz kakayi, ben bu yasimda soguk suya giremem el kadar bebeyi nasil soktunuz o suya hala aklim almiyor benim

Kaynanizin yaptıkları normal degil ama sizinde bu olaya tepkiniz normal degil, madem suyu elektrigi kapatti farkettiginiz an cikip gitseydiniz 2 gun neyi beklediniz o evde öyle. Komşunuzun bile kapisini calsaniz illa biri yardimci olurdu yani

Böyle konuşmak çok kolay, iyi niyet gösterisi olmuş. Sefil bir hayata mahkum olacak bir çocuk dünyaya getiremezsiniz. Elektrik faturasını ödeyemediğin, kaynana himmetine muhtaç bir eve çocuk doğurmamalısın. Haa, onun bunun zevk çocuğunu bakmaya çok meraklıysanız etraf zavallı bebeklerle dolu. Tabii ki bakalım da bu kadar cehalete, fakirliğe ve kontrolsüz üremeye hiç kimse yetişemez.

Evli, çocuklu aile öncelikle kendi evini düşünür. Kaynananıza da bakmayın, ilgilenmeyin, hatta silin defterden. Ama bunu siz değil de kocanız yapacak önce. Mıç mıç olmuş ilişkiler, hadi çık işin içinden.

Rabbim kayınvalidenize vicdan, merhamet, izan ve akıl nasip etsin.
Para dediği şey yarın olur hiç bir derdine çözüm olmaz ama iş işten geçmiş olur.
Rabbim yardımcınız olsun, yolunuzu kolaylaştırsın inşaALLAH.
Ve size ne yaparlarsa yapsınlar karşılık vermeyin, ALLAH'a havale edin.
Yoksa aranızda fark kalmaz.

Torununa bunu nasıl yapar ya...
Şeytan ruhlu mu ne?
Kadın sanki çocuk banyoda diye gelip elektriği kesmiş Demek ki ödeyemiyor ve kapatmış üzerine olan aboneliği. O da nasıl tesadüf olduysa çocuk banyodayken kesilmiş.
Çocuğu soğuk suyla durulamak akıl karımı sizce? Bunun kaynanayla hiç alakası yok. Bebeğinizi yıkarken su ve ya elektrik gitse (ki herkesin gidebilir) siz tutup çocuğu soğuk suyla mı durularsınız? İşkence yapmış çocuğa.

Benim evime gelen yardımcı hanım bilinen en garanti korunma yöntemlerinden birini kullanmasına rağmen hamile kalmıştı. Yaşadığı hayatın farkındaydı korunuyordu. Fakat olmuş. Doğmuş günahsız çocuklara zevk çocuğu demesek keşke. Düşünmeden bilinçli şekilde sürekli yapan insanlar için sizle aynı fikirdeyim ama. Korunmayı da ailenin öğretmesi gerekiyor. Bizim toplumda cinsel eğitim diye birsey yok malesef. Anne kızına ne öğretirse baba oğluna ne ögretirseyle yaşıyor çok fazla insan. Hatta günah diye ögretilen insanlar bile var. Bu başka bir mevzu. Benim 2 evim varsa. Gelirim bana yetiyorsa ekstra bir kira gelirine ihtiyacım yoksa niye evimin birine çocuğumu oturtmayayım. Niye benim evladım bu zamanda kendinden kısıp kira ödesin ki imkanım varsa neden paylaşmayayım. Niye kendi doğurduğumun sürünmesini zorluk çekmesini isteyeyim ki

Tamam en iyi sizsiniz:)

Biz ona asla yük olmadık hep yardımda ettik kocası zulm etti biz sahip çıktık zamanında ödeyemediği faturaları bile biz ödedik
Aynen aynen tüm aileyi hatta dünyayı da siz kurtarmışsınızdır kesin, madem o kadar durumunuz iyiydi kendi başınızın çaresine baksaydınız. Kaç yıl kira vermeden yaşamışsınız. Onlara sayın.

Tedbire rağmen gebelik söz konusuysa kürtaj olunabilir. Hatta doğurursunuz, dersiniz ki Allah verdi. Anasının, babasının cahilliği, eğitim sisteminin ise kasıtlı olarak vermediği cinsel eğitimin sonuçlarını bebeler çekmek zorunda değil. Doğuruyorsan da fukaralık edebiyatı yapmayacaksın. Şu bizim toplumda zaten çocuklar ana-babalarının düşmanı zaten. Hiçbir çocuk ana-babasına minnet etmek zorunda değil, onlar çocuklara sormadan dünyaya getiriyorlar ve sahip çıkmıyorlar, çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmiyorlar.

Bizim gibi üreme kontrolünü yapamayan toplumlar aç ve perişan insan doyurmaya çalışmaktan başka bir gelişme gösterememektedir ne yazık ki. Gelişmiş toplumlarda yıllık 50 000 doları aşmış kişi başına düşen milli geliri varken bizde 8500 dolar.

Kuru sıkı atıyor çünkü. Banyoda benim de elektriğim kesildi, gittim ocağı çakmakla yaktım su ısıttım. Durulayamazsan, denildiği gibi bezi ıslat sil çocuğunu. Yok soğuk suyla yıkadım da çenesi titredi de, palavra, egzajere ediyor.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…