kaynanam ve bebeğim

ben görmsin sevmesin demiyorum ki. 40 gğn boyunca cocugu arayıp sormadı eşimden alıyomuş bilgiyi iyi alsın madem bundan sonra oğlundan bilgileri. cocugu arayıp sormuyo benden arama bekliyo. cocugu sevcekse sevsin ben gündüz hiç ellemiyorum bebeğimi o alıyo pışpışlıyo ama uyuyan cocugu almak istiyo kucağına ya da ben emzirirken alim gazını çıkarim diyo ama bebeğim emmeyi bitirmenil oluyo sorunumuz bu. yoksa görsün sevsin ben onlara bi şey demiyorum. sadece emmeden emmeye bana veriyor zaten onada tamam dedim ama emerken bilr alim gaz çıkarim diyo

Sizin kayınvalide normal değil evinize gidin direkt
evimde 12 saatlik mesafede nasıl gidicem bilmiyorum. eşimin izni yok beni gelirken babam getirmişti arabasıyla simdi nasıl dönücem otobüste kullanamam bebeğim daha cok kücük. ben ocağa kadar kalıcam eşimin ocakta izni var. babama desem götürür mü bilmiyorum daha yeni getirdi o kadar uzun yol geldik bide

Annenıze gecın o zaman sıkıntı stres yapıp depresyona girmeyin sütünüz falan kesilir mazallah

Siz nerden nereye gittiniz hem anneniz hem kayınvalideniz aynı şehirde mi yaşıyor? Ben de istanbul dan eskişehir e gelin geldim. Burdan sonra bana heryer çok uzak geliyor. 12 saat deyince içim doldu bir an.

Benim kayınvalidem oğlu dinlensin diye başka odada uyutup güya bana yardımcı olacakken beni uykumdan uyandırıyordu kahvaltı saatine uymam için. Siz ise sizi dinlendirmek isteyen kayınvalideye düzen tribi atmışsınız.

Madem düzeninizi ilk ay oturttunuz evine gider gitmez şu saatlerde uyuyor bu saatte emiyor. Şu saatte ilgilenebilirsin deseydiniz ya.

Siz nerden nereye gittiniz hem anneniz hem kayınvalideniz aynı şehirde mi yaşıyor? Ben de istanbul dan eskişehir e gelin geldim. Burdan sonra bana heryer çok uzak geliyor. 12 saat deyince içim doldu bir an.
bende eskişehirden orduya geldim. eşimle memleketimiz aynı. işimiz dolayısıyla eskişehirde yaşıyoruz

Bebeğinizin bakımında eşinizden destek alın. Kayınvalidenizin kötü niyetli olduğunu düşünmesem de her şeye karışması, uyuyan bebeği uyandırması çok düşüncesizce davrandığını gösteriyor. Ben de istemem tepemde sürekli bana komut veren kayınvalideyi…

e diyorum düzenimiz var böyle böyle yapıyo diye çocugun huylarınıda söylüyorum anlamıyo ki. en basiti gazlı bir bebek ve alttan gaz çıkardı mı baya çıkarıyor büyük insan gibi. her gazını alim mi demesine üstten sorunumuz yok alttan sorunu diyorum o büyük insan mı alttan nasıl çıkarcak diyodu ki yanında bebeğin gaz çıkarana kadar. a büyük insan gibi gaz çıkarıyo demeye başladı e dedim ya sana dedim bakıyo öyle. illa kendi dediği olcak sanki ben yalan söylicem hr şeyi o biliyomuş ben bi şey bilmiyormuşum gibi davranıyo

evet kendince iyilik yapıyo ama bu zamana kadar cocugu ben bu şekilde büyüttüm huylarını ben biliyorum yanımda o yoktu sonuçta anlatmama açıklamama rağmen bana inanmayıp kendi bildiğini yapmaya çalışıyor. benim dediklerime a tamam diyip uysa sorun yok

Çünkü o kendi çocukları ile kıyaslama yapıyor siz de sizinki ile burada haksız biri yok. Bence fazla üzmeyin birbirinizi. Ben kocanın rahatının kaçmasından yanayım. Düzen dediğiniz kendi evinizde olmalı. Yardımcı olacak tek kişi de koca kişisi.

evet kesinlikle keske eşimle kalsaydım ki kendisi bana cok yardımcı olur ev işlerinde yemekte temizlikte ben demeden yapar bazen kendi der sen otur diye cidden bana rahat battı keske yanınds dursaydım

Sevgili konu sahibi,taze anne,az sakin,o bebek sizin,siz büyüteceksiniz
Öyle zamanlar gelecek ki babaanneye bırakmak istediğinizde başım kaldırmıyor kızım diyecek öyle sendromları olacak önünüzde..yolunuz çok uzum,boşa kırılmayın kırmayın birbirinizi.

Evet haklısınız ben de olsam istemem öyle. Bebeğinize nasıl bakacağınıza da sürekli karışmasın. Arada sizi yönlendirse anlarım da sürekli tepenizde olup şu yanlış şunu böyle yap yok bebeği uyandırmalar aşırı saçma…

Ya kadın size uyu diyormuş ilk çocuğumda snnem 40ina kadar kaldi. Ve benle her gece saat kurup kalktı uyanmadıgi icin birlikte uyandırdığı gazını çıkardı altını değişti bana sen uyu dedi. Yani bunda ne sıkıntı var. İkinci bebegimde yine kalktık birlikte ama daha cok ben yaptim. ilk bebekte annem gidene kadar üstünü çıkartmayı bilmiyordum ,anneme gitmeden öğret dedim.ilkinde daha bilmedigimiz için yardım ediyorlar. Kadın size iyilik yapmak istemiş.

Ayrica lütfen yatarak emzirirken dikkat edin , bilmiyorum ben belki okuduğum şeylerden ve doktor tavsiyesinden kaynaklı ilk uc ay gece kalkınca ışığı açıp yatağın ortasına geçip emziriyordum. Allah korusun o zamanlar insan uykusuz kaldığı icin dalabiliyor. Yatarak emzirirken dikkat edin.

evet şu sn sadece emiyor bebeğim su verdin mi hiç diyo bana eskiden veriliyomuş bebeklere hayır doktor vermek yok dedi diyorum doktorlarda cok biliyomuş öyle diyor her şeye ama her şeye bir laf bulup söylüyor bana

Kendi annemizin ne demek istediğini neyi neden yaptığını biliriz ama başkasının annesinin mahrem alanımıza girmesini elbette istemeyiz.
Niyet iyi bile olsa istemiyorsan istemiyorsundur. Ben gerekince yardım isterim odama girmeyin de resmen. Sen sinir olacağına o olsun. Bu şekilde devam ederseniz rahat edemediğim için kendi evime geçmeyi düşünüyorum da de .
Lohusa olan sensin, başkası değil.
Kimsenin gelip bebeğimi emzirirken mememi ellemesine yatağıma yatmasına tahammülüm olmazdı.
bu arada kocayı memnun etmek için kocasız üstelik yeni doğan bir bebekle kocanın anasına gitme fikri çok kötü bir fikirmiş. Asla tercih etmezdim, melaike bile olsa.

evet şu sn sadece emiyor bebeğim su verdin mi hiç diyo bana eskiden veriliyomuş bebeklere hayır doktor vermek yok dedi diyorum doktorlarda cok biliyomuş öyle diyor her şeye ama her şeye bir laf bulup söylüyor bana
Ay hayır doktoru dinleyin tabii. Büyüklerimizin bazıları doktordan daha iyi bildiğini iddia eder. Benim çevremde de var… size kolaylıklar diliyorum, bebeğinizi sağlıkla büyütün. Ancak kayınvalidenize kırmayacak şekilde rahatsız olduğunuzu belli edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…